Σελίδες

31 Μαΐου 2010

Αιματηρή επίθεση των Εβραίων Σιωνιστών στον Στόλο με την ανθρωπιστική βοήθεια....


Σε 19 ανέρχονται οι νεκροί και σε 26 οι τραυματίες μεταξύ των επιβατών του στολίσκου της Ελευθερίας που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και δέχθηκε επίθεση από ισραηλινούς κομάντος, μετέδωσε το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης.

Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να συγκαταλέγεται και ένας Ελληνας.

Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι «κατά την επιχείρηση, οι ισραηλινοί στρατιώτες αντιμετώπισαν ισχυρή σωματική βία.

Ορισμένοι από τους επιβάτες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σιδηρογροθιές και επιχείρησαν επίσης να αρπάξουν το όπλο ενός στρατιώτη. Μπροστά στην αναγκαιότητα να υπερασπιστούν τη ζωή τους, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ».

Το χρονικό

Το πρώτο πλοίο που δέχτηκε επίθεση ήταν ένα τουρκικό σκάφος γύρω στις 3 με 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας από αέρος με ελικόπτερο και από θαλάσσης από πολεμικά και πλωτά σκάφη του Ισραήλ.

Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο σκάφος και ακολούθησαν συμπλοκές με πραγματικά πυρά.

Ο «Στολίσκος της Ελευθερίας», με περίπου 600 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε μία προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας άλλαξε γραμμή πλεύσης προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα εμπλοκή με το ισραηλινό ναυτικό.

Τα σκάφη, που κατευθύνονταν στη Γάζα, εντοπίστηκαν από τα ισραηλινά πολεμικά σκάφη νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε απόσταση 124 χλμ από τις ισραηλινές ακτές.

Οι επιβάτες φόρεσαν αμέσως τα σωσίβιά τους και σήμανε συναγερμός, σύμφωνα με τη διεθνή ομάδα. Δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα, που επέβαιναν στα πλοία, τόνισαν πως οι ακτιβιστές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να φθάσουν στις ακτές της Γάζας, άλλαξαν όμως γραμμή πλεύσης προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και να φθάσουν στο λιμάνι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το ισραηλινό ναυτικό επικοινώνησε με τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας με τον ασύρματο, ζητώντας τους είτε να ακολουθήσει ο στολίσκος τα πολεμικά στον ισραηλινό λιμένα Ασντόντ, είτε να επιστρέψουν στην αφετηρία τους.

Τα έξι πλοία με επικεφαλής τουρκικό σκάφος με 600 επιβαίνοντες απέπλευσε από τα διεθνή ύδατα ανοικτά της Κύπρου με προορισμό τη Γάζα την Κυριακή προσπαθώντας να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.

Καλεί σε παγκόσμια εξέγερση η Χαμάς

Σε εξέγερση μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλον τον κόσμο κάλεσε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, ύστερα από την επιδρομή των ισραηλινών κομμάντος κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

«Καλούμε όλους τους Αραβες και τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν μπροστά στις σιωνιστικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σαμί Αμπού Ζούχρι.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγιε κατήγγειλε με ανακοίνωσή του τη «βάρβαρη επίθεση» εναντίον του διεθνούς στολίσκου και κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να προστατεύσει τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία.

Φόβοι για ταραχές στο Ισραήλ

Η ισραηλινή αστυνομία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα για να αντιμετωπίσει «πιθανές ταραχές» ανάμεσα στους Αραβες Ισραηλινούς, μετά την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ανακοίνωσε αστυνομικός εκπρόσωπος.

Εσπευσμένα επιστρέφει από την Οττάβα και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο επισπεύδει την επιστροφή του στο Ισραήλ, ακυρώνοντας την αυριανή του συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επισπεύδοντας την επιστροφή του στο Ισραήλ.

Η συνάντηση στον Λευκό Οίκο εντασσόταν στο πλαίσιο των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μέσω έμμεσων συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές υπό τη μεσολάβηση της Ουάσινγκτον, οι οποίες πλέον δεν είναι πιθανόν να συνεχισθούν, τουλάχιστον προς το παρόν. Λεπτό προς λεπτό το ρεσάλτο...

Mε μία κυκλωτική κίνηση την οποία ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές, τα ισραηλινά σκάφη άρχισαν να πλησιάζουν τα έξι σκάφη της ανθρωπιστικής αποστολής τα οποία συνέχισαν την πορεία τους κάνοντας και αυτά ελιγμούς αποφυγής των στρατιωτικών πλοίων.

Από τα ισραηλινά σκάφη αποβιβάστηκαν μικρότερα φουσκωτά με κομάντος οι οποίοι ξεκίνησαν να πλευρίζουν όλα τα σκάφη του στόλου των ακτιβιστών και με γάντζους να επιχειρούν να ανέβουν πάνω στα πλοία για να τα καταλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έφοδος των ισραηλινών κομάντος ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα πλοία των ακτιβιστών πραγματοποιύσαν ελιγμούς στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την κατάληψή τους από τους ισραηλινούς.

Γύρω στις πέντε τα ξημερώματα, εμφανίστηκαν ελικόπτερα ναυτικών επιχειρήσεων και μεταφοράς προσωπικού, τα οποία άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα πολλά από τα σκάφη βλέποντας την κρισιμότητα της κατάστασης να ανακόψουν ταχύτητα.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι ισραηλινοί κομάντος είχαν καταλάβει το σύνολο των σκαφών τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης. Ακολούθησε πρόσδεση των σκαφών και σύλληψη των πληρωμάτων και των επιβαινόντων ακτιβιστών. Από εκείνη την ώρα έχουν επιλέξει μπλακ άουτ ενημέρωσης,

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ακτιβιστές είχαν στόχο να φύγουν από τα διεθνή ύδατα και να εισέλθουν στη Γάζα τις πρώτες πρωινές ώρες υπό το φως της ημέρας ενώ οι ισραηλινοί επέλεξαν να επιχειρήσουν νύχτα καθώς το φως της ημέρας όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές δεν θα ήταν σύμμαχός τους καθώς οι τηλεοπτικές εικόνες θα ήταν πιο εύκολο να ληφθούν.

«Πυροβολούσαν αδιακρίτως»

Ισραηλινά πυρά έπεσαν και κατά την κατάληψη του υπό ελληνική σημαία και με ελληνικό πλήρωμα επιβατηγού πλοίου «Σφενδόνη», αναφέρουν μαρτυρίες των επιβαινόντων στο φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», το τελευταίο, που κατελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Την πληροφορία μετέδωσαν οι επιβαίνοντες, περί τις 5.15 - 5.20 τα ξημερώματα.

Μέλος της οργάνωσης Ελεύθερη Γάζα που συμμετέχει στην αποστολή μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα ανέφερε ότι υπήρξε επίθεση από ισραηλινά πολεμικά πλοία και ελικόπτερα.

Ο κ. Ευάγγελος Πισσιάς σημείωσε, δε, ότι το ελληνικό πλοίο αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση εντολή «εάν πρέπει να παραδώσουμε ελληνικό πλοίο με ελληνική σημαία στο Ισραήλ».

Επεισόδια στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η λεωφόρος Κηφισσίας μπροστα από την πρεσβεία του Ισραήλ, όταν, λίγο πριν τις 8 το βράδυ, ομάδες ατόμων που έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση κατά της σφαγής στα πλοία της διεθνούς αποστολής, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 7.50, όταν μια ομάδα 20 ατόμων - στην πλειονότητά τους νεαροί Παλαιστίνιοι - προσπάθησαν να περάσουν ένα τοιχίο στη συμβολή της οδό Μουσών με τη λεωφόρο Κηφισσίας για να πλησιάσουν την πρεσβεία.

Απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί γύρω από την πρεσβεία από νωρίς το απόγευμα με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα έκτροπα.

Αμέσως μετά άλλες ομάδες που βρίσκονταν στο άλλο άκρο των συγκεντρωμένων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις και στις κλούβες των ΜΑΤ, ρίχνοντας ξύλα, μπουκάλια και πέτρες, με συνέπεια οι αστυνομικοί να απαντήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και να τους απωθήσουν.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές προς την πλευρά του κέντρου της Αθήνας και εκείνοι οπισθοχωρώντας έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων και πριν διαλυθούν πετούσαν πέτρες και ξύλα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και στους παράπλευρους δρόμους της Κηφισσίας από μικρές ομάδες των διαδηλωτών οι οποίοι επιτίθονταν σε αστυνομικούς, ειδικά της ομάδας Δέλτα.

Κατά τη διάρκεια των επεισόδιων υπήρξαν τραυματισμοί και προσαγωγές.

Αποτέλεσμα των οδομαχιών ήταν να νεκρώσει η οικονομική δραστηριότητα, να κλείσουν τα καταστήματα κατά μήκος της Κηφισσίας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αλεξάνδρας.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Αθήνας και μία ομάδα από αυτούς έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμάτων και πέταξε αντικείμενα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών κατέληξε στα προπύλαια απ' όπου διαλύθηκαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση των ομήρων και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» συμμετείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, η Συμμαχία «Σταματήστε τον πόλεμο» καθώς και οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων κυρίως από αραβικές χώρες.

πηγή ΕΘΝΟΣ ONLINE

Ανοιχτή επιστολή του δικηγόρου της Χαράς Νικοπούλου προς την Δραγώνα.

Ανοιχτή επιστολή του δικηγόρου αδερφού της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου προς την Ειδική Γραμματέα Θάλεια Δραγώνα για την απαγόρευση προς την Χαρά Νικοπουλου...

Όπως επισημαίνει, την απάντηση την δίνει το Ελληνικό Σύνταγμα άρθρο 16 παρ 2 το οποίο δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει καμία "ειδική γραμματέας".
Οι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί υποχρεούνται ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ τις εντολές θέσεις, οδηγίες και προτροπές που παραβιάζουν το Ελληνικό σύνταγμα, ακόμη και αν αυτές προέρχονται από Κυβερνητικά πρόσωπα.
Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες (άρθρο 16, παρ 2)

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του κ. Ευτύχιου Νικόπουλου....

Θεσσαλονίκη 29 Μαϊου 2010

Η ανάπτυξη ΕΘΝΙΚΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ είναι Άσκηση Πολιτικής ή εναρμόνιση στις επιταγές του Συντάγματός μας;

Τους τελευταίους μήνες η Ειδική Γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων του Υπουργείου Παιδείας και διά βίου μάθησης, κα Θάλεια Δραγώνα, επαναλαμβάνει συνεχώς σε συνεντεύξεις της σε ΜΜΕ ότι η δασκάλα του Μεγάλου Δερείου Χαρά Νικοπούλου δεν πρέπει ν' ασκεί πολιτική στο χώρο του σχολείου, χωρίς, όμως, ούτε μία φορά να εξειδικεύει και να διασαφηνίζει τι εννοεί. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι Χαρά Νικοπούλου είναι μία δασκάλα που κάνει πολύ καλά τη δουλειά της ως εκπαιδευτικός!!! Ποιο από τα δύο ισχύει δεν έχει ξεκαθαρίσει, μέχρι σήμερα η κα Δραγώνα. Η Χαρά Νικοπούλου είναι μία καλή δασκάλα, η οποία κάνει άριστα το εκπαιδευτικό της έργο και γι' αυτό το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης τη βράβευσε τον Μάρτιο του 2010 μεταξύ των ογδόντα καλύτερων εκπαιδευτικών, ή η Χαρά Νικοπούλου είναι μία χείριστη δασκάλα, η οποία αντί ν' ασχολείται με το διδασκαλικό και εκπαιδευτικό της έργο ασκεί ανεπίτρεπτα πολιτική εντός των σχολικών αιθουσών και μάλιστα επί μικρών παιδιών του δημοτικού σχολείου; Ποιο από τα δύο είναι η αλήθεια; Και εάν είναι το δεύτερο για ποιον λόγο το Υπουργείο Παιδείας βράβευσε τη Χαρά Νικοπούλου;

Η ειδική γραμματέας του Υπουργείου μέσα στις θολές, ασαφείς και φυσικά χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, κατηγορίες και αιχμές της προς τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, θεωρεί άσκηση πολιτικής εκ μέρους της ελληνίδας δασκάλας τη διδασκαλία στους μαθητές της, της ελληνικής ιστορίας, της επαναστάσεως του 1821, των ηρώων της ελληνικής επαναστάσεως, τη διδαχή τραγουδιών που σχετίζονται με τους ήρωες του 1821 και της επί τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων από τους Οθωμανούς, της διενέργειας παρελάσεων την 25η Μαρτίου, της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στους μαθητές του σχολείου και πολλές φορές και σε ώρες πέραν του αυστηρού διδακτικού ωραρίου, της διδασκαλίας στα παιδιά των Ελλήνων μουσουλμάνων και της εμπέδωσης από τους μικρούς μαθητές του μειονοτικού σχολείου ότι είναι γνήσια ελληνόπουλα, απόγονοι όλων αυτών που έχυσαν το αίμα τους άφθονο για να ζούμε όλοι σήμερα ελεύθεροι και ν' απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Όλα τα παραπάνω, όμως, κα ειδική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνονται και στις εγκυκλίους του Υπουργείου Σας προς τους δασκάλους όλων των σχολείων απανταχού στην ελληνική επικράτεια. Αναρωτιέμαι δε γνωρίζει η κα Θάλεια Δραγώνα ότι οι εγκύκλιοι και οι οδηγίες του ίδιου του Υπουργείου, όπου έχει επιλεγεί-τοποθετηθεί ως ειδική γραμματέας, προς όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες δάσκαλους, όπου κι εάν αυτοί υπηρετούν ομιλούν για υποχρέωση αυτών να διδάσκουν όλα τα παραπάνω. Δε γνωρίζει η κα Θάλεια Δραγώνα ότι το Υπουργείο Παιδείας δε διαφοροποιεί τη στάση του και τις οδηγίες του προς τους δασκάλους οι οποίοι υπηρετούν στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, αλλά τ' αντιμετωπίζει όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολεία στην ελληνική επικράτεια. Υπάρχει κάποια εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης; Δεν προβλέπουν οι εγκύκλιοι του Υπουργείου τη διενέργεια παρελάσεων, τη διδασκαλία της ιστορίας της ελληνικής επαναστάσεως του 1821 και του ελληνικού αγώνα εναντίον των οθωμανών κατά τα τετρακόσια και πλέον έτη της σκλαβιάς μας;

Ως πρωτίστως Έλλην πολίτης, δευτερευόντως ως δικηγόρος και τέλος ως αδελφός της Χαράς Νικοπούλου, υπενθυμίζω στην "κα" ειδική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας ότι το άρθρο 16§2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, το οποίο έχει ψηφίσει η Ελληνική Βουλή συμπεριλαμβανομένου και του σήμερα κυβερνώντος κόμματος, ορίζει ρητώς ότι «2.Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Το άρθρο αυτό «κα» ειδική γραμματέα δεσμεύει και υποχρεώνει συνταγματικά την εκάστοτε κυβέρνηση ν' αναπτύσσει σε όλους ανεξαιρέτους τους Έλληνες πολίτες ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, επιταγή την οποία είναι υποχρεωμένοι ν' ακολουθούν και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί. Το Σύνταγμά μας όχι μόνον δεν κάνει διάκριση μεταξύ των Ελλήνων πολιτών άλλα υποχρεώνει την πολιτεία και το κράτος ν' αναπτύσσει υποχρεωτικά την εθνική και θρησκευτική συνείδηση σ' όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες, όπου κι εάν αυτοί ζουν από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο, από την Ήπειρο και τα Επτάνησα μέχρι την τελευταία εσχατιά της Ελλάδος. Γι αυτό άλλωστε και η υπ' αριθμ. 16287/08.02.1978 εγκύκλιος της Διευθύνσεως Μειονοτικών Σχολείων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Τρόπος διορισμού διευθυντών και υποδιευθυντών των μειονοτικών δημοτικών σχολείων ως και αρμοδιότητες και καθήκοντα υποδιευθυντών των σχολείων αυτών», η οποία απευθύνεται στους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων της Θράκης, ορίζοντας τα καθήκοντα διευθυντού και υποδιευθυντού στα εν λόγω σχολεία, αναφέρει στο άρθρο 2§4 ότι «Καταρτίζουν το χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων κατά τις εθνικές επετείους, τις ημέρες αποτίσεως τιμής στους ήρωες και τις λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις» και στην §16 ότι «Καταρτίζουν τα σχέδια των παιδαγωγικών και διδακτικών εργασιών, ώστε να υλοποιούνται οι σκοποί της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ αγωγής και εκπαιδεύσεως, γι' αυτό έρχεται σε επαφή με τα όργανα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας προπαρασκευάζοντας τις αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις». Η εν λόγω εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, η οποία ισχύει πλήρως και σήμερα είναι απολύτως εναρμονισμένη με την ως άνω συνταγματική επιταγή, φαίνεται, όμως, ότι και αυτήν την αγνοεί η ειδική γραμματέας του Υπουργείου.

Η "κα" ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου μάθησης, τοποθετημένη σε μία θέση νευραλγική, όχι μόνον λησμονεί ανεπίτρεπτα το συγκεκριμένο σαφές άρθρο του ισχύοντος Συντάγματος, το οποίο και η ίδια με την ιδιότητα την οποία φέρει θα έπρεπε με συνταγματική υποταγή στον υπέρτατο νομοθετικό κανόνα του Ελληνικού Κράτους ν' ακολουθεί, ως και τη σαφή εγκύκλιο του Υπουργείου, αλλά φαίνεται ότι τα παραβιάζει συνεχώς, εμμένοντας μέχρι σήμερα στη στάση της αυτή.

Το περίεργο και οξύμωρο είναι ότι το πολιτειακό όργανο του ελληνικού κράτους, [δηλαδή η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας], το οποίο υποτίθεται αποτελεί εκφραστή και θεματοφύλακα του Ελληνικού Συντάγματος και εφαρμοστή, ως πολιτικό και κυβερνητικό όργανο, του υπέρτατου νομοθετήματος της Ελληνικής Πολιτείας, το όργανο αυτό φαίνεται ότι δεν ενστερνίζεται τη συνταγματική επιταγή προς το Κράτος για ανάπτυξη εθνικής συνείδησης προς όλους τους Έλληνες, παραβιάζοντας πλέον τον υπέρτατο Ελληνικό Κανόνα Δικαίου, σε κρίσιμα και ευαίσθητα ζητήματα.

Είναι, όμως, σε όλους γνωστό και το επισημαίνω και στην ειδική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, υπενθυμίζοντάς της το, ότι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εντολές, θέσεις, οδηγίες και προτροπές ακόμη και όταν προέρχονται από κυβερνητικά και πολιτικά πρόσωπα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ως τέτοιες δεν γίνονται αποδεκτές τόσο από τους Έλληνες πολίτες όσο και από τους Δημοσίους Υπαλλήλους και Λειτουργούς, οι οποίοι, μάλιστα οφείλουν και υποχρεούνται, βάσει του υπέρτατου πολιτειακού νομοθετήματος και με γνώμονα τις σαφείς επιταγές του Συντάγματος, να μην υπακούουν και να μην τις εφαρμόζουν ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, χωρίς τούτο να επισύρει καμία απολύτως πειθαρχική ή άλλη ποινή.

Θα ήταν, λοιπόν χρήσιμο, αλλά και επιτακτικό η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο όσο και εάν κάποιοι δε θέλουν να λέγεται «ΕΘΝΙΚΗΣ», είναι εν τοις πράγμασι «ΕΘΝΙΚΗΣ» παιδείας, βάσει ρητής συνταγματικής επιταγής, να φρεσκάρει λίγο τη μνήμη της διαβάζοντας και πάλι προσεκτικά τη διάταξη του άρθρου 16§2 του Συντάγματος, ως και το άρθρο 2§§4 & 16 της ως άνω εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, αντί να δίδει συνεντεύξεις, που στηρίζονται σε ανύπαρκτα γεγονότα, θολές και ασαφείς κατηγορίες και θέσεις παραβιάζουν κατάφωρα το Ελληνικό Σύνταγμα, στο οποίο υποτίθεται ότι υποχρεούται να υπακούει.

Με εκτίμηση
Ευτύχιος Νικόπουλος


Από το ....ksipnistere

Τι είναι αυτό; Δείτε πως λειτουργούν οι εντός των τειχών προδότες.....


Την στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να περισώσει την ελληνική ονομασία και ιστορία της Μακεδονίας από τον σφετερισμό των Σλάβων της Βαρδάσκας, υπάρχει κάποιο "ελληνικό" κόμμα που έχει ήδη αναγνωρίσει την Βαρδάσκα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας........

Πετάξτε τους έξω από την Βουλή......

(την αφίσα είδαμε στο Αλεπού του Ολύμπου)

Ο κ Μαντέλης σε ρόλο…Σαμψών; Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Για τη διαφθορά και αδιαφάνεια που έχουν διαβρώσει το «μεδούλι» της ελληνικής κοινωνίας, για διεφθαρμένους πολιτικούς, κρατικούς λειτουργούς, επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους, δικαστικούς, δημοσιογράφους, αστυνομικούς, ιερωμένους ακούσαμε πολλά στη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών αλλά ΔΕΝ βιώσαμε μέχρι σήμερα την πολυπόθητη ΚΑΘΑΡΣΗ στο μέγεθος και στην έκταση που θα μας έδινε ελπίδες για εξυγίανση των δομών και των θεσμών του κοινωνικού μας συστήματος!

Η συλλογική μας εμπειρία γινόταν χειρότερη μέρα-με-τη-μέρα ακριβώς επειδή ΟΛΟΙ διαπιστώναμε και τα ΜΜΕ μας επιβεβαίωναν ότι ΟΡΘΑ αισθανόμασταν να έχουμε χτυπήσει πάτο και τίποτε ΔΕΝ μας σώζει εφόσον οι ΕΝΟΧΟΙ ΔΕΝ οδεύουν στις φυλακές και το πλιάτσικό τους (το ανέφερε στην Κομοτηνή και ο κ Πρωθυπουργός) δεν δημεύεται!

Όταν οι πυλώνες που στηρίζουν το κοινωνικό σύστημα είχαν σαπίσει ανεπανόρθωτα από την ΔΙΑΦΘΟΡΑ το ερώτημα ήταν και παρέμενε ποιός Έλληνας ή ποιά Ελληνίδα θα είχε το σθένος, την ειλικρίνεια και την απαιτούμενη συμβολική μυϊκή δύναμη να σπρώξει τους πυλώνες και να πέσει η σκεπή να τους πλακώσει ΟΛΟΥΣ;

Η πρόσφατη εμφάνιση και δημόσια παραδοχή για ΧΟΡΗΓΙΑ του τέως Υπουργού και κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ Μαντέλη εύλογα γεννά, εξαιτίας και του τρόπου που έγινε, το αναπάντεχο ερώτημα:

«Μήπως, τελικά, δεν ήταν αυτό που όλοι νομίσαμε, δηλαδή ΚΥΝΙΣΜΟΣ, αλλά προσωπική απόφαση να διαδραματίσει ρόλο σύγχρονου Σαμψών αυτό που έκανε ο τέως πολιτικός; Μήπως, δηλαδή, ο κ Μαντέλης συμπεριφερόμενος ως Έλληνας ΣΑΜΨΩΝ στην δημόσια ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής παραδοχή του έδωσε στο σαθρό ΠΟΛΙΤΙΚΟ μας σύστημα που λειτούργησε ως ΔΙΑΦΘΟΡΕΑΣ θεσμών και δομών, συλλογικής και ατομικής συνείδησης των Ελλήνων το τράνταγμα που χρειαζόταν για να επιταχυνθεί η κατάρρευσή του; Μήπως πρέπει να δούμε τον κ Μαντέλη ως σύγχρονο Σαμψών που έκανε, επί τέλους, αυτό που οι Έλληνες ευχόμασταν και περιμέναμε να κάνει κάποια στιγμή, κάποιος πολιτικός;”

Ρωτάω εγώ, εσείς τι λέτε;

30 Μαΐου 2010

Διατί έπεσεν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία; Οι συγκλονιστικές ομοιότητες με την σύγχρονη Ελλάδα!!!!

«Ο Ιωσήφ Βρυέννιος, ο διδάσκαλος του προμάχου της Ορθοδοξίας Μάρκου του Ευγενικού, διεκτραγωδεί την προ της αλώσεως ενσκήψασαν διαφθοράν.

Το ιερατείον πρώτον είχε διαφθαρεί. Οι πλείστοι των κληρικών εχειροτονούντο επί χρήμασι. Κλήρος σιμωνιακός εθνική συμφορά, άλας μωρόν! Τα μυστήρια επωλούντο υπό των αναξίων τούτων κληρικών. Με πληρωμήν, με δώρα εδίδετο η άφεσις των αμαρτιών και μετεδίδετο το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Επίσκοποι, άγαμοι κληρικοί, μοναχοί, οι την παρθενίαν επαγγειλάμενοι, αναιδέστατα συνέζων μετά μοναστριών. Οι δε κοσμικοί μιμούμενοι τους κληρικούς προ της τελέσεως του μυστηρίου του γάμου συνέζων μετά των γυναικών. Το άγιον όνομα του Θεού εβλασφημείτο δημοσία και ουδείς υπέρ αυτού ήρε φωνή διαμαρτυρίας, ενώ θα έπρεπεν, υπερασπισταί της τιμής του ονόματος του Θεού, να προτιμήσωμεν μαρτυρικόν θάνατον παρά των ασεβών ή σιωπώντες να γινώμεθα συνένοχοι των βλασφημούντων.


Όρκοι εις δημοσίαν διάταξιν. Η αδιαφορία των πολιτών δια τας ανάγκας του γείτονος, της κοινωνίας, του κινδυνεύοντος κράτους μεγίστη. Η φιλαυτία εβασίλευε, τα ίδια εκάστου συμφέροντα εθεραπεύοντο. Τα τείχη της πόλεως παρουσίαζον φθοράς και έχρηζον συντόμου επισκευής, αλλ’ οι έχοντες τους υλικούς θησαυρούς προετίμων να κτίζουν τριωρόφους κατοικίας ή να διαθέτουν το χρήμα υπέρ της κοινής ασφαλείας. Η φιλαργυρία των πλουσίων απαραδειγμάτιστος. Όταν ο τελευταίος μαρτυρικός βασιλεύς Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος ανέλαβε την εξουσίαν, το δημόσιον ταμείον ευρέθη κενόν. Διό θερμοτάτην προς τους πλουσιωτέρους της πόλεως απηύθυνε έκκλησιν, ζητών την συνδρομήν αυτών. Αλλ’ οι μεγιστάνες ηρνήθησαν διισχυριζόμενοι ότι είναι…..πένητες ! Πένητες; Ποιοι; Αυτοί των οποίων τα υπόγεια των μεγάρων ευθύς μετά την άλωσιν ανέσκαψαν οι Τούρκοι και ανεκάλυψαν θησαυρούς μεγίστους, ικανούς να εξοπλίσουν στρατούς και στόλους !

Ο ίδιος ο αυτοκράτωρ συνομιλών με τον Φρατζήν εξεφράζετο πικρώς λέγων, ότι πέριξ του θρόνου δεν ευρίσκετο ένας ειλικρινής σύμβουλος, πάντων τα ίδια ζητούντων. Χαρακτηριστικόν δείγμα της ιδιοτελείας είναι και τούτο, ότι, όταν κατά την διάρκειαν της πολιορκίας της πόλεως τα εξωτερικά τείχη υπό των βολών του τηλεβόλου υφίσταντο σοβαράς βλάβας και ηνοίγοντο ρήγματα , τα οποία είχον ανάγκην αμέσου επισκευής, μηδέ εν τη υστάτη ταύτη ώρα, λησμονούντες το ίδιον συμφέρον, επείθοντο να παράσχουν την αναγκαίαν ύλην και εργασίαν πριν ή πληρωθούν την τιμήν αυτής.»

Εδημοσιεύθη εις το υπ’ αριθμ. 17-18/1953 τεύχος του περιοδικού “ Κιβωτός” επί τη 500ή επετείω από της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως.


πηγή Σύνδεσμος 71

ΣΧΟΛΙΟ
Νομίζω φίλοι μου ότι πολλά από αυτά που περιγράφει ο Ιωσήφ Βρυέννιος συμβαίνουν και σήμερα. Διαφθορά κληρικών, αδιαφορία των πολιτών για τον γείτονα, η φιλαυτία, η φιλαργυρία και η πατριδοκαπηλία των πλουσίων.....

Μπας κι ο Βρυέννιος περιγράφει την νεοελληνική πραγματικότητα;

Υπάρχει πάντως μια διαφορά. Η Πόλη της τελευταίες της στιγμές τις έζησε υπό την εξουσία ενός πατριώτη και ήρωα Ελληνα ηγέτη. Η Ελλάδα του σήμερα ζει τις τελευταίες της στιγμές (πραγματικά ελπίζω να διαψευστώ) ως ενιαία κρατική οντότητα υπό την εξουσία ενός προδοτικού ξενόφερτου συμφερτού......

Ετσι στην Πόλη μέσα στην γενική διαφθορά, όρθωσε το ανάστημά του ο Κωνσταντίνος και κράτησε το φρόνημα των Ελλήνων ψηλά ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν και να επιβιώσουν μέσα στην φωτιά των 400 και πλέον ετών στυγνής τουρκικής σκλαβιάς.
Σήμερα ο Τούρκος ήρθε και τον περιποιήθηκαν οι πολιτικοί ως γιουσουφάκια, με υποκλίσεις και ραγιαδισμό. Φυσικά μετά έφυγε για να πάει να γιορτάσει με τους ομοεθνείς του την Αλωση της Πόλης μας και οι ξεφτιλισμένοι προδότες που μας έχουν φορτωθεί, έμειναν εδώ και όπως ήταν επόμενο κανείς τους δεν είχε να πεί τίποτα για την μαύρη επέτειο.....

Τι στα κομμάτια κοιμισμένοι ψηφίσαμε;

Ούστ πουλημένοι.......

Δελτίο Τύπου από το Πατριωτικό Μέτωπο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα 29 Μαϊου 2010

Στις 15 Ιουνίου θα είναι έτοιμο το Στέκι των Πατριωτών, το Στέκι των Πανελλήνων, στην Αρμοδίου 14, στο Κέντρο της Αθήνας. Ένας ανοιχτός χώρος για όλους τους Έλληνες, αλλά και όσους αγαπούν τον τόπο αυτόν που γέννησε τη Δημοκρατία, την θυσία για το «συναμφότερον», την αντίσταση κατά όλων των μορφών βίας.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί όλους τους Έλληνες να έλθουν σε αυτό το προσκλητήριο φιλίας, ομόνοιας, συμπαράταξης στον κοινό αγώνα, για να μην ολοκληρωθούν τα σχέδια των νεοταξιτών για την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού και τη μείωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά τις θέσεις μας, υπενθυμίζουμε:

  1. Το Πατριωτικό Μέτωπο, δεν είναι Κόμμα. Είναι παλλαϊκό Κίνημα, βασισμένο στην αυτοοργάνωση και όχι σε ιεραρχικές δομές. Δεν έχει και ούτε πρόκειται να αποκτήσει «προέδρους, αντιπροέδρους, γενικούς γραμματείς, καθοδηγητές, κομμισάριους, ινστρούχτορες, γκαουλάιτερς».
  2. Δεν φιλοξενεί στους κόλπους του επαγγελματίες πολιτικούς. Ούτε «επαγγελματίες επαναστάτες» του τύπου «εμείς θα σώσουμε τον λαό για λογαριασμό του», ούτε «επαγγελματίες πατριώτες» του τύπου «ζήτω η πατρίδα, ζήτω η θρησκεία, τρία βιβλία 40 ευρώ».
  3. Δεν έχει, και ούτε πρόκειται να αποκτήσει κυρίαρχη ιδεολογία, γεννημένη είτε από νεοχεγγελιανά δόγματα (μαρξοειδή, μπακουνοειδή κλπ), είτε από τις παλαιοπροσωσικές-νεοκελτικές φασιστοειδείς θεωρίες.

Το Πατριωτικό Μέτωπο βασίζει την πολιτική του σκέψη, στις εξής θεμελιώδεις αρχές:

  1. Στην αρχή του Αριστοτέλη η οποία διαμορφώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το σύγχρονο παγκόσμιο κίνημα των λαών και εθνών κατά της παγκοσμιοποίησης και διατυπώθηκε από τον φιλόσοφο αντισιωνιστή Τσόμσκυ: «Το Κίνημα θα πρέπει να είναι μια ενεργή διαδικασία σε διαρκή εξέλιξη από μόνο του. Δεν μπορεί να καταθέσει ένα «μανιφέτο-μπούσουλα» πάνω στο οποίο θα κινηθεί, δεδομένου ότι η νεώτερη ιστορία των λαών μας δίδαξε πως, όποτε αυτό έγινε, παρήγαγε –ισμούς, που το μόνο που κατάφεραν τελικά είναι να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα την κοινωνία των ανθρώπων».
  2. Στην εμπειρία από τα σύγχρονα κινήματα των λαών και των εθνών κατά της παγκομιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων (ordine nuovo). Με πρώτο και καλύτερο το Πατριωτικό Κίνημα της Αργεντινής και του λαού της, το οποίο απέδειξε πως όταν οι λαοί πάρουν στα χέρια τους την υπόθεσή τους, τότε μπορούν να πετάξουν στη χωματερή και τα hedge funds του Σόρος, και τις Goldman Sacks και το ΔΝΤ αλλά και όλους όσους θέλουν τους λαούς σκυμμένους στα «γεωπολιτικά και πολιτιστικά» σκουπίδια των must, των inn αλλά και των politically correct της pax americana.
  3. Και τέλος, στο σημαντικότερο θεμέλιο, που είναι η ιστορία αυτού του τόπου, η οποία θυσιαστικά καταγράφηκε από τους εθνεγέρτες του όπως ο Ρήγας Φεραίος και ο Πατρο-Κοσμάς ο Αιτωλός, από τους επαναστάτες του όπως ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης, από τους ποιητές του όπως ο Καβάφης και ο Ελύτης, από τους δασκάλους του όπως ο Αντύπας και ο Γληνός, από τους Μακεδονομάχους του όπως ο Μελάς και ο Κόττας, από όλους όσους φόρτωσαν στο σύμβολο της Ελευθερίας, την ελληνική σημαία, όλα αυτά για τα οποία το γένος αγωνίσθηκε και μάτωσε, όπως ο Γλέζος και ο πιο πρόσφατος ήρωας μας, Σολομός Σολωμού.

Λέμε πολύ απλά στον ελληνικό λαό, ως απλοί πολίτες προς απλούς πολίτες, πως δεν χρειάζεται να είμαστε αριστεροί η δεξιοί για να καταλάβουμε πως όσο πιο σύντομα γίνεται και μέσα από τον κοινό αγώνα:

  1. Πρέπει να σταματήσουμε την διάλυση της κοινωνικής μας συνοχής. Με επιστροφή στη δραχμή και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής, διατίμηση στα είδη πρώτης ανάγκης (διατροφή, καύσιμα), ανηλεές κυνηγητό των πολυεθνικών πολυμάγαζων με ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης, κατάσχεση των περιουσιών των διεφθαρμένων πολιτικών και δημόσιων λειτουργών και φυσικά την επιστροφή στην κοινωνία της αλληλεγγύης, με κάθετα και σαφή μέτρα προστασίας του εργαζόμενου και του συνταξιούχου.
  2. Πρέπει να προστατέψουμε τον απειλούμενο εθνοχώρο μας, από την σχεδιαζόμενη κονιορτοποίησή του με τα ΟΧΙ μας. Όχι στο σχέδιο Ανάν, όχι στη μετονομασία της Μακεδονίας μας σε «Νότια Μακεδονία», όχι στην κοσσοβοποίηση της Θράκης, όχι στη διχοτόμηση του Αιγαίου και φυσικά όχι στο νέο ξεριζωμό που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου.
  3. Πρέπει να υπερασπιστούμε τους μόχθους του Λαού μας, εθνικοποιώντας τις κεντρικές τράπεζες και τις υποδομές (εθνικοί οδοί, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρισμός, ύδρευση κλπ).
  4. Πρέπει να βάλουμε φραγμό στην μεθοδευμένη βίαια αλλαγή του δημογραφικού ιστού της χώρας, που συστηματικά προγραμμάτισαν και εκτέλεσαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και με συνέπεια υπηρετούν οι σημερινοί κυβερνώντες νεοταξίτες και οι σύμμαχοί τους.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, απευθυνόμενο ιδιαίτερα στους νέους, οι οποίοι ως οι πιο γνήσιοι εκφραστές της ανάγκης για μια άλλη Ελλάδα και όχι αυτή που τους προσβάλλει και τους ταπεινώνει όπως η σημερινή, τους καλεί να κάνουν το Στέκι των Πατριωτών, το Στέκι των Πανελλήνων, σπίτι τους. Το Κίνημα, ως πρώτη προτεραιότητα θέτει το ζητούμενο: Οι νέοι μας, απαλλαγμένοι από τη σκουριά και τις αμαρτίες του παρελθόντος, να πάρουν το Κίνημα στα χέρια τους και να το μετατρέψουν σε εργαλείο όχι μόνο τιμωρίας των ενόχων, αλλά και χτισίματος του δικού τους μέλλοντος, το οποίο οι παλαιότεροι «ούτε στα πιο τολμηρά όνειρά μας δεν μπορούμε να δούμε». Έτσι για να αντικρύσουμε επιτέλους τα όνειρα του ποιητή μας, να παίρνουν εκδίκηση. Το Στέκι λοιπόν των Πατριωτών, το Στέκι των Πανελλήνων, πρώτα απ’ όλα, είναι και θα παραμείνει το στέκι της νεολαίας μας.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακολουθώντας τις διάφορες προσεγγίσεις που αναπτύσσονται κυρίως στο διαδίκτυο, διαπιστώνουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων bloggers, στηρίζει το Κίνημα. Αντίθετα, οι δύο άκρες του συστήματος, αποκαλούν το Πατριωτικό Μέτωπο, οι μεν ακροδεξιό, οι δε ακροαριστερό. Συμπέρασμα αδέλφια: Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Πατριωτικό Μέτωπο

Ακαδημίας 88

Αθήνα

Τηλ. Συντονιστή:

6979112273

www.pamet.gr

Ετσι χτίζεται η νέα Ελλάδα......................

ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ...
Θες να φτιάξεις το νέο σου σπίτι στην πλάκα με θέα την ακρόπολη και φοβάσαι μήπως βρεις αρχαία; Μην σκοτίζεσαι...Το υπουργείο απολιτισμού σε επιχορηγεί με μια πρωτοποριακή μέθοδο...

Η νέα μέθοδος αντισεισμικής θωράκισης νεόδμητων οικοδομών σου προσφέρει δυνατά θεμέλια χιλιάδων ετών για σένα και την οικογένεια σου αλλά ταυτόχρονα σε ''δένει'' με την ιστορία της χώρας σου που τόσο αγαπάς και σέβεσαι....

Αλλη μιά Eurovision με ψήφους από τα Υπουργεία Εξωτερικών των χωρών τελείωσε...Νικήτρια φέτος η Μέρκελ που μοιράζει λεφτά!!!

Η νικήτρια του διαγωνισμού την ώρα που ερμήνευε το τραγούδι της....

Πως γίνεται από τόσες Ευρωπαικές χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό να έχουν μαζευτεί ΜΟΝΟ οι Γερμανοί 20.000 άνθρωποι σε ανοικτό στάδιο με γιγαντοθόνες να πανηγυρίσουν;

Τι παραπάνω γνώριζαν από εμάς;

Ως πότε οι πόντοι θα βγαίνουν από τα Υπουργεία Εξωτερικών των χωρών;

Φετινή νικήτρια αναδείχθηκε η χώρα που όλοι (οι Ευρωπαίοι) θέλουν να γλύψουν αφού μοιράζει λεφτά....
Η Γερμανία....Νεαρά δεσποινίδα ανοιγόκλεινε το στόμα της και όλοι άκουγαν την φωνή της Ανγκέλας Μέρκελ..........

Τι δούλεμα τρώμε;
Συγχαρητήρια στον Αλκαίο και τα παιδιά για την φιλότιμη προσπάθεια.

Για μια ακόμα φορά "θερμά συγχαρητήρια" στην κυβέρνηση που αποφάσισε να συμμετάσχει στο πανηγύρι της Ευρώπης δαπανώντας μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ, την ίδια χρονιά που περιέκοψε τις Εθνικές παρελάσεις!!!!!!

Να μην ξαναπάμε.......

ΘΑΝΟΣ

Ο ψεύτης πρέπει να έχει πάντα το νού του......να μην είναι αφηρημένος κ. Ομπάμα.

Θα υπήρχε ποτέ περίπτωση σε συνέντευξη ή μέσα σε συζήτηση να λέγατε αναφερόμενος στα θρησκευτικά σας πιστέυω "στην μουσουλμανική μου πίστη"; Αποκλείεται.....εκτός κι αν είστε μουσουλμάνος.......

Γλώσσα λοιπόν λανθάνουσα....
Ο Ομπάμα δίνει συνέντευξη στον δικό μας ελληνοαμερικάνο Στεφανόπουλο και ξεστομίζει άθελά του την αλήθεια....

Είναι απολαυστικός ο τρόπος που τον διορθώνει ο Στεφανόπουλος και κομπλάρει πριν "αυτοδιορθωθεί" ο Ομπάμα......
Το φάγανε το κουτόχορτο τα Αμερικανάκια.....



το βιντεάκι το είδαμε στο EL.GR

Λίγες σκέψεις και συγκρίσεις με αφορμή την θλιβερή επέτειο της Αλώσεως.

Αν ψάξετε να βρείτε παρόμοια εικόνα στε σημερινά ελληνικά σχολεία ...ξεχάστε το.

Μετά από μια καταπληκτική εξιστόρηση των γεγονότων της Αλώσεως (που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ) στο ιστολόγιο Αγία Σοφία ακολουθεί μια τελευταία ενότητα με "Κρίσεις για το σήμερα". Σας την παραθέτω καθώς νομίζω ότι με εκφράζει απόλυτα και ίσως τους περισσότερους από εμάς. (Οσο κι αν προσπάθησα δεν μπορεσα να βρώ τον συγγραφέ αν κάποιος καταφέρει και τον βρεί ας ενημερώσει).

Eπειδή μελετούμε ιστορία για να γίνουμε καλύτεροι, όπως είπε και ο Πολύβιος, αλλά και επειδή είμαι απογοητευμένος και αηδιασμένος από τη σήψη και τη διαφθορά του συστήματος της σύγχρονης Ελλάδος θεωρώ χρέος μου να γράψω μερικά σχόλια για το σήμερα.

Σήμερα λοιπόν στην πατρίδα μας, μαζί με την σαπίλα και την διαφθορά, βασιλεύει η υποκρισία και η αλαζονεία, χαρακτηριστικά που συναντά κανείς στους ταγούς αυτού του κράτους και στούς λακέδες τους: τους μεγαλοδημοσιογράφους, τους μεγαλοσυνδικαλιστές και άλλα τρωκτικά που ζούν από τα χρήματα που έπρεπε να παίρνει ο μικροσυνταξιούχος, ο υπάλληλος, ο άνεργος, ο εργάτης και η πολύτεκνη μητέρα. Είμαι απογοητευμένος από ένα σύστημα που από τη μία πλουτίζει τους πλουσίους και από την άλλη φτωχαίνει τούς φτωχούς, που από τη μία προβάλλει τους τιποτένιους του τηλεοπτικού θεάματος και από την άλλη συνθλίβει τους έντιμους και τους ευσυνείδητους εργαζομένους, από ένα σύστημα που από τη μία διογκώνει τα ελλείματα του κράτους και από την άλλη φουσκώνει τις τσέπες των διαχειριστών αυτού του κράτους.


Σήμερα για να μην κλωνιστεί αυτό το σύστημα και να μην χάσουν την βολή τους και τον πλούτο τους οι καλοβολεμένοι δισεκατομμυριούχοι πολιτικοί μας, οι μεγαλοεκδότες μας, οι βιομήχανοι μας, και οι μεγαλοδημοσιογράφοι μας αλλά και για να μπορέσουν να κτίσουν την βιλίτσα τους στήν Εκάλη οι φακελάκηδες δημόσιοι υπάλληλοι, οι μεγαλοεργολάβοι των δημοσίων έργων, οι προμηθευτές του Δημοσίου και οι μεγαλοσυνδικαλιστές μας, προσπαθούν να εξαλείψουν την σκέψη και την κρίση από τον μέσο Έλληνα για να τον εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο, κλείνοντας και άλλα εργοστάσια και άλλες βιοτεχνίες, βουλιάζοντας το μικροεμπόριο, καταστρέφοντας την γεωργία και την παραγωγή αυτού του τόπου.

Στήν Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν δύο μέτρα καί δύο σταθμά:

Από την μία εφημερίδες καί ΜΜΕ δείχνουν να κατηγορούν τους Αμερικάνους και από την άλλη υπηρετούν πιστά τα πειθήνια όργανα των Αμερικάνων που είναι οι ηγέτες μας και οι υπουργοί μας, με αποκορύφωμα το σχέδιο Ανάν που το υποστήριζαν όλες οι ψευτοδημοκρατικές εφημερίδες και το οποίο παρέδιδε στην αγκαλιά των Τούρκων και των Αγγλοαμερικάνων την Κύπρο. Τηλεόραση και ραδιόφωνο έχουν κατακλυστεί από αυτούς που προσπαθούν μέ ήπιο τρόπο να μας θέσουν κάτω από την εξουσία της υπερδύναμης, των πολυεθνικών ή με άλλα λόγια της νεοφασιστικής τάξης πραγμάτων.

Από την μία οργανώσεις, κράτος και "προοδευτικά" ή προδοδευτικά κόμματα κόπτονται γιά τους αδυνάτους και τις ξένες μειονότητες στην Ελλάδα και από την άλλη ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την μειονότητα μας στην Πόλη που εξοντώθηκε, για τους σκοτωμένους Κυπρίους του '74, για τους αγνοούμενους ή για τους Κύπριους πρόσφυγες. Ιδιαίτερα οι ψευτοαριστεροί ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας για τους χιλιάδες πραγματικούς αριστερούς που τρελλαίνονται στα λευκά κελιά ή για την Κουρδική και Ποντιακή μειονότητα που τρομοκρατείται και φυλακίζεται, αλλά τείνουν χείρα φιλίας σε αυτό το κράτος! Ενώ οι ευαίσθητοι προοδευτικοί (οι οποίοι στην ουσία ενδιαφέρονται μόνο για την πρόοδο της τσέπης τους) δυσφορούν όταν δεν γίνεται το τζαμί στην Αθήνα ή όταν γίνονται σκίτσα με τον Μωάμεθ ή όταν προσβάλλονται οι μουσουλμάνοι της Θράκης (ας θυμηθούμε το τζαμί στην Κομοτηνή) καί απαιτούν να γίνονται σεβαστές οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των λαών. Οι ίδιοι ευαίσθητοι προοδευτικοί πολεμούν με όλη τους την δύναμη την δική μας Εκκλησία. Γράφουν βιβλία που χλευάζουν τον Ιησού, αδιαφορούν για την καταστροφή και βεβήλωση εκκλησιών στην Πόλη και στην Β. Κύπρο, αδιαφορούν όταν καταστρέφονται από τα θεμέλια τα ορθόδοξα μοναστήρια στο Κόσσοβο ή όταν γίνονται καλλιστεία στην Αγία Σοφία. Οταν ξεσηκώνονται οι ορθόδοξοι τους λένε οπισθοδρομικούς και μεσαιωνικούς, όταν ξεσηκώνονται οι μουσουλμάνοι, τότε λένε ότι πρέπει να σεβόμαστε τα ιερά και τα όσια των λαών. Πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά.


Ας έρθουμε και στήν Τουρκία. Η κατάσταση είναι κωμική. Τό σύστημα έστρωσε δουλικά το χαλί στην Τουρκία, με εντολή των Αμερικάνων, για να μπεί το κράτος αυτό στην Ευρώπη, χωρίς μισό αντάλλαγμα. Τό σύστημα συνεργάζεται και κάνει το φίλο με ποιόν; Με τον κατακτητή μας. Και όσοι δεν κάνουν τον φίλο κατηγορούνται από τούς δημοσιογράφους ως ακροδεξιοί.

Γιατί οι συνεργάτες με τον Γερμανό κατακτητή ήταν φασίστες και κατακριτέοι ενώ οι συνεργάτες με τον Τούρκο κατακτητή είναι δημοκράτες και άξιοι επαίνου; Θα πει κανείς ότι τώρα με τους Γερμανούς είμαστε φίλοι και πρέπει να γίνουμε και με τους Τούρκους. Μα γίναμε φίλοι όταν ξεκουμπίστηκαν οι κατακτητές και πήγαν από εκεί που ήρθαν. Με τους Τούρκους κατακτητές τουναντίον και δεν έφυγαν από εκείνα που κατέκτησαν και προσδοκούν και άλλα. Οι φίλοι των Τούρκων δεν δικαιώνουν την πολιτική της εισβολής καί των επεκτατικών πολέμων; Είναι δημοκρατικό το να ξεχνάς μία εισβολή ύστερα από κάποια χρόνια και να κάνεις τον φίλο με αυτόν που άρπαξε εδάφη, έκανε γενοκτονία, παιδωμάζωμα και κατέστρεψε πολιτισμούς; Δηλαδή οι προοδευτικοί μας λένε ότι αν ο Χίτλερ νικούσε, εποίκιζε την Κρήτη για παράδειγμα, θα έπρεπε τώρα να ζούμε αρμονικά με τα παιδιά των εποίκων, γιατί αλλοιώς θα είμαστε ρατσιστές και φασίστες. Αν ο Χίτλερ νικούσε δεν θα ασχολούμαστε με τα 1500 θύματα των Καλαβρύτων όπως δεν το κάνουμε γιά τους 1619 αγνοούμενους της Κύπρου. Δηλαδή η πολιτική του Χίτλερ δικαιώνεται με το πέρασμα του χρόνου; Τί δημοκρατία είναι αυτή!

Εφριξα όταν άκουσα σε ραδιοφωνικό σταθμό, κάποιο δημοσιογράφο, γλύφτη του συστήματος, να κατηγορεί ως ακροδεξιούς όσους αποκαλούνε την Κωνσταντινούπολη, Βασιλεύουσα. Δηλαδή είναι δημοκρατικό να την αποκαλούμε Ιστανμπούλ; Δηλαδή ο Παλαιολόγος ήταν ο ακροδεξιός καί ο Μωάμεθ ο κατακτητής ο αριστερός δημοκράτης;


Αλλες αντιθέσεις έχουν να κάνουνε με τις δικές μας διαμάχες και με τις ταμπέλες του Δεξιού και του Αριστερού που μας κολλήσανε κάποτε και τις οποίες οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι επειδή θέλουν χωρισμένο τον ελληνικό λαό, συνεχίζουν να συντηρούν. Πρέπει να είμαστε χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα ώστε να μην προκόψουμε και για να μην υπάρξει αξιοκρατία σε αυτή τη χώρα. Οι δεξιοί πρέπει να διορίζουν δεξιούς και οι αριστεροί αριστερούς, ώστε οι άξιοι και οι ικανοί να μένουν στο περιθώριο.

Αυτή την κατάσταση την υπέθαλπε καί υποθάλπει το κόμμα που βρίσκοταν είκοσι χρόνια στην εξουσία και χρεωκόπησε το Ελληνικό κράτος. Εδώ πάλι χρησιμοποιούνται δύο μέτρα και σταθμά όπου θυμόμαστε μόνο τα εγκλήματα της δεξιάς την περίοδο 1950 μέχρι 1974, αλλά λησμονούμε τα εγκλήματα και τις σφαγές που έγιναν την περίοδο 1942-1949, από τους αριστερούς αντάρτες. Γιατί κατακρίνουμε τον Παπαδόπουλο και επαινούμε τον Βελουχιώτη που εξόντωσε όλες τις αντάρτικες ομάδες που δεν ήλεγχε, δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί είναι γιορτή Δημοκρατίας αυτή που γίνεται στη Μακρόνησο και γιορτή μίσους αυτή του Γράμμου, πού μας έσωσε από την Σταλινική δικτατορία είναι και αυτό άξιο απορίας. Οσοι υποστηρίζουν τόν Χίτλερ που εξόντωσε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκατομμύρια αθώους είναι φασίστες και όσοι υποστηρίζουν τον Στάλιν που εξόντωσε στά γκουλάγκ της Σιβηρίας ίσως περισσότερα εκατομμύρια αθώους, είναι προοδευτικοί. Γιατί ο Μεταξάς ήταν κακός δικτάτορας και ο Κάστρο είναι καλός δικτάτορας; Μάλιστα οι οπαδοί του δικτάτορα Κάστρο μετά βδελυγμίας προσπαθούν να αποκυρήξουν τον δικτάτορα Μεταξά, ο οποίος πήρε την εξουσία και με την έγκριση του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αυτοί οι παραλογισμοί συμβαίνουν μόνο στην χώρα μας και όχι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου καταδικάζονται και οι δύο μεγάλοι σφαγείς του εικοστού αιώνα (Χίτλερ, Στάλιν).

Μία άλλη αντίθεση είναι η σχετική με τους ακροαριστερούς τρομοκράτες που σκορπούσαν τον θάνατο για 30 χρόνια και τους ομοϊδεάτες τους που καίνε τον πανεπιστημιακό χώρο καί καταστρέφουν τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα πολιτών. Αυτούς τα ΜΜΕ και διάφοροι προδοδευτικοί δεν τους έχουν αποκαλέσει ποτέ ακροαριστερούς. Δημοσίευαν τις ποτισμένες μέ αίμα προκηρύξεις τους, και έδειχναν να τους συμπαθούν κιόλας. Αν κάποια αντίθετη ομάδα κάνει αντίστοιχες ενέργειες, τότε όλοι τους δείχουν με το δάκτυλο και τους αποκαλούν με πάθος "ακροδεξιούς".


Ενας άλλος σφαγέας που δεν τολμά να καταδικαστεί από το ελληνικό κράτος και τους προδοδευτικούς είναι ο Κεμάλ, ο εμπνευστής του Χίτλερ. Είναι γνωστό ότι ο Χίτλερ όταν τον ρώτησαν για την κρίση της ιστορίας σχετικά με την εξόντωση των Εβραίων, είχε πεί: "Ποιός θυμάται τούς Αρμενίους;". Ετσι τό κράτος μας μέ τους λακέδες του υπακούοντας τυφλά στό Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εβραίων τιμά τό ολοκαύτωμα των Εβραίων καί αρνείται να τιμήσει την μνήμη των σφαγμένων Μικρασιατών από τον Κεμάλ. Μάλιστα ο "πρίγκηπας" πολιτικός μας έχει καταθέσει και στεφάνι στο μαυσωλείο του σφαγέα των Ελλήνων, στην Αγκυρα. Όποιος αρνείται το ολοκαύτωμα των Εβραίων είναι ρατσιστής, όποιος αρνείται το ολοκαύτωμα των Ελλήνων σημαίνει ότι "είναι προδευτικός κοιτάζει μπροστά και έχει ξεφύγει από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος". Πάλι δύο μέτρα καί δύο σταθμά.

Κλείνοντας θέλω να ελπίζω ότι τα νέα παιδιά δεν θα υποκύψουν στα πρότυπα που προβάλει η τηλεόραση. Πρότυπα που έχουν να κάνουν με τον εύκολο πλουτισμό, με την ομορφιά του σώματος, με την προστυχιά, με την καλοπέραση και το γλέντι, με την ευτέλεια, με την φιγούρα αλλά θα προστρέξουν στα πρότυπα που μας δίδαξε ο Ομηρος όπως η αγάπη για την οικογένεια και την πατρίδα, στα πρότυπα που μας δίδαξε ο Σωκράτης, όπως η ηθική καί η πίστη στους νόμους, στα πρότυπα του Ρωμανού καί του Παλαιολόγου, όπως η αυτοθυσία για την σωτηρία της πατρίδας, στα πρότυπα των Πατέρων της Εκκλησίας μας, όπως η αγάπη στον φτωχό και στον πλησίον μας, στα πρότυπα των επαναστατών του '21, όπως είναι η ελευθερία, γιατί σε αυτά στηρίζεται η πραγματική Δημοκρατία.

Αγνωστες πτυχές της πολιορκίας της Πόλης. Ο Φλαντανελάς κρατά ψηλά την ελληνική ναυτική παράδοση τσακίζοντας τον τουρκικό στόλο με 4 πλοία!!!

Στίς 20 Απριλίου όλοι οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στά τείχη πού βλέπουν στήν Προποντίδα γεμάτοι περιέργεια. Πανιά φάνηκαν στόν ορίζοντα καί όλοι ανεθάρρησαν ότι έρχεται επιτέλους η βοήθεια από τόν πάπα. Τά πλοία ήταν μόλις τέσσερα, αλλά ίσως ήταν η εμπροσθοφυλακή ενός μεγάλου χριστιανικού στόλου πού πλησίαζε νά διώξει τούς βαρβάρους. Δυστυχώς όμως τα σκάφη αυτά ήταν εκείνα στα οποία ο Κωνσταντίνος είχε παραγγείλει προμήθειες για τους κατοίκους. Τά τρία ήταν Γενοβέζικα καί τό ένα καί μεγαλύτερο ήταν βασιλικό καί είχε καπετάνιο τόν περίφημο Φλαντανελά. Τά πλοία αρχικά είχαν καθηλωθεί στήν Χίο από βόρειους ανέμους, αλλά τώρα οι ισχυροί νοτιάδες τά έσπρωχναν πρός τόν Κεράτιο. Ο Μωάμεθ αμέσως διέταξε τόν Μπαλτόγλου νά πάρει όλη τή δύναμη από τό Διπλοκιόνιο (Mπεσικτάς) καί νά τά συλλάβει. Τά τέσσερα μεγάλα πλοία περικυκλώθηκαν από τά δεκάδες μικρότερα τουρκικά καί τό χειρότερο ήταν ότι ο άνεμος έπαψε νά φυσά. Ο καπουδάν πασσάς εμβόλισε τόν βυζαντινό δρόμωνα καί άρχισε μία σκληρή μάχη σώμα μέ σώμα. Οι ελπίδες των χριστιανών ήταν ελάχιστες αλλά υπό τό βλέμμα των χιλιάδων κατοίκων αγωνίζονταν μέ γενναιότητα. Τά χριστιανικά πλοία δέθηκαν μεταξύ τους καί έμοιαζαν σάν ένα οχυρό μέσα στήν θάλασσα, τό οποίο χιλιάδες τούρκοι προσπαθούσαν νά τό εκπορθήσουν. Ο κυβερνήτης Φλαντανελάς δέν έπαψε στιγμή νά εμψυχώνει τους άντρες του καί συνέχισε με ένα τεράστιο πέλεκυ να πολεμά μέ πείσμα. Αλλά καί κάποιος άλλος είχε αγωνία για τήν έκβαση της παράξενης αυτής ναυμαχίας. Ο σουλτάνος έφιππος είχε μπεί στό νερό καί εκτόξευε απειλές καί ύβρεις κατά του ναυάρχου του.

"ο δέ αμηράς θεωρών μηδέν άξιον έργον ποιούντα τόν τοσούτον καί τηλικούτον στόλον αλλά μάλλον ήττονα όντα, μανείς καί θυμώ ληφθείς, βυχώμενος καί τούς οδόντας τρίζων ύβρεις ενέχεε εις τούς αυτού, δειλοκάρδιους καί γυναικώδεις καί ανωφελείς αποκαλών, καί τόν ίππον κεντρίσας ήλθεν εντός της θαλάσσης..."

Η μοίρα παίζοντας τό παιχνίδι της έκανε τόν νοτιά νά δυναμώσει, έσπρωξε τά μεγάλα πλοία πρός τόν Κεράτιο κόλπο πού ήταν οι υπόλοιπες ιταλικές γαλέρες του Τρεβιζάνου καί του Ζαχαρία Γριώνη καί τά τούρκικα υποχώρησαν. Ισως ήταν ευκαιρία νά επιτεθούν όλα τά χριστιανικά πλοία καί νά διαλύσουν τόν στόλο του Μωάμεθ αλλά δέν τό έκαναν. Η σωτηρία των εξαντλημένων χριστιανών ναυτικών αναπτέρωσε τό ηθικό των κατοίκων της Πόλης, ενώ ντρόπιασε τούς Οθωμανούς των οποίων οι απώλειες ξεπέρασαν τούς χίλιους σκοτωμένους. Ο Μωάμεθ έξαλλος ήθελε νά παλουκώσει τόν άτυχο Μπάλτογλου αλλά τόν συγκράτησαν οι στρατηγοί του. Ράβδισε ο ίδιος τό ναύαρχο, τόν καθαίρεσε καί όρισε αντικαταστάτη τόν Χαμουζά πασσά, ενώ τήν περιουσία του όλη τήν μοίρασε στούς γενίτσαρους, όπως συνηθίζοταν σέ παρόμοιες περιπτώσεις.

πηγή Βυζαντινή Αυτοκρατορία

Ας δούμε πως περιγράφει ο Γεώργιος Φραντζής στο "Χρονικό" του την ναυμαχία καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας:

Και ενώ γίνονταν αυτά και η Πόλη πολιορκούνταν, τρία γενοβέζικα καράβια, παίρνοντας φορτίο από τη Χίο και βρίσκοντας κατάλληλο άνεμο, έπλευσαν προς εμάς. Καθώς πορεύονταν βρήκαν άλλο ένα βασιλικό της Σικελίας με φορτίο σίτου, που ερχόταν κι αυτό. Σε μια νύχτα έφτασαν κοντά στην Πόλη, και το πρωί τα είδαν τα περιπολικά καράβια του αμιρά· και από τον υπόλοιπο στόλο ένα μεγάλο μέρος όρμησε εναντίον τους με χαρμόσυνες κραυγές, τύμπανα και ήχους σαλπίγγων, με την ελπίδα πως θα τα αιχμαλωτίσουν εύκολα. Όταν πλησίασαν και άρχισαν τη μάχη και ακροβολίστηκαν, πρώτα επιτέθηκαν με οίηση εναντίον του βασιλικού καραβιού. Το καράβι, με την πρώτη προσβολή με βλητικά μηχανήματα και τόξα και πέτρες, τους δέχτηκε άσχημα. Ήρθαν στις πλώρες κάτω από το καράβι, και με χύτρες φτιαγμένες κατάλληλα με υγρό πυρ και πέτρες τους κρατούσαν και πάλι μακριά, γιατί τους αποδεκάτιζαν φοβερά. Εμείς, βλέποντάς τα αυτά πάνω από τα τείχη, παρακαλούσαμε το Θεό να λυπηθεί και αυτούς και εμάς. Επίσης ο αμιράς, έφιππος στην ακτή, έβλεπε τα όσα γίνονταν. Για τρίτη φορά απομακρύνονταν και κατόπιν έκαναν επίθεση θέλοντας να συμπλακούν με οίηση και με αλαλαγμούς μεγάλους. Οι αξιωματικοί και οι κυβερνήτες στάθηκαν παλικαρίσια και ρωμαλέα και παρότρυναν τους ναύτες να προτιμήσουν το θάνατο από τη ζωή· και ιδιαίτερα ο κυβερνήτης του βασιλικού καραβιού, που ονομαζόταν Φλαντανελάς, ο οποίος έτρεχε από την πρύμνη στην πλώρη, και πολεμούσε σαν λιοντάρι, παροτρύνοντας τους άλλους με φωνές, έτσι που δεν μπορώ να περιγράψω τις κραυγές του και τους κρότους των άλλων, που έφταναν ως τον ουρανό. Η μάχη άρχισε και πάλι μεγαλύτερη, και πολλοί από τα καράβια σκοτώθηκαν και πνίγηκαν· δυο καράβια κάηκαν και βλέποντάς τα τα άλλα δείλιασαν. Ο αμιράς, βλέποντας πως τόσος και τέτοιος στόλος δεν έκανε τίποτε αξιόλογο, αλλά μάλλον ήταν κατώτερος των περιστάσεων, κατελήφθη από θυμό και μανία, βρυχιόταν και έτριζε τα δόντια του και περιέλουε με βρισιές τους δικούς του, αποκαλώντας τους δειλούς στην καρδιά, γυναικούλες και άχρηστους. Κέντρισε το άλογό του και μπήκε στη θάλασσα (τα καράβια ήταν κοντά στην ξηρά όσο η βολή μιας πέτρας), και τα ρούχα του βράχηκαν από τα αρμυρά νερά της θάλασσας. Ο στρατός από την ξηρά βλέποντάς τον να κάνει έτσι αγανακτούσε, λυπόταν και βλαστημούσε το στόλο. Και πολλοί έφιπποι ακολούθησαν τον αμιρά και έφτασαν ως τα καράβια. Οι άνθρωποι του στόλου βλέποντας τον αμιρά να κάνει έτσι, ντράπηκαν για τις βρισιές και, θέλοντας μη θέλοντας και θυμωμένοι πολύ, έστρεψαν τις πλώρες εναντίον των αντίπαλων πλοίων και πολεμούσαν ισχυρά. Τι να πεις! όχι μόνο σε τίποτε δεν έβλαψαν τα καράβια, αλλά έπαθαν και τόσες συμφορές σε νεκρούς και τραυματίες, ώστε δεν μπορούσαν τα τουρκικά καράβια να γυρίσουν πίσω. Σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα, όπως έμαθα, περισσότεροι από δώδεκα χιλιάδες Αγαρηνοί, μόνο στη θάλασσα. Όταν έπεσε η νύχτα, ο στόλος αποχώρησε αναγκαστικά και τα φιλικά καράβια βρήκαν ευκαιρία και μπήκαν στο λιμάνι χωρίς καμιά απώλεια, εκτός από λίγους πληγωμένους μετά λίγες μέρες, δυο τρεις απ’ αυτούς πέθαναν. Ο αμιράς είχε τόσο θυμώσει και οργιστεί εναντίον του ναυάρχου του στόλου του, ώστε ήθελε να τον ανασκολοπίσει, λέγοντας πως εξαιτίας της ανανδρίας και της ολιγοψυχίας του τα καράβια το έσκασαν εκείνη τη νύχτα, και από την απροσεξία του και την ανικανότητά του τα άφησε να μπουν στο λιμάνι. Μερικοί άρχοντες της αυλής του και σύμβουλοί του τον παρακάλεσαν, και χάρισε τη ζωή στο ναύαρχο, αλλά του στέρησε το αξίωμα, και όλη την περιουσία του τη χάρισε στους γενίτσαρους.

πηγή

Οταν οι Ελληνες φέρονταν σαν Ελληνες. Λουκάς Νοταράς ο ήρωας που προτίμησε να θυσιαστεί η οικογένειά του παρά να προσκυνήσει τον Τούρκο.

Ο Μωάμεθ εισέρχεται στην Πόλη στις 29 Μαϊου 1453.

Κάθε πού ζύγωνε 29 Μαΐου ό Γερο-Ζαχαρίας δεν είχε αναπαμό. Έπρεπε να ετοιμάσει το στάρι για το κόλλυβο των «Μαρτύρων της "Αλωσης». Ξάκρινε το καθαρό σπυρί - σπυρί και το 'βαζε να βράσει ήσυχα μέχρι ν' ανοίξει σαν το ρόδο. Ύστερα το στέγνωνε κι έπιανε κατόπιν να το στολίζει χωρίς βιάση. Μάστορας δουλεμένος στην Αγιογραφία, έπιανε το χέρι του. Πάνω στη χιονάτη ζάχαρη θα 'φτιαχνε το δικέφαλο αετό μέσα σε στολίδια απίστευτα.

«Μνήσθητι Κύριε ως αγαθός των δούλων Σου...», μονολογούσε καί τα δάκρυα του τρέχανε ποτάμι.
Μετά τη λειτουργία γίνηκε το τρισάγιο για τους κεκοιμημέμηνους». Κι άμα ο γέρο-Τρύφωνας πήρε να λέει το ''αιωνία η μνήμη'' ό Γερο-Ζαχαρίας σήμανε μονοκάμπανο λυπητερό όπως αρμόζει. Μετά πήρε το δίσκο κι άρχισε να μοιράζει το στάρι. Πρώτα στους πατέρες, έπειτα στους λαϊκούς. Άμάθητοι οι ξένοι από τέτοια έθιμα τον ρώτησαν για όλα τούτα τα παράδοξα. Ό Γερο-Ζαχαρίας τους πήρε παράμερα στο μεγάλο χαγιάτι κι άρχισε να τους μιλάει για τη Μεγάλη Τρίτη του 1453, για το κούρσεμα της Πόλης καί τη θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα. Ένιωθε χρέος ό σεβαστός Γέροντας να τους μνημονεύει όλους μέσα στη Θ. Λειτουργία καί να μιλά γι' αυτούς σ' όσους ρωτούσαν να μάθουν.

Κάθε τόσο ό παππούς έκοβε τη διήγηση στη μέση καθώς ή φωνή τσάκιζε από το κλάμα. Μα εκεί πού βαλάντωνε ό γέροντας ήταν όταν μιλούσε για την ιστορία του άρχοντα Λουκά του Νοταρά πού κρύφθηκε ή θυσία του γιατί τη σκέπασε εκείνη του Παλαιολόγου.

- Το λοιπόν... είπε ό Γερο-Ζαχαρίας. Μετά το τριήμερο κούρσεμα της Πόλης καί τη μοιρασιά των λαφύρων, ό σουλτάνος έκανε συμπόσιο για τη νίκη. Κάποιος τότε μπιστικός του για να φανεί καλός, τον συμβούλεψε να ζητήσει από το Νοταρά να του στείλει πεσκέσι το δεκατετράχρονο γιο του στο παλάτι. Κι αν τον έδινε με τη θέληση του, θα 'δινε ό Σουλτάνος στο Νοταρά θέση ζηλευτή. Αλλιώς θα παίρνε σ' όλους το κεφάλι.

Ποιος ήταν ό Λουκάς ό Νοταράς; Ήταν ό πρώτος Βυζαντινός άρχοντας, από τίς πιο μεγάλες μορφές στα τελευταία ελεύθερα χρόνια της Βασιλεύουσας.

Με ψυχή παιδιού, μα φρόνημα λιονταρίσιο. Ό Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος κρίνοντας άξια, τον έκαμε Πρωθυπουργό, Ύπατο του Κράτους, λειτουργό καί Μέγα Δούκα. Νους λαμπερός ό Νοταράς είχε δει νωρίς τη λατινική απειλή καί αντιστάθηκε σθεναρά.
Τώρα ό γίγαντας αυτός ήταν φυλακισμένος.

Ό Νοταράς στην "Αλωση φρουρούσε τον Κεράτιο από το Πετρίο μέχρι την πύλη της Αγίας Θεοδοσίας με 100 Ιππείς καί 500 σφενδονήτες καί τοξότες. Οί Τούρκοι είχαν μπει στην Πόλη, μα εκείνος αγωνιζόταν ακόμη. Καί σαν τον κύκλωσαν ήρθε ή αιχμαλωσία. Οί δυο γιοι του είχαν πέσει στα τείχη υπερασπίζοντας τον τόπο κι εκείνος πιάστηκε αιχμάλωτος μαζί με την Κυρά του, την κόρη, τον γαμπρό του κι ελπίδα στερνή το δεκατετράχρονο βλαστάρι του.

Καί τώρα τούτο το αγγελούδι του το ζητούσε ό σουλτάνος.- Δεν είναι συνήθεια σε μας, απάντησε ό Βυζαντινός άρχοντας, να δίνουμε με τα χέρια μας τα παιδιά μας στίς ακολασίες σας. Θα ήταν καλύτερα ό ηγεμόνας να μας πάρει το κεφάλι. Ό Νοταράς έστρεψε στοργικά το βλέμμα του στο παιδί του πού στεκόταν ήρεμο, γεμάτο εμπιστοσύνη καί σεβασμό προς τον πατέρα του. Ή σκέψη του άρχοντα έτρεξε μακριά. Καμάρωσε το γιο του μικρό καί τον φανταζότανε μεγάλο. Μα δεν γινόταν αλλιώς. Για να 'ναι σίγουρος πώς το παιδί του θα φύγει άκηλίδωτο ζήτησε το πρώτο αίμα να είναι του γιου του.

Ό πέλεκυς έπεσε. Ό Νοταράς στάθηκε μάρτυρας στο θάνατο του γιου του! Ακολούθησε ο γαμπρός του. Κι υστέρα εκείνος. Έλυσε την ασημένια πόρπη της χλαμύδας καί πρότεινε περήφανα τον τράχηλο πού στιγμή δεν είχε σκύψει στη ζωή του!

Ή φύτρα των Νοταράδων πέρασε στον Παράδεισο.Οί προσκυνητές στο άκουσμα της ιστορίας σταυροκοπήθηκαν. Ταπεινά φίλησαν το σεβάσμιο χέρι του Γέροντα κι έφυγαν.

Κι ο παππούλης πήρε δύο σπυριά για να συγχωρέσει. Ό Θεός να σας αναπαύσει, αδέλφια μου, είπε.

από τον Προσκυνητή

ΣΧΟΛΙΟ

Πρώτον θέλω να σχολιάσω ότι όπως διαπιστώνετε από την ιστορική αφήγηση ο ενδοξότερος και ηρωϊκότερος Τούρκος (ίσως μαζί με τον Κεμάλ Ατατούρκ) που γεννήθηκε ποτέ κατά τους ίδιους τους Τούρκους, ο Μωάμεθ ο Πορθητής γούσταρε αγοράκια για γιουσουφάκια.........

Ο Νοταράς αρνήθηκε να γίνει το παιδί του γιουσουφάκι του Τούρκου.
Κάποιοι σήμερα (ιδιαίτερα οι πολιτικοί) γίνονται γιουσουφάκια ακόμη και οι ίδιοι.....

Ομως δεν ξεχνάμε όλοι. Εμείς θα μείνουμε πιστοί στην ελληνική μας παράδοση. Στην τιμή μας και στην ιστορία μας.

28 Μαΐου 2010

36 χρόνια μετά οι Κύπριοι φοιτητές τιμούν τους Ελλαδίτες βετεράνους της Κύπρου για την αυτοθυσία τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974.


Για μία ακόμη φορά η ΠΕΟΦ (Παγκύπρια ενιαία Οργάνωση Φοιτητών) έδειξε την ανωτερότητα και το ήθος της.
36 χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή οι Κύπριοι φοιτητές της Θεσσαλονίκης ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ τους Ελλαδίτες Βετεράνους που πολέμησαν το 1974.

Την Τετάρτη 26 Μαϊου 2010 σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη η ΠΕΟΦ τίμησε τον πρόεδρο των "Βετεράνων Κύπρου 1974" κ. Νικόλαο Αργυρόπουλο και στο πρόσωπό του όλους τους Ελλαδίτες μαχητές που βρέθηκαν στην Κύπρο το 1974 τόσο αυτούς που επέζησαν, όσο και αυτούς που είναι ακόμη αγνοούμενοι αλλά και ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ αντιστεκόμενοι στην τουρκική εισβολή.

Η ομιλία του κ.Αργυρόπουλου ειλικρινά συγκλόνισε και έκανε τις καρδιές όλων να ραγίσουν. Δεκάδες τα περιστατικά στις μάχες όπου οι Ελλαδίτες στρατιώτες και αξιωματικοί, αδιαφορώντας πολλές φορές για τις προδοτικές εντολές των ανωτέρων τους για "εκεχειρία" (εκεχειρία που συστηματικά παραβίαζαν οι Τούρκοι για να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο) αντέδρασαν με τις λιγοστές τους δυνάμεις και με αυτοθυσία στάθηκαν ανάχωμα στην εισβολή του Αττίλα.

Τούρκοι αλεξιπτωτιστές

1. Στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους άνδρες της ΕΛΔΥΚ που υπερασπίστηκαν το στρατόπεδό τους με μοναδική αυτοθυσία μέχρι να καούν ομαδικά από βόμβες ναπάλμ που έριξαν τουρκικά αεροπλάνα. Μαζί τους μία Κύπρια γερόντισσα η Καλλιόπη Αβραάμ, η οποία καθόλο το διάστημα των μαχών προμήθευε τους Ελλαδίτες στρατιώτες με τρόφιμα και νερό. Κάηκε και αυτή από Ναπάλμ μαζί με τους εβδομήντα στρατιώτες, μαζί "με τα 70 παιδιά της".

Ελληνικό στρατόπεδο καταληφθέν υπό των Τούρκων.

Πολλά ακόμη παραδείγματα ακολούθησαν:

2. Οι Ελλαδίτες επιστρέφουν στην Κύπρο για να πολεμήσουν.
Στο πλοίο που μετέφερε 400 περίπου Ελλαδίτες στρατιώτες που είχαν ολοκληρώσει τη θητεία τους στην Κύπρο και επέστρεφαν στην Ελλάδα για να απολυθούν έφθασε η είδηση της Τουρκικής εισβολής ενώ έπλεαν έξω από τη Ρόδο.
Μετά από αίτημα των ιδίων των στρατιωτών και συμφωνία του Αντισυνταγματάρχη τους Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου, οι 400 ελλαδίτες στρατιώτες επέλεξαν να επιστρέψουν πίσω στην Κύπρο για να πολεμήσουν και να στηρίξουν τους νεοφερμένους και άπειρους Ελλαδίτες στρατιώτες που είχαν φτάσει στην Κύπρο για να τους αντικαταστήσουν μόλις την προηγούμενη ημέρα.

Σπάνια φωτογραφία τραβηγμένη με τηλεφακό. Ανδρες της ΕΛΔΥΚ επιτίθενται εναντίον Τούρκων αλεξιπτωτιστών στο Κιόνελι.

3. Ο Χανδρινός προκαλεί ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ στον εχθρό.
Ο κυβερνήτης του προαναφερθέντος Ελληνικού σκάφους Πλωτάρχης Ελευθέριος Χανδρινός παρά το ότι δεν είχε διαταγή να εμπλακεί στον πόλεμο, επιτέθηκε και κατέστρεψε την οχυρωματική θέση Μούταλος έξω από την Πάφο (όπου ήταν άρτια εξοπλισμένοι Τουρκοκύπριοι περιμένοντας τον Τουρκικό στρατό για να ενωθούν) και έτσι μπόρεσαν στη συνέχεια να την καταλάβουν οι Ελληνικές δυνάμεις.

Τα πυρομαχικά του προαναφερθέντος ελληνικού σκάφους έχουν τελειώσει και είναι πλέον δεδομένο ότι θα το καταστρέψουν οι Τούρκοι κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ο πολυμήχανος Πλωτάρχης Χανδρινός σαν άλλος Οδυσσέας επιλέγει να φύγει από την νότια μεριά της Κύπρου (συνεχίζοντας νότια της Κρήτης) και έτσι σώζει το σκάφος του από βέβαια βύθιση επιστρέφοντάς το αλώβητο μαζί με το πλήρωμά του στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι έχοντας πληροφορηθεί την επίθεση από "ελληνικό στόλο" στέλνουν στην περιοχή 3 τουρκικά αντιτορπιλικά (το Κοτζιάτεπε, το Αντάτεπε και το Τσακμάκ) και τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα.

Τα τουρκικά αεροπλάνα εκλαμβάνουν τα τουρκικά σκάφη ως "Ελληνικά που είχαν σηκώσει την τουρκική σημαία" και τα βομβαρδίζουν!
Αποτέλεσμα: το Κοτζιάτεπε ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ, το Αντάτεπε καταστρέφεται ολοσχερώς και το Τσακμάκ να βγαίνει εκτός μάχης!
Επιπλέον τα Τουρκικά σκάφη καταρρίπτουν 4 Τουρκικά αεροπλάνα!

Το καταληφθέν τουρκικό άρμα Μ 47 με ελληνικό πλέον πλήρωμα που σκόρπισε τον όλεθρο στους Τούρκους.

4. Έλληνες καταλαμβάνουν τουρκικό άρμα και ΔΙΑΛΥΟΥΝ με αυτό 2 επιλαρχίες τουρκικών αρμάτων.
Σε μία άλλη περίπτωση άνδρες του 286 Ελληνικού Μηχ/του Τάγματος Πεζικού κατέλαβαν Τουρκικό άρμα Μ47 (και ένα Μ113) και αιχμαλώτισαν τους άνδρες των.
Στη συνέχεια το άρμα Μ47 (που συνέχισε να φέρει Τουρκικά χαρακτηριστικά) επανδρώνεται από τους λοχία Κων/νο Δρόσο, λοχία Ανδρεα Κριθάρη, στρατιώτη Νικόλαο Τούντα και τον Κύπριο στρατιώτη Ανδρέα Κουδουνά.
Το τετραμελές Ελληνικό πλήρωμα του καταληφθέντος Μ47 κατόρθωσε να αντιμετωπίσει ΜΟΝΟ του αρχικά 1 επιλαρχία τουρκικών τεθωρακισμένων (χτυπώντας τα ένα ένα και αλλάζοντας διαρκώς θέση).
Στη συνέχεια αντιμετωπίζει και δεύτερη τουρκική επιλαρχία τεθωρακισμένων -συνολικά γύρω στα 100 Τουρκικά άρματα (εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το άρμα τους συνέχισε να φέρει τουρκικά χαρακτηριστικά έμπαιναν ανάμεσα στα τουρκικά άρματα και τα διέλυαν).
Έτσι η τουρκική προέλαση σταμάτησε με αποτέλεσμα να δοθεί χρόνος σε χιλιάδες αμάχους να εγκαταλείψουν έγκαιρα την περιοχή. Το απίστευτο του εγχειρήματος είναι ότι μετά την αδιανόητη δολιοφθορά οι 4 στρατιώτες κατόρθωσαν να επιστρέψουν πίσω στη επιλαρχία τους και με το άρμα τους ανέπαφο!

Στην ιστοσελίδα http://www.agnooumenoi74.gr/persons/Kouroupis%20_gr.htm
αξίζει να διαβάσετε την ιστορία του Συνταγματάρχη του Παύλου Κουρούπη. Μετά την ηρωική του αντίσταση με τους στρατιώτες του (σε αναλογία 1 προς 7 και παρά την τουρκική υπεροπλία υλικού) παραμένει ακόμη και σήμερα αγνοούμενος.

Για περιστατικά απίστευτου ηρωισμού και μοναδικής αυτοθυσίας, για ένα ακόμη "Λεωνίδα που φύλαξε με τους 300 τις Θερμοπύλες", είπε ο κ. Αργυρόπουλος, δεν έχει ακουστεί ούτε μία λέξη στα Ελληνικά σχολεία. Κάποιοι επιδιώκουν να μην μάθουν ποτέ οι Έλληνες νέοι για τον ηρωισμό της φυλής μας.

Πως μπορούμε να κουβεντιάζουμε και να τονίζουμε την φιλία μας με τους γείτονες είπε ο κ. Αργυρόπουλος όταν η Τουρκία δεν απελευθερώνει τους αιχμάλωτους πολέμου της τουρκικής Εισβολής;

Δεν είναι "αγνοούμενοι" είπε ο κ Αργυρόπουλος.
Είναι "αγνοημένοι" από την Ελληνική Πολιτεία.
Τα παλικάρια αυτά είναι ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ (με όλα τα δικαιώματα που αυτό συνεπάγεται από τις διεθνείς συμβάσεις).
Είναι δυνατόν 36 χρόνια μετά να υπάρχουν ακόμη αιχμάλωτοι πολέμου;
Πως είναι δυνατόν να ξεχνάμε τα παιδιά μας και να αδιαφορούμε για αυτά εν ονόματι της υποτιθέμενης καλής γειτονίας με τους Τούρκους;

Ακούγοντας την ομιλία του κ.Αργυρόπουλου "μεταλάβαμε" από την καρδιά και την ψυχή ενός πολεμιστή, από μία καρδιά που χτυπάει με τα ιδανικά της φυλής μας, το Χριστό και την Ελλάδα.

από το Αντιπαρακμή

Η σαμπάνια του Αχελώου!

Στις μέρες της πρωθυπουργίας του πολυχρονεμένου μας Κων-νου Μητσοτάκη τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εθνικής Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ είχαν αποφασίσει και διατάξει:

Επειδή η ανομβρία και η ΕΥΔΑΠ με τον ωχαδερφισμό της και το σάπιο υδρευτικό της δίκτυο, είχαν αδειάσει τους ταμιευτήρες του νερού, να γεμίσουν τα ταμεία της ΕΥΔΑΠ με το αίμα του φτωχού λαού.

Πώς μεθόδευσαν την πραγματοποίηση του κατορθώματός τους αυτού;

Καθόρισαν την τιμή του νερού, για τα πάνω απ’ τα 60 κυβικά, την τριμηνία, στις 514 δρχ. ανά κυβικό, για τα πάνω απ’ τα 81 στις 720 και μετά τα 105 στις 900 δρχ.

Και βέβαια στα δολοφονικά αυτά πρόστιμα προσθέτονταν και οι τερατώδεις εισφορές για έργα, που ένας Θεός ξέρει, αν γίνονταν.

Και επειδή η καταμέτρηση της κατανάλωσης παραλειπόταν-σκόπιμα, κατά τη γνώμη μου-σε κάποιες τριμηνίες και μεταφερόταν στις επόμενες, τα κυβικά ανέβαιναν κατακόρυφα! Κι έτσι τα πρόστιμα γίνονταν εξοντωτικά και τερατώδη…

Θύματα της απανθρωπιάς αυτής; Πρώτοι-πρώτοι πολύτεκνοι! Τη στιγμή, που είχαν ελαφρύνσεις τα αρχοντόσπιτα. Με το πρόσχημα ότι οι άρχοντες-όπως σε όλα-είχαν αυξημένες ανάγκες. Που, βέβαια, κατά την άποψη της αξιότιμης ΕΥΔΑΠ, δεν είχαν οι πολύτεκνοι….

Στις μέρες του ενδόξου ΠΑΣΟΚ, που διαδέχτηκε τον Επίτιμο, η ΕΥΔΑΠ δεν αρκέστηκε στην πατέντα της προστιμολαγνείας, αλλά προχώρησε και σε ακόμη ληστρικότερα μέτρα:

Πολλαπλασίασε, πέρα από κάθε λογική, την τιμή του νερού. Από 20 χιλιάδες δρχ. περίπου, που πλήρωνα, για να αναφέρω το προσωπικό παράδειγμα, μου ήρθε ο λογαριασμός για 126 χιλιάδες δρχ. Που σημαίνει ότι εξαπλασιάστηκε. Ενώ σε κάποιους άλλους μπορεί και να δεκαπλασιάστηκε.

Ξεσηκώθηκε ο κόσμος. Αλλά κανείς δεν τον υπολόγιζε.
-«Πρέπει να έχει διαρροές η παροχή σας»! μας έλεγε η ΕΥΔΑΠ.
Ή «Φταίει το ότι αλλάχτηκαν τα ρολόγια καταμέτρησης…».
Και άλλα τέτοια αλαμπουρνέζικα. Που λένε οι εκάστοτε κομπιναδόροι, για να προσθέτουν, έτσι, στη ληστεία και τον εμπαιγμό…

Κι εμείς πληρώναμε και υδραυλικούς από πάνω, για να ανακαλύψουμε γιατί τα υδρόμετρά μας είχαν μεταβληθεί σε ληστόμετρα…

Κατήγγειλα την καταλήστευση αυτή, δια του Τύπου. Ποιος όμως θ’ άκουγε τη φωνή ενός παπά, όταν το ληστρικό τσιμπόυσι ήταν, όπως δείχνουν τα πράγματα, οργανωμένο από ψηλά!

Αλλά αυτό, που βροντοφώναζε η πραγματικότητα, ήρθε να το επιβεβαιώσει ένα τυχαίο περιστατικό:

Συνέβη, κάποια μέρα να τηλεφωνήσω στην τοπική ΕΥΔΑΠ, για κάποια υπόθεση του σχολείου, στο οποίο υπηρετούσα.

Είπα το όνομά μου. Και με εξέπληξε το ξέσπασμα της υπαλλήλου, που σήκωσε το τηλέφωνο. Η οποία έσπευσε να μου δώσει συγχαρητήρια για τα διαβήματά μου.
-Τι λέτε; Έχω δίκιο! Ρώτησα αμήχανα.
-Μόνο δίκιο πάτερ μου! Είπε με νόημα, η υπάλληλος. Συλλυπούμενη για την πώρωση των αρχιτεκτόνων της ληστείας…

Γιατί όμως θυμήθηκα τις εδώ και αρκετά χρόνια, εν ονόματι του νερού και των κλεφτονόμων, ληστρικές, σε βάρος του φτωχού λαού, επιδρομές;

Μου τις θύμισε η κατακόρυφη άνοδος της τιμής του νερού από την ΔΕΥΑΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Αγρινίου). Για την οποία διατυπώνονται από πολλούς πολλά και μεγάλα παράπονα.

Όταν μάλιστα ο Θεός μας παρέχει άφθονο (μέχρι να μας το πάρουν οι τσιφλικάδες της Θεσσαλίας) το νεράκι του Αχελώου. Και είναι άκρως εξοργιστικό να το πληρώνουμε στην τιμή της γαλλικής σαμπάνιας.

Ίσως η διαμαρτυρία αυτή να φαίνεται υπερβολική σε κάποιους κυρίους, που, εν ονόματι των κλεφτονόμων μπορεί να τσεπώνουν, όταν θέλουν, όσα θέλουν!

Όμως για το φτωχό λαό, τον εργάτη, το μισθοσυντήρητο, το συνταξιούχο, τις πολυμελείς οικογένειες, που τον τελευταίο καιρό «πολυειδώς και πολυτρόπως» καταληστεύονται, και, ως εκ τούτου υπολογίζουν και την τελευταία δεκάρα, είναι μια ωμή και ληστρική πραγματικότητα.

Μπορεί κάποιοι απ’ αυτούς που δημιούργησαν και συντηρούν το κλεφτοκαθεστώς αυτό, εξαιτίας του οποίου «ζούμε και ζευόμαστε», να πίνουν σαμπάνια και να νομοθετούν και να αποφασίζουν μεθυσμένοι.

Αυτό όμως δεν περιποιεί σε κανέναν το δικαίωμα να μεταβάλλει-εν ονόματι των ληστονόμων το νεράκι του Αχελώου και του Θεού σε…σαμπάνια για τη λεηλασία σε βάρος του φτωχού λαού.

Ας το σκεφτούν σοβαρά το θέμα αυτό οι αρμόδιοι! Γιατί τα ψέματα, με τα οποία κάποιοι υφάρπαζαν την ψήφο του λαού, για να τον καταληστεύουν, άλλοτε νόμιμα και άλλοτε παράνομα, εδώ και χρόνια, μπορεί αυτή τη φορά και να τέλειωσαν….

Παπα-Ηλίας