Σελίδες

2 Αυγούστου 2011

25 πύρινα μέτωπα καίνε την Κέρκυρα!

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κέρκυρα, καθώς με διαφορά λίγων λεπτών ξέσπασαν στο νησί 25 διαφορετικές πυρκαγιές στα βόρεια και δυτικά του νησιού. Σε περιοχές που απέχουν 10 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντα στους οικισμούς. Στο νησί αναμένονται ενισχύσεις της πυροσβεστικής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα, είπε ότι κινδυνεύουν χωριά και έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού.

Κατοικημένες περιοχές στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας και στο χωριό Αλειματάδες στα βορειοδυτικά του νησιού, απειλεί η πυρκαγιά, που μαίνεται από τις 17.30.

Στην Κέρκυρα κατευθύνονται τέσσερα οχήματα από την Ήπειρο, τέσσερα από τη δυτική Μακεδονία, δύο από τη δυτική Ελλάδα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής εκ των οποίων το ένα έρχεται από την Αθήνα με C130 μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής, πρόκειται για εμπρησμό

Στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη και ανακρίνεται ένας 60χρονος ο οποίος, σε ελέγχους που κάνουν σε όλες τις οδικές αρτηρίες οι αστυνομικοί, βρέθηκε να έχει στην μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί.

Παράλληλα οι αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς για ύποπτα αυτοκίνητα ή μηχανάκια προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, ενώ στο χωριό Κυνοπιάστες, κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εντόπισαν ένα μασούρι με σπίρτα.

πηγή Antinews

ΣΧΟΛΙΟ

Ποιον συμφέρει να καεί η Κέρκυρα και να χάσει τον τουρισμό της;

Ας σκεφτούμε σε ποιά σύνορα βρίσκεται και θα το καταλάβουμε εύκολα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.