Σελίδες

24 Ιουλίου 2010

Ω, μήτερ Ελλάς!


του Κυριάκου Γρ. Σαββίδη

Δυσκολευόμαστε ειλικρινά να πιστέψουμε πως προϋπήρξε εποχή, χειρότερη της σημερινής, που να ταίριαζαν τόσο απόλυτα οι λόγοι του άξιου τέκνου σου, Γιάννη Μακρυγιάννη: «Ω, καημένη Ελλάς, δεν βρήκες ανθρώπους να σε κυβερνήσουν»!

Συ, ω Μήτερ, που αναμφισβήτητα μεγαλούργησες, θαυματούργησες και τροφοδότησες την ανθρωπότητα πνευματικώς και ανελλιπώς με τους φιλοσόφους σου και τους τραγικούς, τους μεγάλους ιστορικούς και στρατηγούς, σε στήσανε σήμερα στον τοίχο οι ξένοι και προσπαθούν, συμμαχούντες με την ανεπάρκεια των πολιτικών, να σε εξευτελίσουν!

Συ, ω Μήτερ, που με τη στρατιά των Αγίων σου έγινες η διάδοχος κατάσταση τού άλλοτε εκπεσόντος και διαλάμψαντός ποτε Ισραήλ, κινδυνεύεις αυτήν τη φορά να καταποντισθείς στα γαλανά νερά σου από το «Πίρι Ρέις».

Συ, ω Μήτερ, που με τους εκπολιτιστικούς σου αποικισμούς εξελλήνισες βαρβάρους, δημιούργησες αμυντήρια και προπύργια ασφάλειας για το Ελληνικό Έθνος, πώς επιτρέπεις ή και ανέχεσαι τον Φίλιππο Πετσάλνικο, Πρόεδρο της Βουλής, ύστερα από την «εθιμοτυπική επίσκεψή του στα Φυλακισμένα Μνήματα», να δηλώνει: «Η Ελλάδα θεωρεί ότι η λύση του Κυπριακού δεν είναι άλλη από τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία»;

Τουτέστιν τη συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση με την εν εξελίξει, ήδη προπομπό, αναγνώριση της υπαρκτής συνομοσπονδίας και μετεξελιξόμενης εθνικής αυτοκτονίας; Οποίον θλιβερόν κατάντημα, να εξέρχονται εκ των χειλέων του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου τέτοιες καταστροφικές τοποθετήσεις για το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού;

Η Κύπρος, που ακουμπά κυριολεκτικά στους δικούς σου ώμους, ως κόρη προς μητέρα, τι μπορεί να ελπίζει, όταν ο Φ. Πετσάλνικος διασαλπίζει τέτοιες απαράδεκτες για το Κυπριακό υποχωρήσεις, ακολουθώντας κατά πόδας και υιοθετώντας πιστά την αξιοθρήνητη πολιτική και πεπατημένη των ηγεσιών ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ, της επικυρώσεως των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής που η χούντα των Αθηνών με τους εδώ πράκτορές της προκάλεσε και συγκατένευσε στη γένεσή τους; Πού οι διακηρύξεις του Πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου ότι θα αγωνιστούμε για μια ευρωπαϊκή λύση στο Κυπριακό; Βασίζεται η διζωνική στο Διεθνές Δίκαιο ή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο; Πού στην Ευρώπη ή αλλού η μειοψηφία του 18% να εξισώνεται με τη συντριπτική του 82% και να δημιουργεί κράτος εν Κράτει;

Γιατί, ω Μήτερ, επιτρέπεις να διασύρουν την εθνική σου αξιοπρέπεια, να υποχωρούν και να μη διεκδικούν ανυποχώρητα τα αναπαλλοτρίωτα δίκαιά σου; Πού βρίσκεται και πώς αντιδρά ο Αντώνης Σαμαράς με τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα, εκτός της φιλοπάτριδος Παπαρήγα και του Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ, του Παπαθεμελή και του Αρσένη που αντιμάχονται τη διαιρετική λύση της διζωνικής; Μήπως συμφωνούν με τον απεργαζόμενο ξεριζωμό και αφανισμό του κυπριακού Ελληνισμού από την προαιώνια ελληνική του κοιτίδα; Εάν όχι γιατί, τότε, σιωπούν;

Ω Μακαρία Νήσος, Ω Φιλτάτη Πατρίς Κύπρος, εσύ που καίγεσαι γιατί δεν αντιδράς ριζοσπαστικά; Γιατί δεν αντιδρά η ΕΔΕΚ με το ΔΗΚΟ; Γιατί ο γεραρός αγωνιστής της Ελευθερίας και πρύτανις των πολιτικών Βάσος Λυσσαρίδης ανέχεται τις παρασπονδίες τού άλλοτε αγωνιστικού ΠΑΣΟΚ;

Γιατί οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών δεν υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας για τα επελευσόμενα δεινά; Πού η αγωνιστικότητα του 1955;

Ω Μήτερ, Ω γλυκυτάτη Ελλάς, πατρίς των πατρίδων, σε διαβεβαιώνουμε ότι εδώ στο νοτιοανατολικό άκρον των συνόρων σου υπάρχουν Θερμοπυλίτες που δεν θα διστάσουν να φυλάξουν Νέες Θερμοπύλες, αν χρειασθεί, και δεν θα επιτρέψουν σε ντόπιους ή ξένους να απαλλοτριώσουν τα αναφαίρετα δίκαιά σου!

πηγή Σημερινή
από τον Σύνδεσμο 71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.