Σελίδες

24 Νοεμβρίου 2010

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER;

Γράφει ο Νίκος Καράς

Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί; Μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί.


Η σύμβαση λέγεται COOPER!


Ο μακαρίτης ο Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο “Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα”, αποκάλυψε την ύπαρξη της λεγόμενης “συμβασης cooper”(υπεγραφη το 1940 και ληγει το 2010 και είμαι περίεργος να δω αν οι ξεφτιλισμένοι οι πολιτικάντηδες θα την ανανεώσουν!


Υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας και παραδίδεται-σαν “ιερό κείμενο”-απο υπουργό σε υπουργό!), βάσει της οποίας τα λεγόμενα “στρατηγικά ορυκτά” της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινος μας πλούτος, τιθενται υπό την αιγίδα ενός Αμερικανικού consortium εταιρειών! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης μαζι με τον Μπελογιάννη το 1952!


Απο τους 12 που ήταν για “ντουφέκι”, επέλεξαν μόνον 3, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπατσης! Kαταλάβατε γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με σιδερο-χρωμιο και νικελιο και δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα.


Υ.Γ. Γι αυτό δεν βγάζουμε τίποτε μέχρι να τα δώσουν στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;


http://olympia.gr/
από το Geopolitics and Daily News

ΣΧΟΛΙΟ
Γενικά την είδηση την παραθέτω με επιφύλαξη καθώς ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο εδώ και πολλά χρόνια. Μια φορά οφείλω να τονίσω ότι και τα 2 ιστολόγια στα οποία εντόπισα το θέμα είναι εξαιρετικά και έγκυρότατα.

8 σχόλια:

  1. Θάνο,
    το βιβλίο αυτό του Μπάτση υφίσταται, και μάλιστα γράφηκε όταν αυτός ήταν στην φυλακή. Κάπου το πήρε το μάτι μου, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!
    ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ,ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ,ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή μου φιλη κι εμεις πρώτη φορα ακούσαμε για την συμβαση αυτή. Εξού και η επιφύλαξη...
    Αν πληροφορηθείς οτιδήποτε σε παρακαλώ να μας ενημερωσεις.

    Σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια.
    Και το δικό σου είναι εξαιρετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ. ΣΕΛΙΔΕΣ 88-102 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ . Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 2220/1936 ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ. ΛΗΓΕΙ 31/12/2010 ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΄Η ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρα των επιφυλάξεων που είναι βάσιμες, το περί ανανεώσεως της εν λόγω σύμβασης, αν το συνδυάσουμε με το περίφημο μνημόνιο, σας λέει κάτι; Ειδικά αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους δανειστές. Θυμάστε τι βάλλαμε υποθήκη; Πρακτικά το άρθρο 14 του μνημονίου λέει ότι αν δεν πληρώσουμε μια δόση είμαστε υποχρεωμένοι να εκχωρήσουμε την δημόσια περιουσία μας δηλ . Νοσοκομεία , Πανεπιστήμια, νησιά, τον στόλο μας , τα αεροπλάνα μας , την Ακρόπολη ή αρκεί Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δαντελένιος !28 Νοεμβρίου, 2010 20:49

    .Δεν ήξερα ούτε εγώ για αυτή την σύμβαση .Πάντος ,καλό είναι,να πληροφορήσουμε και άλλους που δεν το γνωρίζουν.Ίσως έτσι να εξηγηθεί αυτή η αδράνεια.Ας είμαστε επιφυλακτικοί.Θα δείξει στο τέλος .Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ελεος οχι κα<ι γιαυτο εκτελεστηκε το σταλινοκομμούνι ο Μπελογιαννης.
    ελεος ρε μαγκες.
    τωρα που μαθαμε την συμβαση κουπερ

    δε κανετε και μια ερυενουλα για το τι ειναι τα ραδιογωνιομετρα.
    γιατι ο μπελογιαννης δεν εφτιαχνε ραδιοσταθμο οταν γυρισε απο την ρωσια.
    βιτρινα εφτιαχνε για την παρακολουθηση των κυβερνησεων και του στρατού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΩΝΥΜΕ 29 Νοέμβριος, 2010 19:29
    ΕΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ , ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΤΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΜΑΜΕΙΞΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΩΣ ΣΥΜΠΑΘΩΝ , ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.