Σελίδες

29 Μαρτίου 2011

Μεγάλη τραγωδία για ολόκληρη την ανθρωπότητα εξελίσσεται η Φουκουσίμα. Διέρρευσε πλουτώνιο στο έδαφος.

Δύσκολες στιγμές στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, όπου σήμερα έγινε γνωστό ότι βρέθηκε πλουτώνιο στο έδαφος, σε μία εξέλιξη που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ιαπωνικές αρχές.

Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, η Tokyo Power Electric ανακοίνωσε ότι το ραδιενεργό υλικό, ένα υποπροϊόν των ατομικών αντιδράσεων που χρησιμοποιείται επίσης στις πυρηνικές βόμβες, βρέθηκε στο έδαφος σε πέντε σημεία του εργοστασίου.

«Ζητώ συγγνώμη που ανησύχησα τον κόσμο», δήλωσε ο Sakae Muto, αντιπρόεδρος της Tepco, τονίζοντας ωστόσο ότι τα επίπεδα του πλουτωνίου δεν είναι επικίνδυνα και οι εργασίες δεν θα σταματήσουν. «Δεν είναι σε επίπεδα επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία».

Ο Muto υποστήριξε ότι τα επίπεδα πλουτωνίου είναι εφάμιλλα προηγούμενων ευρημάτων σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, λόγω σωματιδίων στην ατμόσφαιρα από πυρηνικές δοκιμές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Tepco, δεν είναι βέβαιο από πού προέρχεται το πλουτώνιο, ωστόσο φαίνεται ότι δύο από τα πέντε ευρήματα σχετίζονται με τους αντιδραστήρες, παρά με σωματίδια της ατμόσφαιρας.

Ειδικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα μέρος του πλουτωνίου ίσως προέρχεται από τις ράβδους αναλωμένων καυσίμων στη Φουκουσίμα, ή σε ζημιά του αντιδραστήρα 3 που είναι ο μόνος που περιέχει πλουτώνιο στο μίγμα καυσίμων.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα ευρήματα πλουτωνίου ήταν αναμενόμενα λόγω της κατάστασης των αντιδραστήρων, ενώ η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας εκφράζει ανησυχίες για τα επίπεδα πλουτωνίου.

«Παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε επικίνδυνα για τον άνθρωπο επίπεδα, δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Αυτό σημαίνει ότι το κέλυφος έχει υποστεί ζημιά, συνεπώς πιστεύω ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική», δήλωσε ο Hidehiko Nishiyama, αξιωματούχος της υπηρεσίας στο πρακτορείο Jiji.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.