Σελίδες

17 Ιουλίου 2010

Στην Βαρδαρία μιλάνε Αγγλικά......

Έκπληκτο το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι οι τα γυμνασιόπαιδα της χώρας απέτυχαν παταγωδώς στο μάθημα των "Μακεδονικών" αλλά τα πήγαν εξαιρετικά στο μάθημα των Αγγλικών.

Αν με τον όρο "Μακεδονικά" εννοούν την αρχαία ελληνική διάλεκτο τότε δεν πρέπει να τους κάνει εντύπωση. Δεν έχουν καμία σχέση με την γλώσσα και τα αρχαία ελληνικά δεν είναι εύκολα. Όσο και να θέλουν να καπηλευτούν την γλώσσα των προγόνων μας δεν θα τα καταφέρουν. Αν εννοούν τη σλαβική διάλεκτο που ονομάζουν "Μακεδονικά" - ναι, φυσικά και αυτό εννοούν - τότε και πάλι δεν είναι περίεργο γιατί υπάρχουν τόσες...

εθνότητες με τις δικές τους διαλέκτους στο κρατίδιο που θα περάσουν χρόνια πριν - και αν ποτέ - μάθουν να μιλούν την ίδια γλώσσα.

Η επιτυχία στα Αγγλικά δεν είναι περίεργη. Ξέρουν καλά την γλώσσα των μεγάλων δυνάμεων που τους δημιούργησαν και τους συντηρούν. Σίγουρα πολλοί ξέρουν και τα βασικά νεοελληνικά γιατί και εμείς μέσα στην ανοησία μας τους συντηρούμε.

Από το Βιώσιμη Μακεδονία
Το είδαμε στο Ηπειρος Ελλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.