Σελίδες

14 Φεβρουαρίου 2011

Τους 62 έφθασαν επισήμως οι νεκροί του Η1Ν1 στην Ελλάδα!!!!

Στην κορύφωσή της, ελπίζουν οι επιστήμονες, ότι έχει φθάσει για φέτος η επιδημία της γρίπης και από την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να αρχίσει καθοδική πορεία με σταδιακό περιορισμό των κρουσμάτων.

Παρόλα αυτά, «έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας», σημείωσε ο κ. Στ. Μπουρνόβας, υπεύθυνος επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛ - ΠΝΟ, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας υπό τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο για την παρακολούθηση της κατάστασης και την αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Μέχρι τώρα, έχουν καταγραφεί 62 θάνατοι και 208 εισαγωγές ασθενών στις εντατικές μονάδες, έναντι 149 και 250 αντίστοιχα πέρυσι.

Η νόσος, σύμφωνα με τους επιστήμονες, χτύπησε πιο σοβαρά τη βόρεια Ελλάδα, ενώ τα θύματα, όπως προκύπτει από τα επιδημιολογικά στοιχεία, ήταν μεταξύ 30 και 75 ετών και μόλις το 3% είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, οι 4 στους 5 ασθενείς άργησαν να πάρουν αντιγριπική αγωγή.

Οι παρατηρήσεις αυτές ενισχύουν τις εκκλήσεις των επιστημόνων, όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΚΕΕΛ - ΠΝΟ, κυρία Τζένη Κρεμαστινού, ότι «πρέπει να λαμβάνουμε θεραπεία αμέσως μετά τα πρώτα συμπτώματα και να μην περιμένουμε εργαστηριακή επιβεβαίωση».

πηγή Το ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Και από ότι άκουσα από τους 62 νεκρούς οι 6 είχαν εμβολιαστει και κατά της γρίπης Η1Ν1!!!!!!

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΛΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ. ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΟΛΥΒΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.