Σελίδες

31 Ιουλίου 2012

Ύποπτες προετοιμασίες: Μετεωρολογικά δεδομένα στον τουρκικό Στρατό για Ελλάδα...

Ο τουρκικός Στρατός ζήτησε λεπτομερή στοιχεία αναφορικά με την πρόβλεψη καιρού όχι μόνο για την Συρία, αλλά και για την Ελλάδα, με απώτερο στόχο να κατευθύνει με ακρίβεια πυρά πυροβολικού στο συριακό έδαφος, να εκπέμπει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά και το κυριότερο ίσως, να μειωθεί εξαιρετικά το κυκλικό σφάλμα (CEP) των ρουκετών και των βαλλιστικών βλημάτων Yildirim. 

Και εδώ ξεκινούν τα ακόμα πιο σημαντικά: Η πρόβλεψη καιρού, ειδικά το μοντέλο που χρησιμοποιεί ο τουρκικός Στρατός χρησιμοποιείτε κυρίως στις επιχειρήσεις χημικού πολέμου, όπου είναι κρίσιμο να υπάρχει η μέγιστη ακριβής καιρική πρόβλεψη προκειμένου τα χημικά να μην πλήξουν φίλιες δυνάμεις ή να μην κατευθυνθούν σε διαφορετική κατεύθυνση σπό αυτή που θέλει επιτιθέμενος. 

Και όπως αποκάλυψε η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη και έχουν εντάξει στο οπλοστάσιό τους χημικά όπλα, κατά παράβαση της σχετικής διεθνούς συνθήκης που έχουν υπογράψει. Με απλά λόγια είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα σε ενέργεια κατά της Ελλάδας, κάτι που σίγουρα θα προκαλούσε σοκ μη αντιμετωπίσιμο από τους αμυνόμενους που είναι παντελώς απροετίματοι για κάτι τέτοιο.

Όπως αποκάλυψε χθες το defencenet.grο Στρατός της χώρας και η τουρκική μετεωρολογική υπηρεσία είχαν υπογράψει πριν από τρία χρόνια πρωτόκολλο συνεργασίας για την παροχή αξιόπιστων δεδομένων μετεωρολογίας αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην νοτιοανατολική Τουρκία και το βόρειο Ιράκ, έτσι ώστε οι τουρκικές δυνάμεις να έχουν συγκρούσεις με το κουρδικό εργατικό κόμμα ΡΚΚ.

Δηλαδή περιέλαβαν την Ελλάδα στις περιοχές εν δυνάμεις δράσης του τουρκικού Στρατού σε επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακος! Τι σημαίνει η παραπάνω κίνηση θα πρέπει να διευκρινιστεί από την Τουρκία.

Όταν το σύστημα είχε εισέλθει σε υπηρεσία μια ιστοσελίδα – την οποία προφανώς κάποιος μπορούσε να χρησιμοποιήσει με κωδικό- μπορούσε να πληροφορήσει διοικητές πυροβολικού για τις ακριβείς καιρικές συνθήκες με πρόβλεψη 36 ωρών και στην ειδική περιοχή ενδιαφέροντος.

Οι προβλέψεις ανανεώνονταν τέσσερις φορές την ημέρα. Το νέο αυτό σύστημα μπορεί να δημιουργήσει μετεωρολογικό δελτίο για συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε 2 δευτερόλεπτα, και να προβλέψει τις καιρικές συνθήκες σε ύψος μέχρι και 40 χλμ. και σε μια ευρεία περιοχή η οποία καλύπτει έως και τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο. Το παλαιότερο σύστημα που αντικατέστησε μπορούσε να προβλέψει τις καιρικές συνθήκες μέχρι ύψος 5 χλμ. και σε μέγιστη απόσταση 15 χλμ. ενώ ήθελε τουλάχιστον 1 ώρα για να προσφέρει δεδομένα. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ποιοι νομίζετε οτι είσατε;

Γράφει ο αναγνώστης Βασίλης

Αγαπητοι μου πολιτικοι, αληθεια, ποιοι νομιζετε οτι εισατε? 
Πως εχετε αντιληφθει το ρολο σας? 
Και για να μπω αμεσως στο ψητο, ποιος η ποιοι σας εχουν δοσει το δικαιωμα να αποφασιζετε για την ζωη μας, τα ηθη και τα εθιμα μας, την ιστορια μας, την γλωσσα μας και τοσα αλλα, που τα εχετε κανει κτημα σας και τους αλλαζετε τα φωτα. Αληθεια ποιος σας εδωσε το δικαιωμα να αποφασιζετε για το Θρησκευμα μας, τη γλωσσα μας, πραγματα που εχουν σμιλευτει χιλιαδες χρονια, και ερχεστε εσεις τωρα να τα αλλοιωσετε και να τα απαλοτριωσετε. 

Αληθεια, μηπως εχετε ξεχασει παντελως ποιο ειναι το χρεος σας και και γιατι ψηφιστικατε απο τον λαο? 

Ε λοιπον θα σας το θυμησω εγω, εγω ο απλος πολιτης, ο Ελληνας, που δεν δεχομαι απο κανεναν σας να μου επιβαλη αν θα θρησκευομαι, αν θελω τη γλωσσα μου και την ιστορια μου οπως διαμορφωθηκαν στο διαβα των αιωνων. 

Λοιπον κυριοι μαθετε οτι γινεστε πολιτικοι, ΜΟΝΟΝ για να υπηρετειτε τον λαο, και την θεληση του, και ΟΧΙ για να επιβαλλετε εσεις οτι σας καπνισει. Γκεγκε??? 

Γιατι, θα σας προειδοποιησω, προφητικα, να μην λησμονειτε οτι εχουν οι καιροι γυρισματα, και ισως να ξαναδουμε καποιο γουδι. Αρκετα εως εδω. Αλλοιμονο αν φθασετε στο σημειο να αφυπνισετε τις συνειδησεις του λαου και να πεσετε στην δυσμενεια του. Τοτε, κυριοι της πολιτικης..... ισως να ειναι καπως αργα. 
Αυτα για τωρα. 

Τα Πανεπιστήμια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο… απόσπασμα; Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Ότι πολλά, πάρα πολλά πράγματα στην Ανωτάτη Παιδεία μας (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) είναι «κακώς κείμενα» ή όπως το λέει και ο λαός μας «στραβά και ανάποδα» είναι, δυστυχώς επί σειρά δεκαετιών, μια δεδομένη αλήθεια, μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα…

Κάποιες δραστικές αλλαγές που θα ανέτρεπαν κατεστημένες ιδεοληψίες, πρακτικές και καταχρήσεις ΤΟΛΜΗΣΕ η κ Γιαννάκου με το Νόμο που εισήγαγε και την πολέμησαν με μανία θα μπορούσα να πω όχι μόνο οι «αντίπαλες» πολιτικές δυνάμεις και οι νεολαίες τους αλλά και μέρος της δικής της πολιτικής παράταξης και νεολαίας…

Προφανώς την  ίδια τύχη σε στυλ «σειρά μας και σειρά σας» που λέει εύστοχα ο Λαός μας έχει μέχρι στιγμής και ο Νόμος της κ Διαμαντοπούλου με την οποία μπορεί να διαφωνώ στην πολιτική ιδεολογία, τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές αλλά ο δικός της Νόμος με βρήκε σύμφωνο στο 80% του περιεχομένου και των προτάσεών του…

Τον Νόμο της κ Διαμαντοπούλου τον πολέμησαν με μανία όχι μόνο οι «αντίπαλες» πολιτικές δυνάμεις και οι νεολαίες τους αλλά και μέρος της δικής της πολιτικής παράταξης και νεολαίας…

Ότι σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ αργήσαμε πολύ και ότι χρειάζονται δραστικές αλλαγές ΑΜΕΣΑ είναι μια πραγματικότητα που κανείς ΔΕΝ φαίνεται να αμφισβητεί αλλά και κανείς δεν θέλει να … εφαρμοστούν!

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες τις αλλαγές που λένε ότι θα κάνει ο νέος Υπουργός Παιδείας με καταργήσεις, συγχωνεύσεις και ομαδοποιήσεις Τμημάτων σε ΑΕΙ–ΑΤΕΙ.
Διαβάζω, επίσης, ότι οι προβλεπόμενες ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ από τους θώκους εξουσίας των Πρυτανικών Αρχών που θα ξεκινούσαν από τον Αύγουστο που αύριο μπαίνει θα…Καθυστερήσουν…

Και διαβάζω, τρίβω και ξανατρίβω τα μάτια μου και…ξαναδιαβάζω ότι μέσα στις ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ περιλαμβάνεται και η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, μεταξύ άλλων, και των δύο  Πανεπιστημίων που φέρουν το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, δηλαδή του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ της Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…

Τώρα είμαι πλέον συνταξιούχος αλλά ήμασταν λιγότεροι από 30 όλα και όλα τα μέλη ΔΕΠ όταν και πάλι σε εποχή Συγκυβέρνησης (Κυβέρνηση Ζολώτα) πετύχαμε να γεννηθεί από την τότε Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (ΑΒΣΘ) από την οποία αποφοίτησε ο νυν Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ Καράογλου το σημερινό  Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…

Σκέφτομαι, καλά θα επιτρέψει ο κ Σαμαράς ο οποίος ως Υπουργός Εξωτερικών προχώρησε στο  «γκρέμισμα»της Κυβέρνησης του κ Μητσοτάκη στην οποία συμμετείχε και τώρα ως Πρωθυπουργός επανίδρυσε το καταργηθέν από τον κ Παπανδρέου Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τέτοια πράξη;

Θα το δεχτεί χωρίς ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ο πρώην φοιτητής στο Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (που ως ΔΑΠίτης το καθιέρωσε με το ψευδώνυμο «μπλε κάστρο») και νυν Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ Παπαμιμίκος;

Και αυτή την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  θα την εφαρμόσει ο γαλάζιος Υπουργός Παιδείας κ Αρβανιτόπουλος;

Προσωπικά πιστεύω ότι ΔΕΝ πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο (πέρα από την πιθανή κατάργηση και συγχώνευση κάποιων ομοειδών τμημάτων…)

Τότε γιατί ανακοινώθηκε η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των 2 ΑΕΙ που φέρουν το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;

Η μία πιθανή απάντηση συνάδει με τις γενικότερες ανακοινώσεις που από τον Μάη του 2010 κάνουν οι 3 διάδοχες Κυβερνήσεις, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ του κ Παπανδρέου, της Συγκυβέρνησης των κκ Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη και της Συγκυβέρνησης των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη…
Δηλαδή παίρνουμε μια απόφαση, την ανακοινώνουμε και…ΔΕΝ την εφαρμόζουμε!

Η άλλη πιθανή απάντηση συνάδει με τα καθιερωμένα πλέον επικοινωνιακά παιχνίδια όπου «δημιουργούμε πρόβλημα και αναστάτωση» αλλά στη συνέχεια Εκείνοι που το στοχεύουν να το εκμεταλλευθούν επεμβαίνουν ΗΡΩΙΚΑ και ΣΩΤΗΡΙΑ αποτρέποντας αυτό που επιτήδεια διοχέτευσαν στα ΜΜΕ… 

Είμαστε λοιπόν για γέλια ή για κλάματα;
Οψόμεθα....

"Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΗΤΑΝ Η ΛΗΞΗ".‏


 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: στο twitter

Με αρκετή δόση χιούμορ οι Έλληνες χρήστες του Twitter σχολίαζαν την Τελετή Έναρξης των τριακοστών σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
 

Διαβάστε μερικά από τα tweets:

«Το μικρό σπίτι στο λιβάδι 2012»
«Η Βασίλισσα Ελισάβετ με αλεξίπτωτο και ο Mr Bean παίζει μουσική του Παπαθανασίου! Οι καλύτερες στιγμές της έναρξης... »
«Η Ελευθερία Ελευθερίου πότε βγαίνει ρε παιδιά;».

«Και φυσικά στο τέλος θα εμφανιστεί ο Σκρατ να αγκαλιάζει τη βελανιδιά».
Όταν έφτασε η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: «Δώστε Camilla στο λαό».


Κατά την παρέλαση των αποστολών: «Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά μέσω ΔΝΤ χρωστάμε σε όποιον περνάει μπροστά από την κάμερα».


Λίγα λεπτά αφότου πέρασε η αποστολή της Φινλανδίας: «Οι Φινλανδοί ζήτησαν εγγυήσεις ότι θα πάρουν μετάλλια, για να συμμετάσχουν»


Κατά την παρέλαση των αποστολών: «Πότε ψηφίζουμε για αποχώρηση;».


Μόλις ολοκληρώθηκε η εμφάνιση του Ρόαν Άτκινσον: «Βάλανε τον Μίστερ Μπίν να παίζει πιάνο. Καμία φαντασία. Εμείς ας πούμε θα είχαμε τον Παπακαλιάτη να π@@@@ μάνα, κόρη, γιαγιά και το πιάνο».


Λίγα δευτερόλεπτα πριν την είσοδο των αθλητών στο στάδιο:  

«Τώρα θα έπρεπε να σκάσουν με μηχανάκι τρικάβαλο ο Τσέκος ο Κεντέρης κι η Θάνου».
«Μόνο οι Άγγλοι θα κατάφερναν να με κάνουν να αναπολήσω τις Χρυσές εποχές της Γιάννας Αγγελοπούλου»!
«Αυτό με το άγιο φως το κάνουμε κι εμείς κάθε Πάσχα»
« Έβαλα σκόρδα γύρω από την τηλεόραση μου και μετά θα ρίξω αγιασμό με την κηδεία τον φαντασμάτων που είδα !!! »
«Ο Φλωρινιότης σχεδίασε τις δάδες? »
« x-cuse me μετα τον υμνο των ολυμπιακων αγωνων δεν λενε κ τον ελληνικο??????? »
«Να χαρείτε μη βάλετε τη βασίλισσα να την ανάψει θα ξημερώσουμε»
«Καλα δε συγκρίνεται με τη Eurovision που είχαμε διοργανώσει αλλα έκαναν φιλότιμη προσπάθεια»
«Κάπου στην Πάτρα, οι ντόπιοι διοργανωτές του καρναβαλιού έχουν σκάσει από τα γέλια με τους ερασιτέχνες»
« Τη φλόγα θα ανάψει η Παπαχρήστου. Για να καεί το φιδάκι για τα κουνούπια»
« Όταν ο Ρογκ λέει "οι αγωνες επιστρέφουν στο Σπιτι τους", εννοεί στο εξοχικό»
« Ζακ Ρογκ: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίti τους απόψε". Να μην τους περιμένουμε εμείς που νομίζαμε ότι είναι δικοί μας.»
« Πολ μακάρτνει: ντουζ πουάν»
«H πιο όμορφη στιγμή της τελετής έναρξης, ήταν η λήξη»


http://www.triklopodia.com/

από το Λόγια του Αέρα

Φυσικά και μπορείς να λες και να κάνεις ατιμώρητα ότι θες! Αρκεί να είσαι Αριστερός! Ή Λάθρο...

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Ανεπρόκοπε  Έλληνα μάθε επιτέλους να φέρεσαι σαν «προοδευτικιά περσόνα».  Για να μην είσαι Non grata. Εκπολιτίσου πια:
Μπορείς να κάνεις (δήθεν) «αστειάκια» αποκαλώντας gay τον Εθνικό μας Ήρωα τον Αρχιστράτηγο Θ. Κολοκοτρώνη (Τατσόπουλος) – πράγμα που θα σε «επιβραβεύσει» αναδεικνύοντάς σε Βουλευτή - αλλά δεν επιτρέπεται να λες «αστειάκια με Αφρικανούς και κουνούπια»....

Μπορείς να λες «άντε ρε παλιοπουσταριά παλιοφασισταριά» (Λιάνα Κανέλη) αλλά δεν μπορείς να λες «άντε ρε παλιοκομμούνι»...
Μπορείς να λες «όπως σφάχτηκαν οι Μενσεβίκοι το ’17 στη Ρωσία, έτσι θα σφάξω κι εσένα όταν έρθει η ώρα σου» (Λ. Κανέλη στον Α. Ντινόπουλο) αλλά δεν μπορείς να λες «θα προετοιμαστώ» ως Πατριώτης για την «δύσκολη ώρα»....
Μπορείς να αποκαλείς «συνωστισμό» τις σφαγές των Ελλήνων (πράγμα που θα σε κάνει και βουλευτή) αλλά απαγορεύεται να γυρίσεις Ελληνική πολεμική ταινία αναδεικνύοντας αυτές τις σφαγές των Ελλήνων.... δεν θα πάρεις σχετικές άδειες και χρηματοδότηση από το (αριστερό ανθελληνικό) Υπουργείο Πολιτισμού κι αν τολμήσεις να το κάνεις «μόνος σου» μέσω «εξωχώριων καναλιών» θα κλείσουν μονομιάς για όλη την υπόλοιπη ζωή σου όλες μα όλες οι «εγχώριες επαγγελματικές πόρτες».... (Πόσα χρόνια έχετε να δείτε νέα Ελληνική Πολεμική Πατριωτική ταινία;)
Μπορείς να λες «να πάνε να ψοφήσουν οι 450.000 Έλληνες φασίστες» (τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου) αλλά δεν μπορείς να στήνεις βιντεάκια στο you tube εξυμνώντας το «Έλλην» (έστω και με εξώφθαλμα lifestyle τρόπο και με «όχι και τόσες «πατριωτικές περγαμηνές» - Κατερίνα Μουτσάτσου).
Μπορείς να λες «θα ήταν πολύ καλό για την ανθρωπότητα να εξαφανιζόντουσαν οι Έλληνες» (Άφρα Αλ Σάλεχ) αλλά δεν μπορείς να στηρίζεις Πατριωτικές ιδέες (νεαρή ηθοποιός του καφέ-χαρά Ελένη Λιάσκα) γιατί θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι στα επαγγελματικά σου....
Μπορείς επίσης (αν είσαι Αριστερός) να βάζεις ανερυθρίαστα «ξένη σημαία» (πχ Συριακή) στο φέρετρο ενός αυτόχειρα (φτύνοντας κατάμουτρα την έννοια «Έθνος κι Εθνική Ταυτότητα» ακόμη και με τον θάνατό σου) αλλά δεν μπορείς να εκφράζεις δημόσια σκεπτικισμό του τύπου «ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν οι αυτόχειρες» (Άντζυ Σαμίου) γιατί θα τ’ «ακούσεις άγρια»..... και ίσως ίσως το πληρώσεις και επαγγελματικά....
Μπορείς να δίνεις συναυλία στην κατεχόμενη Κύπρο μαζί με Τούρκους τραγουδιστές (Ρουβάς) ατιμώρητα αλλά δεν μπορείς να φτιάχνεις τραγούδια υπερ πεσόντων Ηρώων Ελληνοκυπρίων («Ήταν Τρελός – Σολωμός», Ν. Σφακιανάκης)....
Μπορείς να «μην δηλώνεις στην εφορία 1.000.000 ευρώ» αλλά δεν μπορείς να λες «... έχουν μαζευτεί πολύ περισσότεροι Αφρικανοί στην χώρα μου απ’ ότι αντέχει»...
Μπορείς αν είσαι Αριστερός να κάνεις σάτιρα επί παντός επιστητού (ακόμη και καταστρέφοντας ανθρώπους) αλλά όχι αν δεν είσαι αριστερός και κυρίως όχι με θέμα τους λαθρο....
Εαν είσαι «αριστερός» καλλιτέχνης ή διανοούμενος μπορείς να βρεις «ανοιχτές επαγγελματικές πόρτες», «ορθάνοιχτους δρόμους» και «κανάλια» για να «δημιουργήσεις»... (σου τα προσφέρει «αφειδώς» το «Σύστημα της Αριστερής Αδελφότητας») όχι όμως εαν δεν είσαι αριστερός... και πολύ περισσότερο εαν οι «εστιάσεις» σου είναι σε «Εθνικά Θέματα» και δη τα «βλέπεις με Πατριωτικά φίλτρα»....
Μπορείς ακόμη και να μιλάς για «δικτατορία του προλεταριάτου» αλλά όχι για «Πατριωτική Στρατιωτικοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας»...
Μπορείς, αν θέλεις, ως αριστερός ακόμη και να «μην αναγνωρίζεις» την Ελληνική Βουλή και το αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα... ασχέτως εαν το χρησιμοποιείς για να «καρπώνεσαι τα οφέλη» του...
 Μπορείς να αναγνωρίζεις, να υποστηρίζεις και να τιμάς – ακόμη και δημόσια – την «ανατρεπτική αγωνιστικότητα» τρομοκρατών, αρκεί να είσαι κι εσύ κι αυτοί «αριστεροί»......
Μπορείς ακόμη και να καταλαμβάνεις κτίρια, δρόμους, δημόσια τηλεόραση και υπηρεσίες, ακόμη και εγκατελειμμένα νεοκλασικά για να κάνεις τα πάρτι σου στην πλάτη (και τις τσέπες) του «κορόϊδου λαού», αρκεί να είσαι αριστερός....
Μπορείς ακόμη και να κάψεις ατιμώρητα εργαζομένους επειδή είχαν το θράσος να μην απεργήσουν και να μην κατέβουν στη διαδήλωση... αρκεί να είσαι αριστερός...
Μπορείς να στρώσεις όπου θέλεις ένα σεντόνι και να πουλήσεις – χωρίς άδεια μικροπωλητή – ότι θέλει η ψυχή σου... αρκεί να είσαι ή αριστερός ή λαθρο....
Μπορείς να πας και να παρεμποδίσεις με αντισυγκέντρωση ( ή κατάληψη του χώρου συγκέντρωσης) την διαδήλωση όποιου δεν σου αρέσει... αρκεί να είσαι αριστερός... ή λάθρο...
Μπορείς να έχεις δωρεάν περίθαλψη χωρίς να έχεις καμία ασφαλιστική κάλυψη, αρκεί να είσαι λαθρο...
Μπορείς ακόμη και να κάνεις ομαδική επίθεση και να «τιμωρείς» όποιον δεν σου «κάθεται καλά με τις απόψεις του», αρκεί να είσαι αριστερός...
Μπορείς να κλέβεις όποτε και όσες φορές γουστάρεις, μέχρι και να βιάσεις ή να κακοποιήσεις....ακόμη και να σε πιάσουν, την άλλη στιγμή θα είσαι ελεύθερος.... αρκεί να είσαι λάθρο... μην τολμήσεις όμως ως Έλληνας να υπερασπιστείς με «προσωπική πρωτοβουλία» την οικογένειά σου..
Μπορείς ακόμη και να κάνεις με την ομάδα σου γιουρούσι και να κάψεις το μαγαζί ή το σπίτι του άλλου που δεν σου αρέσουν οι απόψεις του και να μην σε ενοχλήσει κανείς.... αρκεί να είσαι αριστερός...
Μπορείς ακόμη και να «εκπαιδεύεσαι στην τέχνη του αντάρτικου πόλης» άνετα κι ελεύθερα σε ζωντανούς στόχους στις διαδηλώσεις (ή με βολές καλάσνικωφ στα βουνά), μπορείς να καταστρέφεις ότι γουστάρεις και κανείς να μην σε ενοχλεί... αλλά και να συλληφθείς θα αφεθείς σύντομα ελεύθερος... αρκεί να είσαι αριστερός...
Μπορείς να σφάζεις ότι έχει τέσσερα πόδια και περπατάει, ακόμη και το σκύλο του γείτονα, για να τα φας,  ακόμη και να τα κρεμάς ανάποδα σε δημόσια θέα και να τα πουλάς στην Ευριπίδου και να μην σε ενοχλήσει κανείς... αρκεί να είσαι λαθρο... δεν μπορείς όμως να «στηλιτεύσεις τους λάθρο» γι’ «αυτό»...
Μπορείς να ιδρύσεις ακόμη και «Λαϊκά Τάγματα Ανταρτών Πόλης» και κανείς δεν θ’ ασχοληθεί μαζί σου... αρκεί να είσαι αριστερός...
Μπορείς να μεγαλουργείς στο οργανωμένο (και μη) έγκλημα και να μην σε ενοχλεί κανείς... αρκεί να είσαι λαθρο...
Μπορείς να πετάς ελεύθερα μολότωφ... αρκεί να είσαι αριστερός... ή λάθρο...
Μπορείς να στηλιτεύεις την εγκληματικότητα των Ελλήνων αλλά όχι των λάθρο...
Μπορείς να λες ελεύθερα «Κωλοέλληνες»... αλλά όχι «κωλολάθρο»...
Μπορείς να λες, «η Τσαμουριά μας ανήκει και θα την πάρουμε», αρκεί να είσαι Αλβανός.... δεν μπορείς να λες όμως «η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική και θα την πάρουμε πίσω»....
Μπορείς να λες « η Μελίτη και η Φλώρινα είναι Μακεδονία (μη φας) και θα τα πάρουμε πίσω», αρκεί να είσαι Σκοπιανός... δεν μπορείς όμως να λες «το Μοναστήρι είναι Ελληνικό και θα το πάρουμε πίσω»...
Μπορείς να λες «η Θράκη είναι Τουρκική και θα την πάρουμε πίσω»... αρκεί να είσαι Μουσουλμάνος της Θράκης ή Τούρκος....
Δεν μπορείς να λες όμως «η Πόλη είναι Ελληνική, η Ανατολική Θράκη είναι Ελληνική, ο Πόντος είναι Ελλάδα, η Ιωνία είναι Ελλάδα και θα τα πάρουμε πίσω...»
Μπορείς επίσης ελεύθερα να ισχυρίζεσαι τα παραπάνω (να υποστηρίζεις τις «βλέψεις» των «άλλων» δηλαδή) ακόμη κι αν είσαι Έλληνας...κανείς δεν θα σε κυνηγήσει....κανείς δεν θα σε κατηγορήσει ως «συνεργάτη του εχθρού»...μπορείς επίσης ελεύθερα να τα υποστηρίζεις αυτά ακόμη και ξένος, λάθρο αν είσαι.... 

Μπορείς ελεύθερα να βρίζεις τους Έλληνες και τα θρησκευτικά τους Πιστεύω αλλά δεν επιτρέπεται να κάνεις το ίδιο για τους λαθρο...
Μπορείς ελεύθερα να βρίζεις την Εθνική ταυτότητα των Ελλήνων αλλά όχι αυτή των λάθρο...
Μπορείς ελεύθερα να ωθείς τους Έλληνες προς την «έξοδο» από τη χώρα αλλά όχι τους λαθρο...
Μπορείς ελεύθερα να λες «είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες εντός της Ελλάδας και πρέπει πάραυτα να μειωθούν» αλλά δεν μπορείς να λες το ίδιο για τους λάθρο....


Πόσες «Διασημότητες» άρα «τόλμησαν» ως τώρα;

Δυστυχώς, όχι πολλοί....για την ακρίβεια μετριώνται – με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – στα δάχτυλα του ενός χεριού... αυτά είναι τα «κακά νέα»... τα «καλά νέα» είναι πως, μάλλον τον τελευταίο καιρό υπάρχει η «τάση» να «τολμήσουν να βγουν κι άλλοι απ’ το καβούκι» τους.
Κι αυτή η «διαπίστωση» είναι που έκανε έξω φρενών την αριστερά.
Ξεκινώντας από τις κατά καιρούς «πατριωτικές δηλώσεις» των Πρέκα (που αντιμετωπίσθηκε ως «γραφικός») και Νότη Σφακιανάκη (που εν πολλοίς «αγνοήθηκε» αν και ταυτόχρονα το «πλήρωσε (αρκούντως) επαγγελματικά» - όπως κι ο προηγούμενος) και περνώντας από τα «ενδιάμεσα περιστατικά» των παραπάνω «διασημοτήτων», «αυτό» που «διέγνωσε» η «πανθορούσα» Αριστερά ήταν ο «κίνδυνος» να μετατραπεί σε «χείμαρρο» η τάση όλο και περισσότερων «διασημοτήτων» να εκφραστούν με «πατριωτικές θέσεις» (έστω και «επιδερμικές»)...
Κι αυτό, αν «αφεθεί» να συμβεί θα είναι «ολέθριο»... γιατί, όντως, μια «διασημότητα», με μια της και μόνο «απλή δήλωση» μπορεί να προκαλέσει «κατολίσθηση»....διότι, ναι, «επηρεάζουν»...πολύ περισσότερο και πολύ «ευρύτερο κοινό» απ’ ότι οι «στρατευμένοι θεωρητικοί εκπρόσωποι» πολιτικοκοινωνικών θεωριών και δράσεων...
Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε που το Εθνικιστικό Κίνημα της Σκοτίας έχει ως «επικοινωνιακή κορωνίδα» του τον Σον Κόνερι. Κάθε Κίνημα έχει ανάγκη τους «λαμπερούς υποστηρικτές» του που θα λειτουργήσουν σαν τον «πυροδότη των ιδεών του» στις «ευρείες κοινωνικές μάζες». 
Εαν αφεθούν να παρασυρθούν και να εκφράσουν – κατά συρροή - «Πατριωτικές θέσεις» Έλληνες ηθοποιοί, τραγουδιστές, καλλιτέχνες, αθλητές και άλλες διασημότητες, τότε το «αριστερό διεφθαρμένο οικοδόμημα» που μισεί κάθε τι Εθνικό θα «κινδυνεύσει θανάσιμα»...γιατί η κάθε «διασημότητα» που θα «έπεται» θα είναι ακόμη πιο «καυστική» από την προηγούμενη....το «πράγμα» δηλαδή θα «κλιμακωθεί»....
Η Βούλα Παπαχρήστου έπρεπε να γίνει «Ιφιγένεια» λοιπόν...εξιλαστήριο θύμα...ή καλύτερα «σύμβολο παραδειγματισμού».... έπρεπε να «θυσιαστεί» με την «σκληρότερη των ποινών» για να μετατραπεί στο «θανάσιμο παράδειγμα»... για να γίνει «σαφές» σε όποια άλλη «διασημότητα» το «τι την περιμένει» έτσι και «τολμήσει να ξεστρατίσει από το μαντρί»....
Για να δούμε τώρα «πόσοι έχουν Πατριωτικά κότσια» από τις διασημότητες... για να δούμε πόσοι θα τολμήσουν να βγουν και να κάνουν την προσωπική τους «Πατριωτική Επανάσταση» απέναντι σ’ ένα αδίστακτο «διεφθαρμένο αριστερό σύστημα» που σε λίγο θα μετατρέψει αυτή τη χώρα σε ένα πολύχρωμο χαρμάνι από αποικίες...χωρίς Έλληνες βεβαίως.
Καθώς οι «απλοί καθημερινοί πολίτες (Πατριώτες)» το έχουν αποδείξει πολλάκις (ότι έχουν τα «κότσια» χωρίς συνήθως να έχουν και τις «οικονομικές δυνατότητες», αντιθέτως δηλαδή από τις «διασημότητες»)...
Είναι «ατέλειωτος» ο αριθμός αυτών των απλών «πληβείων Πατριωτών» που έχουν εκδιωχτεί από τις δουλειές τους ή που «έχασαν» τα καταστήματά τους από την αδίστακτη «εκδικητική μανία» της Αριστεράς και του άθλιου «Συστήματός» της επειδή τόλμησαν να «εκφραστούν και να δράσουν Πατριωτικά»....
Η δημόσια στήριξη του Πατριωτικού Αγώνα από μέρους των «Διασημοτήτων» του Θεάματος, της Τέχνης και του Αθλητισμού είναι περισσότερο από αναγκαία τώρα παρά ποτέ.
Για να δούμε... μετά από το τελευταίο «σκληρό δάγκωμα» του Φιδιού της Αριστεράς στην Παπαχρήστου, θα έχουν τα «κότσια» κι άλλες «διασημότητες» να «τολμήσουν»;
Ή θα βάλουν την ουρά στα σκέλια όπως κάνουν δεκαετίες τώρα;

Ίδομεν.....

Γιώργος Ανεστόπουλος

Ελληνική ΑΟΖ και Ευρωπαϊκή Γεωπολιτική.


Όταν εξετάζουμε τη Μεσόγειο αντιλαμβανόμαστε ότι όλα τα νησιά της είναι ευρωπαϊκά και μάλιστα ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει τη μεγαλύτερη ΑΟΖ στη Μεσόγειο. Επιπλέον, αυτή η ΑΟΖ είναι συνεκτική, ιδιότητα η οποία είναι ουσιαστική και για τα δρομολόγια των πλοίων, ειδικά για τα LNG, και ακόμα περισσότερο για τους αγωγούς φυσικού αερίου ή πετρελαίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει εδώ και καιρό μια ανεξάρτητη πηγή ενέργειας από τη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν. Τώρα με τα κοιτάσματα που βρέθηκαν στο Ισραήλ και στην Κύπρο έχει πρόσβαση σε αυτά μέσω της Ελλάδας. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει και την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο, αλλά και τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Διότι ο συνδυασμός των δύο με τις απαιτήσεις του Ισραήλ δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός οριζόντιου ενεργειακού κόμβου στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτός ο άξονας έχει μια γεωπολιτική σημασία, η οποία είναι πολύ ισχυρή και δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί στην πατρίδα μας τις επεκτάσεις της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκτά με αυτό το νέο πλαίσιο μια ιστορικότητα, η οποία σχετίζεται βέβαια με την παλαιότερη ιστορία της. Και πάνω σε αυτό το ιστορικό υπόβαθρο, βλέπουμε διαχρονικά νοητικά σχήματα που διασχίζουν τους αιώνες. Όταν εξετάζουμε αποκλειστικά τα οικονομικά συμφέροντα, διότι υπάρχει έλλειψη στρατηγικής, δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο μεγάλο είναι το βάθος της κοινής μας ιστορίας. Όταν όμως μελετάμε τη γεωπολιτική της περιοχής, είμαστε αναγκασμένοι ν’ αποδεχτούμε ότι η γεωοικονομία δεν ορίζει τα πάντα. Υπάρχουν στοιχεία πιο θεμελιακά που αναδεικνύει η τοποστρατηγική, τα οποία λειτουργούν ως μια ανοιχτή δομή. Πάνω σε αυτή βασίζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και δεν είναι τυχαίο βέβαια που η ένταξη της Κροατίας ενσωματώνει και τη μεγαλύτερη ΑΟΖ από τις πρώην Γιουγκοσλαβικές χώρες. Το τοπολογικό και συνεκτικό στοιχείο που ελαχιστοποιεί τα σύνορα, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιεί τα εμβαδά λειτουργεί με έναν αποτελεσματικό τρόπο και για το θέμα της ΑΟΖ. Είναι λοιπόν σημαντικό να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας, τώρα που τα γεωπολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά με τη θέσπιση της Κυπριακής ΑΟΖ και με τις τρεις συμφωνίες της Κύπρου με την Αίγυπτο, τον Λίβανο κα το Ισραήλ. Το άνοιγμα υπάρχει ήδη και πρέπει ν’ ακολουθήσουμε το δρόμο για να πείσουμε τους πάντες ότι δεν είναι ανάγκη να μας πιέζουν οικονομικά, αφού προσφέρουμε μεγάλες δυνατότητες στον τομέα της ενέργειας. Με τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ δίνουμε ένα σήμα σε όλους ότι δεν πρόκειται να περιμένουμε παθητικά. Θα αντισταθούμε αποτελεσματικά στις οικονομικές πιέσεις δείχνοντας ότι περνάμε σε μια νέα φάση πιο δυναμική και αποτελεσματική προς όφελος όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι πρόκειται για ανάπτυξη και όχι μόνο για οικονομία. 


* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Ολυμπιακοί Λονδίνου 2012: γιορτές & παρατράγουδα… Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Ο Dr Jacques Rogge είχε πει το ιστορικά “ανεπανάληπτο” (παρόμοια τέτοια έχουν πει άλλοι πρόεδροι ΔΟΕ πριν από αυτόν και θα πούνε και οι επόμενοι μετά από αυτόν) και σας το θυμίζω με κεφαλαία διατηρώντας την «χαριτωμένη» του προφορά: “EFKARISTUME ELLADA!!!”…

Και μετά ο «περιοδεύων» Ολυμπιακός Θίασος πήγε στο Πεκίνο, τώρα στο Λονδίνο, το 2016 στο Ρίο και... βλέπουμε... Προφανώς η «μαρμίτα» των Ολυμπιακών Αγώνων προσφέρει «δυνατές» απολαύσεις σε κάποιους…

Λογικά εάν οι χώρες που συμμετέχουν έβαζαν ελάχιστα χρήματα “ανάλογα με τις δυνατότητές τους” ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ,  θα χτίζαμε μια και καλή ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ τεχνολογίας εγκαταστάσεις στην Ολυμπία της Ελλάδας, που θα μπορούσαν να αναβαθμίζονται με ελάχιστα έξοδα…

Έτσι, όμως, θα έχαναν το παιχνίδι του "κάθε τέσσερα χρόνια και φτου και από την αρχή" οι... "Αθάνατοι της ΔΟΕ" και οι «ντόπιοι εργολάβοι» κάθε οικοδέσποινας πόλης ή χώρας!... 

Απλά πράγματα, απλή αριθμητική, όχι τριγωνομετρία και άλγεβρα και για αυτό το λόγο βρίσκουν αυτήν την πρόταση φοβερά δυσνόητη και αδύνατον να… εφαρμοστεί! 

Έγραψα χτες στο Sky News τα παρακάτω δύο σχόλια:
Tο πρώτο με αφορμή την προτροπή δημοσιογράφων και πολιτικών να γίνει έλεγχος σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες για τις άδειες θέσεις (των χορηγών που αγόρασαν αλλά δεν διέθεσαν τα εισιτήρια) ενώ οι κοινοί, θνητοί, αγνοί φίλαθλοι πάσχιζαν να εξασφαλίσουν μια θέση …

I think that the serious "probe" should be made in the year after the end of the London 2012 Olympics so that an objective and cool headed estimate or balance sheet of profits and costs (cost benefit analysis) can be made. I know that it may sound anti-climactic and indeed ethnocentric to say it but I will reiterate what I and many others across the world have been saying for years: If all the Nations took part in the costs of creating state of the art facilities in the birth place of the Olympics in Olympia Greece we would have a permanent site of summer Olympics! The winter Olympics can travel around the world at will, This, of course, would not generate the "international brotherhood feeling" the IOC and National Olympic Committees proclaim to be the modern “Olympics élan vital” but, I dare say 'shamelessly' it would also eliminate 'benefits' coming to those who create every 4 years all the facilities needed to run the Olympics...I admitted it sounds ethnocentric but is it illogical or unethical as a proposition? 

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί φίλοι Εγγλέζοι και Ευρωπαίοι μου θύμισαν ότι οι Ολυμπιακοί της Αθήνας το 2004 είχαν αρχικό προϋπολογισμό περίπου 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το τελικό κόστος αυξήθηκε επισήμως κατά 300% και κάποιοι λένε ότι ίσως έφτασε και το 400% ξεπερνώντας τα 17 δις ευρώ(!) και ΚΑΝΕΙΣ δεν το έψαξε και σε κανέναν ΔΕΝ απαγγέλθηκε (εάν και εφόσον έπρεπε) καμία απολύτως κατηγορία ενώ η Αθήνα γέμισε πανάκριβες και άχρηστες εγκαταστάσεις «λευκούς ελέφαντες» και κτίρια που ενώ κόστισαν πάρα πολλά στον ελληνικό λαό τελικά ΔΕΝ απέδωσαν… τίποτε!
Τι να τους πω και τι να αντιτάξω εγώ ως «αμυντικό» επιχείρημα;
Το δεύτερο με αφορμή κάποια αρνητικά σχόλια για την «Τελετή Έναρξης» που υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 27 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας μολονότι οι χιλιάδες «πρωταγωνιστές και κομπάρσοι» ήταν… εθελοντές!

 I will admit that I liked the opening ceremony and was particularly moved by the emphasis on the children and the promise held for the next generation in a world that seems floundering between unemployed youth and insecure old agers. Every city that hosted Olympics is proud of its opening ceremony as was in the 21st century Sydney, Athens, Beijing and now London. Could someone tell us when the “accounting books were closed” in each of the above cities (or prior cities-hosts of Olympic Games) in the ensuing 'cost-benefit' analysis what exactly were the accrued benefits? At any rate let us enjoy the games, applaud the winners, humanely console the 'losers” (after all even they are the 'crème de la crème' of world athletes) and inspire the young generations…

GP Βουδαπέστης: Πήρε... χρυσό ο Χάμιλτον.

Ο Λούις Χάμιλτον αναδείχθηκε νικητής στη Βουδαπέστη. 2-3 για τη Lotus με τους Κίμι Ράικονεν και Ρομαίν Γκροζάν. Παρέμεινε επικεφαλής της βαθμολογίας ο Φερνάντο Αλόνσο.

Με εξαίρεση μια καθυστέρηση των μηχανικών της McLaren σε ένα pitstop ο οδηγός της McLaren δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Τον πίεσαν βέβαια οι οδηγοί της Lotus πρώτα ο Ρομαίν Γκροζάν και μέχρι το τέλος ο Κίμι Ράικονεν.
Ο Φινλανδός προσπέρασε τον Γκροζάν, αρπάζοντας του τη δεύτερη θέση στα μισά του αγώνα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε πέμπτος μετά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και διατήρησε την πρώτη θέση.

Το πρωτάθλημα διακόπτεται τον Αύγουστο για τις καλοκαιρινές διακοπές. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στο Σπα στις 2 Σεπτεμβρίου με τρεις αγώνες τον πρώτο μήνα του φθινόπωρου (Σπα-Μόντσα-Σιγκαπούρη).

Δείτε τις βαθμολογίες ΕΔΩ


contra.gr

Παραδίδουν τα Ελληνοαλβανικά σύνορα;

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.

"Αδειάζει" η Ελλάδα από αστυνομικούς.

"Έρμαια" στη τύχη τους τα σύνορα με την Αλβανία.
Θα κάνουν "πάρτι" σε πόλεις και χωριά οι επιτήδειοι...

Χθεσινοβραδυνή διαταγή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, έφτασε στα κεντρικά της Ελληνικής Αστυνομίας. Διαταγή που "επιστρατεύει" 1800 αστυνομικούς - συνοριοφύλακες για δίμηνη απόσπαση... στον Έβρο. Η μετακίνηση συνοδεύεται από οχήματα (και μοτοσυκλέτες ) αλλά και πλωτά μέσα.

Η δε δήλωση του Υπουργού για τη διαταγή είναι η εξής:...

"Υπάρχει τεράστια ανησυχία. Αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα, που συζητάμε, επίσης με την έγκριση του Πρωθυπουργού, είναι ότι 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση.
Ήδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη "σφράγιση" του Έβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι ."


Φυσικά άμεση η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων που χαρακτηρίζει "τραγική" τη απόφαση του Υπουργού και με υπομνήματα ζητά την ανάκλησή και επαναξιολόγησή της. 

Σύμφωνα με πηγές μας,  είναι έντονη και η αντίδραση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη προς το Υπουργείο, γνωρίζοντας καλύτερα την κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Μια κατάσταση που σίγουρα θα δημιουργήσει κινδύνους, κατά μήκος των συνόρων, στα χωριά αλλά ακόμη και σε πόλεις όπως η Κόνιτσα που ακούστηκε πως μετακινούνται 60 (από τους περίπου 100 ) συνοριακοί!   Από τους 100 συνοριοφύλακες που μέχρι στιγμής δεν επαρκούν για τη φύλαξη της αρμόδιας περιοχής τους με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν "τρύπες" .

Το σίγουρο είναι πως περιμένουν μεγάλη εισροή μεταναστών από τη Συρία, αλλά αποφάσεις σαν και αυτή επιεικώς θεωρούνται "τραγικές" . 
Αυξάνουν, το ήδη υπάρχον, αίσθημα ανασφάλειας του πολίτη και καλλιεργούν κλίμα επικινδυνότητας για κάθε άνομη πράξη.


Πολύ περισσότερο όμως δημιουργούν συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν "άλλου είδους κινήσεις" επικίνδυνες ακόμη και για την Εθνική ασφάλεια της χώρας.
Γιατί όποιος νομίζει πως δεν υπάρχει σκοπιμότητα από τους "γείτονες" Αλβανούς (και αν όχι από το επίσημο κράτος, από το παρακράτος και τις Εθνικιστικές οργανώσεις ), τότε είτε "κοιμάται", είτε " ενεργεί με σκοπό" .
Κύριοι Δήμαρχοι, των περίγυρων στα σύνορα Δήμων, δεν έχετε πληροφορηθεί το γεγονός;
Δεν είδα καμία αντίδραση σας, ή τουλάχιστον δεν την ανακοινώσατε!
Τι περιμένετε; Να ολοκληρωθεί η μετακίνηση και μετά να κάνετε τις πολιτικές σας δηλώσεις προς εντυπωσιασμό των εν δυνάμει ψηφοφόρων; 


Κύριε Υπουργέ που είναι η Frontex ; Με το "έτσι θέλω " μας την επέβαλαν στα σύνορα με τη Τουρκία. Τώρα τι γίνεται; 

Θα αδειάσουμε την Ελλάδα από αστυνομικούς;
Θα "γκρεμίσουμε" την "εσωτερική ασφάλεια" ; Οι πολίτες δεν έχουν "προσωπικές φρουρές".
Θα αρχίσει το "μεγάλο πανηγύρι";

Ποσειδώνας

Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων: Από αύριο η Ελλάδα προετοιμάζεται για να γίνει Καμπούλ.

Αναζητούνται επιπλέον 1881 άνδρες και γυναίκες από τα ΤΣΦ και ΤΔΛ της χώρας για να μετακινηθούν την ώρα που αυτοί δεν ξεπερνούν τους 1500. Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνον της αντίδρασης για τα ημίμετρα που πάνε να εφαρμοστούν και καλεί τον Υπουργό να ανακαλέσει άμεσα την τραγική Διαταγή που εκδόθηκε την νύχτα της 29ης Ιουλίου. 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων
Πρόεδρος: Χαρέλας Παν. τηλ. 6976000301 – Γ. Γραμματέας : Aρζουμανίδης Κων. τηλ. 6948572336 Τηλ -Fax επικοινωνίας : 2312204847 – 2331064074 – Δικτυακός τόπος : www.posyfy.gr 

Θεσσαλονίκη 30.07.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από αύριο η Ελλάδα προετοιμάζεται για να γίνει Καμπούλ 

Το μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης καλείται να λύσει η Χώρα τις επόμενες ημέρες με την άμεση επιστράτευση 2000 αστυνομικών από τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης όλης της επικράτειας με διαταγή που εκδόθηκε την νύχτα της 29ης Ιουλίου 2012.

Μία απόφαση που εν μέρει δικαιώνει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων που απαιτούσε πέραν των άλλων και την θωράκιση των συνόρων. Όμως οι προτάσεις της διαβάστηκαν μονάχα από τις επικεφαλίδες. Ζητήσαμε προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων που θα ενισχύσουν τα σύνορα και θα αποκαταστήσουν υπηρεσιακή ισορροπία. Την ώρα που προκηρύσσονται θέσεις για κάθε λογίς αντικείμενο και σε κάθε κλάδο , συνοριακοί φύλακες έχουν να προσληφθούν από το 2002 !!!. Σήμερα που η λαθρομετανάστευση αγγίζει το 600% αύξησης από τότε παραμένουμε όχι όσοι προσληφθήκαμε αλλά κατά 50% τουλάχιστον λιγότεροι χωρίς αυτό να νοιάζει κανέναν.

Για ακόμη μία φορά όμως δυστυχώς κάθε απομονωμένο μέτρο όταν δεν συνδυάζεται με μια δέσμη ενεργειών είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Μιλήσαμε για θωράκιση των συνόρων , για εντατικούς ελέγχους στην ενδοχώρα και για κέντρα φιλοξενίας. Όταν ο λαθρομετανάστης που εισέρχεται έχει την δυνατότητα να κινείται ελεύθερα στη Χώρα και μάλιστα με την βοήθεια της Αστυνομίας που του χορηγεί υπηρεσιακό σημείωμα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα προτρέψει και τους συμπατριώτες του να ταξιδέψουν για την «γη της επαγγελίας». Και έτσι μόλις φτάσουν στην χώρα, οι 2500 αστυνομικοί θα συνδράμουν να βοηθήσουν στην καταγραφή τους , την ταυτοποίησή τους και στην επίδοση του περίφημου υπηρεσιακού σημειώματος που θα τους νομιμοποιεί και θα τους οδηγήσει ελεύθερα πλέον στην Αθήνα. Ως αποτέλεσμα τελικά, θα βρεθούν οι 2000 αστυνομικοί στον Έβρο και όλοι οι λαθρομετανάστες στην Αθήνα.

Ζητήσαμε εδώ και πολύ καιρό τα πυροτεχνήματα των κέντρων φιλοξενίας να γίνουν πράξη , χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ζητήσαμε να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο (που αφορά την Αστυνομία) όσο και σε πολιτικό επίπεδο μέσα από τις διεθνείς συνθήκες. Ζητήσαμε την συμμετοχή του στρατού στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στα σύνορα όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα. Ζητήσαμε την εντατικοποίηση των ελέγχων στο εσωτερικό της χώρας για την προάσπιση του αισθήματος ασφαλείας αλλά και την καταπολέμηση των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης. Τα σημερινά ημίμετρα των μετακινήσεων από ένα προσωπικό που δεν υπάρχει δείχνουν για ακόμη μία φορά είτε την παραπληροφόρηση της Πολιτικής Ηγεσίας είτε την προχειρότητα που αντιμετωπίζεται το θέμα. Ζητούνται να μετακινηθούν 2000 αστυνομικοί από τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης της επικράτειας την ώρα που σε αυτές δεν υπηρετούν πάνω από 1500 !!!. Με μία απόφαση διατάχθηκαν εντός δύο ημερών συνάδελφοι μας να επιστρατευτούν για δύο μήνες την ώρα που οι μετακινήσεις αυτές συνεχίζουν για τρίτη χρονιά ανελλιπώς. Ζητούνται να μετακινηθούν πρώτα οι άγαμοι όταν πλέον όλοι είναι παντρεμένοι και με παιδιά!

Άραγε γνωρίζει ο κύριος Υπουργός πως στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης υπηρετούν σήμερα λιγότεροι από αυτούς που ζητούνται να μετακινηθούν;

Άραγε γνωρίζει η πολιτική Ηγεσία πως οι συγκεκριμένες Υπηρεσίες υπολειτουργούν την ώρα που το μείζον ζήτημα της Λαθρομετανάστευσης λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις ;
Άραγε γνωρίζει το Αρχηγείο ποια είναι η πραγματική δύναμη των Υπηρεσιών αυτών ; Όλα αυτά δείχνουν προχειρότητα, παραπληροφόρηση και έναν επιχειρησιακό ιστό που
αποτυπώνεται μόνο στα χαρτιά και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Εν αναμονή λοιπόν του τεράστιου όγκου των μεταναστευτικών ροών που θα επιχειρήσουν και θα το υλοποιήσουν να εισέλθουν στη Χώρα , οι μετακινούμενες δυνάμεις δεν αρκούν από μόνες τους να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Απαιτούνται λύσεις και μεθοδικότητα και όχι διαταγές νυκτός!

Ζητήσαμε από το Αρχηγείο η μετακίνηση του προσωπικού να αφορά όλες τις κατηγορίες
προσωπικού από όλη την Ελλάδα και όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και όχι μόνον από τους ελάχιστους που απόμειναν στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης να σηκώσουν στις πλάτες τους το μεταναστευτικό της χώρας και να γίνουν ο αποδιοπομπαίος τράγος μιας αποτυχημένης ενέργειας.

Λυπούμαστε για την παραπληροφόρηση της Πολιτικής Ηγεσίας από ορισμένους που το μόνο που θέλουν είναι να διατηρηθούν στις υπηρεσιακές τους καρέκλες και καλούμε τον κύριο Υπουργό να πράξει τα αυτονόητα για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Τον καλούμε σε άμεση συνάντηση μαζί μας και να εφαρμόσει αυτά που τόσα χρόνια φοβόταν κάθε πολιτικός προϊστάμενος να υλοποιήσει σπρώχνοντας όλο και περισσότερο την Αθήνα στην Καμπούλ!.

http://www.posyfy.gr


ΕΥΓΕ. 14χρονος Έλληνας νίκησε 1.000.000 μαθητές σε διεθνή διαγωνισμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έλληνας Χρυσός "Ολυμπιονίκης" ετών 14! Το γράμμα μαθητή από τα Γιαννιτσά στον Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε ανάμεσα σε 1.000.000 συμμετοχές από 55 χώρες, σε διεθνή διαγωνισμό. Τι είπε για το tweet της Παπαχρήστου.
 
Ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά, Μάριος Χατζηδήμου, είναι ο νικητής του φετινού διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU).

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, λόγω της Ολυμπιάδας, ήταν "Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες".

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από ένα 1.000.000 νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων των χωρών τους.

Όπως αναφέρει η "Δημοκρατία", ο μαθητής της Δευτέρας Γυμνασίου έγραψε στον αγαπημένο του τενίστα, Ρότζερ Φέντερερ.

"Στεκόσουν εκεί στεφανωμένος..."

"Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι, θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σε έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σε ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό"
, έγραψε στην αρχή της έκθεσής του ο 14χρονος.

"Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω. Τότε, συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι να βλέπεις τη ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια. Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η  μορφή σου στο βάθρο του Ολυμπιονίκη με κρατούσε εκεί και συνέχιζα...".

Ο Μάριος περιγράφει, πώς με τη φαντασία του ταξίδεψε στην Αρχαία Ολυμπία, "στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες του 776 π.Χ.".
Στη συνέχεια, περιγράφει τον διάλογο που είχε με το ίνδαλμά του, το οποίο η φαντασία του ήθελε εκεί.

"Στεκόσουν εκεί, στεφανωμένος και σε ρώτησα τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά. 'Άκου μικρέ μου, αγωνίζομαι σημαίνει νικώ, να το θυμάσαι αυτό. Η συμμετοχή, ο αγώνας είναι ήδη μία μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα από το τρόπαιο. Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου, ενάντια στον εγωισμό και τη φιλαυτία σου. Και κάτι ακόμα. Νικώ σημαίνει αγαπώ. Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ, τον προπονητή μου, που  μου έμαθε τον τρόπο να αγωνίζομαι και να νικώ, τον κόσμο που  με στηρίζει στην προσπάθειά και τον δρόμο προς τη νίκη, τον Θεό που μου χαρίζει τη δυνατότητα να αγωνίζομαι και να νικώ".

"Ε ναι λοιπόν, για εμένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν ούτε αναβολικά ούτε πρωταθλητισμό ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για τη συμμετοχή, 'ευ αγωνίζεσαι', φιλία, ειρήνη και σε αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες",
κατέληγε η έκθεσή του.

"Μάγεψε" την κριτική επιτροπή

Η αναφορά του Μάριου στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και του πνεύματος που πρέπει να έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο μαθητής "μάγεψε" την κριτική επιτροπή, που τον έστεψε "Χρυσό Ολυμπιονίκη".

Η διεθνής επιτροπή επεσήμανε μάλιστα τον απλό και δημιουργικό τρόπο γραφής του Μάριου: "Η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες".

Μιλώντας στην "Δημοκρατία", ο 14χρονος "Ολυμπιονίκης" είπε πως είναι πολύ χαρούμενος για την πρωτιά. "Αρχικά δεν το πίστευα", είπε, ενώ παραδέχθηκε πως δεν τον ενδιαφέρει πολύ, να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάποιο άθλημα.

"Σκέφτομαι να γίνω ιστορικός και να έχω σαν χόμπι το τένις", είπε, ενώ για το tweet της Παπαχρήστου, είπε ότι "δεν είναι σωστό αυτό που είπε, όμως είναι μία καλή αθλήτρια που έκανε σκληρή προπόνηση για να πάει στην Ολυμπιάδα και ήταν πολύ άδικο
να την διώξουν μία ημέρα πριν" (αίσχος κυρ Φώτη πάρτου πίσω την νίκη).

Ο νικητής θα βραβευθεί την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, δηλ. στις 9 Οκτωβρίου 2012, στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 149 χωρών.

Από την πλευρά τους, τα ΕΛΤΑ προσπαθούν να στηρίζουν τη γνώση και τη δημιουργική προσπάθεια των νέων και να μεταφέρουν το μήνυμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ποσειδώνας

30 Ιουλίου 2012

Υπόδειγμα Νόμου περί ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από τον Νίκο Λυγερό.

Τίτλος

1. Ο παρών Νόμος δύναται να επονομαστεί Νόμος του 2012 για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.


Ερμηνεία


2. (1) Στον παρόντα Νόμο, εκτός εάν το περιεχόμενο απαιτεί διαφορετικά –


«Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» είναι η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης θαλάσσια περιοχή της Δημοκρατίας, τα όρια της οποίας ορίζονται από το Άρθρο 3,


«Δημοκρατία» είναι η Ελληνική Δημοκρατία,


«Διευθυντής» είναι ο Διευθυντής του Τμήματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,


«Δικαστήριο» είναι το Δικαστήριο που προβλέπεται στο Άρθρο 10,


«Ζώντες πόροι» περιλαμβάνουν τα ψάρια και κάθε άλλο ζώντα οργανισμό, εκτός από τα καθιστικά είδη, όπως ορίζονται από το Άρθρο 77 της Σύμβασης,


«Μη ζώντες πόροι» είναι τα ορυκτά και άλλοι μη ζώντες πόροι που κείτονται φυσικώς στο βυθό της θάλασσας και στο υπέδαφός του,


«Ναυτικό μίλι» είναι η απόσταση χιλίων οχτακοσίων πενήντα δύο μέτρων,


«Σύμβαση» είναι η Σύμβαση του Δικαίου Θαλάσσης των Ηνωμένων Εθνών, που επικυρώθηκε από τον κυρωτικό Νόμο 2321/1995 του Δικαίου Θαλάσσης των Ηνωμένων Εθνών,


«Υπουργός» είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και κάθε άλλο πρόσωπο γενικώς ή ειδικώς εξουσιοδοτημένο για αυτόν τον σκοπό.


(2) Οι όροι, εκτός εάν ερμηνεύονται διαφορετικά στο παρόν Άρθρο, θα έχουν την έννοια που δίδεται από τη Σύμβαση και σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ του παρόντος Νόμου και της Σύμβασης, η ερμηνεία της Σύμβασης υπερισχύει.


Ανακήρυξη και Οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης


3. (1) Με τον παρόντα Νόμο, ανακηρύσσεται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το εξωτερικό όριο της οποίας δεν θα εκτείνεται πέραν των 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.


(2) Σε περιπτώσεις όπου μέρος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης επικαλύπτεται από μέρος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης οποιουδήποτε άλλου Κράτους με ακτές που κείτονται απέναντι από αυτές της Δημοκρατίας, η χάραξη μεταξύ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Δημοκρατίας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του άλλου Κράτους, θα λάβει χώρα με συμφωνία μεταξύ των άμεσα ενδιαφερομένων Κρατών. Ελλείψει συμφωνίας, η χάραξη αυτής της ζώνης δεν θα εκτείνεται πέραν της μέσης γραμμής ή της γραμμής ίσης απόστασης, η οποία μετράται από τις αντίστοιχες γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.


(3) Τα ακριβή όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης οποτεδήποτε προσδιορίζονται, θα καθίστανται δημόσια με Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, που θα δημοσιεύεται στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καθώς αυτά τα όρια θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιοχές και τις πιθανές συμφωνίες οριοθέτησης που θα υπογράφονται σύμφωνα με τις διατάξεις των υποκεφαλαίων (1) και (2).


Δικαιώματα και Δικαιοδοσία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη


4. (1) Στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη η Δημοκρατία έχει :


(α) κυριαρχικά δικαιώματα για σκοπούς έρευνας και εκμετάλλευσης, συντήρησης και διαχείρισης των φυσικών πόρων, είτε ζώντων είτε μη ζώντων, στα ύδατα που υπέρκεινται του βυθού της θάλασσας, στον βυθό της θάλασσας και το υπέδαφος του, και ως προς άλλες δραστηριότητες για την οικονομική εκμετάλλευση και έρευνα της ζώνης, όπως για την παραγωγή ενέργειας από τα ύδατα, τα ρεύματα και τον άνεμο.


(β) δικαιοδοσία ως προς:


(i) την τοποθέτηση και χρήση τεχνητών νήσων, εγκαταστάσεων και υποδομών,

(ii) τη θαλάσσια επιστημονική έρευνα,
(iii) την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος,


(2) Τα δικαιώματα που ορίζονται στο παρόν άρθρο ως προς τον βυθό της θάλασσας και το υπέδαφος θα ασκούνται σύμφωνα με το Μέρος VI της Σύμβασης – Διατάξεις περί Υφαλοκρηπίδας.


Δικαιώματα και Καθήκοντα άλλων Κρατών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη


5. (1) Κατά την άσκηση των δικαιωμάτων και εκτέλεση των καθηκόντων της βάσει του παρόντος Νόμου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η Δημοκρατία θα λαμβάνει δεόντως υπόψη τα δικαιώματα και τα καθήκοντα των άλλων Κρατών και θα ενεργεί κατά τρόπο συμβατό με τις διατάξεις της Σύμβασης.


(2) Στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Δημοκρατίας, τα άλλα Κράτη απολαύουν των δικαιωμάτων και εκτελούν τα καθήκοντα δυνάμει της Σύμβασης. Κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους και εκτέλεση των καθηκόντων τους, τα Κράτη θα λαμβάνουν δεόντως υπόψη τα δικαιώματα και τα καθήκοντα της Δημοκρατίας και θα συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανονισμούς που έχει υιοθετήσει η Δημοκρατία, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης και τους άλλους κανόνες διεθνούς δικαίου κατά το μέτρο που δεν είναι ασύμβατοι με το αντίστοιχο Μέρος της Σύμβασης.


Συντήρηση ζώντων πόρων


6. Ο Υπουργός δύναται με διάταγμα, που δημοσιεύεται στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, να ορίσει το επιτρεπόμενο αλίευμα και τα είδη των ζώντων πόρων που δύνανται να αλιευθούν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.


Έρευνα και εκμετάλλευση ζώντων πόρων


7. (1) Ουδείς επιτρέπεται να διεξάγει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη έρευνα και εκμετάλλευση ζώντων πόρων, εκτός εάν χορηγηθεί άδεια από τον Υπουργό, σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο ή άλλο Νόμο ή Κανονισμό, ή από τον Διευθυντή σύμφωνα με τον Νόμο περί Αλιείας.


(2) (α) Όποιος παραβιάζει τις διατάξεις του υποκεφαλαίου (1) του παρόντος άρθρου, διαπράττει αδίκημα και, σε περίπτωση καταδίκης, του επιβάλλεται χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις εφτακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (€ 750.000) ή ποινή φυλάκισης για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη ή αμφότερες οι ποινές. Σε περίπτωση δεύτερης ή μεταγενέστερης καταδίκης, στο πρόσωπο αυτό επιβάλλεται χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (€ 1.500.000) ή ποινή φυλάκισης για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα πέντε έτη ή αμφότερες οι ποινές.


(β) Επιπλέον οποιασδήποτε ποινής επιβαλλόμενης δυνάμει των διατάξεων της παραγράφου (α) του παρόντος υποκεφαλαίου, το Δικαστήριο δύναται να διατάξει την κατάσχεση οποιουδήποτε σκάφους, αντικειμένου, εξοπλισμού ή υλικού, συμπεριλαμβανομένου του αλιεύματος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ή αλιεύθηκε κατά τη διάρκεια τέλεσης του αδικήματος.


Έρευνα και εκμετάλλευση μη ζώντων πόρων
8. (1) Ουδείς επιτρέπεται να διεξάγει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη έρευνα και εκμετάλλευση μη ζώντων πόρων, εκτός αν χορηγηθεί άδεια από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του παρόντος Νόμου ή όποιου άλλου Νόμου, ή από όποια άλλη αρμόδια αρχή δυνάμει όποιου άλλου Νόμου ή Κανονισμού.


(2) (α) Όποιος παραβιάζει διάταξη του υποκεφαλαίου (1) του παρόντος Άρθρου, διαπράττει αδίκημα και, σε περίπτωση καταδίκης, του επιβάλλεται χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο οχτακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (€ 1.850.000) ή ποινή φυλάκισης για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα πέντε έτη ή αμφότερες οι ποινές. Σε περίπτωση δεύτερης ή μεταγενέστερης καταδίκης, στο πρόσωπο αυτό επιβάλλεται χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια εφτακόσιες χιλιάδες ευρώ (€ 3.700.000) ή ποινή φυλάκισης για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα δέκα έτη ή αμφότερες οι ποινές.


(β) Επιπλέον οποιασδήποτε ποινής επιβαλλόμενης δυνάμει των διατάξεων της παραγράφου (α) του παρόντος υποκεφαλαίου, το Δικαστήριο δύναται να διατάξει την κατάσχεση οποιουδήποτε σκάφους, αντικειμένου, εξοπλισμού ή υλικού, συμπεριλαμβανομένων των μη ζώντων πόρων που έχουν αλιευθεί, που χρησιμοποιήθηκε ή αλιεύθηκε κατά τη διάρκεια τέλεσης του αδικήματος.


Ευθύνη νομικού προσώπου
9. Όταν ένα αδίκημα διαπράττεται από νομικό πρόσωπο κατά παράβαση των διατάξεων του παρόντος Νόμου και αποδεικνύεται ότι αυτό το αδίκημα διαπράττεται με τη συγκατάθεση ή τη συναίνεση ή ότι οφείλεται σε οποιασδήποτε μορφής αμέλεια διαχειριστικού συμβούλου, διευθυντή, γραμματέα ή άλλου αξιωματούχου της νομικής οντότητας, το πρόσωπο αυτό καθώς και η νομική οντότητα είναι ένοχα για την τέλεση του αδικήματος.


Αποκλειστική Δικαιοδοσία του Δικαστηρίου


10. Το αρμόδιο περιφερειακό Δικαστήριο της Αθήνας ή το Ποινικό Δικαστήριο, προσδιοριζόμενο ανάλογα με τη σοβαρότητα του αδικήματος, που διεξάγει τις συνεδριάσεις του στην Αθήνα, θα έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία για την εκδίκαση όλων των υποθέσεων δυνάμει του παρόντος Νόμου και θα έχει την εξουσία να επιβάλλει οποιαδήποτε ποινή προβλέπεται από τον παρόντα Νόμο ή από όποιον κανονισμό εκδοθεί βάσει αυτού.


Κανονισμοί


11. (1) Το Υπουργικό Συμβούλιο δύναται να εκδώσει κανονισμούς για την καλύτερη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Νόμου.


(2) Με την επιφύλαξη των γενικών όρων του υποκεφαλαίου (1), οι κανονισμοί αυτοί δύνανται να εξυπηρετούν εν όλω ή εν μέρει τους κάτωθι σκοπούς, ήτοι:


(α) τη διατήρηση των ζώντων οργανισμών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη,


(β) την προστασία του περιβάλλοντος σε αυτήν την ζώνη,


(γ) ως προς τα αλλοδαπά σκάφη, τον κανονισμό για τις αλιευτικές περιοχές, τους τύπους, τα μεγέθη και το σύνολο των αλιευτικών εργαλείων και τους τύπους, τα μεγέθη και τον αριθμό των αλιευτικών σκαφών που δύνανται να χρησιμοποιηθούν,


(δ) τον κανονισμό για ζητήματα που αφορούν τη θαλάσσια επιστημονική έρευνα,


(ε) την αρχή για την επιβίβαση σε αλλοδαπά σκάφη, την επιθεώρηση, σύλληψη και κατάσχεση, εφόσον είναι αναγκαίο για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους νόμους και τους κανονισμούς που υιοθετούνται για την περιφρούρηση των συναφών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας, και


(ζ) τις διαδικασίες χορήγησης αδειών για την απόλαυση δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.


Έναρξη ισχύος


12. Η ισχύς του παρόντος Νόμου άρχεται από ΗΗς, ΜΜου, 2012.


* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής. 

Δείτε επίσης:

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Ψιλάκη.
Ράδιο Κρήτη 101,5fm. 27/07/2012. ΕΔΩ

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή Κόντρα στη νύχτα. 27/07/2012 ΕΔΩ