Σελίδες

25 Αυγούστου 2011

Κατέλαβαν το αρχηγείο του Καντάφι οι εξεγερμένοι

Το καταφύγιο του Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη κατέλαβαν μετά από σκληρή αλλά σύντομη μάχη οι εξεγερμένοι, λίγη ώρα μετά τον βομβαρδισμό του από αεροσκάφη του NATO. Εκατοντάδες εξεγερμένοι συνέρρευσαν στο χώρο γύρω από το αρχηγείο του Καντάφι και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, όπως μετέδωσε το Reuters.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε, νωρίτερα, ότι η Συμμαχία διαθέτει αεροσκάφη που επιχειρούν πάνω από την Τρίπολη, τόνισε, όμως, ότι δεν γνωρίζει εάν πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή κατά του κτιριακού συγκροτήματος που αποτελεί την έδρα του Μουαμάρ Καντάφι.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Συμμαχίας δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει την αποστολή του και θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις σε περίπτωση που οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίσουν τις επιθέσεις τους.

Οι αντάρτες έχουν κερδίσει έδαφος και έχουν περικυκλώσει το κτιριακό συγκρότημα όπου βρίσκεται η έδρα του Μουαμάρ Καντάφι. Εκεί μαίνονται και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Λίβυο συνταγματάρχη.

Αρκετοί πολίτες πήραν όπλα και βγήκαν στους δρόμους για να συμπαραταχθούν με τους εξεγερμένους, οι οποίοι δέχονται νέες ενισχύσεις.

από το Σύνδεσμος 71

Νεώτερες εξελίξεις

Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί συνέλαβαν τη νύχτα δύο γιούς του Μουαμάρ Καντάφι, τον Σαΐφ αλ Ισλάμ και τον Μοχάμεντ. Ο εισαγγελέας του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Λουις Μορένο Οκάμπο, επιβεβαίωσε ότι ο Σαΐφ αλ Ισλάμ, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον πατέρα του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, έχει συλληφθεί. Το καθεστώς Καντάφι καταρρέει, όπως δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο λαός της Τρίπολης έχει βγει στους δρόμους και πανηγυρίζει.

Στην καρδιά της Τρίπολης έκαναν έφοδο οι αντικαθεστωτικοί και πήραν την πλατεία των Μαρτύρων, όπου πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και πανηγυρίζει το τέλος του καθεστώτος Καντάφι.

Τανκς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γύρω από την κατοικία του Μουαμάρ Καντάφι άνοιξαν πυρ κατά των ανταρτών καθώς οι δυνάμεις που μένουν πιστές στον λίβυο συνταγματάρχη ελέγχουν μόλις το 5% της Τρίπολης.

Εκατοντάδες εξεγερμένοι με ημιφορτηγά που είναι εξοπλισμένα με εκτοξευτές ρουκετών κινούνται, τώρα, στην πρωτεύουσα της Λιβύης προς την κεντρική Πράσινη Πλατεία «Πλατεία των Μαρτύρων», σύμφωνα με ανταποκριτή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς στην Τρίπολη.

Ένας από τους μαχητές αυτούς, ο Ουάλιντ Άχμεντ, είπε ότι εγκατέλειψε την Τρίπολη πριν από τρεις μήνες για να ενωθεί με τους εξεγερμένους στα Δυτικά Όρη, στο νότο.

«Τώρα επέστρεψα και ο Καντάφι είναι τελειωμένος», είπε.

Στο μεταξύ αξιωματούχοι του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, του πολιτικού οργάνου των Λίβυων εξεγερμένων, βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς την Τρίπολη, αφού έφυγαν νωρίτερα αεροπορικώς από τη Βεγγάζη.

από το Σύνδεσμος 71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.