Σελίδες

20 Μαΐου 2012

Σύλλογος Ιστορικών Μελετών "ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" - Μηνιαία Επικοινωνία , Απρίλιος 2012.

Αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου,
 
Το μήνυμα αυτό αποτελεί την μηνιαία μας επικοινωνία για θέματα που αφορούν τις δράσεις του Συλλόγου ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ και των συνεργατών του:

1Δημοσίευση Μελέτης στο Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE"
Ο Σύλλογός μας βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την δημοσίευση της Μελέτης του για την Αποκατάσταση Οπλίτη της Αρχαϊκής Εποχής (8ος με 5ος Αιώνας π.Χ) στο γνωστό Περιοδικό "ANCIENT WARFARE MAGAZINE" Τεύχος Απριλίου 2012 , (VOL VI issue 1). Η δημοσίευση της μελέτης του Συλλόγου μας αποκτα ιδιαίτερη αξία μιας και ειναι η πρώτη φορά διεθνώς κατά την οποία μια πειραματική αποκατάσταση Αρχαϊκου Οπλισμού τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης και αποδοχής προβαλλόμενη ως πρότυπο ανακατασκευής.
Περισσότερα ΕΔΩ

2. Συνέντευξη στο "ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ" Κεντρικής Ελλάδος, 16 Απριλίου 2012
Δείτε το νέο Βιντεο , με απόσπασμα απο την Συνεντευξη που εδωσε ο Σπύρος Μπάκας, Προεδρος του Συλλόγου μας στο "ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ" Κεντρικής Ελλάδος (κεντρικό δελτίο ειδήσεων 16 Απριλίου 2012) και στην Δημοσιογράφο Λιλή Ντεβενέ. Περισσότερα ΕΔΩ

3Περιοδικό "ΜΑΧΕΣ & ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ", Τεύχος Μαϊου - Ιουνίου 2012.
Αναζητήστε στα περίπτερα το περιοδικό "ΜΑΧΕΣ & ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ", τεύχος Μαϊου - Ιουνίου 2012. Στις σελίδες του φιλοξενείται άρθρο του Ιστορικού/Ερευνητή και μέλους του Συλλόγου μας, κου Στέφανου Σκαρμίντζου, με θέμα :"Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 331 πΧ". Αναλύεται η εξέγερση της Σπάρτης κατά του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η ήττα της στην Μεγαλόπολη, που επιτάχυνε την παρακμή της κραταιάς πόλης-κράτους της Αρχαιότητας. Το άρθρο κοσμείται με φωτογραφίες Οπλιτών του Συλλόγου μας. Περισσότερα ΕΔΩ

4"Η μάχη της Κύμης της Ιταλίας, 524 π.Χ", αρθρο του Περικλή Δεληγιάννη
Στο εξαιρετικό άρθρο του Ιστορικού/Ερευνητή και φίλου το Συλλόγου μας κου Περικλή Δεληγιάννη για την Μάχη της Κύμης (524πχ), θα βρειτε μια πολύ ενδιαφερουσα προσεγγιση για την περίφημη μαχη μεταξυ Κυμαίων και Ετρουσκο-Ιταλων. Το Αρθρο κοσμειται με φωτογραφία οπλίτη του Συλλόγου μας. Περισσότερα ΕΔΩ

5Δημοσίευση άρθρου στο Αμερικανικό Ειδησιογραφικό Πρακτορείο "Spero News"
Στο  Αμερικανικό Ηλεκτρονικό Ειδησιογραφικό Πρακτορείο "Spero News" φιλοξενείται άρθρο του μέλους του Συλλόγου μας κου Στεφανου Σκαρμιντζου , αναφορικά με τον Πόλεμο στην πρωϊμη Αρχαϊκη περίοδο ("Τhe Origins of the Ancient Greek Warfare"), μαζι με φωτογραφία Οπλίτου-μέλους του Συλλόγου μας ο οποίος φερει τον περιγραφόμενο ανακατασκευασμένο οπλισμό της εποχής. Περισσότερα ΕΔΩ
 

6Νέο Βιντεο:"Τα χρωματα στον Αρχαιο Κόσμο" , Εποχη του Χαλκου, Αρχαϊκη & Κλασική Περίοδος. Διαλεξη στο Νεστοριδειο Μεγαρο Ροδου 17 Μαρτιου 2012.
Ομιλία του κου Στέφανου Σκαρμίντζου, εκ'μέρους του Συλλόγου Ιστορικών Μελετων ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, στο Νεστοριδειο Μεγαρο Ρόδου, 17 Μαρτιου 2012.
Θεμα Ομιλιας :"Το Χρώμα στον Αρχαίο Κόσμο". Το συγκεκριμενο αποσπασμα της Ομιλίας αναφέρεται στην χρήση του χρώματος κατα την Ύστερη εποχή του Χαλκού, καθώς και κατα την Αρχαϊκη και Κλασική περίοδο. Περισσότερα ΕΔΩ


Με εκτίμηση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.