Σελίδες

20 Μαΐου 2010

«Όχι» του Γκοντάρ στο Φεστιβάλ Καννών λόγω της Ελλάδας!!!

Ρεπορτάζ: Π. Αργυροπούλου


Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του διάσημου Γάλλου σκηνοθέτη Ζαν Λικ Γκοντάρ, να μην παραστεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στα προβλήματα της Ελλάδας. Ο θρύλος του κινηματογράφου δήλωσε, ότι «όταν η Ελλάδα περνάει κρίση, δεν πηγαίνω σε πανηγύρια». Πριν από λίγες ημέρες δε, είχε εκφράσει σε συνέντευξή του το θαυμασμό του για την Ελλάδα.

Όπως είχε πει «όλοι χρωστάμε λεφτά στην Ελλάδα. Οι Έλληνες θα μπορούσαν να απαιτήσουν από τον σύγχρονο κόσμο χιλιάδες δισεκατομμύρια για πνευματικά δικαιώματα». Ο 80χρονος σκηνοθέτης δήλωσε ακόμη, ότι αισθάνεται ντροπή να παρευρίσκεται σε τέτοια κοσμικά πάρτυ, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών της κατάρρευσης. Η Γαλλική εφημερίδα Liberation χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, γράφει ότι ο Γκοντάρ δεν δέχεται να στριμωχτεί ανάμεσα σε Ferrari και ηλιοκαμένες Μπίμπο, αρνείται δηλαδή να γίνει η βιτρίνα αυτού του πανηγυριού.


Πηγή: ALPHA

Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης


(Ευχαριστώ τον αγαπητό μου Γραφέα Πεζικού για την ενημέρωση)

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.