Σελίδες
18 Οκτωβρίου 2010
Θερμά συγχαρητήρια στον Γιάννη Ανδριόπουλο για την μάχη που καταθέτει!
Η συζήτηση της Τρίτης πήγε πολύ καλά, και μάλιστα για πρώτη φορά ειπώθηκαν οι λέξεις "εποικισμός" από τα χείλη του προέδρου του ΣτΕ (!!!) και "προσβάλλεται το έθνος" από έναν εκ των συμβούλων!!
Η είδηση αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ, και μάλιστα η συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Ανδριόπουλος στο "Πρώτο Θέμα" και θα έπρεπε να δημοσιευθεί στο φύλλο της Κυριακής, δεν δημοσιεύθηκε με φτηνές δικαιολογίες. Προφανώς ενόχλησε τόσο πολύ η θετική τροπή της τελευταίας συζήτησης, που την «κουκούλωσαν» ακόμη και οι δήθεν αποκαλυπτικές εφημερίδες.
(Η ανάρτηση γίνεται ως συμπαράσταση προς το πρόσωπο του κ. Ανδριόπουλου από τους Ακομμάτιστους Ελληνες Ιστολόγους.)
1 σχόλιο:
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΜΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Ισοκράτης λοιπoν απλως διαπιστώνει:
“η πόλις μας (δηλαδή αι αθηναι, η Ελλας Ελλάδος κατα τον Θυκυδίδη), τόσον εχει αφήσει πίσω της (“απολέλοιπε”, “εξεπέρασε”) ως προς την φρόνησιν τους αλλους ανθρώπους, ωστε οι μαθηται αύτης εγιναν διδάσκαλοι αλλων και το ονομα των Ελλήνων πεποίηκε ( = Εδημιούργησε την πεποιημένην, πλαστην εντύπωσιν) δοκειν ειναι ( =να φαίνεται οτι ειναι –δίχως ομως να ειναι) χαρακτηριστικον οχι πια του γένους αλλα της διανοίας και να αποκαλουνται Ελληνες (δεν τους αποκαλουμε εμεις) μαλλον οι μετέχοντες τής ημετέρας εκπαιδεύσεως παρα (οι μετέχοντες) της κοινης φύσεως ( =γεννήσεως, καταγωγης).
Λίγο αργότερα ο Ηρόδοτος με αναφορά στα γεγονότα τον 480-479 π.Χ. παίρνει αφορμή για να διατυπώσει τα βασικά γνωρίσματα της εθνότητας (Ιστορίαι, VII. 144):
«ομαιμον, ομόγλωττον, ιδρύματα κοινά, ηθεα ομότροπα».
ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ , ΟΤΙ ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ .
ΑΡΑ ΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ .
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΕΛΕΧΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ .
HEIL GAP