Και όλα αυτά ενώ οι προκλήσεις συνεχίζονται σε πολιτικό επίπεδο: Το Σάββατο καταφτάνει στα κατεχόμενα και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για συνομιλίες με τον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Ερογλου, μόλις δύο ημέρες μετά την τριμερή συνάντηση της Γενεύης και περίπου μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Είναι το πρώτο ταξίδι του κ. Νταβούτογλου μετά τον επαναδιορισμό του στο υπουργείο Εξωτερικών.
Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται η Λευκωσία είναι και το γεγονός ότι αποφασίσθηκε τα Ηνωμένα Εθνη να έχουν ενεργότερο ρόλο στις απευθείας διαπραγματεύσεις, θέμα για το οποίο ορισμένοι στην Κύπρο (κυρίως η αντιπολίτευση) εξέφρασαν το ερώτημα εάν βρισκόμαστε στην αρχή κάποιας επιδιαιτησίας, για την οποία οι Κύπριοι έχουν οδυνηρή πείρα γιατί έφερε το σχέδιο Ανάν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Στεφάνου απέρριψε τις εκτιμήσεις περί επιδιαιτησίας, λέγοντας ότι ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών θα έχει τη μορφή προσφοράς υπηρεσιών σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων. Επανέλαβε μάλιστα ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται πρέπει να είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.
Η αντιπολίτευση καταγγέλει ότι βρισκόμαστε ενώπιον χρονοδιαγράμματος
από το Σύνδεσμος 71
ΣΧΟΛΙΟ
Σε μια άτυχη συγκυρία για τον ελληνισμό, με προδοτικές κυβερνήσεις στο τιμόνι Ελλάδας και Κύπρου, μια νέα εθνική καταστροφή ετοιμάζεται για την μαρτυρική μεγαλόνησο.
Ναι, πιέζουν γιατί στην ουσία αυτή έχουν το αυγό (ξέρουμε πού). Δεν είναι η Κύπρος που πρέπει να βιάζεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμα και να κάνουν ότι τους χρεωκοπούν, η Κύπρος είναι τόσο μικρή που μπορεί άνετα να πάρει χρήματα από Ρωσία, Κίνα ή άλλο μεγάλο κράτος.
Ελπίζω να μη μασήσουν τη μπλόφα.