Σελίδες

14 Μαρτίου 2010

Ο ορισμός του Ελληνα. Βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό.

Σε διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα. Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα.

«Μπροστά στο δικαστήριο της ... αδέκαστης ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής. Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το 21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει. Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα. Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε.

πηγή
από το ΠΥΡΓΟΣ News

ΣΧΟΛΙΟ
Καλός φαίνεται ο ορισμός έχω όμως μια σοβαρή αντίρρηση.
"ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις"
Δεν νομίζω....
Μάλλον θεωρώ ότι τις περισσότερες φορές αποδείχθηκε ανώτερος των περιστάσεων.
Κι αυτό αποδεικνύεται με το ότι οι χρυσές σελίδες της ιστορίας μας είναι πολύ περισσότερες (ευτυχώς) από τις μαύρες.

1 σχόλιο:

  1. Ναι.
    Κατώτερος απο τις περιστάσεις.
    Όταν ήμασταν κυριολεκτικά ο μόνος λαός που σήκωσε κεφάλι σσε εκείνον τον πόλεμο...πως τον λένε?
    Ξέρετε...αυτόν τον πόλεμο στον οποίο οι Γάλλοι παραδόθηκαν αμέσως?
    Αυτόν. Τον πολεμο στον οποίο οι Άγγλοι χάσανε μόλις 30.000 ναύτες.
    Αυτόν μωρέ...Που οι Άγγλοι είχανε βάλει τους Αφρικάνους να πολεμήσουνε για αυτούς με αποτέλεσμα να εκμεταλλευτεί το περιστατικό ο Χίτλερ για θέματα προπαγάνδας.
    Τότε που οι Ρώσσοι κομμουνιστές συμφωνούσανε με τους φασίστες για το πως θα διανείμουν την Ευρώπη.
    Και τελικώς σηκώσανε κεφάλι μόνο όταν αυτός ο Χίτλερ πέρασε τις πύλες τους. Και όλα τα κομμουνιστικά κράτη τον είδανε σαν απελευθερωτή αυτόν τον κύριο Χίτλερ.
    Μπράβο.Θυμήθηκα. Β Παγκόσμιο Πόλεμο τον λέγανε.

    "Δεν πολεμάνε οι Έλληνες σαν ήρωες αλλά οι ήρωες σαν Έλληνας."
    Όταν ακόμα υπήρχε σεβασμός για τους ακρίτες της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.