Το Σάββατο 12 Νοε. 2011 μια τεράστια έκρηξη συγκλονίζει μια στρατιωτική βάση πυραυλικών συστημάτων των Φρουρών τηςεπανάστασης στο Μιντγκανέχ, κοντά στην πόλη Καράζ, 40 km απόσταση από την Τεχεράνη. Από την ισχυρή αυτή έκρηξη 17 στρατιωτικοί έπεσαν νεκροί. Από πλευράς Ιράν, καμιά πληροφορία τι έγινε και ποία τα αίτια. Και σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια διάφορες πληροφορίες, φήμες περί «έργου Μοσσάντ».
Εν τω μεταξύ μετά από μία ημέρα συζητήθηκε στην Ιρανική Βουλή το θέμα της έκρηξης στην στρατιωτική βάση πυραύλων και τον θάνατο 17 στρατιωτικών. Ο Πρόεδρος της Βουλής Αλί Λαριτζανί είπε πως είναι μύθος , ότι η έκρηξη είναι έργο της Μοσσάντ και πως τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν στα μεγάλα έθνη. Δεν έχει σημασία τι συνέβη, το να μιλάμε για τον εχθρό δεν είναι σημαντικό, πάντως αυτοί (οι Ισραηλινοί) θα συνεχίσουν την εχθρότητά τους.
Ακόμη και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Χασσάν Φιραζουμπαντί αρνήθηκε ότι το Ισραήλ, ή οι ΗΠΑ ήταν πίσω από την έκρηξη. Ισχυρίστηκε ότι η έκρηξη συνέβη κατά την διάρκεια ερευνών επί οπλικών συστημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να πλήξουν το Ισραήλ.Χαρακτηριστικά είπε ότι «τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι ένα ισχυρό σκαμπίλι στο πρόσωπο του Ισραήλ». Πάντως μεταξύ των νεκρών στην πυραυλική βάση , ήταν και ο Ταξίαρχος Χασάν Τεχρανί Μογκαντάμ , ακρογωνιαίος λίθος των Μοιρών Πυροβολικού και Μονάδων Βαλλιστικών πυραύλων των Φρουρών της Επανάστασης , κατά την διάρκεια του δεκαετούς πολέμου Ιράν – Ιράκ. Σύμφωνα ακόμη με έγκυρες πληροφορίες, καθώς και με μαρτυρίες Ιρανών αντιφρονούντων η βάση αυτή ήταν πολύ σημαντική, καθόσον εκεί υπήρχαν εν αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες βαλλιστικών πυραύλων Shahab -3, ( το υπερόπλο των Ιρανών που η εμβέλειά των φθάνει μέχρι το μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης), καθώς επίσης και πύραυλοι εδάφους-εδάφους.
Οι πληροφορίες περί εμπλοκής της Μοσσάντ στην μεγάλη έκρηξη ξεκίνησαν από το διαδίκτυο, όταν πρωτοαναφέρθηκε η εκδοχή αυτή. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Σίλβερστάιν που πρώτος ανέφερε την εκδοχή περί εμπλοκής της Μοσσάντ στην έκρηξη, δικαιολόγησε την εκδοχή αυτή, με το ότι είχε αξιόπιστες πληροφορίες από Ισραηλινό ειδικό, που του αποκάλυψε την μυστική επιχείρηση της Μοσσάντ σε συνεργασία με την Ιρανική αντικαθεστωτική παραστρατιωτική ομάδα«Mojahedin-e-Khalq».
Κατόπιν την πληροφορία αυτή την μετέδωσε δυτική υπηρεσία πληροφοριών στο περιοδικό ΤΙΜΕ, η οποία μεταδόθηκε παντού σε όλο τον κόσμο, από το σοβαρό αυτό έντυπο. Το ΤΙΜΕ επιμένει ότι η έκρηξη είναι έργο της Μοσσάντ, λέει μην πιστεύετε τους Ιρανούς και τους ισχυρισμούς των περί ατυχήματος και επιμένει ότι είναι σίγουρα σαμποτάζ και εντάσσεται στην προσπάθεια των Ισραηλινών, στο να εμποδίσουν τους Ιρανούς στην κατασκευή ατομικών όπλων. Και θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις. “There are more bullets in the magazine” είναι η χαρακτηριστική έκφραση κατά το περιοδικό.
Και οι Ισραηλινοί; Ποια η αντίδρασή των και τι λένε γενικά: Γενικά δεν λένε τίποτα και δεν αντιδρούν σε κανένα σχόλιο. Δηλαδή δεν επιβεβαιώνουν ούτε απορρίπτουν τίποτα!!!! Μόνο ο ΥΕΘΑ ο Εχούντ Μπαράκ μίλησε στο Army Radio του Ισραήλ και είπε «ότι ενώ δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την έκρηξη, ελπίζει ότι θα είναι η πρώτη από πολλές άλλες!!!».
Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Η έκρηξη σε πολύ σημαντική πυραυλική βάση των Ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης, που συνέβη το Σάββατο 12/11/2011 ήταν ατύχημα ή ήταν σαμποτάζ της Ισραηλινής Μοσσάντ κατά το περιοδικό ΤΙΜΕ; Η εκτίμησή μας είναι σαφής και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία. Οι Ισραηλινοί άρχισαν τον πόλεμο φθοράς εντός του Ιράν, με την πρώτη ενέργεια μέσα στην καρδιά του εχθρού των. Θεωρείται δεδομένο ότι έχει υπάρξει Ισραηλινή διείσδυση κομάντος εντός του Ιράν, που με την βοήθεια Ιρανών αντιφρονούντων και της Εβραϊκής κοινότητας εντός του Ιράν θα προβεί σε ενέργειες δολιοφθοράς, σε κρίσιμες εγκαταστάσεις και στρατιωτικές Μονάδες. Από συμπεραίνεται τούτο; Καταρχήν από τις θέσεις της Ιρανικής πλευράς, που οι εξηγήσεις των είναι ασαφείς και αόριστες, δεν δίδουν καμιά πληροφορία το τι περίπου έγινε και δεν παραδέχονται φυσικά την Ισραηλινή εμπλοκή, καθότι η αποδοχή αυτή θα σήμαινε ανικανότητα και αδυναμία αντιμετώπισης του μισητού εχθρού. Κατά δεύτερον από τις θέσεις της Ισραηλινής πλευράς, που επισήμως δεν ασχολούνται και δεν λένε απολύτως τίποτα για το συμβάν! Η θεσμική θέση του Ισραηλινού κράτους σε κρίσιμα θέματα είναι ενιαία και πάντα η ίδια. Δεν αρνούνται και δεν επιβεβαιώνουν το σοβαρό θέμα. Αυτό σημαίνει πάντα ναι. Δηλαδή στο θέμα των ατομικών όπλων το Ισραήλ ουδέποτε αρνήθηκε ή αποδέχτηκε ότι διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο. Και η αλήθεια είναι ναι, διαθέτει. Έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αρνούνται και δεν αποδέχονται την εμπλοκή της Μοσσάντ στην φονική έκρηξη στην Ιρανική στρατιωτική βάση και η στάση των είναι σαν να αδιαφορούν ή να αγνοούν το γεγονός αυτό. Και η αλήθεια, κατά την άποψή μας, είναι ναι. Είναι έργο της Μοσσάντ και των κομάντος των Ισραηλινών ειδικών δυνάμεων και θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες δολιοφθοράς. Ο πόλεμος φθοράς άρχισε. Η Ισραηλινή πολεμική μηχανή, το μακρύ χέρι του Δαυίδ, απλώθηκε. Η μάχη θα είναι σκληρή και σε πολλές παραλλαγές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η αεροπορική προληπτική επίθεση των Ισραηλινών θα εκδηλωθεί περί τα τέλη Δεκεμβρίου, κοντά στα Χριστούγεννα. Και σύμφωνα με τις τελευταίες απόρρητες πληροφορίες το Ιράν θα διαθέτει τέσσερις ατομικές βόμβες μέχρι τον Απρίλιο. Και το ξέρουν όλοι αυτό. Ο Ομπάμα έχει ήδη ενημερώσει στην σύνοδο της Χαβάης τους ηγέτες Ρωσίας και Κίνας. Οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι και φαίνεται ότι δεν υπολογίζουν τις συνέπειες. Ελπίζουμε ο Αρμαγεδών να κοιμάται και να μην ξυπνήσει. Αλλιώς ας αναμένουμε την υλοποίηση των προφητειών για τον Αρμαγεδώνα.
*Ο Ιωάννης Μπαλτζώης είναι ανώτατος απόστρατος Αξιωματικός του Στρατού
http://www.analystsforchange.org/
από το Geopolitics & Daily News
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.