Σελίδες

30 Σεπτεμβρίου 2010

Και γην και ύδωρ...

Όταν ο Ξέρξης ετοιμαζόταν να εισβάλει στην Ελλάδα με το πολυάριθμο περσικό του στράτευμα, έστειλε πρώτα πρέσβεις στην Αθήνα και τη Σπάρτη και ζήτησε να του προσφέρουν «γην και ύδωρ».

Και οι μεν Αθηναίοι τούς εξεδίωξαν κακήν κακώς, οι δε Σπαρτιάτες τούς έριξαν σ’ ένα πηγάδι… όπου θα μπορούσαν να έχουν και τα δύο.
Ακολούθησε η περσική εισβολή και η μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. όπου «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν».

Οι Τούρκοι, βεβαίως, δεν έστειλαν πρέσβεις τον Ιούλιο του 1974, προτού εισβάλουν στην Κύπρο, αλλά έκτοτε προθύμως η πολιτική μας ηγεσία (sic) προσφέρει συνεχώς στον Αττίλα και «γην και ύδωρ». Αρχής γενομένης με τις επαίσχυντες και αντεθνικές «συμφωνίες υψηλού επιπέδου» (συμφωνίες κορυφής όπως αποκαλούνται) αποενοχοποιήθηκε η Τουρκία, το Κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και κατοχής έγινε «διακοινοτική διαφορά» και μετατράπηκε σε θέμα κτηματολογίου και χωρομετρίας με την υποβολή παλαιότερα, από δικής μας πλευράς, χάρτου για το εδαφικό με ποσοστά εδάφους κ.τ.λ.!!

Τοποθετήσαμε σε τελευταία ανάλυση τη θηλιά του σχοινιού γύρω από το λαιμό μας και δώσαμε την άλλη άκρη στους Τούρκους -όπως έγραψα κατ’ επανάληψη- που δημιουργούν και εδραιώνουν έκτοτε συνεχώς τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής.
Και συνεχίζοντας ασταμάτητα να προσφέρουμε «γην και ύδωρ» υποβάλλουμε τις «γενναιόδωρες προσφορές» και το «τρίπτυχο προτάσεων» που καταπατούν κάθε αρχή δικαίου. Εξουδετερώνουν την ελληνική πλειοψηφία -που υπήρξε πάγια πολιτική των Άγγλων αποικιοκρατών που χρησιμοποιούσαν την τ/κ γι’ αυτόν το σκοπό- και νομιμοποιούμε τον εποικισμό που αποτελεί έγκλημα πολέμου. Οι Ευρωπαίοι εισηγητές Κουκό και Λάακσο στη σχετική έκθεσή τους για τον τουρκικό εποικισμό της Κύπρου τον χαρακτήρισαν σαν μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια μιας μελλοντικής λύσης.

Πάνω αριστερά οι αρχαίοι μας πρόγονοι Αθηναίοι οπλίτες και εδώ τα παιδιά της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου μας. Οι Ελληνες τότε και τώρα υπερασπίζονται πάντα την ελευθερία τους....

Οι συζητήσεις για «το περιουσιακό» και τις λεγόμενες «αποζημιώσεις» -το άδικο ανεδαφικό και ανεφάρμοστο των οποίων ανέλυσαν λεπτομερώς οικονομικοί παράγοντες- αποτελούν συνέχιση της προσφοράς «γην και ύδωρ» στον Αττίλα και εν τελευταία αναλύσει ισχύει το κυπριακό γνωμικό «με τη μύλλα μας τηανίζουμεν το βλαντζίν μας». Κατά τα άλλα, «Πωλείται Πατρίς».


Αλλά μήπως, αρχής γενομένης με τις επάρατες συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου, δεν παραχωρήσαμε «γην και ύδωρ» στους Τ/κυπρίους, δυσανάλογα αριθμητικά υπερπρονόμια, δικαίωμα αρνησικυρίας, κ.τ.λ., και «επεμβατικά δικαιώματα» στην Τουρκία ως επίσης «γην και ύδωρ» στους Άγγλους με την παραχώρηση κυπριακού εδάφους ως «κυριάρχων βάσεων»;


Η πολυδιαφημισμένη, λοιπόν, «δικοινοτική, διζωνική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» δεν οδηγεί σε δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση και επανένωση και δεν αποτελεί «ιστορικό συμβιβασμό» όπως συνηθίζουν να λέγουν οι κήρυκές της και ούτε καν «ανάχωμα στη διχοτόμηση» όπως ελέχθη τελευταίως, αλλά εμβάθυνση της διχοτόμησης, μονιμοποίηση και νομιμοποίηση των τετελεσμένων με επικυριαρχία της Τουρκίας και εξανδραποδισμό του Κυπριακού Ελληνισμού. Μετατροπή της Κύπρου σε KIBRISTAN.


Ο ηγέτης των μαύρων της Ν. Αφρικής Νέλσον Μαντέλα παρέμεινε 27 χρόνια στη φυλακή, αλλά δεν αποδέχθηκε τον εδαφικό και φυλετικό διαχωρισμό της χώρας του μεταξύ της συντριπτικής πλειοψηφίας των μαύρων κατοίκων και της μειοψηφίας των λευκών, οδήγησε τη χώρα του σε πλήρη ανεξαρτησία και κατέστη μια παγκόσμια φυσιογνωμία που τιμάται διεθνώς. Ούτε και ο κομμουνιστής ηγέτης του Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ πραγματοποίησε «ιστορικό συμβιβασμό» με τους Γάλλους αποικιοκράτες και τους Αμερικανούς που υποστήριζαν το σαθρό καθεστώς της Σαϊνγκόν, αλλά αγωνίστηκε και υπερίσχυσε και των δύο, απάλλαξε τη χώρα του και από τους δύο και πέτυχε την ενοποίηση.


Οι δικοί μας πολιτικοί (sic) μόνον με το Γοργία (αδελφό του Ονήσιλου) που συμμάχησε με τους Πέρσες και τους πρόσφερε «γην και ύδωρ» μπορούν να συγκριθούν, όταν μάλιστα, ενώ από τη μία διακηρύττουν ότι δήθεν επιδιώκουν «λύση αρχών», από την άλλη, όμως, λέγουν ότι θέλουν «λύση υπό τις περιστάσεις», που είναι ταυτόσημη με την πάγια τουρκική θέση «λύση με βάση της σημερινές πραγματικότητες»!


Σημερινή

από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτή επιστολή Ελληνα αξιωματικού προς τον Χριστόφια για τις απαράδεκτες δηλώσεις του που εξίσωσαν τον Αττίλα με τους Ελληνες μαχητές της Ελευθερίας

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,
Είμαι Έλληνας ανώτερος αξιωματικός και πριν από λίγα χρόνια υπηρέτησα, σε αυτό το νησί που λέγεται ΚΥΠΡΟΣ και αποτελεί μια απο τις αρχαιότερες πατρίδες του Ελληνισμού. Ομολογώ ότι όταν έφτασα στο νησί, για να υπηρετήσω ως διοικητής Μονάδος, η γνώμη μου ήταν συγκεχυμένη, σε ότι αφορά τα γεγονότα που οδήγησαν στην απώλεια του νησιού μας...

Διαβάζοντας όμως το πολεμικό ημερολόγιο της Μονάδος, ανατρίχιασα από τα γραφόμενα και σκεφτόμουν ότι το φορτίο και η τιμή ήταν τεράστια βάρη για μένα, αφού θα έπρεπε να ανταποκριθώ με εξαιρετική υπευθυνότητα, προκειμένου να φανώ αντάξιος ανθρώπων που έδωσαν την ζωή τους, τραυματίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν, σε έναν αγώνα δίκαιο και άνισο ,αφού η προδοσία ήταν δεδομένη...Έκτοτε, αφού διαβασα το (Δείτε στο τέλος το βίντεο με τη δήλωση Χριστόφια)...ημερολόγιο, η καρδιά μου είναι αφιερωμένη στο νησί και καίγεται, κάθε φορά που ακούει λόγια σαν αυτά που εξεστόμησες.....

Ήμουν λοιπόν συνεχιστής εισβολέων αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, ήμουν ξένος όπως ο Τούρκος που εισέβαλλε, βίασε και σκότωσε, ήμουν τέρας απεχθές όπως οι αποβιβασθέντες λάθρα στην παραλία της ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ;...... Αυτό λοιπόν ήμουν;

ΟΧΙ αγαπητέ...τα αισθήματα μου δεν αλλάζουν επειδή ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ "ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ"....ΔΕΝ ΣΕ ΛΑΜΒΆΝΩ ΚΆΝ ΥΠ ΌΨΗ.
Είσαι ένας παλαιο-κομμουνιστής με ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ σταλινικές οι οποίες σε εμποδίζουν να αποδεχθείς ακόμα και το γένος σου.

Ο απλώς Κυπριακός λαός με τίμησε και εμένα και τους συναδέλφους μου και τους στρατιώτες μας. Εσύ με το να κάνεις τέτοιες δηλώσεις , από ένα τέτοιο βήμα, απλώς δίνεις αποδεικτικά στοιχεία και αφορμή, στον ιστορικό του μέλλοντος, να σε χαρακτηρίσει από ΦΑΙΔΡΟ έως ΠΡΟΔΟΤΗ..... Με πρόσχημα μια ηλίθια ιδέα, ενός αποτυχημένου ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, συστήματος, του κομμουνισμού και δεν « βλέπεις το λύκο μέσα στο δάσος»…..ή τον βλέπεις και σφυρίζεις αδιάφορα………

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, ΤΟ ΠΙΘΑΝΌΤΕΡΟ είναι ότι δεν θα διαβάσεις τα γραφόμενα μου, αλλά για μένα θα ήταν ευτυχία, αν σου μετέφεραν, έστω, την άποψη μου…..Δεν εισέβαλλαν ούτε ο ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΣ, ούτε οι λοιποί ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ….. Αν πραγματικά το πιστεύεις αυτό, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σε διαγράψουμε και να μην σε λαμβάνουμε πλέον υπόψη….. Η απόφαση μου βέβαια είναι δεδομένη, αν χρειαστεί και πάλι, θα δώσω και την ζωή μου, όσο ΕΠΙΚΟ και ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟ και αν ακούγεται αυτό.

Τελειώνοντας θέλω να σου πώ και αυτό...Μην ψάξεις να με βρεις ανάμεσα σε απόστρατους που δεν έχουν τι να κάνουν και γράφουν επιστολές…είμαι εν ενεργεία, όπως σου είπα και είμαστε πολλοί αξιωματικοί, που θα δίναμε την ζωή μας για ΤΟ ΝΗΣΙ……

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε…..ΛΥΠΑΜΑΙ!!!

από το Ηπειρος Ελλάς


Εσβησε η Δούκισα, μια από τις μεγαλύτερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού.

Μια από τις μεγάλες γυναικείες λαϊκές φωνές που έχει συνδέσει το όνομά της με «χρυσές» επιτυχίες των περασμένων δεκαετιών, η Δούκισσα, έφυγε από τη ζωή έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο που κράτησε 18 χρόνια. Γεννημένη στον Πειραιά, το 1941, στα σκληρά χρόνια της κατοχής, ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια μόλις στα 12 της χρόνια. Στο ξεκίνημα της τη βοήθησε ο πατριός της, γνωστός μπουζουξής, Γιάννης Λαουτάρης . Η Δούκισσα πρωτοτραγούδησε σε δίσκο 78 στροφών, το τραγούδι του Χρυσίνη «Με την κοπέλα π' αγαπώ» και σιγά-σιγά πέρασε στον κόσμο των πιο μεγάλων νυχτερινών κέντρων της Αθήνας, για να συνδέσει την φωνή της με μεγάλες επιτυχίες, όπως «Δεν είσουν κύριος», «Aτάκα και επί τόπου» «Ανθρωποι είμαστε»,» «Πού πάς χωρίς αγάπη». Οι δίσκοι της «Ατάκα και επί τόπου»(1975) και «Λαϊκά για τη Δούκισσα» (1984) έγιναν "χρυσοί". Επίσης, σημαντικό ήταν το πέρασμά της από τον ελληνικό κινηματογράφο όπου πρωταγωνίστησε σε δέκα ταινίες, από το 1966 μέχρι το 1970, όπως «Ενας χίπις με φιλότιμο», «Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου», «Τα αδέλφια μου», «Συντρίμμια τα όνειρά μας» κ.α. Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει δύο γιούς, οι οποίοι και ήταν στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο καρκίνος τη «συνάντησε» πριν από 18 χρόνια και αγωνίστηκε έχοντας συχνά προβλήματα υγείας, που όμως τα ξεπερνούσε με δύναμη. Πριν από πέντε μήνες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ύστερα από ένα ατύχημα, που επιδείνωσε την κατάσταση. «Νιώθω ότι είμαι ανήμπορη», είχε δηλώσει τότε, και όταν την ρώτησαν αν κάνει σχέδια για το μέλλον απάντησε: «Ο θεός γελάει μαζί σου όταν κάνεις σχέδια». Η κηδεία της θα γίνει στις 13.00 το ερχόμενο Σάββατο, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.
Δείτε ΕΔΩ παλιότερο δημοσίευμα που έδειχνε την κακή κατάσταση της υγείας της.....

Παγκόσμιο οικονομικό (κι όχι μόνο) πειραματόζωο ο Ελληνας!!! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν γνωρίζει την ύπαρξη παρόμοιων συστημάτων πουθενά στην Ευρώπη!!!!

Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ανακοινωθεί επίσημα από τους υπουργούς οικονομικών και περιφερειακής ανάπτυξης και οι Βρυξέλλες θέτουν θέμα εφαρμογής του.

Ο λόγος για το σχέδιο, που ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που προβλέπει όλες οι πληρωμές και αγορές των φορολογουμένων να γίνονται με ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα έχει –μέσω bar code– ενσωματωμένο τον αριθμό φορολογικού μητρώου του κάθε πολίτη.
Ο φορολογούμενος, δηλαδή, θα είναι εφοδιασμένος με αυτή την έξυπνη κάρτα, την οποία θα δίνει στις επιχειρήσεις, σε κάθε του αγορά. Τα καταστήματα, με τη σειρά τους, θα έχουν ταμειακές μηχανές συνδεδεμένες με το ΚΕΠΥΟ.

Κατ΄ αυτό τον τρόπο, το υπουργείο οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα τόσο των συναλλαγών του φορολογούμενου, όσο και του ΦΠΑ, που εισπράττουν οι επιχειρήσεις. Έτσι, δεν θα χρειάζεται η συλλογή αποδείξεων, αφού στο ΚΕΠΥΟ θα γνωρίζουν πλήρως τις καταναλωτικές μας δαπάνες και θα υπολογίζουν αυτόματα την έκπτωση από το φόρο. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είχε προαναγγείλει με συνέντευξή του στο Capitaltax, ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ, Διομήδης Σπινέλλης, τον περασμένο Μάρτιο (βλ. 29/03 “Με έξυπνη κάρτα η δήλωση των αποδείξεων”).


Όμως, πριν καν δοθούν περαιτέρω πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε κενά σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι “η χρήση ατομικών καρτών με γραμμωτό κωδικό συνεπάγεται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, κάτι που υπόκειται στις εθνικές διατάξεις εφαρμογής της Οδηγίας για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των δεδομένων αυτών. Επίσης, οι διατάξεις της εν λόγω Οδηγίας ορίζουν ότι η επεξεργασία πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένους και νόμιμους σκοπούς, να είναι συναφής και όχι δυσανάλογη σε σχέση με τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται”.


Επιπλέον, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι “δεν γνωρίζει εάν έχει διενεργηθεί τέτοιου είδους αξιολόγηση, ούτε εάν έχει ζητηθεί η γνώμη της εθνικής αρχής προστασίας των δεδομένων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του σχετικού μέτρου”.

Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη παρόμοιων συστημάτων σε κράτη μέλη βάσει των οποίων συγκεντρώνονται δεδομένα, γενικά, κατά την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας.


Η γνωμοδότηση αυτή περιλαμβάνεται σε απάντηση, που έδωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Algirdas Semeta, στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Πουπάκη. Ο κύριος Πουπάκης προχώρησε στη σχετική ερώτηση, μετά από το δημοσίευμα του Capitaltax τον περασμένο Μάρτιο. Ο αρμόδιος επίτροπος υποστήριξε ότι: «Μολονότι ο στόχος της επιβολής φορολογικής νομοθεσίας είναι θεμιτός, προκύπτει το ερώτημα, εάν το προτεινόμενο σύστημα συμμορφώνεται προς τις αρχές της ανάγκης και της αναλογικότητας όσον αφορά στον επιδιωκόμενο στόχο, ιδίως εφόσον το προτεινόμενο σύστημα συνεπάγεται τη λήψη αυτοματοποιημένων αποφάσεων σχετικά με πρόσωπα στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα, όπως τεχνικές διαμόρφωσης χαρακτηριστικών, οι οποίες μπορεί να επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τα οποία υπερβαίνουν τον αρχικό, νόμιμο σκοπό και να τα επεξεργάζονται».


Το Capitaltax απευθύνθηκε στο υπουργείο οικονομικών. Στέλεχος της οδού Νίκης σχολίασε ότι “πρόκειται για μία δράση, η οποία προς το παρόν βρίσκεται υπό συζήτηση και στο επόμενο διάστημα θα οριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και αφού προηγηθεί η σχετική διαβούλευση”. Θεωρούν, πάντως, ότι “δεν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων, γιατί τα στοιχεία που θα διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι το ίδιο ευαίσθητα με αυτά που ήδη διαχειρίζεται έως τώρα”.


πηγή
Capitaltax
το είδαμε και στο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Ακόμα και νεοταξικά και καπιταλιστικά sites όπως το αναφερόμενο (ως πηγή) αλλά και η διεφθαρμένη και μασωνική Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν θέματα με την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Κάρτας Συναλλαγών!!!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά πρέπει αυτό το πείραμα να γίνει πρώτα στην Ελλάδα την στιγμή που πουθενά αλλού στην Ευρωπη ή στον κόσμο, δεν εφαρμόζεται;
Ποιος αποφάσισε να γινουν οι Ελληνες το παγκόσμιο οικονομικό (κι οχι μόνο) πειραματόζωο;

Κι όλα αυτά πέρα από τις φωνές των Ορθοδόξων Ελλήνων (κι οχι μόνο) για την προετοιμασία των Εσχάτων καιρών της Αποκάλυψης που μας ετοιμάζουν.....

Τελικά φαίνεται ότι δεν έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν ότι η Νέα Τάξη θέλει να δεί αν θα δεχτούν πρώτοι οι "ατίθασοι" Ελληνες τον κόσμο που μας ετοιμάζουν .....για το "καλό μας".

Συγκινητικό μήνυμα αναγνώστριας: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ). 
 
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ (ΛΑΘΡΟ), ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ 11.000.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΄22 ΠΟΥΛΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΕΣ ΑΘΩΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΝΟΜΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ (ΤΥΧΑΙΟ;;); ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ -ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ.

ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΟΥΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΠΑΛΕΨΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛ-ΣΑΛΕΧ ΟΥΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ. ΗΤΑΝ "ΞΕΝΟΙ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΔΕΝ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΗΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΓΙΑΥΤΟΥΣ.

ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΣΤΕΓΗ, ΦΑΓΗΤΟ ΚΤΛ. ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ.

ΚΑΙΝΕ ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ( Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑΙ;).

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

ΟΜΩΣ "ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ".

ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ "ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ" ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΟ '22, ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΕΥΘΥΝΗ, ΠΙΣΤΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΙΣΤΗ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟ DNA ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ.

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ" ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑΥΤΟ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ "ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ", ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΑΠΩ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ.

ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ .... ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΟΤΙ ......

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

ΕΙΡΗΝΗ

πηγή Πενταπόσταγμα

Ανταπόκριση από τον "Γαλατικό χωριό" του Αγίου Παντελεήμονα χθες την νύκτα....

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Βρισκόμαστε στην εμπόλεμη ζώνη του Αγίου Παντελεήμονα αποκλεισμένοι από δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ. Κεντρική εντολή είναι να συλληφθούν όλοι οι κάτοικοι που βρίσκονται στο δρόμο. Ήδη 6 από αυτούς βρίσκονται ήδη στη ΓΑΔΑ, αφού τους ξυλοφόρτωσαν πρώτα, δήθεν για εξακρίβωση στοιχείων στην ουσία για να φακελωθούν και να προσπαθήσουν να τους φορτώσουν κατηγορίες. Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα όταν κάτοικοι της πλατείας Αττικής και του Αγίου Παντελεήμονα θέλησαν να συγκεντρωθούν για να κουβεντιάσουν στη πλατεία Αττικής για το πρόβλημα που τους ταλανίζει χρόνια τώρα. Την εγκληματικότητα των μιριάδων λαθρομεταναστών που έχουν μαζευτεί στη περιοχή τους. Χωρίς περαιτέρω κάλεσμα μαζεύτηκαν περίπου 300 ατόμα και αποφάσισαν να κάνουν πορεία. Ολόκληρο το σύστημα τρόμαξε.

Οι αναρχικοί από τη Βίλα Αμαλίας πήραν εντολή από τα αφεντικά τους να τρομάξουν τους αντιστεκόμενους κατοίκους. Μετά τη λήξη της πορείας περίπου 200 αναρχοτραμπούκοι έφτασαν συνοδεία της αστυνομίας στη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα φωνάζοντας ''Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες''. Ήταν η κατάλληλη ευκαιρία. Αλλά οι προβλέψεις όλων διαψεύτηκαν. Κάτοικοι που βρίσκονταν στις καφετέριες γύρω από τη πλατεία σηκώθηκαν. Λίγοι τολμηροί στην αρχή κι ύστερα όλοι. Οι αναρχικοί επιδόθηκαν στο γνωστό τους άθλημα. Έτρεξαν να φύγουν και ανέλαβε η αστυνομία. Η εντολή ήταν ''τσακίστε τους κατοίκους''.Έριξαν χημικά και χτυπούσαν αδιακρίτως. Γέρους, γυναίκες και παιδιά. Ακολούθησαν οι προσαγωγές μετά ξύλου.

Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.

ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.

πηγή Εγερσις

ΣΧΟΛΙΟ
Αντικειμενικός σκοπός η εκδίωξη των κατοίκων ωστε να βρουν έτοιμα σπίτια οι αλλοδαποί λαθρομεταναστες.....

29 Σεπτεμβρίου 2010

Ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών. Η εξοικείωση με τον Big Brother αρχίζει......

Δε μιλάμε φυσικά για το γνωστό reality αλλά για την ηλεκτρονική κάρτα που θα καταγράφει όλες σου τις συναλλαγές από 1 Ιανουαρίου..
Στην υιοθέτηση συστήματος καταγραφής των συναλλαγών των καταναλωτών με ηλεκτρονική κάρτα, έτσι ώστε...να τελειώσει ο πονοκέφαλος της συλλογής και φύλαξης των αποδείξεων (όπως είναι η επίσημη αιτιολογία-καναβούρι για τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης), προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η διαχείριση του συστήματος για τις αποδείξεις.

Η ηλεκτρονική αυτή κάρτα, με bar code, θα καταγράφει κάθε συναλλαγή και θα είναι συνδεδεμένη με τράπεζες και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως θα είναι και οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων. Με αυτό τον τρόπο, θα γίνεται καταγραφή και διασταύρωση των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών με τους τραπεζίτες, η κάρτα θα έχει τον ΑΦΜ του καταναλωτή και σε αυτήν θα καταγράφονται οι αποδείξεις, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους. Θα χορηγείται από το 2011 είτε από τις τράπεζες, είτε από το υπουργείο Οικονομικών...
Διαβάστε επίσης εδώ.

πηγή Greece Salonika
από το Ασυμπίεστος

Δείτε τι γράμματα μαθαίνουν μερικοί δασκάλοι στα παιδιά μας! ΝΤΡΟΠΗ!

Την Κυριακή το μεσημέρι ήμουν σε ένα από τα καφενεία της Κόνιτσας και έπινα τα τσιπουράκια μου με την παρέα μου. Αρκετός ο κόσμος, πολλές οι παρέες και αναπόφευκτα κάποια στιγμή ήρθε και η κουβέντα σε τί άλλο; Στα πολιτικά και τις επικείμενες εκλογές.

Όπως καταλαβαίνετε... ο καθένας το "μακρύ του και το κοντό του". Ο καθένας με την γνώμη του και την άποψή του. Εξάλλου έχω ξαναγράψει πως οι γνώμες και οι απόψεις, είναι σαν τις ... μύτες ( η μύτη, πληθυντικός οι μύτες)!
Όλοι έχουμε από μία!
Μερικές φορές όμως, οι απόψεις ορισμένων "σε βγάζουν από τα ρούχα σου".
Έτσι και έγινε.

Μια δασκάλα λοιπόν, που δήλωνε πως στα φοιτητικά της χρόνια ήταν "Κνίτρια" (στη σπουδάζουσα της ΚΝΕ), αλλά τώρα προσκείμενη και υποστηρίζουσα το ΠΑΣΟΚ, μας έλεγε περί ιστορίας!
Έλεγε λοιπόν πως ο Κολοκοτρώνης κάποια στιγμή στον...

πόλεμο στην απελευθέρωση του γένους, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως ήταν εγκληματίας πολέμου! Πως έσφαζε τα παιδιά των ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ και τα κρέμαγε έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους.

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ........

Τι να της πείς τώρα αυτής της γυναίκας; Που η "πλάκα" είναι πως αυτά που λέει στην παρέα, θα τα λέει και στα παιδιά που υποτίθεται πως τα μαθαίνει γράμματα. Πως τους μαθαίνει την Ιστορία του Ελληνικού γένους!
Μαθαίνει στα παιδιά μας τις μ@@@@ιες που έλεγε σε εμάς. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ...........

Όχι ότι ήταν κατακτητές.
Όχι ότι έσφαξαν τους Έλληνες...
Όχι ότι μας είχαν σκλαβωμένους 400 χρόνια...
Όχι ότι έφεραν τις γυναίκες τους και τις οικογένειές τους εδώ και κάνανε παιδιά...

Διαστρέβλωση της Ιστορίας σε όλο το μεγαλείο της!
Και όχι από την Δραγώνα ή δεν ξέρω ποιόν άλλο πολιτικό και "κατέχοντα", αλλά από μια δασκάλα!

Τι να της πείς αυτής της γυναίκας που δήλωνε "ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" και όχι Έλληνας πολίτης.

Το μόνο που έχω να πω σε όσους λένε και ισχυρίζονται τέτοια πράγματα, είναι πως έχετε "ξεφύγει".
Επίσης έχω να πω σε αυτούς που είναι στο ΠΑΣΟΚ και ακόμη δεν έχουν διαγράψει την λέξη ΕΛΛΑΔΑ από το λεξιλόγιό τους, πως όταν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, απόψεις και ιδέες στο Κίνημα, τότε σωστά φωνάζουν όλοι οι υπόλοιποι................
Χάνετε κόσμο κύριοι!
Πάρτε το χαμπάρι!
Σταματήστε το "πολυσυλλεκτικό" και το "πολυπολιτισμικό" ΠΑΣΟΚ.
Μείνετε σταθεροί στις αξίες, τις ιδέες και τις αρχές που πρέπει!

Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας:
"ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ".
Και εσείς αν συνεχίσετε όλα αυτά ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ!

Kαι για την αποκατάσταση της αλήθειας, από τα απομνημονεύματά του:

"Όταν έμβηκα εις την Τριπολιτσά, με έδειξαν τον Πλάτανο εις το παζάρι όπου εκρέμαγαν τους Έλληνας. Αναστέναξα και είπα: «Άϊντε, πόσοι από το σόγι μου και από το έθνος μου εκρεμάσθηκαν εκεί», και διέταξα και το έκοψαν".

"O Ιμπραΐμης μου επαράγγειλε μια φορά διατί δεν στέκω να πολεμήσωμεν (κατά μέτωπον). Εγώ του αποκρίθηκα, ας πάρη πεντακόσιους, χίλιους, και παίρνω και εγώ άλλους τόσους, και τότε πολεμούμε, ή αν θέλη ας έλθη και να μονομαχήσωμεν οι δύο. Αυτός δεν με αποκρίθηκε εις κανένα. Και αν ήθελε το δεχθή το έκαμνα με όλην την καρδιάν, διότι έλεγα αν χανόμουν, ας πήγαινα, αν τον χαλούσα, εγλύτωνα το έθνος μου".

"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση".

από το Ηπειρος Ελλάς

Οι "παγίδες" των bloggers.

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Πολλά ελεύθερα ιστολόγια στην προσπάθειά τους να μεταδώσουν ειδήσεις πολλές φορές άθελά τους γίνονται προπαγανδιστές και «παπαγαλάκια» του συστήματος.
Μη όντες δημοσιογράφοι οι ελεύθεροι ιστολόγοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την παγίδα που κρύβεται πίσω από μία είδηση δηλαδή για ποιο λόγο οι κυβερνώντες διαρρέουν κάποια πληροφορία και τι επιδιώκουν με την δημοσίευσή της.
Για παράδειγμα τελευταία δημοσιεύτηκε σε πολλά ελεύθερα ιστολόγια η είδηση ότι έρχονται νέα μέτρα πιο σκληρά που τα ζήτησε η τρόικα.
Ο ελεύθερος ιστολόγος δεν έχει καμία δυνατότητα να ελέγξει την εγκυρότητα της είδησης ούτε μπορεί να την διασταυρώσει μιας και δεν έχει πηγές πληροφόρησης.
Η είδηση μπορεί να διέρρευσε με σκοπό να φοβίσει τους πολίτες ώστε να μην αντιδρούν και διαμαρτύρονται με τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα.
Με την δημοσίευση στο διαδίκτυο η είδηση μεταδίδεται γρήγορα και σε πολλούς και επειδή τα ελεύθερα ιστολόγια φημίζονται για την αντικειμενικότητά τους γίνεται πιστευτή.
Γνωρίζουμε ότι η εξουσία διαρρέει επιλεκτικά μερικές ειδήσεις για να μετρήσει τις αντιδράσεις ή για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη απ’ τα φλέγοντα καθημερινά προβλήματα.
Οι δρώντες κατ’ εντολή δημοσιογράφοι (παπαγαλάκια) δημοσιεύουν την είδηση κάνοντάς την πρώτο θέμα ενώ είναι άνευ ουσίας για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους.
Οι ελεύθεροι ιστολόγοι δεν έχουν αφεντικά και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα αλλά λόγω άγνοιας πατούν την «πεπονόφλουδα» και άθελά τους εγκυροποιούν την είδηση.
Μερικά μεγάλα δημοσιογραφικά ιστολόγια απ’ όπου πολλοί αναδημοσιεύουν ειδήσεις μετέχουν στο επικοινωνιακό παιχνίδι εξυπηρετώντας τους εκάστοτε κυβερνώντες γι’ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή και πολύ ψάξιμο πότε και ποιες ειδήσεις θα δημοσιεύσει ο ελεύθερος ιστολόγος και φυσικά αυτό απαιτεί γνώση και εμπειρία.
Ένας τρόπος να δημοσιευτεί μια είδηση από ελεύθερο ιστολόγο αν δεν μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητά της είναι να προσθέτει σαν σχόλιο την φράση «με επιφύλαξη».
Η λογική αφού το δημοσίευσε το τάδε μεγάλο ιστολόγιο θα είναι και έγκυρο δεν είναι σωστή.
Αν η είδηση δίνεται από κάποιον επώνυμο είτε κυβερνητικό είτε αντιπολιτευόμενο ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει το γιατί δόθηκε η συγκεκριμένη είδηση και ποιο σκοπό εξυπηρετεί απαλλάσσοντας τον ελεύθερο ιστολόγο απ’ την ευθύνη παραπληροφόρησης ή εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.
Οι ελεύθεροι ιστολόγοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι δημοσιογράφοι ας μείνουν ελεύθεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Όλη η αλήθεια για το Βατοπέδι: Ένα ζήτημα εθνικής σημασίας και ο ρόλος των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Τι παίζεται πίσω από την πλάτη μας!

Ένα ζήτημα Εθνικής σημασίας που απασχολεί δεκαετίες την Ελλάδα, τα αρμόδια υπουργεία, τις Εθνικές αρχές ασφαλείας και πληροφοριών, αποτέλεσε με την βοήθεια και «άλλων εξωτερικών» παραγόντων αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, εξεταστικών επιτροπών, ανεξέλεγκτης πολυλογίας, τις συνέπειες των οποίων ενδεχομένως να υποστεί ο Ελληνισμός σε βάθος χρόνου. Το πρόβλημα ξεκινά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και την τύχη του. Οικουμενικό για όλους τους Ορθόδοξους του κόσμου. Όχι για τους Τούρκους.

Το
πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο στην Πόλη είναι γνωστό: Δεν αναγνωρίζεται από το τουρκικό κράτος η οικουμενικότητά του, θεωρείται ένα ίδρυμα που απευθύνεται σε ορθόδοξους Τούρκους, και ως εκ τούτου οι ιεράρχες του πρέπει να είναι Τούρκοι υπήκοοι. Η θέση αυτή της Τουρκίας παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάννης και στερεί από την οικουμενική ορθοδοξία τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα του οίκου της όπως θα έπρεπε. Γιατί, σε συνδυασμό με την εξάλειψη της πολίτικης ρωμιοσύνης και την κλειστή Σχολή της Χάλκης, που συστηματικά επεδίωξε η Τουρκία, δεν υπάρχει παραγωγή νέων ντόπιων στελεχών για το Πατριαρχείο, και είναι ορατός ο δι’ ασφυξίας θάνατός του.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου αντιμετωπίσει αιφνίδιο ή φυσιολογικό «πρόβλημα» τότε χηρεύει η θέση του. Εκτιμήθηκε λοιπόν ιδιαίτερα από το 2000 (επί ΠΑΣΟΚ και ορθώς) ότι είναι σφοδρά πιθανόν σε περίπτωση χηρείας, να διεκδικήσει η Ρωσία την έδρα του Οικουμενικού Θρόνου κυρίως λόγω του ότι σε αυτή τη χώρα κατοικεί η πολυαριθμότερη συμπαγής μάζα ορθοδόξων στον κόσμο.

Ήδη όμως από το 1978 το ζήτημα είχε εντοπισθεί σε άλλη όμως βάση. Τότε η Τουρκία (και όχι η Ρωσία) αποτελούσε την κύρια απειλή. Λίγα μόλις χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα ζούσε τη νέα μεταβατική της περίοδο . Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής κάλεσε το νεαρό τότε υπουργό Παιδείας Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στο γραφείο του και του έδωσε εντολή να αναζητήσει ένα χώρο για να στεγαστεί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, σε περίπτωση που άλλαζε το status quo στην Πόλη με τρόπο μοιραίο και μη αναστρέψιμο. Το 1978 απείχε μόλις 4 χρόνια από τα γεγονότα της Κύπρου και η Τουρκία είχε ήδη σκληρύνει «επικίνδυνα» τη στάση της έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τα γεγονότα των προηγούμενων δεκαετιών στην Πόλη ήταν ακόμη νωπά και οι σχέσεις των δύο χωρών στο ναδίρ της διπλωματικής σφαίρας.

Εκεί εντοπίζεται η πρώτη αφετηρία μιας άγνωστης σε πολλούς ιστορίας, η οποία εκτυλίχθηκε και έφτασε μέχρι το γνωστό -πλέον- και ως «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου. Σκάνδαλο που σε οικονομικό επίπεδο δεν στοιχειοθετείται ακόμα και σήμερα. Στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όλοι οι ειδικοί (Γκρόζος, Μαντούβαλος, Γούσιος) μέλη της «Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα» κατέθεσαν ότι «δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό, τίποτε παράνομο, καμία δωροδοκία» στην υπόθεση Βατοπαιδίου.
Ο βουλευτής Β’ Θες/νικης της ΝΔ κ. Σάββας Αναστασιάδης, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η υπόθεση Βατοπεδίου δεν είναι σκάνδαλο αλλά μία «συνήθης, νομική υπόθεση».

Παρόλα αυτά η υπόθεση στην συνείδηση των περισσοτέρων Ελλήνων (και με την βοήθεια πληροφοριακών επιχειρήσεων ξένων υπηρεσιών) ακόμα και σήμερα παραμένει περίπλοκη συσκοτισμένη κι ίσως και να συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ανατροπή της Κυβερνήσεως Καραμανλή.

Το 1978 λοιπόν, εκτιμήθηκε ότι οι εξελίξεις θα οδηγούσαν αργά ή γρήγορα στην εξορία του Πατριαρχείου από την Κωνσταντινούπολη. Ακόμη κι αν δεν προχωρούσαν οι Τούρκοι σε μονομερή πράξη, φοβούμενοι κυρίως την αντίδραση των Αμερικανών, η λειψανδρία μεταξύ των μελών της ελληνικής κοινότητας θα αναδείκνυε σε βάθος χρόνου τη δυσκολία εκλογής νέου πατριάρχη και θα καθιστούσε αναπόφευκτη την αναζήτηση νέας στέγης για το «Βατικανό» της ορθοδοξίας. Ο ίδιος προβληματισμός αλλά με κινητήριο μοχλό την πολιτική των ΗΠΑ πλέον αναπτύχθηκε και γύρω στο 2000.

Το 1978 υπήρξε η σκέψη να χρησιμοποιηθεί η ακίνητη περιουσία που διαθέτει το Πατριαρχείο στη Γενεύη, αλλά η λύση αυτή γρήγορα εγκαταλείφθηκε, αφού θεωρήθηκε ότι αυτόματα το Πατριαρχείο θα έχανε το γεωγραφικό του προσδιορισμό ως Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το επόμενο σενάριο που εξετάστηκε ήταν εκείνο του Αγίου Όρους, αλλά το ιερό άβατο αποτέλεσε σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα. Εξετάστηκε και η περίπτωση της Πάτμου, αλλά κι αυτή γρήγορα απορρίφθηκε λόγω έλλειψης υποδομών. Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέτασε τότε την πιθανότητα του Μυστρά και η πρόταση αυτή άρεσε και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με τον Μυστρά υπήρχε κι ένας εθνικός συμβολισμός, καθώς ήταν το καταφύγιο των Παλαιολόγων αμέσως μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης.

Το θέμα έπεσε χαμηλά σε προτεραιότητα ιδίως με την μεταπήδηση του Εθνάρχη στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ήδη όμως το 1993 εκτιμήθηκε ότι υπήρχε ζήτημα άμεσης εξεύρεσης εναλλακτικής λύσεως για τον Οικουμενικό Θρόνο αφενός διότι είχαν περιέλθει αρκετές πληροφορίες στις υπηρεσίες πληροφοριών της Χώρας μας σχετικά με απειλές κατά της ζωής του Πατριάρχη, αφετέρου άνοιγε μέτωπο και κατά του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων (από άλλο Κράτος και άλλες Υπηρεσίες πληροφοριών) όπου εκεί μάλιστα ο μετέπειτα σχεδιασμός και εκτέλεση της αποστολής προστασίας του, αντιμετώπισαν υπονομευτικές διαρροές που συνετέλεσαν δυστυχώς στην απόλυτη επιτυχία των επιχειρήσεων οργάνων των ξένων Υπηρεσιών. (Πολύ αργότερα ένα αξιόλογο στέλεχος των Ελληνικών Υπηρεσιών ο γνωστός Βαβύλης αποκαλύφθηκε από ξένες επιχειρήσεις αντιπληροφοριών και η όλη Ελληνική αποστολή θεωρήθηκε ως ένα ακόμη σκάνδαλο, όπως σήμερα το αντίστοιχο του Βατοπεδίου που ακόμα θεωρείται από μερικούς σκάνδαλο).

Η ανάδειξη του Βαρθολομαίου στο θρόνο του Πατριάρχη επανέφερε το ζήτημα ξανά στην ατζέντα. Αυτή τη φορά επελέγη το Άγιο Όρος και ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, να υπάρχει η υποδομή για να μεταφερθεί σε περίπτωση ανάγκης εκεί το Πατριαρχείο. Κρίθηκε ως η καλύτερη λύση, μολονότι υφίσταται το «αγκάθι» του άβατου. Κι αυτό διότι το Άγιο Όρος έχει το αυτοδιοίκητο και ταυτόχρονα αποτελεί πνευματικό σημείο αναφοράς για τη χριστιανοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ εκτίμησε και ορθά ότι η καλύτερη αντιπρόταση στη Ρωσία σε περίπτωση που διεκδικούσε για λογαριασμό της την μεταφορά σε αυτήν του Οικουμενικού Θρόνου ήταν το Άγιο Όρος.

Επελέγη από τη τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια μονή εγκαταλελειμμένη και ετοιμόρροπη και αποφασίσθηκε αυτή η μονή να ενισχυθεί άμεσα οικονομικά και με αξιόλογο προσωπικό μοναχών (με πολλούς μεταπτυχιακούς τίτλους). Η προσπάθεια ξεκίνησε μεθοδικά με ορίζοντα πενταετίας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πρώτες ανταλλαγές οικοπέδων για τη Μονή του Βατοπεδίου ξεκίνησαν επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και τις χειρίσθηκαν οι κοι Φωτιάδης και Δρυς. Και ορθά έπραξαν. Ας μην ξεχνάμε τις άριστες σχέσεις της τότε κυβέρνησης με το Πατριαρχείο και την αντίστοιχη «κόντρα» της κυβέρνησης με την Ελλαδική Εκκλησία. Η βασική ιδέα ήταν ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να ενισχυθεί οικονομικά η επιλεγείσα μονή (Βατοπεδίου), έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη οικονομική βάση στην περίπτωση που θα χρειαζόταν να φτάσουμε στο απευκταίο σενάριο της εξορίας του Πατριαρχείου από τον φυσικό του χώρο ή διεκδίκησής του από την Ρωσία.

Το 2004 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπεσε. Όταν άλλαξε η κυβέρνηση η επικοινωνία μεταξύ κεντρικής Κρατικής διοίκησης και εκκλησίας έγινε ευκολότερη, διότι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο κ. Ρουσόπουλος και ο κ. Αγγέλου, είχαν ουσιαστική και προσωπική σχέση με τη μονή του Βατοπεδίου, ίσως σαν αποτέλεσμα μιας στρατηγικής που χτιζόταν στο προηγούμενο διάστημα σε Εθνικό επίπεδο.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε και ορθώς μια πολιτική που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ δεδομένου μάλιστα ότι το διεθνοπολιτικό πεδίο είχε διαμορφωθεί ακόμα πιο απειλητικό για το Πατριαρχείο της Κωσταντινούπολης. Πιο συγκεκριμένα οι «θρησκευτικοί μηχανισμοί» (όπως τα Πατριαρχεία) προκαλούσαν ανέκαθεν απροσδιόριστο φόβο στις υπηρεσίες των ΗΠΑ διότι εκτιμούν πως η έκφραση της θρησκευτικότητας με την ανατολική ορθόδοξη μορφή μπορεί να αναδείξει πολιτικές εκφράσεις και πρότυπα στις χώρες όπου επικρατεί πλειοψηφικά το ορθόδοξο δόγμα. Δηλαδή ότι θα μπορούσε να αναδείξει πολιτισμικά πρότυπα τα οποία αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκφράσεις εφαρμοσμένης πολιτικής που θα απευθυνθούν στους λαούς αυτούς σαν εναλλακτική πρόταση στην κυριαρχία της προτεσταντικής αντίληψης για τις κοινωνικές δομές που επικρατούν τώρα σε όλη την χριστιανοσύνη.

Η εκτίμηση αυτή έχει κάποια βάση αν μπορέσει κανείς να συνδυάσει το γεγονός ότι «έσκασε» ένα τέτοιο θέμα σε μια μονή με μεγάλη διορθόδοξη δράση και με πολλούς μοναχούς απ’ όλο τον ορθόδοξο και όχι μόνο κόσμο. Η αμερικανική αντίληψη για τα πράγματα είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί το δικό τους πρότυπο ζωής που δίχως την ύπαρξη εξωτερικών εχθρών ευδοκιμεί στην Βόρεια Αμερική. Στην συγκεκριμένη όμως γεωγραφική περιοχή με την ύπαρξη του μωσαϊκού λαών είναι νομοτέλεια ότι αυτό το πρότυπο θα ενισχύσει τις διαλυτικές τάσεις στο εσωτερικών αυτών των κοινωνιών χωρίς ένα ισχυρό κεντρικό κράτος. Παράδειγμα αποτελεί η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η εξακολουθητική αποσύνθεση της Σερβίας που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Ο ρόλος δε του Βατικανού στο όλο ζήτημα ελέγχεται.

Έτσι από το 2004 άνοιξε ο δρόμος για να ολοκληρωθεί από τη ΝΔ το εθνικό σχέδιο που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ σε ακόμα πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Κι εδώ έγινε ίσως το μεγάλο σφάλμα:

Το γεγονός ότι η αμεσότητα επικοινωνίας και το επείγον δημιούργησαν την αίσθηση ότι τα πάντα θα ήταν πιο εύκολα και έτσι όλοι έγιναν επιρρεπείς στα λάθη και αβλεψίες που προκάλεσαν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και επέτρεψαν σε συνεργάτες τους που επιχειρούν στην Ελλάδα να αναλάβουν δράση αναστολής και εξάρθρωσης του σχεδίου.
Ήδη ο Καραμανλής είχε ενοχλήσει τόσο με το ΟΧΙ στο σχέδιο Αναν, με το ΟΧΙ στο ζήτημα εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και η χαριστική βολή ήταν η συνεργασία της Ελλάδας με τους Ρώσους στο θέμα των αγωγών. Τότε ο κύβος ερρίφθη και με ένα σμπάρο θα επετύγχαναν δύο τρυγόνια: θα εμποδιζόταν αφενός η Ελλάδα να προετοιμάσει διάδοχη κατάσταση για το Πατριαρχείο παράλληλα δε το διεθνές σύστημα θα απαλλασσόταν από τον μόνο μεταπολεμικά Ευρωπαίο Πρωθυπουργό που τόλμησε να αντιταχθεί σε δημόσια εκπεφρασμένη άποψη Προέδρου των ΗΠΑ: «Τα Σκόπια θα εισέλθουν στο ΝΑΤΟ». (ούτε ο ντε Γκωλ δεν είχε τολμήσει να αντιταχθεί σε Πρόεδρο των ΗΠΑ).

Ήταν πράγματι προκλητικές οι ανταλλαγές της λιμνοθάλασσας με τα οικόπεδα στο Μαρούσι ή σε άλλα κεντρικά σημεία των Αθηνών. Ο κοινός Εθνικός σκοπός όμως σε συνδυασμό με το μυστικιστικό περιβάλλον των μονών του Αγίου Όρους συντελούσαν στο να αποκοπεί κάθε αντίληψη κοινής λογικής. Είναι επίσης σαφές ότι μόνο με την επίκληση ενός «εθνικού λόγου» θα μπορούσαν τόσοι πολλοί άνθρωποι να συναινέσουν σε μια τόσο εξωφρενική ιστορία.
Δεν είναι δυνατόν δύο τουλάχιστον Κυβερνήσεις και αριθμός αξιωματούχων και των δύο, να παραφρόνησαν ή να συνωμότησαν ξαφνικά ένα πρωί.

Τελικά μια διαδικασία Εθνικής σημασίας εξελίχθηκε σε μια φούσκα που έγινε ένα ««σκάνδαλο»». Μέσω ατέρμονων και ανερμάτιστων δηλώσεων ύποπτων ατόμων και ΜΜΕ που είτε κινούμενα από προσωπικές στρατηγικές, είτε κατ΄εντολή ξένων προϊσταμένων. Αντί να υπερασπίσουν μία Μονή που προορίζεται (από πολλές διαφορετικές χρονικά Κυβερνήσεις) να αποτελέσει θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και του Έθνους δημιούργησαν την εικόνα σκανδάλου που τελικά δεν στοιχειοθετείται πουθενά και για κανέναν παρόλες τις έρυενες.
Ομιλούν οι «επικριτές» για «παρακράτος». Η Μονή Βατοπαιδίου ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου συνεργάστηκε με τα αρμόδια όργανα του Κράτους (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, ΚΕΔ, στελέχη Κυβερνήσεων κλπ).

Το μόνο σφάλμα του Κώστα Καραμανλή είναι ενδεχομένως το ότι έδωσε λευκή επιταγή χειρισμού του θέματος σε άτομα που δεν είχαν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν στοχευμένες επιχειρήσεις αντιπληροφοριών που εκδηλώνονται από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών στην Ελλάδα με καταιγιστικό πλέον ρυθμό. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε δηλώσει με νόημα: «Ήταν ένα προσωπικό μου λάθος».


Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Βατοπεδίου. Στις πληροφοριακές επιχειρήσεις όμως η αλήθεια δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η εικόνα που προβάλλεται και οι εντυπώσεις που δημιουργούνται. Η αλήθεια είναι σαν ένα δάσος που καίγεται σε λίγα λεπτά και μετά….. απαιτούνται πενήντα χρόνια για να ξαναγίνει.

Κοσμάς Αθανασόπουλος
Αναλυτής Πληροφοριών – Διεθνολόγος


πηγή
Ινφογνώμων Πολιτικά

ΣΧΟΛΙΟ
Μετά από όλα αυτά είναι κανείς που πιστεύει ότι το Σινούκ με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας έπεσε ανοικτά του Αγίου Ορους από μηχανική βλάβη;

Θα συνέτιζε τα Σκόπια μόνο μια σοβαρή απειλή αντιστροφής του αλυτρωτισμού.

Του Στέλιου Παπαθεμελή

Οι σοβαρές χώρες του κόσμου διαθέτουν εθνική στρατηγική. Δηλαδή έναν κώδικα θέσεων για τα μείζονα ζητήματα τους. Σταθερό και αμετακίνητο. Οι γείτονές μας και οι ασημαντότεροι έχουν το εθνικό δόγμα τους, που μάλιστα ρητά ή συγκεκα­λυμμένα υποκρύπτει εδαφικές και άλλες διεκδικήσεις σε βάρος μας. Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε εθνικό δόγμα. Γι’ αυτό επισήμως «δεν διεκδικούμε τίποτε» και ανεπισήμως με­τακινούμε τις κόκκινες γραμμές, προς τα πίσω βέβαια.


Το βορεινό προτεκτοράτο αποτελεί κλασικό παράδειγμα με αμετάλλακτη εθνική στρατηγική. Σφετεριζόμενο το ιερό όνομα της Μακεδονίας υπερασπίζεται εμμανώς το κλοπιμαίο, χωρίς επί 20 χρόνια να αλλάξει «ιώτα εν η μίαν κεραίαν» στις θέσεις του. Οι μόνοι που αλλάζουμε, διαρκώς υποχωρούντες – και παραχωρούντες – είμαστε εμείς.


Παλινωδούντες, επαμφοτερίζοντες, πρόθυμοι να γίνουμε χαλί του κάθε Γκρουέφσκι. Ως το 2006 οι πολιτικές ελίτ ντρέπονταν να προσβάλουν τη μνήμη των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπαν­δρέου («ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα»). Μετά, εγκατέλειψαν τα προσχήματα και χάρισαν ομοθυμα­δόν στα Σκόπια το «Μακεδονία» με αντάλλαγμα το γνωστά φύλλαράκι συκής «γεωγραφικό προσδιορισμό» erga omnes. Πρόταση πολιτικά αφελής και εθνικά επικίνδυνη. Αφελής δι­ότι χαρίζοντάς τους το ουσιαστικό το οποίο επιθυμούν, θα αχρηστέψουν το επίθετο που απεχθάνονται. Εθνικά επικίν­δυνοι διότι ενώ οι αντίδικοι είναι ανένδοτοι και επί 20 χρόνια αμετακίνητοι, εμείς είμαστε μονίμως ενδοτικοί και οι τάχα κόκκινες γραμμές μας, φορητές.


Χρέος της πολιτικής τάξης είναι, αξιοποιώντας τη παμή αδιαλλαξία των Σκοπίων, να ανακαλέσει την πρόταση για σύνθετη. Πράττει το ακριβώς αντίθετο. Στο πεδίο της μυστι­κής διπλωματίας όπου διαγκωνίζονται οι κύριοι Δρούτσας και Ρόντος τεκταίνονται σημεία και τέρατα. Οι Σκοπιανοί, αφού τους δωρίσαμε το «Μακεδονία», επικαλούμενοι το «εύρος εφαρμογής», αδειάζουν από περιεχόμενο τον γεωγραφικό προσδιορισμό.


Κατά τα μέχρι» ώρα» διαρρέοντα:


- Η διαπραγμάτευση αφορά την ονομασία του κράτους και αφήνει έξω έθνος και γλώσσα, δηλαδή ταυτότητα. Όμως το ποιητικό αίτιο του σκοπιανού αλυτρωτισμού δεν είναι το όνο­μα του κράτους, αλλά του έθνους – γλώσσας. Αρα το κρίσιμο και ουσιώδες στοιχείο χαρίζεται σιωπηρώς στον αντίδικο.


- Αν πάντως πρόκειται έστω με τη μετέωρη και κολοβή ελ­ληνική πρόταση της σύνθετης να υπάρξουν ψιχία αποτελέσματος πρέπει:


Α) Το νέο όνομα να έχει ενιαία εκφορά και να καλύπτει όλες τις λειτουργικές εκφράσεις του σκοπιανού μορφώματος: κρά­τος, έθνος, γλώσσα.


Β) Να καταστεί συνταγματικό όνομα της γείτονος και υπο­χρεωτικό για όλες τις χώρες. Το περισσόν εκ του πονηρού!


Ο Γκρουέφσκι αγοράζει χρόνο περιμένοντας την εκ­δίκαση στη Χάγη. Καταγγείλετε εππέλους την «Ενδιάμεση», για να ματαιώσετε τη δίκη πριν μας έρθει καμιά κατακέφαλα. Οι υπερατλαντικοί άσπονδοι φίλοι μας κατεργάζονται «λύ­σεις» βαθύτατα ανθελληνικές. Πολύ εύγλωττες οι σχετικές αναφορές του πρεσβευτή τους στα Σκόπια. Τη στιγμή πάντως που οι ημέτεροι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα, όσα τους ζητούν και έτι περαιτέρω, ο ελληνογενής γενίτσαρος Γκρουέφσκι – στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρ. Ιβάνοφ – ξε­σπαθώνουν σε εμετικές πλην ανέξοδες ανθελληνικές εξάρσεις.


Ανέξοδες, διότι παρά τη διαρκώς κλιμακούμενη εχθρι­κή συμπεριφορά τους εμείς εξακολουθούμε να τους νταντεύουμε… Οσο πιο αμελητέα είναι τα Σκόπια τόσο μια ήττα από αυτά αποκτά αντιστρόφως ανάλογες διαστάσεις. Και είμαστε δυστυχώς σε αυτό το σημείο αν δεν κάνουμε στροφή 180 μοιρών στη στρατηγική μας. Εκεί που εξαιτίας των μακροχρό­νιων παραλείψεων μας αφήσαμε να διολισθήσει το θέμα, μόνον η απειλή αντιστροφής του αλυτρωτισμού μπορεί να συνετίσει τους γενίτσαρους των Σκοπίων να εγκαταλείψουν το «μακεδονισμό» και τις φαντασιώσεις της… μεγαλεξανδρινής καταγωγής τους.


Αν παρά ταύτα εμμείνουν, τότε είναι και αυτοί Έλληνες, όπως όλοι οι Μακεδόνες, πάλαι τε και επ’ εσχάτων.

ΘΕΜΑ – ΣΕΛ.58

από το Geopolitics & Daily News

Τουρκική κορβέττα μεταξύ Ευβοίας και Ανδρου!! Το Π.Ν. απλά την παρακολουθεί....

Η τουρκική κορβέττα Beykoz

Σε απόσταση μικρότερη των έξι ναυτικών μιλίων από την Κύθνο, το Σούνιο, την Κέα και την Άνδρο, δηλαδή μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα έφτασε η φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Μπεϊκόζ», παραβιάζοντας κάθε κανόνα αβλαβούς διέλευσης!


Η τουρκική κορβέτα απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας από το ναύσταθμο του Ακσάζ και χωρίς προφανή λόγο κινήθηκε δυτικά. Πέρασε βόρεια της Κρήτης και ξεκίνησε την περιπλάνησή της στο Αιγαίο. Η «Μπεϊκόζ» συνέχισε με βόρεια πορεία και διέπλευσε τα Κύθηρα και την Μήλο, στο πλαίσιο υποτίθεται της αβλαβούς διέλευσης. Ενώ κινούνταν δυτικά της Κύθνου, το τουρκικό πολεμικό πλοίο άλλαξε ρότα και κατευθύνθηκε νότια προς το Σούνιο.


Παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συνέχισε τον πλου εντός περιοχής ελληνικής δικαιοδοσίας. Περιέπλευσε το στενό Σουνίου – Τζιας και συνέχισε κινούμενη ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο, όπου βρίσκεται αυτή την ώρα.
Την προκλητική πορεία της τουρκικής κορβέτας παρακολουθεί η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Κρυσταλλίδης», το πλήρωμα της οποίας έχει καλέσει επανειλλημένα την «Μπεϊκόζ» να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, όμως χωρίς αποτέλεσμα τουλάχιστον προς το παρόν.

πηγή Πρώτο Θέμα
από το Geopolitics & Daily News

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν ειναι μακριά ο καιρός που θα δούμε τουρκικά μαχητικά πάνω από την Αθήνα και τουρκικά πολεμικά πλοία στον Σαρωνικό....και δεν θα έχουν έρθει για επίσκεψη!!!

Τότε αξίζει να τους ψηφίσεις ξανά!

Τέτοιο καιρό πέρυσι σου ζήτησαν να τους ψηφίσεις, για το καλό σου. Και εσύ το έκανες.

Σου ζήτησαν να τους εμπιστευτείς, για το καλό σου. Και εσύ τους εμπιστεύθηκες.

Σου είπαν κάνε υπομονή, για το καλό σου. Και εσύ έκανες.

Σου ζήτησαν να δείξεις κατανόηση 6 – 7 μήνες ακυβερνησίας, μέχρι να τοποθετήσουν τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων, πάντα για το καλό σου. Και εσύ την έδειξες.

Σου ζήτησαν να ταπεινωθείς, χάνοντας κάτι από την αξιοπρέπειά σου και τα κυριαρχικά σου δικαιώματα, για το καλό σου. Και εσύ το ανέχθηκες.

Σου ζήτησαν να μην διαμαρτυρηθείς που σου έκοψαν τον μισθό, την σύνταξη, το δώρο, για το καλό σου. Και εσύ το έπραξες.

Σου είπαν ότι έπρεπε να σου ακριβύνουν το κόστος της ζωής σου, γιατί θα είναι για το καλό σου. Και εσύ τους άκουγες σιωπηλός.

Τώρα σου ζητάνε να τους ψηφίσεις ξανά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Πάλι για το καλό σου. Κάθισε και σκέψου, συλλογίσου για λίγο. Αν διαπιστώσεις ότι όλα τα παραπάνω έφεραν το καλό σου και σου βελτίωσαν την ποιότητα ζωής, ε τότε ναι ψήφισέ τους ξανά. Ψήφισέ τους ξανά γιατί έχουν ακόμη δουλειά να κάνουν. Δεν σε έχουν αποτελειώσει ακόμα. Ακόμα αντέχεις.

Δρομολογητής

πηγή Αιτωλία

(ευχαριστώ τον φίλο Μανώλη)

Αποδόμηση. Μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Ελληνισμού.

Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να κατανοήσουν την συνεχιζόμενη αποδόμηση του Ελληνικού κράτους. Γιατί όταν γκρεμίζεις τα παλιά, εννοείται ότι καταστρέφεις τα ελαττώματα που στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός λαού και όχι όσα χτίστηκαν μόλις χθες για να συντελέσουν ακριβώς στην πρόοδο του.

Η κατάργηση του οργανισμού προβολής ελληνικού πολιτισμού και η απόλυση 250 εργαζομένων προβάλλεται ως αναγκαίο κακό λόγω της οικονομικής κρίσης. Πολλοί οργανισμοί θα κλείσουν και πολλοί εργαζόμενοι θα απολυθούν. Όπως ακριβώς οι δήμοι θα συγχωνευθούν σε μεγαλύτερους δήμους σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, δίνοντας ένα ισχυρό χτύπημα στην ποιότητα της δημοκρατίας μας, λόγω βέβαια των οικονομικών δυσχερειών.
Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θεωρούν ότι αυτή η οικονομική κρίση αποτελεί δικαιολογία για μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του ελληνισμού. Την πεποίθηση τους αυτή ενισχύει το πλήγμα που δέχονται οι ελληνικές σπουδές στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, γίνονται μεγάλες περικοπές στην οικονομική ενίσχυση των ελληνικών σπουδών στα ξένα πανεπιστήμια, ώστε πολλές έδρες να βρίσκονται ήδη υπό κατάργηση.

Αυτή η άσχημη τροπή για τις ελληνικές σπουδές στο εξωτερικό, συνοδεύεται με την απόφαση της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας να μη διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011. Το έγγραφο φέρει την υπογραφή της ειδικής συμβούλου Θάλειας Δραγώνα.

Τα χρήματα που απαιτούνται για να λειτουργήσουν τα σχολεία αυτά είναι πολύ λίγα σε σχέση με όσα ξοδεύονται εδώ στην Ελλάδα για τις πισίνες των εκλεκτών της εξουσίας. Για να μην προσθέσω βέβαια ότι είναι ελάχιστα μπροστά στα χρήματα που ξοδεύονται για τις πληρωμές των έμμισθων κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και φυσικά τα χρήματα που απαιτούνται για να έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα τα παιδιά των ελλήνων μεταναστών είναι πολύ λιγότερα από όσα ξοδεύονται εδώ στην Ελλάδα για τις πληρωμές των κομματικών στελεχών που ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους στην υπηρεσία από την οποία μισθοδοτούνται ή εκείνων που λαμβάνουν την σύνταξη του τυφλού ενώ δουλειά τους είναι να βλέπουν και να καταγράφουν τα πάντα.

Αυτό που ολοφάνερα συντελείται στην Ελλάδα, είναι η αποδόμηση όσων χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά όσων έγιναν μέχρι και την ανάληψη από την χώρα μας των Ολυμπιακών Αγώνων. Άλλωστε μετά το 2004 δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Όλοι ευελπιστούσαν πως όσα οικοδομηθούν εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, θα συντελέσουν στην ανάπτυξη της χώρας και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού. Όμως, για λόγους που ο λαός μας ποτέ δεν θα κατανοήσει, τα Ολυμπιακά έργα αφέθηκαν να ερημώσουν, και οι οργανισμοί που δημιουργήθηκαν υπολειτούργησαν και δεν ενισχύθηκαν από την πολιτεία.

Σήμερα κάποιοι ανασαίνουν ανακουφισμένοι, επειδή οι Ολυμπιακοί αγώνες πέρασαν και οι Έλληνες έχασαν την ευκαιρία να επιστρέψουν νικητές σε μια χώρα ελεύθερη και ανανεωμένη. Σήμερα ετούτοι εδώ οι άγνωστοι μας εχθροί, πέρασαν στην αντεπίθεση, επιχειρώντας να γκρεμίσουν τα απομεινάρια μιας πολλά υποσχόμενης προσπάθειας.


Διαβάστε στα Νέα: Κλείνουν οι έδρες νεοελληνικών σπουδών

Διαβάστε στο Εθνος: Γυαλίζουν...λουκέτα για τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό
Διαβάστε στους “Έλληνες online”: Kατάργηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας στο εξωτερικό

Βασιλάκης Νεκτάριος
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Μα πάντου όπου διαπιστώνεται αντεθνική ενέργεια στην Παιδεία, να είναι απο πίσω η Δραγώνα...
Περίεργο......

28 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή-παράκληση του ΠΑΜ, στους ανεξάρτητους bloggers: Να βοηθήσουμε τους αγρότες, να διώξουν τους μεσάζοντες.

28 Σεπτεμβρίου 2010

Φίλοι ανεξάρτητοι
bloggers.


Στις περιοδείες του στην ελληνική περιφέρεια το Πατριωτικό Μέτωπο, διαπιστώνει δυστυχώς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Πατρίδας μας, εκτός από την άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες μας και την τραγική εικόνα της εγκατάλειψης πια των προϊόντων τους στα χωράφια τους.


Μια εικόνα τριτοκοσμική, δραματική αλλά και μειωτική της αξιοπρέπειας των ανθρώπων της ελληνικής υπαίθρου.


Με πρωτοβουλία της νεολαίας του Κινήματος και με τη σκέψη ότι, «κάποιος, κάπου, κάτι πρέπει να κάνει», αποφασίσθηκε η δημιουργία μιας σελίδας στην ιστοσελίδα του ΠΑΜ, η οποία ονομάσθηκε «ανταλλακτήριο αγροτικών προϊόντων» (http://www.pamet.gr/dimopratirio.php). Στη σελίδα αυτή άρχισε ήδη η δημοσίευση των στοιχείων αλλά και των προϊόντων των αγροτών οι οποίοι επιθυμούν να έλθουν σε κατευθείαν επαφή με τους καταναλωτές των αστικών περιοχών, χωρίς μεσάζοντες και εντελώς δωρεάν.


Με παράλληλη παράκληση σε όλους τους αγρότες να έλθουν σε επαφή με το Κίνημα, για να δηλώσουν τα στοιχεία αλλά και τα είδη των προϊόντων που διαθέτουν στην ηλ. διεύθυνση http://www.pamet.gr/condact.php.


Σας καλούμε και σας παρακαλούμε θερμά, να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, ενημερώνοντας με τον δικό σας μοναδικό τρόπο, όλη την ελληνική περιφέρεια, για την πρωτοβουλία αυτή της νεολαίας μας. Η σχετική σελίδα (http://www.pamet.gr/dimopratirio.php) θα πρέπει πολύ σύντομα να φιλοξενεί όσους περισσότερους αγρότες γίνεται και οι οποίοι επιθυμούν να έλθουν σε κατευθείαν επαφή με τους καταναλωτές από ολόκληρη την χώρα, για να τους πουλήσουν σε τιμή χωραφιού αλλά και με εγγυημένη ποιότητα τα προϊόντα τους.


Η προσπάθεια αυτή αγαπητοί φίλοι ανεξάρτητοι bloggers έχει πολλαπλό χαρακτήρα: Δείχνει την αλληλεγγύη μας στους καταταλαιπωρημένους μας αγρότες, σπάει το άθλιο καθεστώς των μεσαζόντων που αγοράζουν φθηνά και πωλούν πανάκριβα, στέκεται απέναντι στα πολυεθνικά πολυκαταστήματα που ελέγχουν την αγορά αγροτικών προϊόντων, βοηθά τους καταναλωτές να αναπτύξουν μια άμεση επαφή με τους αγρότες μας από όλα τα σημεία της Πατρίδας μας και ακόμη, αναδεικνύει από την πλευρά μας την κάθετη αντιπαράθεσή μας απέναντι σε όλους αυτούς που οδηγούν τον Λαό μας στην εξαθλίωση και στη μείωση της αξιοπρέπειάς του.


Είμαστε σίγουροι πως για μια ακόμη φορά, οι φίλοι ανεξάρτητοι bloggers, «θα κάνουν το θαύμα τους». Δεδομένου μάλιστα ότι, τα ΜΜΕ και ο Τύπος αλλά και τα διάφορα ελεγχόμενα και χρηματοδοτούμενα από το κράτος «κέντρα και οργανώσεις καταναλωτών» - όπως εξ’ άλλου έχουν εκπαιδευθεί να πράττουν - δεν πρόκειται να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, η υπόθεση αυτή είναι στα δικά μας χέρια. Από την πλευρά του το Πατριωτικό Μέτωπο, αισθάνεται την υποχρέωση να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση για μια ακόμη φορά πως δεν είναι κόμμα, δεν πρόκειται να ζητήσει την ψήφο κανενός, δεν πρόκειται να παράξει επαγγελματίες πολιτικούς.


Με αυτήν λοιπόν την έννοια, η συμμετοχή του στην προσπάθεια αυτή είναι στην απόλυτη κρίση του ελληνικού λαού αλλά και την δική σας, ως ανεξάρτητων ενεργών πολιτών.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια.

Πατριωτικό Μέτωπο.

Πατριωτικό Μέτωπο
Ακαδημίας 88
Αθήνα
Τηλ. Συντονιστή ΠΑΜ:
6980292626
www.pamet.gr
pametopo@gmail.com

Το Δημογραφικό πρόβλημα.

Η αφετηρία του δημογραφικού προβλήματος βρίσκεται στο πολιτιστικό μοντέλο που προβάλλει και καλλιεργεί η κοινωνία. Σήμερα όλα τα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και γενικότερα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ευνοεί τον άνθρωπο καταναλωτή ποικίλων και απείρων ηδονών, χρήστη του κόσμου και άχρηστο για όλους.

Όσο καλλιεργείται και προβάλλεται αυτή η φιλοσοφία μέσα στην κοινωνία μας, δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα. Οι γυναίκες κατέχονται από ανασφάλεια γιατί οι άντρες είναι με το ένα πόδι στη οικογένεια και
με το άλλο έξω. Η μοιχεία θεωρείται της μόδας και η συζυγική πίστη καθυστέρηση, ηθική προκατάληψη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάπτωσης είναι να θεωρούνται τα παιδιά εμπόδιο στην ελευθερία και των δύο γονέων. Άρα τα παιδιά πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό είναι το σκεπτικό και είναι απλό.

Όπως ο σημερινός άνθρωπος παραμελεί το μέλλον της ψυχής του και απωθεί τη μεταφυσική αγωνία του, έτσι και για το επίγειο μέλλον του αδιαφορεί και περισσότερο βέβαια για το μέλλον του έθνους του. Βλέπομε άλλωστε με πόση απερισκεψία οι σημερινοί άνθρωποι συνάπτουν δάνεια και υπογράφουν γραμμάτια κι επιταγές για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του παρόντος και μάλιστα όχι πάντοτε πραγματικές ανάγκες.

Προβάλλονται βέβαια προβλήματα οικονομικά και, όταν προβάλλονται, είμαστε υποχρεωμένοι να τα θεωρήσουμε σεβαστά, πλην όμως όλοι ξέρουμε ότι ο λόγος της ατεκνίας (ή της ολιγοτεκνίας) δεν είναι στην ουσία του οικονομικός. Απόδειξη αυτού είναι ότι το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος κινείται με λόγο αντίστροφο απέναντι στον αριθμό γεννήσεων στη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι ο υψηλότερος βαθμός γεννήσεων ανήκει στα φτωχότερα έθνη.

Οι προοδευτικές κατά κανόνα κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δεν αγκαλιάζουν ειλικρινά τις πολύτεκνες οικογένειες, γιατί η πολυτεκνία συνοδεύεται από κάποιο συντηρητισμό. Η πολύτεκνη μητέρα δεν μπορεί να είναι μοντέρνα στην εμφάνιση ούτε στην ιδεολογία. Κι όμως χάρη σε τέτοιες ηρωίδες υπάρχει ακόμα το έθνος μας. Η μισή νεολαία της Ελλάδος έχει γεννηθεί από το ένα δέκατο των μητέρων. Αν είχαν παραιτηθεί από τον ηρωισμό της πολυτεκνίας οι γυναίκες πριν από 2-3 δεκαετίες, σήμερα δεν θα υπήρχε Ελλάδα, όπως δεν πρόκειται να υπάρχει μετά μία γενεά.

Οι πολύτεκνοι δεν αξίζουν τον έπαινο μόνο γιατί γεμίζουν την Ελλάδα με καινούργιους πολίτες, αλλά και γιατί τη γεμίζουν με πολίτες παραγωγικούς, λιγότερο καταναλωτικούς από το σύνολο των πολιτών και περισσότερο και καλύτερα προσανατολισμένους στις εθνικές και πνευματικές γενικότερα αξίες. Κι αυτό γιατί υπόκεινται λιγότερο στη φθοροποιό επίδραση του υλικού πλούτου και της ακοινωνησίας του μοναχοπαιδισμού.

Η λύση λοιπόν του προβλήματος, που γίνεται αισθητό στον κόσμο ως δημογραφικό, αλλά για την Εκκλησία και τις συνειδήσεις των ανθρώπων είναι πνευματικό, βρίσκεται στη μετάνοια και στην πάλη για υψηλότερα επίπεδα ωριμότητας. Άλλωστε αυτό μας δείχνει η χειροπιαστή πραγματικότητα.

Του Φιλόλογου Κώστα Γανωτή

πηγή ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Αμεση σχέση με το πρόβλημα έχει και η "μόδα" της σύγχρονης γυναίκας, η Εκτρωση.
Οι 200.000 εκτρώσεις στην πατρίδα μας ετησίως σαφώς και δεν έχουν να κάνουν με οικονομικά προβλήματα ή με κινδύνους της μητέρας ή "ελαττωματικού" εμβρύου....
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν εκ προμελέτης δολοφονίες ανυπεράσπιστων ανθρώπων χωρίς κανέναν λόγω που μπορεί να θεωρηθεί ανώτερος από την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Η υποκριτική μας κοινωνία προσπαθεί να διδάξει αντιρατσιστική συμπεριφορά (και καλά) στα σχολεία τα παιδιά μας την ίδια στιγμή που σπρώχνει με νόμους και διατάγματα τα νέα κορίτσια να "απαλλάσονται" από ανεπιθύμητες (!!!!) εγκυμοσύνες με συνθήματα....το κορμί μου, μου ανήκει!!!!!! Ο σύγχρονος Καιάδας εξοντώνει ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ελληνόπουλα με πρόσχημα, καριέρες, ηλικίες, ακόμα και την αποφυγή πολυτεκνίας!!!....
Το τρομακτικό είναι ότι το ίδιο κάνουν ακόμα και έγγαμες μητέρες βουτώντας στο αίμα την ύπαρξη της ίδιας τους της οικογένειας, αφού για να μεγάλώσουν (και καλά) μέσα σε μια "ποιοτική ζωή" τα υφιστάμενα παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους κάποια άλλα αθώα αδερφάκια τους!!!!

Μας οδηγούν λοιπόν σε εξόντωση.
Το σχέδιο Ιμπραήμ (ο οποίος ήθελε να ξεριζώσει το γένος μας από τον Μωριά και να φέρει Φελάχους από την Αραπιά) προχωράει.....
Ας ξυπνήσουμε πριν είναι πολύ αργά.
Ο καθένας πρώτα στην οικογένειά του με τις αρχές που θα δώσουμε στα παιδιά μας, και κατόπιν στην οικογενειακό και φιλικό μας περίγυρο.
Η πατρίδα μας χρειάζεται......

Πιπερόπουλος: Αποχή από την ΤV! Του καθηγητή κ. Γιώργου Πιπερόπουλου.

Επειδή αποφάσισα να μην αποδεχτώ καμία πρόσκληση από σήμερα 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 28 Νοεμβρίου και να μην εμφανιστώ σε ΚΑΝΕΝΑ από τα Πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια που πολύ συχνά με φιλοξένησαν στη διάρκεια των τελευταίων 3 δεκαετιών, καταθέτω την σημερινή μου blog-άποψη ως «αιτιολογία» της πράξης μου…

Εκεί στις δεκαετίες του ’50 και ’60, ΕΙΚΟΝΑ σήμαινε αφίσες και φωτογραφίες από έργα που έπαιζαν στα συνοικιακά και κεντρικά σινεμά…Ανείπωτη η υποβλητική δύναμη που μας έκανε να θέλουμε να γινόμαστε μετά την προβολή τα αγόρια πειρατές και cowboys, μυστικοί πράκτορες και αδέκαστοι λειτουργοί της Θέμιδος…και τα κορίτσια ντίβες μυστηριώδεις, γυναίκες πλανεύτρες και εξωτικές όσο και επιθυμητές…Υπήρχε στις ταινίες του σινεμά αρχή και τέλος, υπήρχε πλοκή και δράση και, φυσικά, όλες οι απαραίτητες προοπτικές για να εισπράξουμε κάποιο «δίδαγμα και ρητό…»

Μπορεί να βιάστηκε ο George Orwell δίνοντας στο βιβλίο του για τίτλο το «1984», αλλά τελικά δικαιώθηκε για τη δύναμη της Τηλεόρασης να καθοδηγεί την κοινή γνώμη σε στόχους επιθυμητούς καθώς αποδεχόμενη την προπαγάνδα ως ενημέρωση συναρπάζεται, ακολουθεί άβουλα, αξιολογεί άκριτα, υιοθετεί ασυλλόγιστα!.. Και έτσι ζει τελευταία το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό μια ιδιόμορφη τραγωδία με άγνωστες προεκτάσεις που αδυνατούμε να συλλάβουμε, να κατανοήσουμε και στο μέτρο που το επιτάσσουν οι περιστάσεις και το απαιτούν οι καιροί να ερμηνεύσουμε παραγωγικά.

Τώρα ο σύγχρονος Δούρειος Ίππος, η ΤιΒι, μπήκε στα σπίτια μας καθηλώνοντάς μας στον καναπέ να ρουφάμε άκριτα αμέτρητες σειρές εγχώριων και εισαγόμενων σήριαλ, που – σαν την εποχή μας - δεν χτίζουν πρότυπα, δεν προβάλλουν ήρωες και ηρωίδες, ούτε « δίδαγμα και…ρητό» αλλά σίγουρα βοηθούν να ξεχάσουμε … τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τα οικονομικά προβλήματα, το καθημερινό άγχος και στρες, την ψυχοσυναισθηματική μας ένδεια που μας οδήγησε στην καθιέρωση ανθρώπινων σχέσεων μιας χρήσης.

Αρχές της δεκαετίας του ’60 και ήμουν νεαρός φοιτητής Κοινωνιολογίας-Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο όταν γνώρισα σε Δημοτικό ΚΑΠΗ της απίστευτης χοάνης λαών, φυλών, γλωσσών και πολιτισμών, που έδωσε το όνομά της και στο Πανεπιστήμιό μου, της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, το μακαρίτη πια Jose Eusebio Rodriguez, άντρα διπλά διαζευγμένο και πολλαπλά ξεχασμένο από τα εντός και εκτός γάμου παιδιά του. Είχε αγοράσει μια (γιγάντια για εκείνη την εποχή) έγχρωμη τηλεόραση 27 ιντσών και μια άνετη πολυθρόνα-ξαπλώστρα. Κάθε φορά που είχε σεκλέτια και θυμόταν την πατρίδα του στη Νότια Αμερική, πνιγμένος στη μοναξιά της πάντα πολύβουης, πολυάνθρωπης, και συνάμα απάνθρωπης μεγαλούπολης που ποτέ δεν κοιμάται, απλωνόταν με κινήσεις σχεδόν καταναγκαστικής ιεροτελεστίας στην ξαπλώστρα και άναβε το πούρο Αβάνας άνοιγε την έγχρωμη ΤιΒι του ταξιδεύοντας ολομόναχος στη μαγική χώρα του Όζ.

Αν και γίναμε γνώριμοι και «φίλοι» νέος εγώ εθελοντής ως φοιτητής κοινωνιολογίας-ψυχολογίας, γέροντας εκείνος απόμαχος της βιοπάλης στον κόσμο της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά κοντινοί «συγγενείς» στην κουλτούρα - βοήθησε το δικό μου ταμπεραμέντο της μεσογείου και το δικό του της καραϊβικής – ποτέ του δεν μου εκμυστηρεύτηκε που τα έβρισκε τα περιώνυμα «πούρα Αβάνας» παρά το ασφυκτικό εμπάργκο της Αμερικάνικης Κυβέρνησης πάνω στο νησί που ήταν και παραμένει η πατρίδα του Μαρξιστή Δόκτορα Φιντέλ Κάστρο…

Στην εποχή της αποβλακωτικά παθητικής τηλοψίας που βιώνουμε αναρωτιέμαι εάν θα ήταν λύτρωση αν ΟΛΟΙ οι Έλληνες παίρναμε το δίκανο και πυροβολούσαμε την ΤιΒι μας ουρλιάζοντας…«τη σκότωσα επειδή την αγαπούσα»;…

Ή μήπως η παρότρυνσή μου αυτή θα δικαίωνε την κρυφή υποσυνείδητη πρόφαση για να βγούμε μετά στην αγορά να προμηθευτούμε σύγχρονα ΤV σετ με επίπεδες οθόνες τύπου «Home Cinema με ήχο Surround» για να ξεφύγουμε από την πικρή μας μοναξιά;

Όποιος έτσι συλλογιέται, αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία που συνιστά ο τίτλος μου, ας φροντίσει για την ολοκληρωμένη απόλαυση να ανάψει και ένα πούρο Αβάνας…

Κατασκευάζονται ΑΚΟΜΗ από χέρια φτωχών Κουβανών Σοσιαλιστών αλλά διατίθενται στον ελλαδικό χώρο σε τιμές σαφέστατα…καπιταλιστικές!..