Σελίδες

26 Μαρτίου 2010

Η Κύπρος τίμησε τις εθνικές επετείους - Παρελάσεις και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις.

Με δοξολογίες, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις η Κύπρος τίμησε και φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το πρωί ψάληκε στη Λευκωσία πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στην παρουσία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Μάριου Καρογιάν, χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β'. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε o πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης. Της δοξολογίας ακολούθησε στις 11:00 η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, στο δρόμο μπροστά από την ελληνική Πρεσβεία. Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Μάριος Καρογιάν, πλαισιούμενος από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέα Δημητρίου και τον Πρεσβευτή της Ελλάδας, Βασίλειο Παπαϊωάννου, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της ελληνικής Πρεσβείας.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μαθητές σχολών μέσης εκπαίδευσης, πρόσκοποι, σωματεία και οργανώσεις.
Στις άλλες πόλεις το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκαν: στη Λεμεσό η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, στη Λάρνακα ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, στην Πάφο ο Υπουργός Υγείας, Χρίστος Πατσαλίδης, στο Παραλίμνι ο Προεδρικός Επίτροπος, Γιώργος Ιακώβου, στην Πόλη Χρυσοχούς ο Υπουργός Αμυνας, Κώστας Παπακώστας, στην Ευρύχου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, στα Λατσιά ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Δημήτρης Ηλιάδης, στη Δερύνεια ο Υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, στην Πάνω Δευτερά ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Τίτος Χριστοφίδης, στην Αραδίππου ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης.
Με την ευκαιρία του συνεορτασμού των εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955, ρίφθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές πυροβόλων με την ανατολή του ήλιου, στις 5:42 πμ. Χαιρετιστήριες βολές θα ριφθούν και με τη δύση του ήλιου, στις 6:02 μμ.

ikypros
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.