Σελίδες

19 Ιουνίου 2010

Ο Ελληνικός Στρατός περνάει τον ποταμό Εβρο και κατευθύνεται προς την Πόλη;....Δυστυχώς είναι μια απλή άσκηση διάβασης του Εβρου...Κάτι είναι κι αυτό.

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία πριν μερικές ημέρες, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατεύματος (ΤΑΜΣ) «Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού κατά τη Βίαια Διάβαση Ποταμού», από μονάδες και ανεξάρτητες υπομονάδες της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Η συγκεκριμένη μονάδα ανήκει στην δύναμη της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (Επιχειρησιακό Στρατηγείο) και έχει έδρα την Καβύλη στον βόρειο Έβρο. Η Ταξιαρχία είναι εξοπλισμένη με άρματα μάχης Leopard 1A5, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (TOMP) M113A2, αυτοκινούμενα πυροβόλα M-109 των 155 χλστ, αντιαρματικούς πυραύλους TOW II επί οχήματος M-901 ITV, και αυτοκινούμενους όλμους M-106Α1 των 4,2 ιντσών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Μ-113Α2, διέσχισαν τον ποταμό με ιδία μέσα, ενώ πραγματοποιήθηκε και άσκηση ανάπτυξης πλωτής γέφυρας η οποία χρησιμοποιήθηκε για την διεκπεραίωση των αρμάτων μάχης της Ταξιαρχίας στην απέναντι όχθη.

πηγή Hellenic Space

ΣΧΟΛΙΟ
Θα ήταν καλύτερα να μιλούσαμε για πραγματική διάβαση του ποταμού Εβρου.
Αλλά μιας και δεν είναι, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πάλι καλά που ο στρατός μας κάνει παρόμοιες ασκήσεις σαν απάντηση στις τουρκικές ασκήσεις αποβάσεως στα νησιά μας......

3 σχόλια:

  1. Κι ακόμα δεν ειδες τίποτα είμαστε πολύ περισσότερο γραφικοί....αλλα αλήθεια δεν εχεις δει όλη την κατασκευη του μπλογκ....

    Ειναι γραφικότατη.......
    Γιατι δεν μας λες και το δικό σου μπλογκ να δούμε ποσο εκσυγχρονισμένος, προοδευτικός και μη γραφικός είσαι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή έχω υπηρετήσει στο 502 Μ/Κ ΤΠ (Καβύλη), κάμποσα χρόνια στο παρελθόν, έχω εμπειρία τέτοιας άσκησης. Δεν είναι κάτι το δύσκολο, διότι στο σημείο εκείνο (η περιοχή ευθύνης του 502), έχουμε χερσέα σύνορα με τους τούρκους! Στην κρίση των Ιμίων (είχε έντονη χιονόπτωση), ήταν το δυσκολότερο σημείο που θα μπορούσαν να διαλέξουν οι τούρκοι για να «εισέλθουν»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.