Σελίδες

23 Μαρτίου 2010

Η Δασκάλα Χαρά Νικολοπούλου αιφνιδίασε πατριωτικά τους πάντες.....

Μαθήματα θάρρους, δύναμης και Ελλάδας, παρέδωσε σε όλους μας η ηρωίδα Δασκάλα της Θράκης, «η μάνα των Πομακόπουλων» Χαρά Νικοπούλου, που διδάσκει στο Δημοτικό Σχολείο του Μεγάλου Δερείου (πέρασμα) και δέχεται τις συνεχείς απειλές των μηχανισμών του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής ακόμη και για τη ζωή της, επειδή ακριβώς με αυτοθυσία ύψωσε την παιδεία και τη σημαία της Ελλάδας στα ξεχασμένα Πομακοχώρια και μαθαίνει στα παιδιά των Πομάκων ότι είναι Έλληνες και έχουν δικαιώματα πάνω στην ιστορία και την ελληνική εθνική τους συνείδηση!

Η Χαρά Νικοπούλου, βραβεύτηκε με Αριστείο Καινοτομίας κατά την σχετική τελετή του Υπουργείου Παιδείας (13-3-2010), τολμώντας όμως να χρησιμοποιήσει εκτός προγράμματος το μικρόφωνο, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, για να πει μπροστά στην αμήχανη Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και την Υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, ότι οι μαθητές της αυτοπροσδιορίζονται ως Ελληνες Πομάκοι Μουσουλμάνοι και πως η "Μειονότητα στην Θράκη δεν είναι Τουρκική αλλά Μουσουλμανική" κι αυτό τα παιδιά το φωνάζουν μέσα από την εφημερίδα του που δημιούργησαν, την οποία μάλιστα και παρέδωσε στα χέρια της ίδια της Υπουργού, που μη μπορώντας να πράξει διαφορετικά, την πήρε…

Το ερώτημα είναι εάν θα την διαβάσει και εάν τελικά το μήνυμα των Ελληνόπουλων από τα μακρινά και ξεχασμένα Πομακοχώρια, θα φτάσει στην Κυβέρνηση ώστε να κάνει πράξη την Ελληνική Παιδεία για όλους τους μαθητές, και ιδίως τους Πομάκους, που δεν θέλουν να τους διδάσκουμε καταπιεστικά, άδικα και απάνθρωπα την Τουρκική Γλώσσα, όπως επιθυμεί η Άγκυρα, αλλά την Ελληνική! Επειδή ακριβώς είναι Έλληνες και μάλιστα οι πρόγονοί τους συμμετείχαν, με προσωπική επιλογή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη μεγάλη εκπολιτιστική εκστρατεία του! Η δε συμβολή τους σε αυτή, ως Αγριάνες (Πομάκοι), υπήρξε απόλυτα καθοριστική!

από το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

1 σχόλιο:

  1. Για όσους «δεν μετέχουν της παιδείας», το όνομα Πομάκοι προέρχεται από την λέξη «Ιππομάχοι» και αποτελούσαν τους καλύτερους ιππείς του στρατού του Φιλίππου του Β' και του Αλεξάνδρου. Οπότε είναι Έλληνες αρχαιόθεν. Κακώς κάποιοι τους νομίζουν τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.