Σελίδες

12 Σεπτεμβρίου 2011

GP Ιταλίας. Νικητής και σχεδόν πρωταθλητής ο Φέτελ στην Μόνζα.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Red Bull δεν έχουν αντίπαλο στο δρόμο προς τον τίτλο, τον οποίο μένει να εξασφαλίσουν και μαθηματικά σε κάποιο από τα επόμενα γκραν πρι. Στη Μόντσα ο νεαρός Γερμανός έκανε νέα επίδειξη δύναμης.

Αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά φέτος πως δύσκολα θα απωλέσει τον τίτλο του, ο Σεμπάστιαν Φέτελ νίκησε στο ιταλικό γκραν πρι.

Ο 24χρονος Γερμανός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και χωρίς να απειληθεί σε κάποιο σημείο του αγώνα, είδε πρώτος την καρό σημαία.

Στην εκκίνηση ο εκπληκτικός Αλόνσο κατάφερε να περάσει πρώτος, αφήνοντας πίσω του τόσο τον Χάμιλτον όσο και τον Φέτελ. Ο Σουμάχερ, από 8ος, πέρασε 4ος.

Πετρόφ, Ρικιάρντο, Ρόζμπεργκ και Μπαρικέλο συγκρούστηκαν στην εκκίνηση, αλλά μόνο ο τελευταίος συνέχισε τον αγώνα του. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα και όταν τελικά αποχώρησε, ο Φέτελ πέρασε τον Αλόνσο και τέθηκε επικεφαλής.

Στο μέσο του αγώνα, το ενδιαφέρον κέντρισε η μονομαχία του Σουμάχερ με τον Χάμιλτον για την 4η θέση.

Την ίδια στιγμή στην κορυφή, ο Φέτελ κέρδιζε χρόνο, δίχως να υφίσταται κανενός είδους πίεση.

Ο Χάμιλτον κατάφερε να ξεπεράσει τελικά με την αρωγή και των πιτ-στοπ τον Σουμάχερ και τερμάτισε 4ος, χωρίς να έχει χρόνο να απειλήσει τον Αλόνσο. Ο 42χρονος πιλότος της Mercedes Gp έκανε σίγουρα τον καλύτερο αγώνα του, από τη στιγμή που επανεμφανίστηκε στους αγώνες.

Ο Μπάτον, βρέθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του γκραν πρι στη 2η θέση, στην οποία τελικά τερμάτισε.

Στην 6η θέση τερμάτισε ο Μάσα σε ένα εντελώς αδιάφορο απόγευμα, ενώ τον Βραζιλιάνο ακολούθησε ο Χάιμε Αλγκερσουάρι στην 7η θέση. Στους βαθμούς μπήκε την ύστατη στιγμή ο Πολ Ντι Ρέστα. Ο Σκωτζέζος πρώην οδηγός του DTM πίεσε πολύ στο τέλος και ανταμείφθηκε.

Πολύ κακό αγώνα είχε ο Μαρκ Γουέμπερ. Για την ακρίβεια, πολύ σύντομο αγώνα. Ο Αυστραλός μετά την επαφή που είχε με τον Μάσα, εγκατέλειψε, χάνοντας την ευκαιρία να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση.

Η κατάταξη:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull Renault 1:20:46.172

2. Τζένσον Μπάτον McLaren Mercedes +9.590 δευτ.

3. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +16.909

4. Λιούις Χάμιλτον McLaren Mercedes +17.471

5. Mίκαελ Σουμάχερ Mercedes +32.677

6. Φελίπε Μάσα Ferrari +42.993

7. Χάιμε Αλγκερσουάρι Toro Rosso Ferrari +1 γύρος

8. Πολ ντι Ρέστα Force India Mercedes +1 γύρος

9. Μπρούνο Σένα Renault +1 γύρος

10. Σεμπάστιαν Μπουέμι Toro Rosso Ferrari + 1 γύρος

11. Παστόρ Μαλδονάδο Williams Cosworth + 1 γύρος

12. Ρούμπενς Μπαρικέλο Williams Cosworth + 1 γύρος

13. Χέικι Κοβαλάινεν Lotus Renault + 1 γύρος

14. Γιάρνο Τρούλι Lotus Renault + 1 γύρος

15. Τίμο Γκλοκ Virgin Cosworth + 1 γύρος

Δείτε τις αναλυτικές βαθμολογίες εδώ.

πηγή contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.