Σελίδες

17 Δεκεμβρίου 2010

Τι συμβαίνει στην Πάτρα με τους λαθρομετανάστες;

Για να καταλάβετε την σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Πάτρα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προορισμός χιλιάδων λαθρομεταναστών που ευελπιστούν να επιβιβαστούν λαθραία στα αποπλέοντα πλοία προς Ιταλία, σας παραθέτουμε αποσπάσματα του ρεπορτάζ όπως τα είδαμε στο ιστολόγιο Crimes On Air:

Ανταπόκριση απο την
Ελένη Ασημακοπούλου
Πετροπόλεμος αυτήν την ώρα στην οδό Όθωνος Αμαλίας στην Πάτρα. Στο σημείο έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, οι οποίοι συγκρούονται αυτήν την ώρα με αστυνομικές δυνάμεις. Αρχικά οι δυνάμεις της Αστυνομίας δεν ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα τα επεισόδια να πάρουν έκταση. Πριν από λίγο επί τόπου έφθασαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση. Αυτή την στιγμή μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Ρίου τραυματίας με χτύπημα στο κεφάλι. 12/16/2010 05:29:00 μμ

Για πάνω από δέκα λεπτά ο χώρος του ΟΣΕ, στην Πάτρα, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ Αφγανών και Παλαιστινίων. Όλα άρχισαν όταν Αφγανοί εμπόδισαν Παλαιστίνιους να πλησιάσουν τον... «δικό» τους χώρο κοντά στη λιμενική ζώνη. Άρχισαν να πετούν πέτρες ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, κάποιος τράβηξε μέχρι και όπλο!...

Η συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών συνεχιζόταν χωρίς κανείς να επεμβαίνει. Συνολικά έξι άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Όπως ανέφεραν Παλαιστίνιοι, οι Αφγανοί και οι Σομαλοί τα... έχουν βρει μεταξύ τους και λυμαίνονται την περιοχή κοντά στην περίφραξη του λιμανιού της πόλης, εμποδίζοντας μετανάστες άλλων εθνικοτήτων να πλησιάσουν. Εκτός κι αν τους πληρώσουν... 50 ευρώ ο καθένας, τουλάχιστον!

Τα επεισόδια σήμερα έληξαν με την επέμβαση αστυνομικής δύναμης, η οποία, ωστόσο, έφθασε με μεγάλη καθυστέρηση. Εκφράζονται όμως φόβοι για τη συνέχεια, καθώς στην Πάτρα οι μετανάστες ξεπερνούν τους χίλιους και καθημερινά προστίθενται καινούργιοι που καταφθάνουν από την Αθήνα. Μία κατάσταση ανεξέλεγκτη, με απρόβλεπτες συνέπειες για την πόλη...

πηγή:dete.gr

Ανταπόκριση απο την
Ελένη Ασημακοπούλου
Στην παραλιακή της Πάτρας συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών αυτήν την ώρα. Περίπου 300 άτομα αλλοδαποί ξεσπάνε στις βιτρίνες καταστημάτων επί της παραλιακής και σπάνε όποιο αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο. Κάποιοι απο αυτούς έχουν ταμπουρωθεί στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ.Φωτιά έχουν βάλει σε κιόσκι του Δήμου και η πυροσβεστική προσπαθεί να πλησιάσει να την σβήσει. Ο αριθμός των τραυματιών έχει μεγαλώσει και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση το βράδυ.

12/16/2010 06:39:00 μμ


Η περιοχή του αμαξοστασίου έχει γεμίσει από πέτρες, ενώ οι αστυνομικοί έχουν ρίξει χημικά στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την κατάσταση. Η περιοχή θυμίζει πεδίο μάχης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον 200 άτομα εμπλέκονται, κάποιοι έχουν οχυρωθεί στο αμαξοστάσιο, ενώ άλλες ομάδες κατευθύνονται προς το κέντρο της Πάτρας ανεβαίνοντας στην οδό Καρόλου προς την οδό Κορίνθου. Αυτή την ώρα, μια ομάδα 50 περίπου μεταναστών, όλοι οπλισμένοι βρίσκονται στην πλατεία πυροσβεστείου. Αφρικανοί, Ασιατικής καταγωγής, Αφγανοί και Πλαιαστίνιοι εμπλέκονται στα επεισόδια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν και τραυματίες. Τα σθενοφόρα πηγαινοέρχονται ενώ οι κάτοικοι έντρομοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους. Στις οδομαχίες έχουν επιστρατευθεί σιδηρολοστοί, όπλα, μπλογκ, πέτρες και μαχαίρια. Αυτή τη στιγμή σπεύδουν και δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς έχει ανάψει φωτιά στην πλατεία Δροσοπούλου στον Άγιο Διονύσιο.


12/16/2010 06:25:00 μμ


Αλλοι δύο τραυματίες μεταφέρονται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Η κατάσταση αυτήν είναι εκρηκτική γιατί έχουν βγεί και κάτοικοι στην Πάτρα οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που πλέον έχει ξεφύγει με τους λαθρομετανάστες στην περιοχή. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και υπάρχουν πολλές ζημιές σε αυτοκίνητα τα οποία ήταν παρκαρισμένα.


(Ευχαριστώ τον φίλη Θώμη Παριανού)

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.