Σελίδες

28 Φεβρουαρίου 2011

Πρόσκληση σε εκδήλωση του Ινστιτούτου "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ" προς τιμήν του Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος & τα μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ" σας προσκαλούν σε εκδήλωση προς τιμήν

του Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου

ο οποίος θα μιλήσει με θέμα:

Απολογισμός και Στοχασμοί για το παρόν

Τον ευπατρίδη διανοούμενο θα παρουσιάσουν οι:

Χρήστος Γούδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου

Ανδρέας Μάνος, Καθηγητής Πανεπιστημίου

Δημοσθένης Κούκουνας, Ιστορικός Συγγραφέας

Φώτης Χαρίτος, Δικηγόρος-Νομικός Σύμβουλος

Αποσπάσματα του έργου του θα διαβάσει ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου

H εκδήλωση, η οποία είχε προγραμματισθεί αρχικά για τις 23 Φεβρουαρίου,

λόγω της γενικής απεργίας εκείνης της ημέρας, θα λάβει χώρα

την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011, ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο President, Κηφισίας 43.

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λιάκος

Ο Πρόεδρος

Καθηγητής Χρήστος Γούδης

Η παραίτηση του Εμμανουήλ Β. Βολουδάκη από την Προεδρία της πολιτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ

Πριν από τρία χρόνια, 200 άνθρωποι «πιστεύοντες εις Χριστόν» –κατά τη διατύπωση της Α΄ Εθνικής Συνελεύσεως της απελευθερωμένης από τους Τούρκους Πατρίδος μας– εμπνευσμένοι από την εμπεριστατωμένη θεολογική παρουσίαση των θεμάτων «Τα Πολιτικά όρια της Εκκλησίας» και «Εκκλησία και Πολιτική στην Ελλάδα ένα θέμα πνευματικό», που έγινε δημόσια από τον π. Βασίλειον Βολουδάκη, αποδεχθήκαμε πρόθυμα και με αίσθημα μεγάλης ευθύνης –όχι αυτόκλητοι, αλλά κληθέντες– να ιδρύσουμε την πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Πρώτιστος σκοπός μας ήταν να διακηρύξουμε, κυρίως προς τους «πιστεύοντας», την κρυμμένη στο σκοτάδι αλήθεια ότι, αφ’ ενός μεν για τον χριστιανό η πολιτική δεν είναι δυνατόν να διαφέρει από την καθημερινή του ζωή, δηλαδή την πνευματική του ζωή και, αφ’ ετέρου, να διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο πραγματικά χριστιανός πολιτικός είναι εκείνος που σέβεται τους πολίτες όλων των ιδεολογικών ή θρησκευτικών αποχρώσεων και τους εξασφαλίζει την πραγματική ανεξιθρησκεία και ελευθερία, αφαιρώντας συγχρόνως το προσωπείο των σημερινών κομμάτων της Βουλής, τα οποία, με το πρόσχημα της ισότητος και αμεροληψίας της Πολιτείας έναντι των πολιτών έχουν επιβάλλει την αθεΐα ως επίσημη έκφραση του Κράτους.

Για να ανταποκριθούμε μέχρι σήμερα στην αποστολή μας αυτή, απαιτήθηκαν πολλές θυσίες, ψυχικές και οικονομικές, γιατί δεν θελήσαμε να υποδουλωθούμε σε κανένα άνομο ή ύπουλο συμφέρον. Προχωρήσαμε μόνοι μας, με το μετρημένο βαλάντιο που συντηρεί την οικογένειά μας και τις μικρές ενισχύσεις κάποιων συμπορευτών μας.

Μιλήσαμε στόμα με στόμα για να πληροφορηθούν οι άνθρωποι ότι υπάρχει η Παράταξή μας, αφού τα Μ.Μ.Ε. τα τόσο πρόθυμα να προβάλλουν όσα γελοιοποιούν την Εκκλησία μας έκλεισαν τις πόρτες γιατί πολύ νωρίς κατάλαβαν ότι η προσπάθειά μας κάθε άλλο παρά γελοιοποιεί την Εκκλησία! Αυτό το απέδειξαν οι τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (Ευρωεκλογές, Εθνικές και Δημοτικές εκλογές), οι οποίες, παρ’ ότι έγιναν σέ σύντομο διάστημα, έδειξαν μεγάλη αυξητική τάση και προοπτική.

Έκπληξή μας ήταν η αποδοκιμασία αλλά και ο πόλεμος εναντίον της προσπαθείας μας από αρκετούς ανθρώπους της Εκκλησίας, κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι υποστηρίζουν τα πιο αλλοπρόσαλλα πράγματα για να ακυρώσουν ένα αγώνα στον οποίο αυτοί έπρεπε να είναι οι πρωταγωνιστές!

Ισχυρίζονται ότι η Εκκλησία δεν ιδρύει κόμμα, σαν να είμαστε εμείς η Διοίκηση της Εκκλησίας ή κληρικοί, ή σαν να απαγορεύεται στον πιστό χριστιανό να γίνη πολιτικός, δίδοντας με την ιδιότητά του αυτή διπλή εγγύηση στους ψηφοφόρους του με το να τους παρέχη την ευχέρεια να τον ελέγξουν όχι μόνο με τον Εισαγγελέα αλλά και με τα πιστεύματά του!

Από την άλλη μεριά, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, κατηγορούν και υβρίζουν καθημερινά τους πολιτικούς για την αθεΐα και τον αμοραλισμό τους ! Τελικά, ποιόν περιμένουν να διορθώσει την πνευματική και οικονομική κατάντια της Πατρίδος μας, αφού οι υπάρχοντες πολιτικοί είναι αμοραλιστές και οι χριστιανοί απαγορεύεται να πολιτευθούν; Τι, άραγε, έχει συμβεί; Ποιός θα κρατήσει το μυαλό μας στη θέση του;

Η Κεντρική Επιτροπή της Παρατάξεώς μας με ετίμησε εκλέγοντάς με Πρόεδρο με το σκεπτικό ότι, πέραν του ότι έχω ενστερνισθεί απόλυτα το πνεύμα που δημιούργησε την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», η ιδιότητά μου ως υιού του π. Βασιλείου θα προσέφερε στον λαό μια επί πλέον εγγύηση ότι η πνευματική επιστασία της Παρατάξεώς μας θα είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν αμετακίνητα τα πιστεύματα της, αφού αυτά είναι εκείνα που την κάνουν να διαφέρει εντελώς από όλα τα πολιτικά κόμματα της Πατρίδος μας, από τον Καποδίστρια μέχρι σήμερα.

Θεώρησε η Κεντρική Επιτροπή ότι η εκλογή μου ως Προέδρου θα σάλπιζε το χρέος κάθε αληθινού ανθρώπου να συστρατευθεί σ’ αυτόν τον πνευματικό αγώνα για να «πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω» από τα χέρια αυτών που την κυβερνούν 200 χρόνια και από αγία που ήταν, την έκαναν άθλια, θα ευαισθητοποιούσε κάθε ενορία και Τοπική Εκκλησία και θα αφαιρούσε το πρόσχημα κάθε κακοθελητού που θα μπορούσε να ισχυρισθεί: Αφού είναι σύμφωνες με το πνεύμα της Εκκλησίας μας οι διακηρύξεις της Παρατάξεως γιατί δεν πέφτουν πρώτοι στη μάχη αυτοί που είναι κοντά στον π. Βασίλειο;

Και όμως! Και αυτό το διέστρεψαν! Συκοφάντησαν χωρίς ντροπή, κληρικοί και λαϊκοί, λέγοντες ότι «ο π. Βασίλειος προωθεί τον γυιό του»(!), σαν να επρόκειτο για μια εύκολη υπόθεση που είχε μόνο δόξα, πλούτο, καλοπέραση και τιμή, αδιαφορούντες για τις στερήσεις και τους κόπους που απαιτεί μια τέτοια προσπάθεια όταν την κάνει κάποιος που εργάζεται για να ζήσει, μένει στο ενοίκιο, δεν του μένει λεπτό να αφιερώσει στον εαυτό του και στο σπίτι του και δεν εισπράττει ούτε ένα λεπτό ως αμοιβή αλλά μόνο ξοδεύει! Κάποιος που μέσα σ’ αυτές τις εφιαλτικές συνθήκες σκεφτόταν όχι ιεραποστολικά αλλά για να ...προωθήσει το γυιό του θα έμοιαζε σε αφροσύνη με εκείνον που για να αγοράσει κοστούμι στο γυιό του ιδρύει ... εργοστάσιο υφασμάτων!

Τελευταία οι συκοφαντίες γιγαντώθηκαν από αυτοαποκαλουμένους χριστιανούς, οι οποίοι διαδίδουν στο διαδίκτυο ότι η Παράταξή μας δεν μάχεται στους δρόμους για την πολυθρύλητη «Κάρτα του Πολίτη» επειδή τάχα εισπράττει από το Κράτος ...επιδότηση (!), κάνοντας πως δεν γνωρίζουν ότι η πρώτη μικρή επιδότηση που δίδεται σε μια Παράταξη είναι όταν αυτή συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων τουλάχιστον 1,5%!

Δεν αναλογίσθηκαν πως, αν η Παράταξή μας είχε ιδιοτέλεια, θα μπορούσε κάλλιστα, από πολιτική σκοπιμότητα, να είχε εκμεταλλευθεί το θέμα της Κάρτας του Πολίτη, ευθυγραμμίζοντας τις απόψεις της με τους πολλούς, με στόχο να πολλαπλασιάσει τους ψηφοφόρους της. Εμείς, όμως, πράξαμε αντίθετα από το ψηφοθηρικό μας συμφέρον, γιατί έχουμε αμετακίνητες πνευματικές αρχές!

Αντί να εκτιμήσουν αυτή τη στάση μας, ενέπλεξαν σκόπιμα στις ιστοσελίδες τους και τα σχετικά κείμενα του π. Βασιλείου “περί Αντιχρίστου και Κάρτας” για να διασύρουν και εκείνον, “κοσμούντες” αυτόν με απρεπείς χαρακτηρισμούς και συκοφαντικά αυθαίρετα συμπεράσματα, δημιουργούντες με αυτόν τους τον τρόπο σύγχυση και εκπέμποντες φανατισμό και εμπάθεια.

Κατόπιν αυτών, επειδή είμαι πλέον πεπεισμένος ότι η παραμονή μου στη θέση του Προέδρου της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», όχι μόνο δεν ωφελεί, «αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται», κατέθεσα σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2011 την αμετάκλητη ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μου στην Κεντρική Επιτροπή, αποσυρόμενος ταυτόχρονα από όλα τα θεσμικά όργανα της Παρατάξεως και παραμένοντας απλό μέλος της και ένθερμος μαχητής και υποστηρικτής των διακηρύξεων, των επιδιώξεων και του σκοπού της, περιμένοντας με πόθο και προσμονή την ημέρα που ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που συμπορεύθηκαν και συμπορεύονται μαζί μας!

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Β. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

Αθήνα 22 Φεβρουαρίου 2011

--
ΚΟΙΝΩΝΙΑ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
http://www.koinwnia.com
e-mail: koinwnia@koinwnia.com

Γραφεία Αθηνών
Διεύθυνση: Ιπποκράτους 121-123
Τ.Κ. 114 72 - Αθήνα
Τηλ: 210 36 37 442
Φαξ: 210 36 37 012

Γραφεία Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Αριστοτέλους 24
Τ.Κ. 546 23 - Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310272903

Γραφεία Άμφισσας
Διεύθυνση: Θόαντος & Ι.Σ.Γάτου
Τ.Κ.: 331 00 - Άμφισσα
Τηλ: 2265029900

Ο μικρός ΡΑΦΑΗΛ, από την Κατερίνη χρειάζεται την βοήθεια όλων μας! ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ!

Ο 4χρονος ΡΑΦΑΗΛ, είναι από την Κατερίνη και χρειάζεται την βοήθεια όλων μας! Πάσχει από λευχαιμία και θα χρειαστεί να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Δυστυχώς, μόνο 1 στους 15.000 δοτές είναι συμβατός και στις περισσότερες περιπτώσεις ΔΕΝ είναι συγγενής, όποτε καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή όλων μας, συγγενών, φίλων ή μη.

Η διαδικασία για τους δότες είναι απλή. Αρκεί μια απλή.. αιματολογική εξέταση στα κέντρα ιστοσυμβατότητας για να διαπιστωθεί αν είναι συμβατοί οι δότες. Όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα κέντρα, τότε η εξέταση αυτή γίνεται στα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

Η δήλωση εθελοντικής δωρεάς πρέπει να γίνεται μετά από ενημέρωση για τη διαδικασία, σοβαρή σκέψη και συνειδητή απόφαση. Κανείς όμως δεν γνωρίζει αν αύριο είναι αυτός ή κάποιο μέλος της οικογένειας του που θα βρεθεί σε αυτή την ανάγκη!

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να απευθυνθούν στα νοσοκομεία της περιοχής τους για μια απλή αιματολογική εξέταση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου:

Τηλέφωνο πατέρα Γιάννης: 6944-520183

Ας χαρίσουμε ελπίδα και χαμόγελο στο μικρό Ραφαήλ.

Γενικές Πληροφορίες:

Η εξέταση είναι δωρεάν, ανώνυμη και γίνεται στα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων. Δεν έχει σημασία που ζει ο καθένας, υπάρχει Παγκόσμια Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών, όποτε η σωτήρια βοήθεια μπορεί να έρθει ακόμη και από την άλλη άκρη του κόσμου.


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα:

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

• Σε όλα τα κέντρα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων
• «Γ. Γεννηματάς» Αθηνών (210-7711914) Τμήμα Ανοσολογίας – Εθνικό Κέντρο Ιστοσυμβατόητας
• «Ευαγγελισμός»(210-7205701) Τμήμα Ανοσολογίας –Ιστοσυμβατόητας
• «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης (2310-892056) Τμήμα Ανοσολογίας – Περιφερικό Κέντρο Ιστοσυμβατόητας
• «Έλενα Βενιζέλου»(210-6453759)Ανοσοβιολογικό Τμήμα
• «Αγία Σοφία» (210-7757401) Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατοτητας
• «Π. Ν. Λάρισας» (2410-682137) Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατοτητα

Το είδαμε στο: Ανεμόμυλος

ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ ΜΕΛΑΜΨΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ.

Ο φίλος μου ο Μπαρμπανίκος είναι αθυρόστομος....
Αλλά κι ο Καραϊσκάκης ήταν.
Θα μου πείτε "μα έχουμε βάλει έναν όρο ευπρέπειας" στο ιστολογιο...
Με τα τόσα στημένα και αισχρά πυ γίνονται εις βάρος του λαού μας και της ιστορίας μας ίσως τελικά να πρέπει να ξεφεύγουμε κι εμείς πότε πότε....
Θεώρησα λοιπόν σωστό να αναδημοσίευσω την ανάρτηση του Μπαρμπανίκου και να μου συγχωρέσετε εκ των προτέρων την αθυροστομία που στο κάτω κάτω είναι δικαίωμα του για το δικό του αποκαλυπτικό ιστολόγιο tsoutsouneros.

Πρέπει επίσης να τονίσω ότι συμφωνώ μαζί του για το προβοκατόρικο στήσιμο των "διαμαρτυριών" κατά του Πάγκαλου και καλά για την νομιμοποίηση των 300 (και όχι μόνο) λαθρομεταναστών
αφού είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι οι 300 απεργοί λαθρομετανάστες ήρθαν στην Αθήνα από την Κρήτη με έξοδα του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή αυτών που διαμαρτύρονταν κατά του Πάγκαλου στο Παρίσι) και με την ανοχή και παρακολούθηση της κυβέρνησης (δηλαδή του Πάγκαλου) η οποία ήταν πλήρως ενημερωμένη για τις κινήσεις τους, την επιβίβαση, το ταξίδι, την αποβίβαση και την κατάληψη της Νομικής, αλλά δεν έκανε τίποτα να τους σταματήσει....

Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι ο λόγος του εκτός από αποκαλυπτικός είναι ενίοτε και απολαυστικός...

Η παράσταση του θεάτρου σκιών στο Παρίσι, δεν παίχθηκε για να συναιτιστεί η κυβέρνηση της ληστοσυμμορίας Παπανδρέου-Πάγκαλου, και των συνοδοιπόρων τους, ξενόδουλων Σαμαρά-Μπακογιάννη-Καρατζαφέρη και Σία. Η παράσταση στήθηκε, για να “κατανοήσουμε” όσοι μπήκαμε στο 95% του υπόδουλου Ελληνικού λαού, που έχουμε μπουχτίσει από τη καταπίεση, της οποίας (καταπίεσης) το πιο δολοφονικό όργανο είναι η λαθρομετανάστευση, πως “πρέπει” να υποταχθούμε στη κατασκευασμένη απ’ τη κυβέρνηση, από τον ΣΕΒ, από τους εργολάβους κι’ από τους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες, ψευδοανάγκη νομιμοποίησης της απάτης τους και να αποδεχθούμε τη φυσική μας εξόντωση.

Αυτό το πρόστυχο σκηνικό, της πιο απαίσιας εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με το ψευτοδίλημμα ενός αόριστου ψευδοανθρωπισμού της πλουτοκρατίας των εβραιομασόνων, δεν μπορούσε να στηθεί εδώ στην Ελλάδα. Το φασιστικό καθεστώς δεν αντέχει άλλες δημόσιες σφαλιάρες και βγήκε να κάνει παιχνίδι εκτός έδρας, στο Παρίσι!!!! Το επόμενο βήμα είναι η υλοποίηση της κατασκευασμένης ανάγκης, σαν το νομοσχέδιο νομιμοποίησης των Ισραηλιτών εισβολέων και των κατοχικών τους δυνάμεων και των μισθοφόρων τους.


Χθες Σάββατο, 26-2-2011, στην “Ελληνική Εστία Παρισιού”, σε εκδήλωση του Ισραηλίτη “Κώστα Γαβρά” με θέμα τη λαθρομετανάστευση, ήταν καλεσμένος και παραβρέθηκε ο Γαλλοεβραίος (και ποτέ Αρβανίτης) νεοναζιστής-σιωνιστής Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος του σιωνιστή Τζέφρι Παπανδρέου.

Στη μικρή σχετικά αίθουσα υπήρχαν περίπου 30-35 άτομα, εκ των οποίων μια ομαδούλα 15 ατόμων, που προσδιορίσθηκε σαν ….”πρωτοβουλία υποστήριξης των 300 λαθρομεταναστών” (ενώ υπάρχουν 2.000.000), έκανε μερικές νερόβραστες, 1000% κατευθυνόμενες ερωτήσεις, παριστάνοντας την ευπρεπή αντιπολίτευση του εξωτερικού. Οι ηλίθιες ερωτήσεις θα μπορούσαν άνετα να ήταν γραμμένες από το προεδρείο του ΣΕΒ, ή από τους εβραιοτραπεζίτες, ή από τον Καρατζαφέρη που νομιμοποιεί οτιδήποτε είναι φτηνό και μαύρο, γιατί τα συμφέροντα μόνον αυτών εξυπηρετούσαν, για να διευκολύνουν τη συνέχιση της λαθραίας εισαγωγής λαθρομεταναστών, ώστε να συμπιέζονται εκβιαστικά τα μεροκάματα στην Ελλάδα του Γκαγκά και του παμφάγου Πάγκαλου. Ούτε μισή λέξη δεν υπήρχε στη “διαμαρτυρία”, για τα βάσανα του Ελληνικού λαού. Ούτε μισή!!! Μισό δράμι υποκρισίας, έστω, για ένδειξη συμπαράστασης!!!… Έτσι, ρε αδελφέ, για …ιδεολογικό πλουραλισμό!


Ούτε μισό γιαούρτι δεν είχαν “οι κάλπικοι αγωνιστές” του κώλου. Ούτε 1/4 τεμαχίου σάπιας ντομάτας…. Ένθεν κακείθεν διάλογος, αιτήματα και σκατά στα μούτρα των διαλεγομένων του Παρισιού!!! Για τέτοιο ξεσηκωμό μιλάμε… Στο Παρίσι…. Και μάλιστα όταν αυτό το συγκεκριμένο κατακάθι, έχει προπηλακιστεί άγρια, δύο φορές τελευταία, από Έλληνες πολίτες και τον έσωσαν οι μισθοφόροι του…. Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε-γέλασε….

Όταν το 95% του Ελληνικού λαού, έχει καταλάβει το βρόμικο παιχνίδι της ξενόδουλης πλουτοκρατίας και εκφράζεται σε όλες τις μετρήσεις απολύτως αρνητικά και εναντίον της λαθρομετανάστευσης και εναντίον της νομιμοποίησής της, είναι γελοίο να επιτρέπουμε σε μια χούφτα υπηρέτες της πλουτοκρατίας και των λαθροεισαγωγέων μελαψού φτηνού κρέατος, να μας χαρακτηρίζουν ως δήθεν ρατσιστές, ως δήθεν πάσχοντες από ξενοφοβία, ως δήθεν αντισημίτες, ως δήθεν…. Ρε κοπρίτες, 5.000.000 τουρίστες ετησίως ο Πάγκαλος κι’ ο Γερουλάνος κι’ ο Σαμαράς με τον Γκαγκά τους εξυπηρετεί???


Μόνο ως τυχόν άνευ ανθρωπίνων δικαιωμάτων δικαιούμενους δεν μας βλέπουν οι λαθροεισαγωγείς φτηνού μεροκάματου και της ανεργίας….
Πιστεύω ότι πολλά μπλογκ βιάστηκαν. Σε μια τέτοια αίθουσα, με τους συγκεκριμένους διοργανωτές και τους συγκεκριμένους πρωταγωνιστές, ΤΙΠΟΤΑ
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ, ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ…. ΓΙΑΤΙ????


Αν το θέμα είχε για έναν λαθρομετανάστη (ο οποίος το ξαναλέω, μπορεί και ξοδεύει άνετα πάνω από 10.000€ -το κεφάλι- για να λαθρομεταναστεύσει, ενώ εγώ και εκατομμύρια Έλληνες είμαστε άφραγκοι και μέρα με τη μέρα μας χειροτερεύουν) έχει ενδιαφέρον το θέμα για Χ μονάδες, για μένα, για τον κάθε Έλληνα, το σταμάτημα της λαθρομετανάστευσης είναι μονάδες 1000Χ, γιατί για μας πλέον είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, τώρα πλέον μιλάμε για τη φυσική ύπαρξη του καθενός μας.

Γιατί ποτέ, κανένας από αυτούς, τους στη κυριολεξία καριόληδες του κατευθυνόμενου και κρατικοδίαιτου ψευδοακτιβισμού, δεν καταδέχονται, έστω μια φορά, έστω και υποκριτικά, να καμωθούν πως νοιάζονται για τη κατάντια του Ελληνικού λαού, να δείξουν με έναν οποιονδήποτε τρόπο προτιμούν, να βγουν δημόσια και επώνυμα και να προτείνουν λύσεις για την απελευθέρωσή μου από τη χειρότερη σκλαβιά, την οποία με τη λαθρομετανάστευση τη μετατρέπουν κάποιοι Πάγκαλοι σε δολοφονία μου???? Θέλω λύσεις στα προβλήματά μου, με την ίδια απλότητα που προωθούν τις νομιμοποιήσεις των ανομιών τους…. Πολλά ζωτώ και αν μ’ ακούσουν δεν θα μπορούν να ασχοληθούν με τις τρέχουσες λαθροεισαγωγές….


Εντάξει, φώναξαν εξήμισι (6,5) φορές “αίσχος”….. ΚΑΙ?????
Όσο αυθόρμητο ήταν το οργανωμένο ταξιδάκι (αυτών έστω των 300) λαθρομεταναστών από Τυνισία και Λιβύη για Κρήτη και από Κρήτη μέχρι Νομική Αθηνών, άλλο τόσο αυθόρμητη ήταν η …”διαφωνία” των Παριζιάνων με τον Πάγκαλο.

Σε τι διαφώνησαν και διαφωνούν με τον κλανιάρη αντιπρόεδρο του Τζέφρι???? Και αυτοί και αυτός δεν στοχεύουν στη νομιμοποίηση της διαρκούς επιβάρυνσης ΚΑΙ ευτελισμού της ζωής των ντόπιων εργατοϋπαλλήλων???? Την ίδια δουλειά δεν κάνει και ο ξεφτίλας ιδιοκτήτης της ΥΠΑΤΙΑΣ???? με το πρόσφατο μαγαζάκι για λαθρομετανάστες, που ακόμα δεν πρόλαβε ν’ απλώσει ταμπέλες???? Σε τι και με ποιους διαφωνούν και από το πουθενά έλαμψε το άστρο του ακτιβισμού εν Παρισίοις???? Λίγος ακτιβισμός για μένα δεν περισσεύει???? Πως και αντέχουν τόσο ευαίσθητες υπάρξεις, να τους ουρλιάζω ότι εξαφανίζομαι, ότι χάνομαι, ότι δεν αντέχω άλλο, και αντί να μου απλώσουν το χέρι με αποκαλούν με μίσος ρατσιστή?????


ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΣΚΟΤΕΙΝΙΛΕΣ????? ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΡΕ ΑΡΓΟΣΧΟΛΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ????


Μισή αίθουσα οι διαμαρτυρόμενοι του γλυκού νερού, που στο κάτω-κάτω, δεν διαφωνούν σε τίποτα, στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, με τον λαθροεισαγωγέα συνάδελφο (και “συνέταιρό”) τους, στις λαθροεισαγωγές Πάγκαλο… 12 φορές είδα το βίντεο κι’ αρνούμαι να το προβάλω. ΟΧΙ ρε, δεν μιλάω συνέχεια για προβοκάτσιες, αλλά μόνο γι’ αυτές που παίρνω χαμπάρι από τη δυσοδεία τους. Κι’ αυτή η οβραιοσύναξη βρομοκοπά προβοκάτσια και υπονόμευση της συνοχής του Ελληνικού λαού…. Με τους κατασκευαστές της σύναξης και παραγωγούς του βίντεο, ποτέ δεν θα συναντηθούμε στην ίδια διαδήλωση, γιατί αυτοί είναι οι αισχροί ρατσιστές, εναντίον του 95% του Ελληνικού λαού και γιατί πρεσβεύουν απόλυτα, ότι και ο κλανιάρης φασίστας αντιπρόεδρος.–


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΛΟΥΜΠΑ — ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΝ: 19χρονη με σπάνιο τύπο αίματος Ο αρνητικό, χρειάζεται Αιμοπετάλια.

Επείγουσα ανάγκη για Αιμοπετάλια Ομάδας 0 αρνητικό έχει μια 19χρονη κοπέλα, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας (2513501100).

από το HELP

27 Φεβρουαρίου 2011

Η ΛΙΒΥΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Άρθρο του Δημοσιογράφου ΚΩΣΤΗ ΖΕΡΒΑΚΗ
Λογοτέχνη, τ. Διευθυντή Υγειονομικών Υπηρεσιών
(Σητεία)

Αναλυτής σπουδαίων γεγονότων που συμβαίνουνε κατά καιρούς στον πλανήτη Γη, δηλώνω πως δεν είμαι. Όμως δε χρειάζεται να 'ναι κανείς τόσο ειδήμονας των παγκοσμίων πραγμάτων για να αντιληφτεί, το τι γίνεται και γιατί γίνεται.

Αυτές τις μέρες φούντωσε η αναρχία στη Λιβύη. Αντιφρονούντες προς το σαραντάχρονο καθεστώς του Καντάφι, διαδηλώνουν την αντίθεση τους. Ίσως να το κάνουν για εκδημοκρατισμό του καθεστώτος. Αυτός είναι ο φανερός λόγος, γιατί σε τέτοιες αναταραχές υπάρχει και κρυφός.

Ο Καντάφι δηλώνει επαναστάτης και προσπαθεί να πνίξει την έκφραση ελεύθερης γνώμης των αντιφρονούντων υπηκόων του, σε λουτρό αίματος. Σε χιλιάδες μετρούνται οι νεκροί και οι τραυματίες. Την δημοκρατία υπερασπίζονται τα θύματα. Τη Χώρα του υπερασπίζεται ο θύτης.

Η Λιβύη, όπως είναι γνωστό, είναι πετρελαιοπαραγωγός Χώρα. Ο μαύρος χρυσός της είναι ο καλύτερος σε ποιότητα σε όλο τον Κόσμο. Η Ευρώπη προμηθεύεται απ' εκεί το 80% των αναγκών της σε πετρέλαιο. ΄Ολον αυτόν τον ορυκτό πλούτο, τον εκμεταλλεύεται ο Καντάφι, δι' ίδιον όφελος, όπως υποστηρίζουν οι μεν, ή για το λαό του οποίου ηγείται, όπως υποστηρίζουν οι δε, δηλαδή ο Καντάφι.

Είναι ηλίου φαεινότερο, πως αυτόν τον ορυκτό πλούτο, που αποφέρει τεράστια κέρδη, τον ορέγονται πολλοί και προ πάντων, οι πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου που κουμαντάρουν την παγκόσμια οικονομία και κινούν τα νήματα της παγκόσμιας πολιτικής. Αυτές, με τη δύναμη που τους παρέχει το χρήμα, κυβερνούν τον κόσμο. Με αυτές, στην ουσία, βρίσκεται ο Καντάφι αντιμέτωπος αυτές τις μέρες.

Το τι θα γίνει στις επόμενες μέρες, αυτό δε θα το κρίνω εγώ, απλά θα υπενθυμίσω, το τι έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο Σαντάμ Χουσείν, που κυβέρνησε τη Χώρα του, έστω με αντιδημοκρατικό τρόπο, οδηγήθηκε στην κρεμάλα, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του και τον ορυκτό της πλούτο. Σήμερα τα πετρέλαια του Ιράκ, τα 'χουνε βάλει στο χέρι κάποιοι άλλοι. Κι ο Μιλόσεβιτς τα ίδια 'παθε, για άλλη αιτία. Συμπερασματικά, όποιος υπερασπίζεται τη Χώρα του ενοχοποιείται, καταδικάζεται «νόμιμα» και τον βγάνουνε από τη μέση.

Ας έλθομε τώρα και στα δικά μας. Θα μου πείτε, εμείς έχομε δημοκρατία, έχομε τάξη, έχομε ασφάλεια, θα ξεπεράσομε και την οικονομική κρίση και άλλα πολλά. Ένα μόνο πράγμα, δεν ξέρω, αν καταλάβαμε εμείς οι Έλληνες. Το ότι, μας έχουνε ήδη αρπάξει ή θα μας αρπάξουνε, όλον τον ορυκτό μας πλούτο, τον αρκετά πλούσιο και προσοδοφόρο.

Κάποιοι εγχώριοι πολιτικοί της κακιάς ώρας, από την κατοχή και μετά, εκχωρήσανε με διεθνείς συμφωνίες και σιγά-σιγά, τον πλούτο της Χώρας μας και πολλά από τα δικαιώματα μας, σε ισχυρές Χώρες, χάριν προστασίας. Αντιλαμβανόμενοι, οι «καλοί μας φίλοι» τις ορέξεις και τις φιλοδοξίες κάποιων πολιτικών, αρχίσανε να τους μπολιάζουνε με το σκουλήκι της διαφθοράς. Αφού τους διαφθείρανε πρώτα, ύστερα τους καταχρεώσανε. Κι αφού τους καταχρεώσανε, τους δανείζουνε τώρα με υπέρογκα τοκογλυφικά επιτόκια, που καλείται ο σουρούρης (στραγγισμένος) λαός να τα πληρώσει, με μια ελπίδα αποπληρωμής αόριστης και αόρατης.

Αυτή 'ναι η τύχη των μικρών λαών. Τους εκχωρούνε οι μεγάλοι μια ψευδεπίγραφη Δημοκρατία και την ψευδαίσθηση της ανεξαρτησίας. Στην ουσία, εμείς οι μικροί λαοί με το πλούσιο παρελθόν, καταντήσαμε σιδηροδέσμιοι του φτωχού παρόντος.

Η Ελλάδα, δεν ανήκε ποτέ στους Έλληνες κι ας το συνθηματολογούσανε οι εθνικοί μας ταγοί κατά κόρον, έτσι, για να χαίρονται για τα ολέθρια κατορθώματα τους και να πετάνε, σε μας τον λαό, στάχτη στα μάτια.

Η Λιβύη, θα γράψει κάποτε η Ιστορία, ανήκε-έστω για σαράντα χρόνια-στον Καντάφι και τους Λίβυους. Την Λιβύη του Καντάφι, την προετοιμάζουνε να γίνει, οσονούπω, η Λιβύη των πολυεθνικών εταιρειών. Είθε να βγω ψεύτης.

ΚΩΣΤΗΣ Ν. ΖΕΡΒΑΚΗΣ

26 ΦΛΕΒΑΡΗ 20011

πηγή ΡΩΜΙΟΙ. Εφημερίδα Εθνικών και Κοινωνικών Αγώνων

Συγχαρητήρια στην ελληνόφωνη Υπουργό Αντεθνικής Παιδείας. Με τον προδοτικό "Καλλικράτη" στην παιδεία κλείνει ελληνικά σχολεία στην Θράκη !!!

Τα τουρκόφωνα μειονοτικά σχολεία με έξι παιδιά και δάσκαλο από την Τουρκία λειτουργούν κανονικότατα και τα δημόσια με 16 παιδιά κλείνουν. Για εθνικούς λόγους, τουλάχιστον, κάποια σχολεία ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι ΑΝΟΙΚΤΑ.

Επιτόπιο ρεπορτάζ του «Χ» στο Θρυλόριο, εκεί όπου λειτουργεί δημόσιο σχολείο και σύμφωνα με τον Καλλικράτη θα κληθεί να βάλει λουκέτο και τα παιδιά να μεταφερθούν σε άλλα κοντινών οικισμών, προκειμένου να εξοικονομηθούν έξοδα, πόροι και μισθοί δασκάλων. Το σενάριο αυτό προτάθηκε, αλλά κανένας δε θέλει να το δει να υλοποιείται. Δεν μπορεί όλα τα τουρκόφωνα μειονοτικά σχολεία των γύρω χωριών, π.χ. του Φύλακα, να λειτουργούν με έξι μαθητές κανονικότατα και με δάσκαλο που πληρώνει το τουρκικό κράτος μέσω του προξενείου και το μοναδικό δημόσιο σχολείο του Θρυλορίου, που θα μπορούσε να απορροφήσει και μουσουλμάνους μαθητές όπως έγινε φέτος, να αποφασίζεται ότι πρέπει να κλείσει…

της ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗΣ ΜΑΡΤΙΔΟΥ

«Όταν κλείνει, όμως, ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή» μας θυμίζουν οι άνθρωποι που δε θέλουν αυτό το ιστορικό σχολείο του Θρυλορίου, που δημιούργησαν με υψηλά στάνταρ κάποτε οι πρόσφυγες πρόγονοί τους, να κλείσει. Τώρα δίνονται οικόπεδα σε παλιννοστούντες που έρχονται οικογενειακά. Με μαθηματική ακρίβεια αναφέρουν ότι του χρόνου το σχολείο θα έχει διπλάσιους μαθητές, αφού η αναγκαιότητά του είναι μεγάλη.


Δεν μπορεί να λειτουργεί παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο και να κλείνει το δημοτικό σχολείο, λένε και μάλιστα σ’ ένα από τα πιο ζωντανά χωριά, με 600 δραστήριες οικογένειες. Οι γονείς ανησυχούν, οι μητέρες είναι ανάστατες, αφού το ιστορικό δημοτικό σχολείο που έγινε επί Τριλόαρ, που έχει φέτος 16 παιδιά και του χρόνου αναμένεται να’ χει 30 με τις νέες οικογένειες παλιννοστούντων που έρχονται, κλείνει για να συγχωνευθεί με το σχολείο του Ροδίτη.

Η Αθηνά Καμτσικλή, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ανέλαβε να κινητοποιήσει τους πάντες για να ακουστεί η φωνή τους. Ειδοποίησε τον περιφερειακό σύμβουλο, Γιάννη Νικολαίδη, την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο, Σοφία Τσιτηρίδου, να ασκήσουν όποια επιρροή μπορέσουν υπέρ των δίκαιων αιτημάτων τους. «Μας ενημέρωσε ο σύλλογος διδασκόντων για το τι πρόκειται να γίνει, ότι το σχολείο μας θα συγχωνευτεί, γιατί έχει πολύ λίγους μαθητές. Εννοείται ότι δεν το θέλει κανείς αυτό από το Θρυλόριο. Πρώτοι-πρώτοι οι γονείς που συνεχίζουμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, γιατί βλέπουμε να γίνεται μια καταπληκτική δουλειά, από εκείνη την ώρα που το μάθαμε τρέχουμε. Προσπαθούμε να βρούμε άκρες που θα βοηθήσουν στην όλη κατάσταση.

Σας είπαν ότι αυτό θα γίνει άμεσα;
-Για άμεσα όχι, μπορεί να μην είναι για του χρόνου, αλλά για την άλλη χρονιά οπωσδήποτε θα γίνει, γι’ αυτό τρέχουμε να προλάβουμε, ότι μπορεί ο καθένας να προσφέρει από τα παιδιά που έχουν θέση και στον δήμο και στην περιφέρεια. Τα επιχειρήματα μας είναι ότι έχουμε ένα σχολείο ιστορικό, έχουμε ένα σχολείο που δεν πρέπει να κλείσει, γιατί παράγει καταπληκτική δουλειά, θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών των παλιννοστούντων που επέλεξαν να εγκατασταθούν στο χωριό μας, δε θα χρειάζεται να τρέχουν στην Κομοτηνή, υπάρχει ο παιδικός σταθμός, το νηπιαγωγείο, υπάρχει το δημοτικό, νομίζω ότι είναι το Α’ και το Ω’ για μια οικογένεια αυτά τα τρία πράγματα.



Αντιδράσατε;
-Πήγαμε στον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Χατζή, μας δέχθηκε ο άνθρωπος αμέσως, άκουσε αυτά που είχαμε να πούμε, αλλά δυστυχώς δε μας απέκλεισε ότι δεν πρόκειται να γίνει, δε δεσμεύτηκε για τίποτα και είπε ότι το σχέδιο προχωράει κανονικά. Η γραμμή που έχουμε πάρει δεν πρόκειται να αλλάξει. Όσο και αν του είπαμε εμείς…».
Στο αίτημα συμπαρίσταται και η πάρεδρος Θρυλορίου, η Αρχοντούλα Σαλπιγγίδου, η οποία και υποστηρίζει ότι και το σχολείο του Θρυλορίου μπορεί να μαζέψει 32 παιδιά. «Θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει το σχολείο του Θρυλορίου, θα κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να μαζέψουμε τα παιδιά, θα έρθουν, υπάρχουν γονείς που θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους. Υπάρχουν και 15-20 παιδιά από το Θρυλόριο, που πηγαίνουν στην Κομοτηνή, γιατί ήταν υποβαθμισμένο το σχολείο, τώρα δε γίνεται αυτό, δηλαδή, αν πουν ότι θα τα κάνουμε εξατάξια και το δικό μας θα έχει 30 παιδιά που επικαλούνται ως όρο θα τα φέρουν πίσω».

Επιτέλους, δεν μπορεί ένα ζωντανό χωρίο με τουλάχιστον πέντε δραστήριους συλλόγους, με δεκάδες υποψηφίους, αλλά κι εκλεγμένους αιρετούς, με ποντιακό στοιχείο που θεωρείται από τα πιο δυναμικά να αποδυναμώνεται από το δημοτικό του σχολείο. Οι αιρετοί αύριο ας κάνουν την υπέρβασή τους, αφαιρώντας το Θρυλόριο από την πρόταση του Καλλικράτη στην εκπαίδευση.

ΧΡΟΝΟΣ
από το Ελληνικο Φόρουμ

26 Φεβρουαρίου 2011

Δεν είναι μάχες στην Λιβύη είναι μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ στην Κερατέα. Κάτι που δεν πρόκειται να δείτε στα ΜΜΕ (δείτε το συγκλοκιστικό βίντεο).



Δεν είναι πλάνα από την Λιβύη.....
Μονταρισμένο ερασιτεχνικο βίντεο είναι από την Κερατέα.... του Λαυρεωτική εν δράσει

Εκεί γίνονται αληθινές οδομαχίες....

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των συγκρούσεων πληρωμένων εντολοδόχων κουκουλοφόρων και αυτοχθόνων Ελλήνων κατοίκων με τα ΜΑΤ.....
Οι κουκουλοφόροι αφήνουν τις καφετέριες των Εξαρχείων όταν έρθει η πολιτική εντολή....και ξαναπάνε εκεί μετά το "θεατράκι" με τα ΜΑΤ..

Οι κάτοικοι δεν φεύγουν με κανέναν τρόπο....μέχρι να φύγουν τα ΜΑΤ....!!!!!!

Φυσικά τα πουλημένα ΜΜΕ και ο τύπος που ανήκουν στην "ευπρεπή γραβατομένη" ομάδα στην οποία ανήκουν και οι εντολοδόχοι κουκουλοφόροι... δηλαδή παίρνουν εντολές από τους ίδιους πολιτικούς προϊσταμένους, δείχνουν πάντα τις συγκρούσεις των αναρχοφασιστοπροοδευτικών κουκουλοφόρων με τα ΜΑΤ και "ξεχνούν" να δείξουν τις συγκρούσεις των κατοίκων της Κερατέας......

Γιατί;
Μα φυσικά διότι οι συγκρούσεις των αναρχοβρωμιάρηδων με τα ΜΑΤ δεν προκαλούν ποτέ τριγμούς στο καθεστώς ενώ οι συγκρούσεις τύπου Κερατέας μπορούν να προκαλέσουν με αλυσιδωτή αντίδραση, πτώση του ανθελληνικού καθεστώτος.....

Εδώ έχουμε τον δικό μας πόλεμο. Οι απώλειες αυξάνονται. 116 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την γρίπη...

Της Ελένης Πετροπούλου

Μακραίνει καθημερινά η θλιβερή λίστα με τους νεκρούς της γρίπης, στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της γρίπης Α (Η1Ν1)2009. Πλέον, ο αριθμός των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους, εντός ή εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), λόγω γρίπης, έχει ανέλθει σε 116.

Σε ό,τι αφορά στα τέσσερα τελευταία θύματα του ιού Α(Η1Ν1)2009, πρόκειται για άνδρες ηλικίας 52 έως 74 χρόνων, οι οποίοι έπασχαν στην πλειονότητά τους από σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως στεφανιαία νόσος και χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια. Ωστόσο, ο ένας εξ αυτών, ο νεότερος ηλικιακά, εμφανίζεται με «καθαρό» ιατρικό ιστορικό, δηλαδή χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Πρόκειται για γεγονός που επιβεβαιώνει δραματικά ακόμη μια φορά τις επιστημονικές επισημάνσεις περί της ύπουλης συμπεριφοράς του ιού Α(Η1Ν1)2009 σε ό,τι αφορά στον τρόπο που χτυπά νέους και υγιείς ανθρώπους.

Περιστατικά
Σύμφωνα με τη ημερήσια έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, χθες (έως τις 3 το μεσημέρι), καταγράφηκαν πέντε νέα σοβαρά περιστατικά γρίπης, που χρειάστηκε να εισαχθούν εσπευσμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) διαφόρων νοσοκομείων, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό νοσηλευομένων σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους σε 317. Ο σημερινός απολογισμός των ασθενών με γρίπη στις ΜΕΘ είναι 114 άτομα.

Το Μάρτιο
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η «ξέφρενη» πορεία του ιού θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένεται κορύφωση της γρίπης στις αρχές Μαρτίου. Ο ιός πάντως θα μας απασχολεί τουλάχιστον για 4-6 εβδομάδες και καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς 7-10 ημέρες αρκούν για τη δημιουργία αντισωμάτων στον οργανισμό. Ειδικότερα, ως κύρια μέτρα δημόσιας υγείας, για την αντιμετώπιση της εποχικής έξαρσης της γρίπης, συστήνονται:

1. Η τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών.

2. Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν συντομότερα, με απλή ιατρική συνταγή και χωρίς να αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

3. Η συνέχιση του εμβολιασμού έναντι της γρίπης των ευπαθών ομάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς και ιδιαιτέρως του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.

πηγή Ημερησία

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας για τα καρναβάλια.

ν Κονίτση τ 23η Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: Καρναβάλι κα
σοβαρότητα λόγω τν κρισίμων καιρν.

Πρός:
Τος κατοίκους τς Κονίτσης.

γαπητοί μου δερφοί,

Μ πολλ θλίψη πληροφορήθηκα τι κάποιοι τοιμάζουν καρναβαλικς κδηλώσεις στν μικρή μας πόλη.

Μ θλιψε κα μ θλίβει χι μόνο τ γεγονός, πς τ καρναβάλια εναι πομεινάρια εδωλολατρικά, λλ κα τ τι σ καιρούς, πο οκονομικ κρίση χει πλήξει λες τς κοινωνικς τάξεις κα ν «παίζονται» θέματα πιβιώσεως λόκληρής της κριτικς μας παρχίας, κάποιοι μοιάζουν ν ζον σ λλο πλανήτη!

ρωτ τος ρμοδίους: Ποις θ χορηγήσει τ χρηματικ ποσά που θ παιτήσουν ο καρναβαλικς - βακχικς κδηλώσεις; Σ τέτοιους κρίσιμους καιρος πιτρέπονται τέτοιου εδους σπατάλες κα ξεφαντώματα; Νομίζω τι εναι πλέον καιρς ν σοβαρευτομε. Και ν δομε λοι μαζ τί πρέπει ν πράξουμε γι τν σωτηρία ατο του... τόπου π σα καταλυτικ σχεδιάζει Πολιτεία.

Διαφορετικά, θ εμαστε ξιοί της τύχης μας. Κα γι σα τυχν δειν θ πακολουθήσουν θ φταμε ποκλειστικ μες.

λπίζω ν κούσετε τν γωνιώδη φων το πισκόπου σας, ποίος παντοτε χει σταθε στ πλευρό σας. Οι καιρο εναι κρίσιμοι. Στμεν καλς.
Διαπυρς πρς Χριστν εχέτης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς κα Κονίτσης Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ
(Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως)

από το Ρωμαϊκο Οδοιπορικό

Στα γρήγορα και …πιπεράτα -11 - Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο και συγνώμη που μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες επανέρχομαι στην αγαπημένη «μπλογκόσφαιρα» με ένα γρήγορο και πιπεράτο…

Καθότι ειλικρινά όχι μόνο με "κούφανε" αλλά με "καράφλιασε" η τοποθέτηση του συναδέλφου κ Κ. Δουζίνα (εάν διάβασα σωστά το όνομά του στην οθόνη του MEGA) ο οποίος στην καθιερωμένη εκπομπή με τίτλο «Σαββατοκύριακο» των κκ Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη πρότεινε, μεταξύ πολλών άλλων, με νηφάλια πειστικό ύφος ότι οι λαθρομετανάστες, και οι άλλοι μετανάστες, θα πρέπει να φύγουν από τα Κέντρα υποδοχής όπου «φυλάσσονται» και να προωθηθούν στις χιλιάδες ερημωμένα χωριά της ελληνικής υπαίθρου!

Ο εκλεκτός συνάδελφος έλυσε μονοκοντυλιά ΔΥΟ οξύτατα κοινωνιολογικά, οικονομικά, πολιτικά και όχι μόνο προβλήματα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, το Δημογραφικό και την ερήμωση της υπαίθρου!

Έστειλα άμεσα πρωί-πρωί e-mail στην εκπομπή γράφοντας:

«Ιορδάνη και Μανώλη,

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ σε σας και τον εκλεκτό συνάδελφο της φιλοσοφίας του Δικαίου…

Καλά βρε παιδιά, ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ έτσι ΑΒΙΑΣΤΑ και ΧΩΡΙΣ λέξη ερώτησης ή αντίστασης την πρόταση του κ συναδέλφου να λύσει το Ελληνικό ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ πρόβλημα ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ με Αφγανούς, Πακιστανούς, Αφρικανούς και άλλους....."ους" τα ερημωμένα ελληνικά χωριά

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!»

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ….

Μήπως θα ήταν καλύτερο να γεμίσουμε την ερημωμένη ελληνική ύπαιθρο με…Τούρκους; Όπως περίπου διατείνονται μερικοί έτσι κι αλλιώς «ζήσαμε αδελφωμένα» για 400 χρόνια…

Λέτε να το δούμε και αυτό; Ποιο;

Μουσουλμανικά τεμένη δίπλα στα χορταριασμένα καμπαναριά!!!

Σας παρακαλώ, λοιπόν, για τελευταία φορά - ΜΗ συνεχίζετε να με ρωτάτε ΓΙΑΤΙ δεν «βγαίνω πλέον στα κανάλια μας»…Eίναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

ΕΚΦΡΑΖΩ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ…

Χάνει και την Τρίπολη ο Καντάφι.

Η ένταση και η οργή στο πρόσωπο αλλά κι ο τρόπος που μπήγει το δάχτυλο της στον «λαιμό» του Καντάφι, ξεγελάνε. Πρόκειται για οπαδό του συνταγματάρχη, μία από τα περίπου 100 άτομα που διαδήλωσαν το Σάββατο στην Πράσινη Πλατεία, υπέρ του καθεστώτος...

Πολύ κοντά στην τελική αναμέτρηση βρίσκεται πλέον ο Μουαμάρ Καντάφι. Παρά τις απειλές, την άγρια καταστολή, τους επιστρατευθέντες μισθοφόρους και το λουτρό αίματος που έχει προκαλέσει, τώρα, μετά τις ανατολικές πόλεις της Λιβύης, οι γειτονιές της Τρίπολης, γυρνούν και αυτές την πλάτη στο καθεστώς, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους τμήματα της πρωτεύουσας.

Ο Καντάφι έχει κινητοποιήσει τις δυνάμεις που ακόμη ελέγχει, ωστόσο, οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ανύπαρκτες στις εξεγερμένες εργατογειτονιές. Οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα με πέτρες και φοίνικες για να εμποδίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια εισβολής στις περιοχές που ελέγχουν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εγκατέλειψαν την εργατική γειτονιά Ταγιούρα, μετά από πέντε συνεχόμενες μέρες αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων, δήλωναν κάτοικοι της περιοχής σε ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης που επισκέφτηκαν την περιοχή. Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι άρματα μάχης άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών που επεχείρησαν να κάνουν πορεία από την Ταγιούρα προς την κεντρική Πράσινη Πλατεία τη νύχτα της Παρασκευής, σκοτώνοντας πέντε άτομα.

Η κηδεία ενός εκ των θυμάτων το πρωί του Σαββάτου, μετατράπηκε σε μια ακόμη εκδήλωση ανατροπής του Καντάφι, καθώς χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν συνθήματα κατά του καθεστώτος, ζητώντας δικαίωση των νεκρών.

«Όλοι στην Ταγιούρα έχουν στραφεί εναντίον της κυβέρνησης. Τους είδαμε να σκοτώνουν τους ανθρώπους μας εδώ και σε όλη τη Λιβύη» δήλωνε στο Reuters 25χρονος άνδρας, ονόματι Αλί. «Θα διαδηλώσουμε ξανά και ξανά, σήμερα και αύριο και μεθαύριο, μέχρι να φύγουν».

Η κατάσταση στην Ταγιούρα διαψεύδει τις δηλώσεις του υιού Καντάφι, Σαιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ο οποίος δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η τάξη και η ηρεμία επιστρέφουν στην Λιβύη.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Λιβύης, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, της Βεγγάζης, συνεχίζει να βρίσκεται στα χέρια αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Ο Καντάφι εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής να μιλά μπροστά σε πλήθος υποστηρικτών του στην Πράσινη Πλατεία υποστηρίζοντας ότι «θα συντρίψει κάθε εχθρό» και απειλώντας να μοιράσει όπλα στους καθεστωτικούς και στα μέλη των φυλών που τον υποστηρίζουν.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ χαρακτήρίζουν μηδενική τη νομιμοποίηση του Καντάφι να κυβερνά τη χώρα, ενώ σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη που διέρρευσε χθες προβλέπει επιβολή οικονομικών και ταξιδιωτικών κυρώσεων καθώς και εμπάργκο όπλων.

πηγή ΕΘΝΟΣ

25 Φεβρουαρίου 2011

Πράξεις, «τακτικές» και…Νόμοι! Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

ΕΦΡΙΞΑ ακούγοντας τον συμπολίτη μου Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χτες βράδυ στις ειδήσεις να δηλώνει ότι ΔΕΝ έπρεπε να καλέσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας Αθηνών τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών – και άλλα 8 άτομα - με κατηγορίες για «κακουργηματικές πράξεις» αλλά μάλλον να του απονεμηθεί κάποιο ΕΥΣΗΜΟ για «επίδειξη ανθρωπιστικών διαθέσεων»…

ΑΠΟΡΗΣΑ με τον Νέο Νόμο που θα φέρει στο Κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα ο συμπολίτης μου Υπουργός Δικαιοσύνης για να σταματήσουν οι προσβολές σε άτομα άλλων εθνοτήτων, άλλων φυλών κλπ, κλπ…

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑ προτείνω μια ρηξικέλευθη ερμηνεία λέγοντας ότι αφού τα τελευταία χρόνια, κατά την πάγια «τακτική» τους, οι κάθε λογής «προοδευτικοί» με την πλήρη υποστήριξη των ΜΜΕ που λειτούργησαν και λειτουργούν ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης ΔΕΝ κατόρθωσαν να μας πείσουν ότι ως Έλληνες είμαστε και ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ και ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΙ, τώρα μάλλον «θα μας κλείσουν τα στόματα» με…ΝΟΜΟ!!!

Και σε ότι αφορά τα οικονομικά μας δρώμενα ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ότι όταν πέρυσι δήλωνα σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές όπου ήμουν καλεσμένος ότι «η τρόικα» σημαίνει βάσανα για τους Έλληνες για 8 με 10 χρόνια μου έλεγαν οι οικοδεσπότες δημοσιογράφοι ότι ήμουν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ…

ΤΩΡΑ διαπιστώνω ότι μάλλον ήμουν…λάθος!...

Καθώς με το μαρτύριο της σταγόνας μαθαίνουμε κάθε μέρα περισσότερα για το «μέλλον μας υπό την ΑΙΓΙΔΑ της τρόικα» το βάθος χρόνου μάλλον θα είναι 30 χρόνια, δηλαδή όσο και η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ που εκλιπαρούμε να έχουμε για την αποπληρωμή των…δανεικών!...

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ φίλες και φίλοι, ότι ΔΕΝ συμμετέχω πλέον σε τηλεοπτικές εκπομπές και ρωτάτε ΓΙΑΤΙ;

Είναι αυτονόητο…

Καλημέρα, και καλό Σαββατοκύριακο!...

Μαύρη τρικυμία σε κενό κρανίο για την κυβέρνηση.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Σε βαθύ, μαύρο σκοτάδι βρίσκεται η κυβέρνηση ΚΑΙ στο θέμα του «χειρισμού» της λαθρομετανάστευσης, των κάθε λογής «προσφύγων», της κάθε λογής βίας που απορρέει από την υπέρμετρη αύξηση του αριθμού ξένων στην Ελλάδα. Αδυνατεί να χειριστεί την εξέλιξη του φαινομένου, αδυνατεί να «θωρακίσει» τη χώρα, αδυνατεί να επιβάλει κανόνες, με αποτέλεσμα :

  1. Να αδικούνται και να δυστυχούν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές που κατέληξαν στην Ελλάδα ελπίζοντας για μια καλύτερη ζωή αλλά κυρίως
  2. Να αποδεικνύεται ότι αδυνατεί να προστατεύσει εκατομμύρια Ελλήνων που βλέπουν τους όρους διαβίωσής τους να χειροτερεύουν μέρα την ημέρα και να μεταβάλλονται σε «απόβλητους» και καταδιωκόμενους στην ίδια τους την πατρίδα, την πόλη, τη γειτονιά, το σπίτι.

Η περίπτωση των μεταναστών που «φιλοξενούνται» στο κτίριο «Υπατία» της Αθήνας , κάτω από τραγικές συνθήκες και κάνουν απεργία πείνας ενός μηνός ήδη προς την οποία «κάποιοι» θεώρησαν ότι έπρεπε να τους ωθήσουν ώστε να δημιουργήσουν εκβιαστικά την αλλαγή στο status quo, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για …εκσυγχρονισμού στο νομικό πλαίσιο καταπολέμησης των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας και η άνευρη, άστοχη, αναποτελεσματική παρουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Παπουτσή στη συνάντηση ευρωπαίων υπουργών την Τετάρτη στη Ρώμη για το μεταναστευτικό, αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν την Ελλάδα δεν έχουν ιδέα για το τι πρέπει να κάνουν.

Η συνάντηση της Ρώμης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το θέμα του νέου μεταναστευτικού κύματος, κυρίως από τη Λιβύη και την Τυνησία « πρέπει να αποτελέσει θέμα ολόκληρης της Ένωσης, με ουσιαστική υπερίσχυση της αρχής της αλληλεγγύης».

Αλλά αν τα συμπεράσματα των διαβουλεύσεων των Ευρωπαίων Υπουργών ήταν για γέλια, το νομοσχέδιο, το οποίο δόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δημόσια διαβούλευση (έως την 3η Μαρτίου 2011) και με το οποίο « θεσπίζεται το γενικό πλαίσιο ρύθμισης για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου και η ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την σχετική ευρωπαϊκή» είναι στην κυριολεξία για κλάματα.

Δυο λόγια για την ενίσχυση των παραπάνω θέσεων:

Με το νομοσχέδιο, εξασφαλίζεται λέει- ότι « η διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες». Εν ολίγοις, το φαινόμενο της ξενοφοβίας αποκαλείται –περίπου- «έγκλημα» και τιμωρείται. Δηλαδή ο συνταξιούχος ή η εργαζόμενη μητέρα που δέχονται επίθεση στο δρόμο ή στο σούπερμάρκετ από λαθρομετανάστες που για να επιβιώσουν έχουν μετατραπεί σε κλέφτες και ληστές, έχουν άδικο που φοβούνται τους «ξένους» και δεν τους θέλουν στη γειτονιά τους για να μην τους ληστέψουν ή τους μαχαιρώσουν και ενδέχεται, αν αντιδράσουν, να τιμωρηθούν!

Οι «ομάδες πολιτών», τα πολιτικά κόμματα, οι οργανώσεις, οι σύλλογοι της γειτονιάς που οργανώνονται ή βοηθάνε ώστε για να υπάρξει στοιχειώδης προστασία και ριζική αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων ή διοργανώνουν εκδηλώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των Ελλήνων κατοίκων έχουν «διοικητική ευθύνη» γιατί « εμπλέκονται σε εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας ή στη διάπραξη εγκλημάτων με τέτοια κίνητρα».

Επίσης, « αξιόποινες θεωρούνται και οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά πραγμάτων (κινητών ή ακινήτων), τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ή κατ' αποκλειστικότητα από ομάδες ή πρόσωπα (όπως π.χ. θρησκευτικά αντικείμενα, εθνικά σύμβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαμονής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, κ.λπ.)».

Αυτά που μπαίνουν σε διαβούλευση, ευθυγραμμίζουν – λέει- τη νομοθεσία με τα όσα ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Από την οποία, προστρέχοντας τις προάλλες και ο κ. Παπουτσής, οι έξι υπουργοί ζήτησαν « να βάλει το θέμα της Μεσογείου στην πρώτη θέση της πολιτικής της ατζέντας, προκειμένου να αναπτυχθεί μία νέα πολιτική δράση και συνεργασία, ώστε να βοηθηθούν οι χώρες της βορείου Αφρικής στην εξασφάλιση θεσμικής σταθερότητας» γιατί «οι πολίτες των χωρών της βορείου Αφρικής που μπορεί να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές τις επόμενες ημέρες, είναι πιθανό να ξεπεράσουν τους 300.000».

Γιατί έγινε αυτή η συνάντηση των υπουργών στην Ρώμη; Μα διότι πήγαν πρόσφυγες από την Τυνησία στην Ιταλία. Όπως είπε ο Ιταλός υπουργός, «από την αρχή της κρίσης στην Τυνησία έως χθες, στην Ιταλία έχουν αφιχθεί 6.300 λαθρομετανάστες, στην πλειονότητά τους Τυνήσιοι».

Όπως καταλαβαίνετε, έπρεπε να καταρρεύσει η Τυνησία, να «ξαμολυθούν» χιλιάδες Τυνήσιοι, να φτάσουν 6.300 στην Ιταλία για να αναγκαστούν να συζητήσουν το ζήτημα οι Ευρωπαίοι «εταίροι». Όχι για να προστατεύσουν εμάς που «δεχόμαστε» επί χρόνια χιλιάδες λαθρομετανάστες την εβδομάδα απ΄ όλο τον κόσμο και έχουμε δει τη χώρα μας να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο άσυλο χωρίς καμία βοήθεια ή συμπαράσταση αλλά γιατί 6.300 Τυνήσιοι «μπουκάρισαν» στην Ιταλία.

Συγγνώμη παιδιά αλλά πιο ακατάλληλη στιγμή για να «περάσετε» κι άλλο ένα «νομοσχέδιο υποταγής» δεν μπορούσατε να βρείτε. Καλά ξεμπερδέματα.