Σελίδες

29 Μαΐου 2012

Ο πιο ατρόμητος φωτογράφος της Βρετανίας!

Φλέρταρε με το θάνατο για να καταγράψει επίθεση σε βρετανικό πλοίο.

Ένας ατρόμητος φωτογράφος κατέγραψε στο φακό του την επίθεση δύο μαχητικών αεροσκαφών της Αργεντινής και συγκεκριμένα τη στιγμή που πυροδοτούσαν το πλοίο, πάνω στο οποίο βρισκόταν ο ίδιος.

Ο φωτογράφος, αγνώστου ταυτότητας, επέζησε ως εκ θαύματος την επίθεση των δύο A4 Skyhawks, στις 25 Μαΐου 1982, κατά τη διάρκεια του πολέμου των Νήσων Φώκλαντ.


Η Πολεμική Αεροπορία της Αργεντινής είχε αναθέσει στους δύο πιλότους να επιτεθούν σε δύο βρετανικά πλοία (HMS Coventry και HMS Broadsword), στα βορειοδυτικά του επίμαχου αρχιπελάγους.


Ο πιλότος Pablo Carballo, στο αριστερό αεροπλάνο, και ο στρατηγός Carlos Rinke, στο δεξί αεροπλάνο, βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα πάνω από το νερό για να αποφύγουν τον εντοπισμό από τα ραντάρ.


Τα αεροσκάφη εκτόξευσαν δύο βόμβες, με τη μία να πετυχαίνει το Broadsword, πάνω στο οποίο βρισκόταν ο φωτογράφος. Τυλίχθηκε στις φλόγες και ο φωτογράφος, ο οποίος κατέγραψε από άλλη τοποθεσία τη στιγμή της πυρκαγιάς, διασώθηκε ως εκ θαύματος.

πηγή newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.