Σελίδες

20 Απριλίου 2011

Στην επίθεση οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις Σφοδρές μάχες σε Τρίπολη, Σύρτη και Μιζουράτα

Την ώρα που οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις εξαπέλυαν επιθέσεις από αέρος σε προπύργια του καθεστώτος Μουαμάρ Καντάφι, οι πιστές στον Λίβυο ηγέτη δυνάμεις συνέχιζαν να κτυπούν την παραλιακή πόλη Μιζουράτα.

Μαχητικά αεροσκάφη του NATO εξαπέλυσαν χθες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη και στην πόλη Σύρτη, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι το NATO βομβάρδισε επίσης την περιοχή αλ Χάμπρα στην πόλη Αζιζία.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι δυνάμεις πιστές στον Λίβυο ηγέτη συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι βομβάρδισαν επίσης χθες τη Μιζουράτα και θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με μια ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην πόλη. Η Μιζουράτα, η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας, τελεί εδώ και επτά εβδομάδες υπό ασφυκτικό κλοιό από τις δυνάμεις του Καντάφι. Κατά τη διάρκεια αυτής της πολιορκίας, εκατοντάδες έχουν χάσει τη ζωή τους από τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς αλλά και τις μάχες, ενώ όσοι καταφέρνουν να εγκαταλείψουν την πόλη περιγράφουν τραγικές συνθήκες διαβίωσης, που έχουν οδηγήσει σε κατάσταση απελπισίας τους εγκλωβισμένους αμάχους. Εξάλλου, οι δυνάμεις του Καντάφι έριξαν δύο οβίδες πυροβολικού τη Δευτέρα στην πόλη Ντεχίμπα της Τυνησίας, στα σύνορα με τη Λιβύη.

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη Τσαρλς Μπουσάρντ κατηγόρησε, με δηλώσεις του σε καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο, τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι, ότι κρύβονται σε νοσοκομεία της Μιζουράτα και πυροβολούν εναντίον των πολιτών από τις στέγες των τζαμιών.

Την ίδια ώρα, ο Άξελ Πονιατόφσκι, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας, δήλωσε ότι είναι ανάγκη να αναπτυχθούν χερσαίες ειδικές δυνάμεις στη Λιβύη, προς ενίσχυση των αεροπορικών βομβαρδισμών, τονίζοντας ότι εάν δεν μπουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, η επιχείρηση θα βαλτώσει.

από το Σύνδεσμος 71

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΨΥΧΗ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ.

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    ΚΑΙ
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.