Σελίδες

31 Οκτωβρίου 2011

Όχι στην Αλλαγή του Συντάγματος. Νέα λίστα ιστολογίων.

Η χώρα μας δέχεται εδώ και χρόνια, ορδές από λαθρομετανάστες από τρίτες χώρες. Η αλλοίωση του Ελληνικού Έθνους, είναι ο πρωταρχικός σκοπός της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Τα χρήματα δεν τους ενδιαφέρουν. Έχουν απεριόριστα...

Τα χρήματα ενδιαφέρουν όμως ένα έθνος για να επιζήσει και να έχει εθνική κυριαρχία. Έτσι τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να πιέζουν την Ελλάδα οικονομικά με σκοπό να αποδομήσουν το Έθνος μας. Γιαυτό έχουμε τα μνημόνια κτλπ.

Ο στόχος τους όμως είναι η αλλαγή του Ελληνικού Έθνους με ένα μείγμα εθνών για να μην υπάρχει ομοψυχία και να είναι εύκολα διαχειρίσιμοι οι "κάτοικοι του χώρου που κάποτε λεγόταν Ελλάδα..."

Αυτό προσπάθησαν να το επιτύχουν με το λαθρονομοσχέδιο περί απόδοσης ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.

Το λαθρονομοσχέδιο κρίθηκε από το τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ως αντισυνταγματικό και παραπέμφθηκε προς την οριστική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Η δίκη για την οριστική απόφαση περί της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες είχε οριστεί για της 03-06-2011 και παρανόμως την ανέβαλαν για τον Δεκέμβριο του 2011. Δείτε εδώ

Η αναβολή έγινε γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν το Σύνταγμα και να βγει συνταγματικό το λαθρονομοσχέδιο ΕΚΤΟΣ και ΕΑΝ το ... ζητήσει ο λαός...

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ύποπτες προσπάθειες (βλέπε real-democracy.gr κτλπ) που μαζεύουν υπογραφές και ζητούν να γίνει Δημοψήφισμα για αλλαγή του Συντάγματος με σκοπό ... την Άμεση Δημοκρατία ή ότι άλλο φανταστεί ο καθένας.

Τα πρόβατα όμως, πιστεύουν ότι με την αλλαγή του Συντάγματος, θα πάνε οι κλέφτες φυλακή. Δεν θα πάνε... Οι κλέφτες θα ψηφίσουν τα άρθρα του Συντάγματος και όχι ο Ελληνικός λαός, ο οποίος, το μόνο που θα ψηφίσει είναι, εάν θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα ή όχι. Δεν θα ψηφίσει ο λαός τα άρθρα.

Εσείς τι λέτε; Οι κλέφτες θα ψηφίσουν να πάνε οι ίδιοι φυλακή; Δεν νομίζω...

Μην ξεχνάτε ότι αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι μέρος του προβλήματος. Δεν υπάρχει περίπτωση να το λύσουν. Απλά θέλουν να ανανεώσουν τον χρόνο τους...

Δίνοντας ιθαγένεια σε όποιον πίνει νερό, αλλοιώνουν την σύσταση του έθνους, μας βάζουν όλους στην κιμαδομηχανή και πεθαίνει ο Ελληνισμός...

Ήδη ξεκίνησαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις την αποδόμηση, παραγράφοντας την λέξη "γένος" από τις προϋποθέσεις από τις εγκυκλίους για την εισαγωγή στις σχολές Αξιωματικών και υπαξιωματικών και έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε Πακιστανός, Αλβανός, Τούρκος κτλπ του δώσουν ιθαγένεια, να γίνει Αξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό και να διοικεί τα παιδιά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές των παιδιών μας...

Μην πέφτετε θύματα στην αριστερή προπαγάνδα του Σύριζα, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων (πχ. άμεση Δημοκρατία κτλπ).

Αυτά είναι τα λεγόμενα ΣΟΒΙΕΤ... δείτε εδώ περί ΣΟΒΙΕΤ

Την κρίση την δημιούργησαν η Νέα Τάξη Πραγμάτων με σκοπό να εξαθλιώσουν τους Έλληνες και να δεχτούν ότι τους πουν "για να σωθούν" .

Άλλο ένα σημείο που πρέπει ιδιαίτερα να προσέξουμε είναι το ότι το προσχέδιο του νέου Συντάγματος το έχει αναλάβει (σύμφωνα με πληροφορίες μας) ο Συνταγματολόγος Αλιβιζάτος (που είναι και ο πρωτεργάτης του λαθρονομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες), καταλαβαίνουμε ότι θα το φτιάξει έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι λαθρομετανάστες να ψηφίζουν.

Ότι και να βάλουν μέσα (στα άρθρα του Συντάγματος, ως καλό για τον Ελληνικό λαό), στο τέλος θα γυρίσει μπούμερανγκ διότι θα "Ελληνοποιηθούν" εκατομμύρια Σομαλοί, Αφγανοί, Πακιστανοί, Αλβανοί, Γεωργιανοί, Ινδοί, Μπαγκλαντεσιανοί κτλπ και θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν και τους συγγενείς τους εδώ, διότι η Ν.Δ. με τον Παυλόπουλο ψήφισε νόμο για την "επανένωση των οικογενειών..."

Σαφώς και το υπάρχον Σύνταγμα, θέλει βελτιώσεις σε ορισμένα άρθρα του, αλλά προτιμούμε να μην βελτιωθούν καθόλου, ΠΑΡΑ να αλλάξουν ορισμένα άρθρα του με σκοπό να ψηφίζουν οι λαθρομετανάστες.

Εάν υπήρχε περίπτωση να ψηφιστεί ένα προς ένα τα άρθρα, από τον Ελληνικό λαό το Σύνταγμα, τότε θα δεχόμασταν την αλλαγή του, διότι ξέρουμε ότι το Ελληνικό έθνος δεν θα ψήφιζε κάτι που θα το καταδίκαζε σε θάνατο...

Σύμφωνα με το άρθρο 110 του Συντάγματος, το Σύνταγμα δεν μπορεί να αναθεωρηθεί πριν την παρέλευση 5 ετών. Η τελευταία αναθεώρηση έγινε το 2008 και έτσι αναθεώρηση μπορεί να γίνει όχι πριν το 2013.

Σύμφωνα όμως με το άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος, Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Δηλαδή, εάν ο Ελληνικός λαός, ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του υπάρχον Συντάγματος, τότε παύει να ισχύει και θα ισχύει το καινούριο.

Άρα δεν πρέπει να ψηφίσουμε την αλλαγή του Συντάγματος.

Τα παρακάτω blogs αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτού του είδους αγώνα για να γνωστοποιήσουμε στον Ελληνικό λαό, τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Διαλέξαμε αυτόν τον τρόπο (την διάδοση μέσω ίντερνετ από τα πατριωτικά blogs) να ειδοποιήσουμε τους Έλληνες για τον κίνδυνο που διατρέχει το Έθνος μας διότι εμείς δεν έχουμε χρήματα για να αγοράζουμε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια και να λένε ότι θέλουμε.

Παρακάτω είναι η λίστα με τα ιστολόγια που συμμετέχουν στον αγώνα (και που μας έστειλαν email) .

http://anadrastos.blogspot.com/
http://anarhipsihi.blogspot.com/
http://anaxfiles.blogspot.com/
http://andrasteia.blogspot.com
http://anti-ntp.blogspot.com/
http://www.angelofthetime.com
http://attikanea.blogspot.com
http://alithies-harley63.blogspot.com/
http://dotoros.blogspot.com/
http://eleftheroiellines.blogspot.com
http://elefteroiellinnes.blogspot.com/
http://ellhnaspolitis.blogspot.com
http://ellhniko-gr.blogspot.com
http://endelehia.blogspot.com
http://esxatianasxesi.blogspot.com
http://empolemi-katastasi.blogspot.com/
http://filonohpontou.wordpress.com
http://greekns.blogspot.com
http://greekvoices.blogspot.com
http://hellas-now.blogspot.com/
http://helleniclegion.blogspot.com
http://hellenicrevenge.blogspot.com
http://hercolano.blogspot.com
http://ideopigi.blogspot.com
http://ieroslochos.blogspot.com
http://isxys.blogspot.com/
http://liondani.blogspot.com
http://logioshermes.blogspot.com
http://logia-tou-aera.blogspot.com/
http://makedonia-is-greece.blogspot.com
http://mesoprothesmo-apokalipsi.blogspot.com
http://mysatelite.wordpress.com
http://www.newkarologos.blogspot.com/
http://kerberos-hellas.blogspot.com/
http://koukfamily.blogspot.com
http://orthoboulos.blogspot.com/
http://orthodoxi-pisti.blogspot.com/
http://peiratik0.blogspot.com/
http://podilato-agrinio.blogspot.com/
http://projectdaimonas.blogspot.com
http://pyrinos-logos.blogspot.com/
http://sintikas-mykerkini.blogspot.com/
http://solutionisrevolution.blogspot.com/
http://volosgr.blogspot.com
http://www.originalmakedon.blogspot.com/
http://100greekblogs.blogspot.com/

Κάθε 1η και 15 του μήνα τα Blogs να αναρτούν στις σελίδες τους αυτό το κείμενο με σκοπό να γίνει γνωστή η πρόθεση των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Σύριζα, Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημοκρατικής Συμμαχίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλπ για την αλλαγή του Συντάγματος.

Όλα τα blogs που θα λάβουν μέρος στον εθνικό αγώνα παρακαλούνται να στείλουν ένα email στο agnostosX1821@gmail.com με σκοπό να συντονιστούμε καλύτερα.

Επίσης καλούμε όλους τους πατριώτες που διαθέτουν λογαριασμό στο facebook να αναρτήσουν και να κοινοποιήσουν αυτοί με την σειρά τους το κείμενο αυτό (στον λογαριασμό τους στο facebook) από όποιο blog επιθυμούν που το έχει αναδημοσιεύσει.

Παρακαλούμε όλους τους Έλληνες, που αισθάνονται Έλληνες, να αρχίσουν να μιλούν για τα σχέδια του δημοψηφίσματος στους συγγενείς τους και τους φίλους τους για να μην πέσουν στην προπαγάνδα των καναλιών.

Τέλος αναρτούμε την λίστα με τα blogs που μας έστειλαν email και το αναδημοσίευσαν με σκοπό να δουν οι πατριώτες και ποιο blog παίζει παιχνίδια στην πλάτη τους και ποια blog είναι αληθινά πατριωτικά και όχι ελεγχόμενα...

Παρακαλούνται οι πατριώτες, που διαβάζουν υποτίθεται άλλα "πατριωτικά" blogs που δεν αναφέρονται στην παραπάνω λίστα, να στείλουν ένα email στα blogs και στα sites που διαβάζουν και να τους ρωτήσουν γιατί δεν λαμβάνουν μέρος στον αγώνα κατά της αλλαγής του Συντάγματος, που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην πάρουν οι λαθρομετανάστες ιθαγένεια. Μήπως τα blogs και τα sites που διαβάζετε θέλουν να πάρουν ιθαγένεια οι λαθρομετανάστες αλλά το κρύβουν;

Εμείς, ότι και διαφορές να έχουμε με άλλα blogs ή sites, είμαστε διατεθειμένοι να αναρτήσουμε ΟΛΑ τα blogs που θα λάβουν μέρος στον κοινό αγώνα, διότι η κάθε ψήφος μετράει και έχουμε (θέλω να πιστεύω) κοινό στόχο. Την μη απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες...

Περιμένουμε και άλλα email από τους υπόλοιπους διαχειριστές των blogs που ανάρτησαν το μήνυμα μας.

Η επόμενη δημοσίευση με την νέα λίστα των blogs (που ελπίζουμε να είναι πολλά περισσότερα) θα αναρτηθεί την 15/11/2011 από τα παραπάνω blogs.

Σας ευχαριστούμε όλους για τον κοινό αγώνα!

Iceman: Τα μυστικά του άνθρώπου από τους πάγους.


"Iceman" ονόμασαν μια μούμια ανθρώπου που ανακαλύφθηκε το 1991 στις Άλπεις του Τιρόλο σε έναν παγετώνα στην κοιλάδα Ötztal Similaun σε υψόμετρο 3200 μέτρων.
Η μούμια, σύμφωνα με την μέθοδο της ραδιοχρονολόγησης είναι περίπου ...... 5.300 χρονών!


Το χέρι του "ανθρώπου από τους πάγους"


Οι Ολλανδοί καλλιτέχνες Adrie και Alfons Kennys χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα σκανάροντας την μούμια αναδημιούργησαν ένα αντίγραφο στο μέγεθός του.
Οι επιστήμονες αρχικά πίστευαν ότι τα μάτια του ήταν μπλε αλλά με μια τελευταία εξέταση DNA διαπίστωσαν ότι τα μάτια του ήταν καφέ.


Τα παπούτσια του όπως διασώθηκαν.


Μεταφέρθηκε στο εργαστήριο και σε θερμοκρασία 64 βαθμούς Κελσίου για να ξεπαγώσει.
Το νερό της τήξης εξετάστηκε για την παρουσία των βακτηρίων που συνέβαλαν να διατηρήσουν τόσο καλά την μούμια για τόσα πολλά χρόνια.
Μετά από την εξέταση που διέρκησε 9 ώρες επιστράφηκε στην αρχική θερμοκρασία, στους 21 βαθμούς Fahrenheit και τοποθετήθηκε σε σαρκοφάγο από γυαλί.
Μελέτες διεξήχθησαν στο Μουσείο Αρχαιολογίας στο Bolzano Νότιο Τιρόλο της Ιταλίας.


Το βέλος δείχνει το σημείο όπου βρέθηκε από 2 τουρίστες Γερμανούς το 1991 σε υψόμετρο 3200 μέτρα.
Βρέθηκαν επίσης και λίθινα εργαλεία και αντικείμενα της Νεολιθικής εποχής.


Στην περιοχή κοντά στο γόνατα μπορεί να δει κανείς ένα τατουάζ σε σχήμα σταυρού.i
Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό γινόταν από ένα είδος ιεροτελεστίας με στόχο την θεραπεία της αρθρίτιδας.


Στους πρόποδες που βρέθηκε η μούμια βρέθηκαν ένα μαχαίρι και παπούτσια, ένα τσεκούρι από χαλκό, δύο βέλη και φύλο ενός δέντρου.


Ο Δρ Edward Egarter Wigley και οι συνεργάτες του μελέτησαν με τη χρήση ενδοσκοπίου τον ώμο και ανακάλυψαν ότι ένα το βέλος, έσπασε μια αρτηρία, προκαλώντας του μια μεγάλη απώλεια αίματος.


Το κόκκινο βέλος δείχνει το σχήμα του βέλους που τον τραυμάτισε στον ώμο.


Οι επιστήμονες μελέτησαν εννιά ώρες στη μελέτη τη μούμια, προσπαθώντας να καταλάβουν λεπτομέρειες από την ζωή και το θάνατό του.
Τα περιεχόμενα από το στομάχι του δείξανε ότι ο άνθρωπος αυτός είχε μεγάλη όρεξη.


Νευροχειρουργοί πιστεύουν ότι λίγο πριν το θάνατό του χτυπήθηκε στο κεφάλι του.


Δύο αντικείμενα, τα οποία μάλλον χρησιμοποιήθηκαν για ιατρικούς σκοπούς και προφανώς να σταματήσει η αιμορραγία.


Το μαχαίρι του.


Λεπίδα από χαλκό, γεγονός που υποδηλώνει ότι, στη φυλή του, είχε μια υψηλή θέση.


Δύο βέλη, τα οποία χρησιμοποιούνται για το κυνήγι και την αυτοάμυνα.


Φύλλα σφένδαμου, που βρέθηκαν μεταξύ του εξοπλισμού.
Ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φύλλο έπεσε από το δέντρο στα τέλη της άνοιξης.


Φλοιός ξύλου.


Παπούτσι - που αποτελείται από γρασίδι, ένα δέρμα ελαφιού και δέρμα αρκούδας.
Τα παπούτσια αυτά είανι από τα παλαιότερα που βρέθηκαν ποτέ από τους επιστήμονες.


Ο Δρ Eduard Egarter Wigley καλύπτει τη μούμια με ένα ειδικό διάλυμα πριν το τοποθετηθεί πίσω στη σαρκοφάγο από γυαλί.


Η μούμια είναι στο Νότιο Τιρόλο Μουσείο Αρχαιολογίας στο Bolzano της Ιταλίας.
Η θερμοκρασία περιβάλλοντος διατηρείται στους 21 βαθμούς Κελσίου και η υγρασία στους 98,5 τοις εκατό, με καπάκι από πάγο, το οποίο προστάτευε τη μούμια για πέντε χιλιάδες χρόνια.


Σύμφωνα με τις υποθέσεις των επιστημόνων, ο άνθρωπος από τους πάγους θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερος από σαράντα χρονών.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ

από το Η Διαδρομή

Ο θησαυρός της Βεγγάζης από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, εξαφανίστηκε!

Ίσως να είναι μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές κλοπές της ιστορίας. Ίσως και η μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times μια ανεκτίμητη συλλογή από 7.700 χρυσά, αργυρά και χάλκινα νομίσματα από την αρχαιότητα - γνωστά ως Θησαυρός της Βεγγάζης - έχουν κλαπεί από ένα υπόγειο θησαυροφυλάκιο της πόλης όταν μια συμμορία με τρυπάνι το διέρρηξε.

Ένας εμπειρογνώμονας τη χαρακτηρίζει ως «μια από τις μεγαλύτερες κλοπές σε αρχαιολογικούς ιστορία», με πολλά από τα αντικείμενα που χρονολογούνται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι αυτό είναι που δίνει “ελληνικό ενδιαφέρον” στην υπόθεση.

Είναι αδύνατο να δοθεί μία εκτίμηση για το θησαυρό, αλλά ένα αρχαίο ελληνικό νόμισμα από την Καρχηδόνα πωλήθηκε αυτό το μήνα στην τιμή ρεκόρ των £ 268,000 σε δημοπρασία στο Παρίσι.

Οι θυρίδες στην Εθνική Εμπορική Τράπεζα της Βεγγάζης βρέθηκαν σπασμένες και η συμμορία απ΄ ότι φαίνεται ενδιαφερόταν μόνο για τους αρχαίους θησαυρούς, αφήνοντας ανέγγιχτα τα αντικείμενα μικρότερης αξίας.

Η κλοπή φαίνεται να έχει γίνει από ανθρώπους που ήξεραν τι έψαχναν. Η κλοπή προσδιορίζεται ότι έγινε τον Μάϊο, όταν η Βεγγάζη φλεγόταν.

Εκτός από τα νομίσματα ο θησαυρός της Βεγγάζης που έκανε φτερά περιλαμβάνει κοσμήματα, μενταγιόν, βραχιόλια, περιδέραια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και χρυσά περιβραχιόνια καθώς πολλούς πολύτιμους λίθους.

Σύμφωνα με τον Χαλάντ Μοχάμετ Αλ Χαντάρ, ένα καθηγητή του αρχαιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Βεγγάζης “ισλαμικά και ελληνικά χρυσά νομίσματα εντοπίστηκαν να πωλούνται στην αγορά χρυσού της Βεγγάζης”.

Η νέα ηγεσία της Λιβύης δεν είχε κάνει γνωστή τη κλοπή για να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα, όμως πλέον έχει κινητοποιηθεί η Ιντερπόλ, η Ουνέσκο και τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με εφημερίδα της Αιγύπτου, έχει συλληφθεί ένας αγρότης ο οποίος προσπάθησε να περάσει λαθραία στην Αλεξάνδρεια 503 χρυσά νομίσματα ,από τη Λιβύη. Οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για μέρος του θησαυρού της Βεγγάζης.

Ιταλοί αρχαιολόγοι λένε, ότι η αξία του θησαυρού είναι ανεκτίμητη.

Τα περισσότερα ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είχαν ανακαλυφθεί μεταξύ 1917 και 1922 .Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν μεταφερθεί σε μουσείο της Ρώμης και επεστράφησαν στη Λιβύη το 1961.

πηγή ON ALERT

Krateros Pap

Τον σεβασμό δεν τον επιβάλεις τον ακτινοβολείς. Ετοιμάζονται να αποβάλουν τον μαθητή που τους μούτζωσε, εκφράζοντας μια ολόκληρη προδομένη γενιά.

Ο Κλεισθένης γράφει.

Ο καλός διαδικτυακός φίλος Μπαρμπανίκος μου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα.
«Μόλις πήρα τη πληροφορία, ότι το διεφθαρμένο φασιστικό καθεστώς, θα ξεσπάσει όλη του την οργή, εναντίον του ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥ Λαρισαίου μαθητή, που τόλμησε και φασκέλωσε τους καραγκιόζηδες της εξέδρας, που μιλούσαν στα κινητά τους ενώ περνούσε η Ελληνική σημαία από μπροστά τους.

Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Δεν έχω καμία δυνατότητα να αποτρέψω την πιθανή τιμωρία του μαθητή παρά μόνο να γράψω κάτι σχετικό.

Θα γυρίσω αρκετές σελίδες πίσω το βιβλίο με τις μνήμες μου. Θα φτάσω στην παιδική μου ηλικία.

Είχα μεγάλο σεβασμό στον πατέρα μου ο οποίος αν και φτωχός προσπαθούσε να καλύψει τις όποιες λογικές ανάγκες είχαμε.

Θα σταθώ όμως σε ένα περιστατικό που δείχνει ότι ο σεβασμός μου για ‘κείνον δεν ήταν θέμα επιβολής.

Μόνο τις Κυριακές εκείνα τα χρόνια τρώγαμε κρεατικό, επειδή εγώ και ο αδελφός μου, μικροί όντες, είχαμε ιδιαίτερη προτίμηση στο κρέας μιας και μας έλλειπε μετά το σερβίρισμα του φαγητού ο πατέρας μας μοίραζε την μερίδα του στα πιάτα μας.
Αυτό για ‘μένα σημαίνει να ακτινοβολείς τον σεβασμό στους άλλους.

Ο τίτλος σεβάσμιος είναι τίτλος τιμής και δεν παραχωρείται αλλά κερδίζεται με στάση ζωής.

Το θέμα με τον μαθητή που έδωσε την και για ‘μένα εθνική μούντζα είναι ότι οι «επίσημοι» δεν του ενέπνεαν κανένα σεβασμό. Το φταίξιμο γι’ αυτό φυσικά δεν είναι του μαθητή αλλά όλων μας, «επισήμων» και μη, που δεν εμπνέουμε τους νέους και δεν δίνουμε με την εν γένει στάση μας και ζωή μας την επιλογή, του να μας σέβονται.
Τι να σεβαστούν; Τι τους προσφέρουμε;, Τι κόσμο θα τους παραδώσουμε;

Υπάρχει όμως πίσω απ’ την αυθόρμητη κίνηση του μαθητή και κάτι πολύ βαθύτερο που αν δεν το αντιληφθούμε άμεσα θα δούμε και χειρότερα.
Εγώ διαβλέπω ότι η Ελληνική κοινωνία αρχίζει να μην αποδέχεται την νομιμότητα της εξουσίας.

Οι Έλληνες αρχίζουν να διακωμωδούν (προς το παρόν) την οποιαδήποτε εξουσία και τους θεσμούς.

Τι πρόεδρος της δημοκρατίας, τι πρωθυπουργός, τι υπουργός και κουραφέξαλα σου λέει ο άλλος, για το συμφέρον τους πασχίζουν.

Ποια δικαιοσύνη λέει, ποια αστυνομία, ποια εφορία, ποια πολεοδομία και πάει λέγοντας, αυτά είναι για τους φτωχούς, οι πλούσιοι πάντα ξεφεύγουν.

Αυτές οι αντιλήψεις υπήρχαν και πριν είτε μέσα στους αντιεξουσιαστικούς χώρους είτε βαθειά μέσα στο μυαλό του καθενός μας. Ποτέ δεν είχαν γίνει όμως αιτίες για ανάλογες αντιδράσεις.

Υπάρχει ακόμη έστω και λίγος χρόνος όσοι απ’ τους πολιτικούς δεν έχουν πάρει μέρος στις λαμογιές και τις λοβιτούρες να αντιδράσουν, η Ελληνική κοινωνία θα εκραγεί και τότε πολλοί λίγοι θα γλυτώσουν απ’ την έκρηξη και σίγουρα θα υποστούν τα αποτελέσματα της λαϊκής οργής και όσοι ενώ δεν είχαν άμεση ανάμιξη, αρνήθηκαν να επιβάλουν τις απαραίτητες αλλαγές. Ένοχος δεν είναι μόνο αυτός που κάνει ένα έγκλημα αλλά και αυτός που ενώ γνωρίζει καλύπτει τον εγκληματία.

Αν λοιπόν κάποιοι αποφασίσουν να τιμωρήσουν τον μαθητή πρέπει πρώτα να τιμωρήσουν όλα τα λαμόγια που έδωσαν το δικαίωμα στον μαθητή να μουντζώνει τους «επίσημους», τρομάρα τους.

Αν δεχτούμε ότι ο μαθητής παραφέρθηκε υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί δλδ όλοι εμείς που του πιάσαμε το χέρι και το γυρίσαμε προς την εξέδρα για να μουντζώσει. Τελεία και παύλα.

πηγή Ιδεοπηγή

Τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου; Το «Όχι» ή την... Αραβική Άνοιξη;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Περισσότερο ανησυχητικός και από αυτά καθαυτά τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, είναι ο αυτιστικός τρόπος με τον οποίο αντέδρασε το πολιτικό σύστημα.

Τρεις μέρες τώρα ασχολούνται όλοι με τον τύπο και όχι με την ουσία, επέλεξαν την προσφιλή τους μέθοδο της επίρριψης ευθυνών (blame game, όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Σοσιαλιστική Διεθνή), αναλύουν τις αφορμές και έχουν κατεβάσει πάλι το savoir vivre της βαρόνης Σταφ, που φαίνεται ότι στις πτωχευμένες χώρες αντιμετωπίζεται ως δεύτερο ευαγγέλιο – το πρώτο είναι πάντα το μνημόνιο.

Κάνουν όλοι – από τον πρώτο ως τον τελευταίο - πως δεν βλέπουν τα αίτια, δεν ακούνε την βοή της Ιστορίας, δεν φτάνει στ’ αυτιά τους ο ήχος από τον κοχλασμό μιας κοινωνίας που βράζει.

Ο πόλεμος έχει ξεσπάσει και όλοι ασχολούνται με τις αφορμές. Κανείς με τα αίτια.

Παριστάνουν πως δεν βλέπουν ότι ο λαός ήθελε να γιορτάσει το «Όχι» ενάντια στην υποδούλωση στον ναζισμό, χωρίς να παρελάσει τιμητικά μπροστά από αυτούς που τον οδήγησαν στη σύγχρονη οικονομική υποδούλωση.

Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους αγωνιστές του Έπους και της Εθνικής Αντίστασης, που τάχαμου θα μας βλέπουν από ψηλά και θα λυπούνται που αμαυρώσαμε τους αγώνες τους, επειδή δεν παρελάσαμε μπροστά στα σύγχρονα πολιτικά αναστήματα που καταδυναστεύουν τη χώρα, με άνεση και ξεδιαντροπιά την οδήγησαν στη χρεοκοπία και τώρα θέλουν και να τους αποδίδονται τιμές για το θεάρεστο έργο τους.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κατάλαβε πως ένα φουρτουνιασμένο ποτάμι κατεβαίνει με δύναμη και παρασύρει στο διάβα του οτιδήποτε και οποιονδήποτε θεωρεί πως με την παρουσία του νομιμοποιεί τον εξανδραποδισμό του έθνους.

Και αμέσως άρχισε το γνωστό παραμύθι: Είναι μικρές μειοψηφίες που παρεισφρέουν και ξεσηκώνουν το πλήθος το οποίο ακολουθεί.

Εθελοτυφλούν δηλαδή, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι «μικρές πλειοψηφίες» (του ΣΥΡΙΖΑ κατά προτίμηση, που στην τελευταία δημοσκόπηση συγκεντρώνει ένα 5,1%) είναι τόσο ικανές, ώστε να ακυρώσουν για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη και να κατεβάσουν από τις εξέδρες όλους τους πολιτικούς, οι οποίοι θεωρούνται (και είναι) υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια.

Κατ’ αρχήν, αν οι «μικρές πλειοψηφίες» είναι τόσο ικανές, αν δηλαδή τριάντα άτομα μπορούν να ακυρώσουν στρατιωτική παρέλαση, ΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ! Μπορεί να αποδειχθούν πιο αποτελεσματικοί και σε άλλα θέματα.

Κατά δεύτερον, καμιά μικρή μειοψηφία δεν μπορεί να πετύχει κάτι σαν κι’ αυτό που συνέβη σε όλη τη χώρα, αν δεν υπάρχει το αναγκαίο υπόβαθρο.

Αν το έδαφος δεν ήταν πρόσφορο, ο κόσμος όχι μόνο δεν θα τους ακολουθούσε, αλλά και θα τους απομόνωνε.

Όποιοι υποστηρίζουν πως είναι δυνατόν εν αιθρία να ρίξεις δέκα άτομα και να τα κάνεις όλα μπάχαλο, τότε βλέπουν τον λαό ως όχλο που ακολουθεί κάθε φορά την πιο δυνατή φωνή.

Θα τους βόλευε, αλλά δεν είναι έτσι.

Η μεγαλύτερη προσβολή

Προξενεί επίσης μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι επί τρεις ημέρες έχουν ακουστεί του κόσμου οι μεγαλοστομίες – προσβολή στο πρόσωπο του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, προσβολή προς τους θεσμούς, προς τους αγώνες για την Ελευθερία, προς την μνήμη των τεθνεώτων πολεμιστών, ανταρτών, αγωνιστών – αλλά δεν είδαμε ούτε σε μια ανακοίνωση να εντοπίζεται, ούτε να γίνεται η παραμικρή νύξη για την μεγαλύτερη όλων των προσβολών:

Ο πρωθυπουργός της χώρας, η οποία γιόρταζε τις νίκες της επί του φασισμού και τους αγώνες της κατά του ναζισμού, είχε από μέρες προγραμματίσει να μην είναι παρών στους εορτασμούς!

Πήγε βιαστικά στην δοξολογία και έφυγε για τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, όπου, σε πολυτελές ξενοδοχείο, φιλοξενούσε (με τίνος έξοδα, μπορούμε να μάθουμε;) αυτούς τους Συβαρίτες που είναι οι ομοτράπεζοί του στην Σοσιαλιστική Διεθνή!

Η συνάντηση προφανώς είχε κανονιστεί εδώ και καιρό. Γνώριζε ο κ. Παπανδρέου ότι η συνάντηση είχε οριστεί για τις 28 Οκτωβρίου, διότι ο ίδιος, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, την είχε ορίσει.

Επομένως, είχε αποφασίσει να μην παραστεί σε παρέλαση. Είχε αποφασίσει να κουβεντιάζει με μια επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την… Αραβική Άνοιξη, την ημέρα που ο ελληνικός λαός, τον οποίο παριστάνει ότι κυβερνά, θα γιόρταζε το Έπος του 1940.

Είναι ή δεν είναι αυτό η μέγιστη των προσβολών (προς τους θεσμούς, το έθνος, τους αγώνες του, τη μνήμη των νεκρών που άφησαν τα κοκαλάκια τους στα αλβανικά βουνά και εκείνων που μαρτύρησαν στα ναζιστικά κολαστήρια);

Γιατί δεν το έχει στηλιτεύσει αυτό κανείς; Γιατί δεν το έχει κάνει σημαία του; Είναι δυνατόν όλος ο λαός να γιορτάζει το «Όχι» και ο πρωθυπουργός του να γιορτάζει την… Αραβική Άνοιξη;

Αυτό δεν είναι ανωμαλία; Όλα τα άλλα είναι;

Και γιατί απαιτούν από έναν χειμαζόμενο λαό να δείχνει σεβασμό, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός του δεν επιδεικνύει τον προσήκοντα σεβασμό στον λαό και την Ιστορία του;

Και όμως. Κάθισαν όλοι και κοίταζαν τον κ. Παπανδρέου να εκφράζει τον θαυμασμό του για την πτώση και την εξευτελιστική αντιμετώπιση όλων των πρώην μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αναζητώντας τρόπους για την ομαλή μετάβαση στην Δημοκρατία των λαών που οι ομοϊδεάτες του καταδυνάστευαν – λέξη δεν έχει πει για την φύλαξη της σορού του «αδελφού Καντάφι» σε ψυγείο κρεοπωλείου και την διαπόμπευση που ακολούθησε κι’ ας του γύρευε μόλις πρόσφατα αυτόγραφα επί ηρωικών φωτογραφιών.

Ούτε που πέρασε κανενός από το μυαλό να καταγγείλει αυτήν την προσβλητική προς την εθνική επέτειο συμπεριφορά.

Επέτρεψαν στον κ. Παπανδρέου να χρεοκοπήσει την Ελλάδα και μετά να φύγει για τριήμερο στην Κρήτη, από την οποία δεν επέστρεψε – τηλεφωνικά μας έστειλε… χαιρετίσματα, εκφράζοντας την λύπη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως οι ξένοι ηγέτες στέλνουν τα συλλυπητήριά τους στους ομολόγους τους – ακόμη και όταν κινδύνεψε να μετατραπεί όλη η χώρα σε… μια απέραντη πλατεία Ταχρίρ.

Εδώ υπάρχει άλλη μια λεπτομέρεια που πέρασε απαρατήρητη μέσα στο γενικό μοιρολόι για τους θεσμούς:

Όπως προείπα, ο κ. Παπανδρέου δεν κανόνισε τη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την τελευταία στιγμή. Τα είχε κανονίσει όλα από καιρό και ενώ περιμέναμε την έκτη δόση, όπως και την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να μάθουμε για το ύψος του «κουρέματος».

Αυτό σημαίνει πως είτε ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται καθόλου και δεν αγωνιά για το μέλλον της χώρας του, είτε γνώριζε από τότε (όταν όριζε τη συνεδρίαση της Κρήτης) το αποτέλεσμα και όλα ήσαν προδιαγεγραμμένα.

Επομένως, τα περί «σκληρής διαπραγμάτευσης» είναι φληναφήματα και προπαγάνδες της κακιάς ώρας.

Όταν περιμένεις να δεις αν και με ποιον τρόπο θα χρεοκοπήσει η χώρα σου, δεν κανονίζεις τριήμερα στην Κρήτη. Δεν έχεις κέφι, βρε αδελφέ. Ο νους σου στριφογυρίζει συνεχώς γύρω από το μεγάλο πρόβλημα. Δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.

Και όταν προέρχεσαι από απόφαση που ουσιαστικά οδηγεί στην χρεοκοπία, δεν φεύγεις ταξίδι. Στρώνεσαι αμέσως στη δουλειά για να δεις πώς θα αντιμετωπίσεις τη νέα έκτακτη περίσταση.

Αλλά ούτε αυτό, που αποτελεί προσβολή στη νοημοσύνη μας, εντοπίστηκε από κανέναν!

Συνέβησαν και μερικά ακόμη πραγματάκια την ώρα που όλοι ασχολούμεθα με τον βουλευτή Τρικάλων και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που του επετέθη:

-Ο ευθυνόφοβος Πρόεδρος Σαρκοζί είχε το θράσος να πει, ανήμερα της ελληνικής εθνικής γιορτής, πως η Ελλάδα μπήκε με τερτίπια και παραποιημένα στοιχεία στο ευρώ. Ήταν ή δεν ήταν αυτό προσβολή; – το λέω για όσους αυτές τις μέρες έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό ευθιξίας.

Και δεν βρέθηκε ένας να διαμαρτυρηθεί για την ημέρα που διάλεξε ο Σαρκοζί να πιάσει στο στόμα του την Ελλάδα, να του υποδείξει να φέρεται με μεγαλύτερο σεβασμό στον ελληνικό λαό, χάρη στους αγώνες του οποίου αυτός μπορεί ακόμη να λέει «πουρκουά» και όχι «βαρούμ». (Βλέπετε; Υπάρχουν ευγενικοί και άκρως διπλωματικοί τρόποι για να θυμηθούμε τους «πουρκουάδες»).

-Το «αλάνθαστο» γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών της «αλάνθαστης» Γερμανίας παραδέχθηκε πως εξαιτίας ενός… λογιστικού λάθους, είχε χάσει 55,5 δισεκατομμυριάκια ευρώ, επειδή λέει είχαν κάνει μια διπλοεγγραφή και επομένως αντί για πρόσθεση έκαναν… αφαίρεση!


Μήπως να ζητούσαμε να μάθουμε από τον κ. Σόιμπλε αν υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει κανένα τέτοιο... λαθάκι και στην περίπτωση της Ελλάδας;

-Το αμερικανικό Πεντάγωνο εισηγήθηκε στο Κογκρέσο να επιτραπεί η παραχώρηση (έναντι 111 εκ δολαρίων) προς την Τουρκία τριών ελικοπτέρων AH-1W SuperCobra, από το οπλοστάσιο των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που συμβαίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, καθώς τέτοιου είδους αγορές γίνονται από τις κατασκευάστριες εταιρίες.

Αφελής ερώτηση: Αν κριθεί ότι οφείλει και η Ελλάδα να αποκτήσει ανάλογα ελικόπτερα θα μπορεί να το πράξει ή θα πρέπει να ρωτήσει τον επίτροπο του υπουργείου Άμυνας;

Κι’ αν εκείνος πει «εντάξει, αλλά θα κόψετε το αντίστοιχο ποσό από κάπου αλλού», τι πρόβλεψη υπάρχει επ’ αυτού;

Γιατί για να μας βρει τα χρήματα το γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών ή να μας κάνει έκπτωση κανένας πρέσβης (σαν κι’ αυτούς που μας έστελνε η Γαλλία τον καιρό των παχιών αγελάδων, τότε που κάτι ξανθοί λάτρεις της κοσμοπολίτικης ζωής ήσαν κινητές διαφημίσεις οπλικών συστημάτων), το βλέπω κομμάτι δύσκολο.

Υ.Γ. Αν ο Μανώλης Γλέζος, που κατέβασε τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό από την Ακρόπολη, δεν ένιωσε προσβεβλημένος, δεν αντιλαμβάνομαι τι παριστάνουν όλοι οι άκαπνοι υπερπατριώτες της ευδαιμονίας και της κραιπάλης.

Όσο για τους νεκρούς αγωνιστές που μας επισκέπτονται στα όνειρά μας, ούτε κι’ αυτοί ένιωσαν καμιά προσβολή. Μόνο αγωνία γιατί η χώρα βρίσκεται στα χέρια εξουσιομανών που την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέο αδελφοκτόνο σπαραγμό…

Εκανες like στο FaceBook κατά του ΠΑΣΟΚ; Αγωγή!!!

Η σύμβουλος του πρωθυπουργού,πρώην νομάρχης και βουλευτής ζητά αποζημίωση και... φυλάκιση δημοσιογράφου για σχόλια σε ιδιωτικές συζητήσεις και... like που έκανε στο Facebook!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα δημόσιο πρόσωπο, η σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγελιώ Σχοιναράκη, καταθέτει αγωγή σε δημοσιογράφο (τον Αλέκο Ανδρικάκη) όχι για κάποια δημοσιεύματα και σχόλια στα Μέσα που εργάζεται, αλλά τον κατηγορεί για λόγια... στις ιδιωτικές συζητήσεις του, στα στέκια όπου συναντά τους γνωστούς του,αλλά και αναρτήσεις που έκανε ο δημοσιογράφος στο FACEBOOK και … LIKE που έκαναν ο ίδιος και οι φίλοι του, πάνω στον "τοίχο" της κοινωνικής δικτύωσης!

Η κ.Σχοιναράκη σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρώην βουλευτής και νομάρχης Ηρακλείου υποβάλλει αγωγή, ζητώντας μάλιστα 100.000 ευρώ αλλά και τη φυλάκιση του γνωστού κρητικού δημοσιογράφου(σήμερα εργάζεται στην ΠΑΤΡΙΣ και το Ράδιο Κρήτη) για κάτι που γράφτηκε και ειπώθηκε όχι σε δημοσιογραφικό μέσο αλλά στο πλαίσιο του FB!

Διαβάστε εδώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της αγωγής.

Η κ. Σχοιναράκη επέλεξε αυτόν το καινοφανή τρόπο για να σταματήσει την κριτική που πολλοί ασκούν στο πρόσωπο της, από τη στιγμή που επέλεξε να γίνει σύμβουλος του πρωθυπουργού, τον περασμένο χειμώνα κι ενώ λίγες μέρες νωρίτερα υπό το φως των τηλεοπτικών συνεργείων, ανακοίνωνε την πρόθεση της να επιστρέψει στα διδακτικά της καθήκοντα

Μια αγωγή που έρχεται στην χειρότερη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση και αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις αφού κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ούτε καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχουν προβεί σε τέτοιες ενέργειες για την σκληρή κριτική- έως και εκτός ορίων επίθεση- που έχουν υποστεί.

Το ερώτημα τώρα είναι τι ακριβώς θα πράξει το ΠΑΣΟΚ για αυτή την ενέργεια της κ Σχοιναράκη, στο οποίο επίλεκτο μέλος είναι η πρώην Νομάρχης, όπως επίσης και το γραφείο του πρωθυπουργού στο δυναμικό του οποίου ανήκει.

Όμως επειδή δεν είναι μια αντιπαράθεση ανάμεσα σε μία πολιτικό και ένα δημοσιογράφο, αλλά είναι εμφανής η προσπάθεια να σταματήσει η κριτική που κάποιοι ασκούν στα Δημόσια πρόσωπα, όχι μόνο στο Δημόσιο λόγο αλλά και στις ιδιωτικές τους συζητήσεις(κλασσικές και ηλεκτρονικές) θέτοντας ένα μεγάλο ζήτημα Δημοκρατίας και Έκφρασης, αναμένεται με ενδιαφέρον και το πώς θα τοποθετηθούν όλοι όσοι με κάποιο τρόπο εκφράζονται μέσα από τα νέα Μέσα είτε από τα BLOGS είτε από το FACEBOOK.

Πηγή: CretaLive

από το Διαφορετική ματιά

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι φασισμός λέμε...

30 Οκτωβρίου 2011

Συγκλονιστικό βίντεο με τους Ευέλπιδές μας να μην θέλουν να αποχωρήσουν από τον χώρο της παρέλασης στην Θεσσαλονίκη.



Απλά παρακολουθείστε το για να διαπιστώσετε το φρόνημα και την φιλοπατρία των νέων αξιωματικών μας και την αγάπη του λαού μας σε αυτούς.
Με ομοψυχία και θάρρος θα καθαρίσουμε όλοι μαζί την προδοτική σπείρα που προσπαθεί να μας τσακίσει το ηθικό και την αισιοδοξία....

(το βίντεο είναι από το Youtube και τον grd142)
το είδαμε στον Σύνδεσμο 71

Μια φωτoγραφία που θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας.

Οι Ελληνες μαθητές στρέφουν το βλέμμα από την κατοχική Υπουργό (ΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ) Παιδείας Αννα Μπίλντεμπεργκ....

Την υπουργό που για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία της παιδείας μας άφησε τα παιδιά χωρίς βιβλία με την έναρξη της σχολικής περιόδου και μέχρι σήμερα!!!
Υπέγραψε όλες τις προδοτικές συμφωνίες που συν τοις άλλοις άφησαν τα σχολεία μας χωρίς καθηγητές και έφερε με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης τον "καλλικράτη" στα σχολεία καταργώντας εκατοντάδες σε όλη την επικράτεια και αναγκάζοντας χιλιάδες ελληνόπουλα και τις οικογένειές τους να ταλαιπωρούνται καθημερινά για την μετακίνησή τους δεκάδες χιλιόμετρα....

Και το σημαντικότερο, κάνει ότι είναι δυνατόν για να αφελληνίσει και να αποχριστιανοποιήσει την εκπαίδευση των παιδίων μας κατά παράβαση του Συντάγματος που αναφέρει:

Αρθρο 16.
παρ. 2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της Εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπέυθυνους πολίτες.

Πότε θα επέμβει ο Στρατός;

Σας παραθέτω ένα κείμενο που ίσως το βρείτε "γραφικό"....
Πάντως σίγουρα δείχνει τις απλοϊκές σκέψεις που περνούν πολλές φορές από το μυαλό του καθενός μας...
Απλά καποιοι συμπατριώτες μας σκέφτονται... φωναχτά.
Πρέπει κι αυτοί να ακούγονται. Πολλές φορές μάλιστα μας εκφράζουν όλους.

Πολύς κόσμος περιμένει την σωτηρία απο την επέμβαση του Στρατού. Μια αρκετά μεγάλη μερίδα πολιτών, που δεν συμπαθεί το σπόρ "σκέψη", υιοθετεί άκριτα την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ οτι όποιος στρατιωτικός ανατρέπει πολιτικούς είναι "χουντικός". Και δεν κάθεται να σκεφθεί οτι μετά απο 35 χρόνια "κάθαρσης" δεν είναι δυνατόν να απέμειναν χουντικά "σταγονίδια"!

Υπάρχει όμως μια κόκκινη γραμμή μετά την οποία η πλειοψηφία των πολιτών θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την επέμβαση του Στρατού. Και εξηγούμαι :

Σε λίγο καιρό πιθανόν να γίνουν εκλογές. Πιθανόν το ΠΑΣΟΚ να συντριβεί. Οι πρωτοκλασσάτοι του τότε θα δηλώσουν "συντετριμμένοι" και θα φύγουν στο εξωτερικό για να "ζήσουν παρέα με την θλίψη".

Είναι ηλίου φαεινότερον όμως οτι δεν είναι καθόλου "συντετριμμένοι". Απλώς εξετέλεσαν άψογα μια αποστολή (παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία σε ξένους τραπεζίτες) και πάνε στην Καλιφόρνια για να ξεκοκκαλίσουν την παχυλή αμοιβή τους!!!

Αν ΚΑΙ ΑΥΤΟ το καταπιούμε θα είμαστε τα κορόϊδα των κορόϊδων! Τότε πρέπει να επέμβει ο Στρατός και να πεί "Αφού καταντήσατε την Ελλάδα μια τριτοκοσμική χώρα, θα μείνετε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ εδώ για να απολαύσετε το αποτέλεσμα των πράξεών σας!".

Έτσι όταν ο Jeffry Papandreou θα είναι ένας απλός πολίτης (χωρίς ασυλία και αστυνομικούς τριγύρω του) θα πρέπει να βγαίνει να ψωνίσει τον χυμό παπάγιας του εκτεθειμένος στην λαϊκή οργή και στους διάφορους εγκληματίες.

Ο Στρατός πρέπει να δηλώσει σαφώς ότι "Εάν φύγουν ο Παπανδρέου, ο Σημίτης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, ο Λαλιώτης, η Δαμανάκη, η Παπαρήγα, ο Τσίπρας και ο Καρατζαφέρης θα πάρουμε την εξουσία με τα όπλα".

Κάθε πρώην βουλευτής ή υπουργός που θα εγκαταλείπει την χώρα θα συνεπάγεται και μείωση του χρέους μας κατά ανάλογο ποσό. Για κάθε βουλευτή ένα δίς ευρώ. Για κάθε υπουργό 30 δίς ευρώ. Ο Παπανδρέου Jeffry 300 δίς ευρώ. Ο Παπανδρέου Nickolas 200 δίς ευρώ. Ο Σημίτης 300 δίς ευρώ. Ο Τσοχατζόπουλος 100 δίς ευρώ. Ο Πάγκαλος 100 δίς ευρώ. Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Μπακατσέλοι, Beni-zelon - tourkoglou, μεγαλοεκδότες, καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι, όλοι θα έχουν μια ταρίφα.

Αφού δώσανε άσυλο στον Χριστοφοράκο μειώνεται το χρέος μας κατά το ποσόν που μας ζημίωσε η SIEMENS. Κάποιος άλλος την κοπάνησε για το Μοντεβιδέο. Αν δεν μας τον φέρουν πίσω σβήνουμε απο το χρέος μας το ποσόν που έκλεψε.

Στο τέλος θα βρεθούν να μας χρωστάνε κιόλας!

πηγή

Παρόλη την ελληνική λαική αντίδραση ο ΓΑΠ συνεχίζει το διαλυτικό έργο του. Αφησε υπονοούμενα για ανεξάρτητη Κρήτη στην διάσκεψη της Σοσιαλ. Διεθνούς!!

Και μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα από τον Δεκέμβριο του 2008, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, με αντικείμενο τις εξελίξεις.... στον αραβικό κόσμο μετά την Αραβική Άνοιξη, έδωσε υπόσταση σε μία φημολογία που οργιάζει τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλά διπλωματικά σαλόνια των Αθηνών: Ότι επίκειται δημοψήφισμα στο νησί με θέμα την ανεξαρτησία της … Κρήτης!

Έτσι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κρήτη ως να επρόκειτο για … ανεξάρτητο κράτος ή για επικείμενο ανεξάρτητο κράτος!

Οι παριστάμενοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους σήμερα όταν ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι «Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει».

Κατ’αρχήν ένα άμεσο ερώτημα είναι πότε απέκτησε η Κρήτη «ιστορικούς δεσμούς με τους Άραβες»; Η μοναδική περίοδος της ιστορίας που η Κρήτη είχε σχέσεις με τους Άραβες ήταν στα τέλη του 10ου αιώνα μ.Χ., αν δεν κάνουμε λάθος που είχε καταληφθεί από τους Σαρακηνούς, οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν ως πειρατικό ορμητήριο.

Από εκεί και πέρα πως θα διαδραματίσει «σημαντικό ρόλο» η Κρήτη στον αραβικό κόσμο και ακόμα περισσότερο πως θα τους ενισχύσει;. «Σημαντικό ρόλο» σε κράτη ή σε ομάδες κρατών αναπτύσσουν άλλα κράτη, όχι επαρχίες κρατών. Έχει η Κρήτη υπουργείο Εξωτερικών και πολιτική επί του αραβικού κόσμου;

Μια διατύπωση π.χ. «Η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον αραβικό κόσμο και η Κρήτη ως εγγύτερη ελληνική περιοχή έχει να παίξει το δικό της ρόλο» είναι αυτή που δεν θα άφηνε ούτε ψίγμα για παρεξηγήσεις.

Ή δεν είναι απλές παρεξηγήσεις; Μία εβδομάδα πριν σε εκδήλωση πρεσβείας δυτικού κράτους ξένος διπλωματικός υπάλληλος μιλώντας σε στέλεχος του defencenet.gr και σε έναν ακόμα δημοσιογράφο είπε ότι «Έρχονται δραματικές εξελίξεις στη χώρα. Όπως π.χ. θέμα ανεξαρτησίας της Κρήτης το 2012»!

Και τα σημερινά του Γ.Παπανδρέου έρχονται κατόπιν της γνωστής διαφήμισης της Vodafone που είχε βάλει ύπουλα πίσω από τον πρωταγωνιστή σε περίοπτη θέση την σημαία της … Κρητικής Πολιτείας του 1896! Συν τον αγώνα του Γ.Παπανδρέου για να "διευρυνθεί" το αντικείμενο των δημοψηφισμάτων.

Αλλά και του ενημερωτικού σημείωματος που περιλαμβάνει του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), όπου οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις εκτελωνισμού προϊόντων και ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει και η αναφορά στην... Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος!

Μην ξεχνάμε ότι και η υπόθεση με τα Σκόπια και το Μακεδονικό κάπως έτσι ξεκίνησε…

defencenet.

http://heraklion1.blogspot.com/

Απειλή από Βορρά. Γιατί Αγνοείται; Ανεπάρκεια ή Οργανωμένο Σχέδιο;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία και μάλιστα με αξιόλογη δημοσιότητα για καταργήσεις ή μειώσεις Μονάδων και Σχηματισμών, σε περιοχές που σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, δεν υπάρχουν εν δυνάμει απειλές. Το πως βέβαια γίνονται οι εκτιμήσεις αυτές είναι ένα ερώτημα. Εμείς δεν θα αμφισβητήσουμε την κρίση όσων πιστεύουν ότι η από βορρά απειλή δεν υφίσταται, απλά θα παραθέσουμε γεγονότα που πιστεύουμε ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, πέρα της όποιας μαχητικής ισχύος και να συμβάλλουν στην Στρατηγική εκτίμηση των απειλών.

Πρόγραμμα διδασκαλίας της “Μακεδονικής γλώσσας”, με ονομασία “Μάθε Μακεδονικά Ηλεκτρονικά”, είχε προγραμματισθεί για διαδραστική διδασκαλία μέσω ιντερνέτ και είχε ανέβει στο διαδίκτυο από την FYROM, με σκοπό την εκμάθηση της γλώσσας από την “μακεδονική μειονότητα” που ζει στην Ελλάδα. Όμως το πρόγραμμα σταμάτησε λόγω επέμβασης χάκερς στο ιντερνέτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοργανωτές θα επιδιώξουν νέα προσπάθεια το Νοέμβριο.

Ο Mitko Jovanov ο ιδρυτής και διευθυντής του προγράμματος “Μάθε Μακεδονικά Ηλεκτρονικά σε απευθείας σύνδεση”, θέλοντας να καταδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δήλωσε ότι “Αυτό το μήνα μόνο, έχουν υπάρξει πάνω από 100 απόπειρες για την διείσδυση σε διακομιστές μας”.

Είπε επίσης ότι έπρεπε να αναβάλλει την έναρξη λειτουργίας των τάξεων “για προληπτικούς λόγους”, αλλά επιμένει ότι οι επιθέσεις “δεν θα μας αποτρέψουν από την έναρξη”.

Αξίζει να γίνει αναφορά στον τρόπο που παρουσιάζουν ξένα δίκτυα ενημέρωσης το θέμα. Το Balkan Insight αναφέρει ότι η διδασκαλία των “μακεδονικών” στην Ελλάδα, ακόμα και αν πραγματοποιείται μόνο μέσω του διαδικτύου, παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα για τις δύο χώρες, οι οποίες βρίσκονται σε μια μακροχρόνια διαμάχη για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία». Η Ελλάδα αρνείται να αναγνωρίσει την ύπαρξη “μακεδονικής μειονότητας” στη χώρα.

Και συνεχίζει με αναφορά στον γνωστό “Έλληνα” Παύλο Βοσκόπουλο, για τον οποίο αναφέρει ότι είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ουράνιο Τόξο, ένα μικρό κόμμα που αντιπροσωπεύει τη μη αναγνωρισμένη “μακεδονική κοινότητα” στην Ελλάδα, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του, όπου δηλώνει ότι “τα μαθήματα γλώσσας είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση μιας μειοψηφίας που έχει υποστεί αφομοίωση για δεκαετίες” και ότι “οι Μακεδόνες κάτω των 20 έχουν πραγματικά προβλήματα ομιλίας και γραφής ειδικά στην σλαβομακεδονική, διότι το μόνο που μαθαίνουν είναι υποτυπώδεις λέξεις που ακούνε από τους γονείς και τους παππούδες τους” και το καλύτερο… ότι “Θα ήταν ιδανικό αν μπορούσαμε να ενσωματώσουμε την διδασκαλία της “μακεδονικής γλώσσας” στο ελληνικό σχολικό πρόγραμμα, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να συμβεί”.

Το διαδικτυακό σχολείο του Jovanov δεν έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τους “Μακεδόνες” στην Ελλάδα, αλλά ήδη παρέχει μαθήματα της γλώσσας για τις κοινότητες της διασποράς στην Ευρώπη στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Για την Ελλάδα ο Jovanov δήλωσε, ότι “οι περίπου 80 φοιτητές που έχουν δηλωθεί για παρακολούθηση μέχρι στιγμής, αποτελεί μια καλή αρχή”.

Συνεχίζοντας το Balkan Insight και προφανώς υπό την επιρροή συμφερόντων υιοθετεί τις ακόλουθες απόψεις:

- Το πρόβλημα της “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα χρονολογείται από τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13, όταν η οθωμανική Μακεδονία διαμελίστηκε μεταξύ της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Σερβίας. Η σύγχρονη Δημοκρατία συγκροτήθηκε στο παλιό τμήμα της Σερβίας. Στα εδάφη που απορροφήθηκαν από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, η πίεση να αφομοιωθούν και να γίνουν εντελώς ελληνικά ή βουλγαρικά ήταν εξαιρετικά ισχυρή. Το πρόβλημα στην Ελλάδα επιδεινώθηκε μετά τον εμφύλιο πόλεμο 1946-1949, όταν πολλοί “Μακεδόνες” πολέμησαν με την τελικά ηττημένη κομμουνιστική πλευρά και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

- Μερικοί ιστορικοί θεωρούν ότι ως και 100.000 εθνικά “Μακεδόνες” έφυγαν από τη βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια ή μετά τον πόλεμο μεταξύ της μοναρχικής κυβέρνησης και τον αριστερό Δημοκρατικό Στρατό της Ελλάδας. Ο αριθμός επίσης εκείνων που έμειναν πίσω στην Ελλάδα παραμένει άγνωστος.

- Η Αθήνα δεν αναγνωρίζει εκείνους που έφυγαν ως Μακεδόνες και αρνήθηκαν να τους επανεκδοθεί η Ελληνική ιθαγένεια, ή να την χορηγήσουν στους απογόνους τους. Η Αθήνα επίσης δεν αναγνωρίζει καθόλου συλλογικά δικαιώματα στους εθνικά “Μακεδόνες”, που έμειναν στην Ελλάδα.

Τον Ιούλιο του 2008, ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, έγραψε στον τότε Έλληνα ομόλογό του, Κώστα Καραμανλή, ζητώντας την αναγνώριση της “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα.

Ζήτησε, επίσης, για τους “Μακεδόνες” οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα, να ανακτήσουν την περιουσία τους, ενώ για αυτούς που ζουν στην Ελλάδα, ζήτησε να έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση στη μητρική τους γλώσσα καθώς και το δικαίωμα έκφρασης του πολιτισμού και των παραδόσεων τους.

Η απάντηση από τον κ. Κώστα Καραμανλή ήταν οξεία. «Δεν υπάρχει “Μακεδονική” μειονότητα στην Ελλάδα, δεν έχει υπάρξει ποτέ, οποιοσδήποτε ισχυρισμός σχετικά με την ύπαρξη μιας τέτοιας μειονότητας είναι εντελώς αβάσιμος, πολιτικά υποκινούμενος και χωρίς σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα της περιοχής».

Τέλος για το θέμα δεν έχει γίνει αναφορά δημόσια, στη σειρά των συναντήσεων που είχε ο Γκρουέφσκι το 2010 με το σημερινό Έλληνα Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Δυστυχώς η Πατρίδα μας διέρχεται μια πολύ κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της και η αστάθεια αποτελεί τον μόνο σίγουρο συντελεστή. Όσο όμως και αν βρισκόμαστε σε σύγχυση, δεν πρέπει η ματιά μας να είναι θολή όταν κοιτάμε την εθνική ασφάλεια. Βεβαίως και μπορούν και απαιτούνται προσαρμογές, όχι όμως μόνο κάτω από την δημοσιονομική οπτική, αλλά κυρίως κάτω από τις πραγματικές ανάγκες. Ο κυριότερος παράγοντας ασφάλειας είναι η αποτροπή, που επιτυγχάνεται όταν είσαι υπολογίσιμος αντίπαλος. Κάποιοι φαίνεται ότι απλώνουν το χέρι τους σε πράγματα που δεν τους ανήκουν στη Βόρειο Ελλάδα. Εάν δουν ότι δεν είμαστε εκεί, η απληστία θα τους μακρύνει περισσότερο το χέρι και τότε θα είναι δύσκολο να το κόψουμε, εκτός εάν και αυτό είναι μέρος της πτώχευσης !!!

Πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις.

πηγή

από το Geopolitics & Daily News

Τετραήμερο Masterclass του Νίκου Λυγερού στην Λέρο. 27-30 Οκτωβρίου 2011.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης:

http://www.lygeros.org/Talks/Leros-Deltio_20111027.pdf

27-10-2011
28-10-2011
Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η εισήγηση του κύριου Λυγερού με θέμα «Μαθηματικά και Νοημοσύνη» στο Κινηματοθέατρο Λακκίου στη Λέρο. Μπροστά σε ένα κατάμεστο κοινό μικρών και μεγάλων ο κύριος Λυγερός ανέλυσε λεπτομερώς ότι τα μαθηματικά και η νοημοσύνη συσχετίζονται θετικά δίχως αυτό όμως να σημαίνει ότι συνυπάρχουν κοινωνικά. Τα πρώτα χρησιμοποιούνται ως φίλτρο και η δεύτερη θεωρείται επικίνδυνη. Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού και κυρίως των μαθητών οι οποίοι πρόθυμα απαντούσαν και συμμετείχαν ενεργά κατά τη διάρκεια της εισήγησης. Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια επιχειρηματιών με καταγωγή από τη Λέρο, οι οποίοι επιχορήγησαν και την διεξαγωγή των Μaster Classes στο νησί.


28-10-2011
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 28/10, η δεύτερη μέρα διεξαγωγής των master classes με τίτλο "Μαθηματικά και Νοημοσύνη" στον Πύργο Μπελλένη, Λαογραφικό και Iστορικό Μουσείου της Λέρου από τον κ. Νίκο Λυγερό. Τα master classes αυτά απευθύνονταν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

29-10-2011
Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση, συζήτηση κατόπιν πρόσκλησης στον κ.Νίκο Λυγερό, στρατηγικό σύμβουλο, και την ομάδα του από τους παραγωγικούς φορείς του Εμπορικού Συλλόγου της Λέρου.Στην συνάντηση αυτή βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λέρου. Έγινε εκτενής παρουσίαση από τον κ. Ανδρέα Κυράνη, μέλος της αρχιτεκτονικής επιτροπής του Δήμου Λέρου, αναφορικά με προτάσεις και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του νησιού. Στη συζήτηση που ακολούθησε έλαβε μέρος και ο κ. Χρήστος Σπανός ο οποίος δήλωσε την δυναμική του παρουσία τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις θα είναι αρωγοί σε ευφυή λύση-πρόταση για την ανάδειξη του νησιού. Με την σειρά του ο κ. Λυγερός ανέπτυξε νοητικά σχήματα στρατηγικής , υπερθεμάτισε για τα ιστορικά στοιχεία του νησιού, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσουν τα θεμέλια για την οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη ανατρέποντας το όλο πλαίσιο για να αναδείξει ένα ανθεκτικό στρατηγικό mix με το οποίο συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι.