Πολλοί φίλοι μας αναγνώστες κατοικούν στο εξωτερικό ή δεν έχουν προσβαση για διαφόρους λόγους στην ενημέρωση γι αυτό παραθέτουμε μια σύντομη αναφορά στα χθεσινοβραδινά γεγονότα εντός της Βουλής από την ψήφιση του προδοτικού Μνημονίου και μετά....
(Ολες οι αναδημοσιεύσεις είναι από το eklogika.gr)
Ψηφίστηκε με 199 «ναι» η δανειακή - Πύρρειος νίκη για τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ
Ψηφίστηκε από τη Βουλή με ψήφους 199 ψήφους υπέρ, 74 κατά, 5 παρών και 14 ηχηρές απουσίες, η νέα δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους (PSI) . Την ιστορική αυτή απόφαση για το μέλλον της χώρας υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, απείχε από την ψηφοφορία ο ΛΑΟΣ. «Κατά», ψήφισαν και οι επτά από τους εννέα ανεξάρτητους βουλευτές.
Αναλυτικότερα , επί της αρχής ψήφισαν 199 «ναι», 74 «όχι» και 5 «παρών». Διαφοροποίηση έντονη υπήρξε στην ψήφιση του άρθρου για τα εργασιακά όπου ψήφισαν 190 «ναι», 83 «όχι» και 5 «παρών».
Μόνο ως «Πύρρειος νίκη» των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηριστεί η ψηφοφορία, καθώς οι «απώλειες» μετά τη διαγραφή τους, οδηγούν σε σημαντικές ανακατατάξεις το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.
Μόνο οι διαγραφέντες σήμερα βουλευτές, εάν παραμείνουν ση βουλή και δεν παραδώσουν την έδρα τους, ως ανεξάρτητοι αύριο, συγκροτούν το ... τρίτο σε εκλογική δύναμη «κόμμα» στη βουλή!
Η ΝΔ
Μεγαλύτερες απώλειες υπέστη η ΝΔ, με 21 βουλευτές που είπαν «όχι» αψηφώντας την κομματική πειθαρχία, ενώ ηχηρή ήταν και η απουσία του Μ. Κεφαλογιάννη. Καταψήφισαν οι Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζήμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπυρίδωνας Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γεώργιος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Γεώργιος Βαγιωνάς.
ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ τελικά οι «απείθαρχοι» περιορίστηκαν σε 15 που ψήφισαν «όχι», 6 απείχαν δηλώνοντας ότι διαφωνούν με τη σύμβαση , ενώ αρκετοί ψήφισαν «ναι» επί της αρχής ή «παρών» διαφοροποιούμενοι στο άρθρο 1 για τα εργασιακά.
Καταψήφισαν οι Λούκα Κατσέλη, Σπύρος Κουβέλης, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Βασίλης Τόγιας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Κατσούρας, Θόδωρος Παπαστρατίδης, Αλεξανδρος Αθανασιάδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Τσετίν Μάτατζη, Γιάννης Αμοιρίδης, Αννα Βαγενά. Απόντες ήταν οι Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.
ΛΑΟΣ- ΔΗΣΥ
Αντίθετοι με την κομματική θέση και δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ, Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης.
«Παρών» και όχι «ναι», όπως ηταν η θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ψήφισε ο κ. Αυγερινάκης.
Στήριξαν την κυβέρνηση και τη νέα δανειακή σύμβαση δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, πρώην βουλευτές της ΝΔ, η Έλσα Παπαδημητρίου και ο Σωτήρης Χατζηγάκης.Το εκλογικό αποτέλεσμα ,με τις διαγραφές που ακολούθησαν από τα κόμματα, επιβεβαιώνει τις άμεσες ανακατατάξεις που έρχονται και υλοποιούν τα σενάρια της δημιουργίας νέων κομμάτων.
ΠΑΣΟΚ: Διαγραφή 22 βουλευτών, άλλοι 9 εκτός ψηφοδελτίων, ένας παραιτήθηκε
Τους 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν τη δανειακή σύμβαση έθεσε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, με επιστολή του στον πρόεδρο της βουλής ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Παπανδρέου, ενώ όσοι ψήφισαν «ναι» ή «παρών» επι της αρχής αλλά διαφοροποιήθηκαν στο άρθρο 1 για τα εργασιακά, ανακοίνωσε ότι δεν θα περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές. Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο βουλευτής Χαλκιδικής Π. Λαφαζάνης, παραιτήθηκε από την έδρα του στη Βουλή, πριν από την ψηφοφορία και γι΄ αυτό δεν ψήφισε.
Να σημειωθεί ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε με 160 βουλευτές την επομένη των εκλογών του 2009, το πρωί αριθμούσε 156 βουλευτές και τα ξημερώματα της Δευτέρας, φθάνει τους 134 βουλευτές!
Η επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της βουλής, αναφέρει:
«Σας ενημερώνω ότι οι Βουλευτές :
Σπύρος Κουβέλης, Α' Αθηνών
Άννα Βαγενά, Α' Αθηνών,
Λούκα Κατσέλη, Β' Αθηνών,
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Β' Αθηνών,
Βάσω Παπανδρέου Β' Αθηνών,
Λάμπρος Μίχος, Β' Αθηνών,
Μαρία Κυριακοπούλου, Αχαΐας,
Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αχαΐας,
Βασίλης Τόγιας, Βοιωτίας
Γεώργιος Κασσάρας, Δωδεκανήσων,
Χάρης Καστανίδης, Α' Θεσσαλονίκης,
Κυριακή Τεκτονίδου, Α' Θεσσαλονίκης,
Xρήστος Κατσούρας, Θεσπρωτίας,
Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηρακλείου,
Θεόδωρος Παραστατίδης, Κιλκίς,
Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Κοζάνης,
Γεώργιος Παπαμανώλης, Κυκλάδων
Οδυσσέας Βουδούρης, Μεσσηνίας,
Μάντατζη Τσετίν, Ξάνθης,
Ηλίας Θεοδωρίδης, Πέλλης,
Γιάννης Αμοιρίδης, Πιερίας,
Χρήστος Μαγκούφης, Τρικάλων,
Δεν περιλαμβάνονται από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Επίσης,
Οι Βουλευτές, Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Δημήτρης Καρύδης, Μαρία Μίχου, Μιχαήλ Τζελέπης, που ψήφισαν ναι επί της αρχής και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος.
Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Αργύρης Λαφαζάνης, πριν από την ψηφοφορία υπέβαλε την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ».
Απόφαση Σαμαρά για άμεση αποπομπή 21 βουλευτών από την Κ.Ο. της Ν.Δ
Τους 21 βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν ή απείχαν διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα ο Αντώνης Σαμαράς και τους παραπέμπει για διαγραφή και από το κόμμα, μαζί με τον ανεξάρτητο μεν αλλά μέλος του κόμματος, βουλευτή Παναγιώτη Καμμένο.
«Σας ζητώ να απομακρυνθούμε από το χείλος του γκρεμού, είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε το καθήκον σας», είχε πει στη Βουλή ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως «για όσους επιμείνουν θα χωρίσουν οι δρόμοι μας γιατί δεν θέλω η Ελλάδα να χάσει για πάντα τον δικό της δρόμο».
Πάντως ο αριθμός των βουλευτών που καταψήφισαν ήταν μη αναμενόμενος από τη ΝΔ.
Η ανακοίνωση της απομάκρυνσής τους από την Κ.Ο της ΝΔ, αναφέρει:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά, Ά Αθηνών κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, Άρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κα Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Λαρίσης κ. Χρήστο Ζώη, Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, Ά Πειραιά κ. Παναγιώτη Μελά, Πέλλης κ. Γεώργιο Καρασμάνη, Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, Σερρών κ. Αναστάσιο Καριπίδη, Σερρών κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας».
Εκτός του ΛΑΟΣ οι βουλευτές Μ. Βορίδης, Ά. Γεωργιάδης
Τους βουλευτές του ΛΑΟΣ και πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, διέγραψε από την κοινοβουλευτική του ομάδα του ΛΑΟΣ ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης. Οι διαγραφέντες δεν πειθάρχησαν στην κομματική απόφαση να διαφωνήσουν με την δανειακή σύμβαση και να αποχωρήσουν από τη Βουλή. Παρέμειναν και ψήφισαν υπέρ.
«Έπραξα κατά τη συνείδησή μου», δήλωσε αμέσως μετά, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Μετά την αποπομπή των δύο βουλευτών, ο ΛΑΟΣ που αριθμούσε 15 έδρες την επομένη των εκλογών του 2009 και τις αύξησε στις 16 μετά την προσχώρηση στο κόμμα του βουλευτή Κ. Κιλτίδη, μείωσε εκ νέου τη δύναμή του στις 14 έδρες.
ΣΧΟΛΙΟ
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ......
Αν και κάποιοι από αυτούς ευθύνονται για την υπερωήφιση του καταστροφικού ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 1 και του προδοτικού Μεσοπρόθεσμου.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.