Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, υποστηρίζοντας ότι με τη ψήφιση του θα περισταλούν δραστικά ατομικά δικαιώματα ενώ βουλευτές τους έκαναν λόγο για δημιουργία «Μεγάλου αδελφού».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης υπεραμύνθηκε των διατάξεων διαβεβαιώνοντας ότι η χρήση καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους θα γίνεται με όσο γίνεται μεγαλύτερη διαφάνεια και με την μέγιστη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.
«Υπάρχει θέμα προστασίας της δημόσιας ασφάλειας και αυτό αποσκοπούμε να υπηρετήσουμε. Το βασικό μας ενδιαφέρον είναι να μην κάμπτονται τα ατομικά δικαιώματα. Πρέπει όμως να θέσουμε και όρια στοιχειώδους ασφάλειας του πολίτη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.
Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπηρετηθεί η φύλαξη και προστασία των δημόσιων κτιρίων, όπως δικαστικά μέγαρα και δημόσιες υπηρεσίες, με μια «στρατοκρατική» αντίληψη και «κατεβάζοντας διμοιρίες σε στρατοκρατούμενες πόλεις, γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν κάμερες».
«Φανταστείτε μια εικόνα άπειρου αριθμού πάνοπλων αστακών, να περιπολούν γύρω από δημόσια κτίρια και υπόγειους χώρους στάθμευσης γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν κάμερες. Είναι μια εικόνα που κανείς δεν θέλει», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, συμφώνησε επίσης με σχετικές επισημάνσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορεί από μόνα τους να είναι αποδεικτικό υλικό, πρόσθεσε ωστόσο ότι, υπάρχει το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στην άσκηση ποινικών ευθυνών.
Παράλληλα εμφανίστηκε καθησυχαστικός στις επιφυλάξεις των βουλευτών για το κατά πόσο προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα με την διατήρηση δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία, σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημόσιων δικτύων επικοινωνιών.
«Η υποχρέωση των παρόχων είναι να αποθηκεύουν για ένα χρόνο τα δεδομένα και όχι να τα επεξεργάζονται. Η επεξεργασία των δεδομένων απαγορεύεται. Επιτρέπεται μόνο όταν και αν ζητηθεί από ανακριτική αρχή να γίνει η επεξεργασία τους από τον πάροχο. Άρα δεν έχει τη δυνατότητα ο πάροχος να κάνει επεξεργασία. Αποθηκεύει απλώς. Μόνο αν το ζητήσει ο ανακριτής, τότε θα κάνει την επεξεργασία. Έχουμε θέσει κανόνες ασφαλείας και όλα τελούν υπό τον έλεγχο των δύο αρμόδιων ανεξάρτητων αρχών», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.
πηγή Fimotro
από το ΑντιΝέα Ταξη πραγμάτων
από το ΑντιΝέα Ταξη πραγμάτων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.