Σελίδες

13 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ΗΠΑ πρωταθλήτριες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Τουρκίας.

ΗΠΑ επέστρεψαν στην κορυφή του παγκοσμίου μπάσκετ μετά από 16 χρόνια. Το εμπόδιο της Τουρκίας στον τελικό του Μουντομπάσκετ αποδείχθηκε χαμηλό και οι Αμερικανοί θριάμβευσαν με 81-64. H Λιθουανία πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Τάνιεβιτς έπαιξε από πολύ νωρίς το χαρτί της ζώνης στην άμυνα μήπως και αποσυντονίσει τη λειτουργία των Αμερικανών, όμως εγκατέλειψε γρήγορα την (κακή) ιδέα. Ο Σιζέφσκι είχε διαβάσει καλά το αντίπαλο παιχνίδι και είχε ετοιμάσει το αντίδοτο. Πέρα από το γρήγορο ρυθμό, εφερε τον Ντουράντ στο high post για να σουτάρει από μακριά και με συνοπτικές διαδικασίες τη σμπαράλιασε. Ήταν εύκολο για αθλητικούς παίκτες του "coach K" να διεισδύουν και να ψάχνουν πάντα την καλύτερη δυνατή λύση για να σκοράρουν.

Μετά το 15-14 στο 6' από τα διαδοχικά τρίποντα του Τούρκογλου, οι Αμερικανοί δεν κοίταξαν άλλη φορά πίσω. Την ίδια ώρα που ο Ιλιασόβα ήταν σκιά του εαυτού του, ο Ντουράντ οδηγούσε εκ του ασφαλούς τις ΗΠΑ στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ μετά από 16 χρόνια και το Μουντομπάσκετ του Καναδά. Το πρώτο δεκάλεπτο μπορεί να ολοκληρώθηκε με το εύθραστο 17-22, όμως ήδη από το 15' το συγκρότημα του Σιζέφσκι είχε εξασφαλίσει διψήφια διαφορά (21-31), η οποία όχι μόνο παγιώθηκε (26-36), αλλά αυξήθηκε σε σύντομο διάστημα (32-50).

Οι Τούρκοι συμβιβάστηκαν από πολύ νωρίς με την ιδέα της ήττας στον τελικό, δεν έκαναν πολλά για να αλλάξουν τη μοίρα τους. Με τα τρίποντα του Αρσλάν ο κόσμος αναθάρρησε (41-52), γρήγορα όμως οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν. Ο Όντομ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και δια χειρός αυτού έγινε το 50-70 στο 33'. Δεν υπήρχε πια επιστροφή για τους γείτονες, οι οποίοι προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, αλλά αλήθεια είναι πως δεν κάλυψαν κόσμο και θεατές με την αγωνιστικότητά τους. Σαν να έμειναν στον ημιτελικό. Ούτε έπεισαν πως ήταν καλύτερη ομάδα από τη Σερβία, τη Λιθουανία ή ακόμη από την Αργεντινή ή την Ισπανία, οι οποίες έμειναν εκτός τετράδας.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 32-42, 48-61, 64-81

Τουρκία: Ακιόλ, Γκιουλέρ 2, Ερμίς, Ονάν 7, Ιλιασόβα 7(11ρ), Ερντέν 9, Τουντσερί 7(1τρ, 5ασ), Σαβάς 3, Γκιονλούμ 4(6ρ), Αρσλάν 6(2), Ασίκ 5, Τούρκογλου 16(4/4τρ, 7ρ)

ΗΠΑ: Μπίλαπς 4, Ντουράντ 28(7/13τρ, 5ρ), Ρόοζυ 8(6ασ), Γουέστμπρουκ 13(2τρ, 6ρ), Γκέι 6, Ιγκουοντάλα 4(5ρ), Γκρέιντζερ, Κάρι 3(1), Γκόρντον, Λοβ, Όντομ 15(1τρ, 11ρ), Τσάντλερ

πηγή contra.gr

(δειτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.