Σελίδες

29 Σεπτεμβρίου 2010

Ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών. Η εξοικείωση με τον Big Brother αρχίζει......

Δε μιλάμε φυσικά για το γνωστό reality αλλά για την ηλεκτρονική κάρτα που θα καταγράφει όλες σου τις συναλλαγές από 1 Ιανουαρίου..
Στην υιοθέτηση συστήματος καταγραφής των συναλλαγών των καταναλωτών με ηλεκτρονική κάρτα, έτσι ώστε...να τελειώσει ο πονοκέφαλος της συλλογής και φύλαξης των αποδείξεων (όπως είναι η επίσημη αιτιολογία-καναβούρι για τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης), προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η διαχείριση του συστήματος για τις αποδείξεις.

Η ηλεκτρονική αυτή κάρτα, με bar code, θα καταγράφει κάθε συναλλαγή και θα είναι συνδεδεμένη με τράπεζες και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως θα είναι και οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων. Με αυτό τον τρόπο, θα γίνεται καταγραφή και διασταύρωση των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών με τους τραπεζίτες, η κάρτα θα έχει τον ΑΦΜ του καταναλωτή και σε αυτήν θα καταγράφονται οι αποδείξεις, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους. Θα χορηγείται από το 2011 είτε από τις τράπεζες, είτε από το υπουργείο Οικονομικών...
Διαβάστε επίσης εδώ.

πηγή Greece Salonika
από το Ασυμπίεστος

2 σχόλια:

  1. Περι αντιδράσεων για την κάρτα συναλλαγών ο λόγος.

    Επιτέλους μπορούμε να σταματήσουμε όλοι οι Ελληνάρες να μιλάμε για αξιοπρέπεια, στην έκδοση κάθε μέσου που θα βοηθήσει το κράτος να πάει μπροστά?
    Παλαιότερα οι ίδιες αντιδράσεις και για τις ταυτότητες.

    Οι ίδιοι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ όμως που διαμαρτύρονταν τοσο έντοινα τότε και τώρα, πήγαν και έδωσαν χωρίς κανένα ενδοιασμό τα προσωπικά τους στοιχεία στην έκδοση καρτών σε σουπερ μαρκετς - βενζινάδικα - εταιρίες discount - ακόμε και σε φαστφουντάδικα, και σε κάθε λογής ιδιώτη που ελέγχει τις καταναλωτικές μας συνήθειες και ακόμα και για το που μετακινούμαστε συχνότερα.(κάρτες βενζινάδικων).
    Οι ίδιοι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ δώσαν το δικαίωμα σε τραπεζίτες μέσω πιστωτικών καρτών να ελέγχουν ποια προιόντα θα βγαίνουν σε προσφορά και ποιά όχι (καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο μικρο-βιοτεχνίες, και επιβάλοντάς την ίδια τη ζωή μας στον έλεγχο 2-3 πολυεθνικών).

    Μόλις όμως το κράτος πάει να κάνει μισό βήμα θετικό, πέφτουμε όλοι στο δρόμο και σκίζουμε τα ρούχα μας.

    Προστασία προσωπικών δεδομένων σου λέει. Ποιά προσωπικά δεδομένα μωρέ, τι στιγμή που γίναμε όλοι δοσίλογοι των προσωπικών μας δεδομένων, με τις χιλιάδες κάρτες κάθε ιδιώτη που πήγαμε και μας βγάλανε?

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνησω σχεδόν σε όλα όσα λες φιλε ανωνυμε.
    Εχεις δικιο για εκπτωτικές καρτες, πιστωτικες κλπ. Εχεις απολυτο δικιο ότι μας έχουν καταφακελωμενους.....κι οτι εν πολλοίς αδιαφορούμε για τα προσωπικά μας δεδομένα....
    Θα διαφωνησω μόνο σε 2 πραγματα.

    Πρωτον πιστευω ότι ειναι λάθος ο ορος Ελληνάρες...κι αυτο διότι πρωτοστατουν σε τετοιους αγωνες (κατα του ηλεκτρονικου φακελωματος οι σιγουρα ΟΧΙ Ελληναρες, αριστεροι....Αρα θα ηταν προτιμότερος ένας γενικότερος όρος.....

    Δευτερον γιατι σωνει και καλα πρέπει αυτο το πειραμα να γινει πρωτα στην Ελλάδα την στιγμη που πουθενα αλλου στον κόσμο ή στην Ευρωπη δεν εφαρμόζεται;
    Ποιος αποφάσισε να γινουν οι Ελληνες το παγκόσμιο οικονομικό (κι οχι μόνο) πειραματόζωο;

    Δες εδω:http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=1055688

    Κι αληθεια ποσο σίγουρος είσαι φιλε μου ότι τελικώς η κάρτα αυτη θα είναι ..υπέρ μας;
    Επειδη το λέει ο Παπακωνσταντινου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.