Σελίδες

27 Ιανουαρίου 2012

Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Σαντορίνη 1928... τότε απλά κάπνιζε...

Αφορμή ο σεισμός στην Κρήτη το πρωί της Πέμπτης. Ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλιανάτος, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή... στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης είπε χαρακτηριστικά πως "οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως ... προειδοποιεί".

Όπως είπε ο καθηγητής υπάρχει ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο. "Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης" είπε παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.

Σύμφωνα με το Cretalive news ο καθηγητής αναφέρθηκε στην ευρύτερη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 6μηνο στην περιοχή της Σαντορίνης, όπου μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 20 σεισμικές δονήσεις, εντάσεως ως και 3,5 ρίχτερ, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Βαλλιανάτο συνιστούν μια προειδοποίηση ότι ενδέχεται "κάτι να συμβεί".

Ο καθηγητής ανέφερε μάλιστα πως και στη δεκαετία του '50 είχε παρουσιαστεί ένα παρόμοιο φαινόμενο που είχε "φέρει" έναν πολύ ισχυρό σεισμό.

blog.gr
από το NeaToday

ΣΧΟΛΙΟ
Να τονίσουμε οτι μέχρι στιγμής έχουν γινει δυο ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή νότια της Σαντορίνης.... τις 2 τελευταίες μέρες!!!!
Το ηφαίστειο της Σαντορίνης θεωρείται από τα πιο φονικά και είναι πλήρως ενεργό....

1 σχόλιο:

  1. Μόνο αυτό μας έλλειπε, σε μια φαληρημένη Ελλάδα....
    Ο θεός της Ελλάδας να βάλει (ξανά) το χέρι του ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.