Σελίδες

19 Φεβρουαρίου 2010

Oλική ανατροπή ο Παναθηναικός 3-2 τη Ρόμα.

To ευρωπαϊκό του πρόσωπο έδειξε για μία ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός, που πέτυχε την ολική ανατροπή σε βάρος της Ρόμα, την οποία νίκησε στο ΟΑΚΑ με 3-2, παρόλο που στο 80΄ βρέθηκε να χάνει με 2-1! 'Ηταν η πρώτη ήττα μετά από 20 αγώνες για την ιταλική ομάδα, που προερχόταν από 17 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ, ασφαλώς, η μεγάλη νίκη δίνει στην ελληνική ομάδα ένα έστω μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι "πράσινοι" μπήκαν με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και παραλίγο ν' ανοίξουν το σκορ από το 3ο λεπτό, όταν το σουτ του Κατσουράνη κόντραρε, αλλά δεν αιφνιδίασε τον αντίπαλο γκολκίπερ. Οι Ρωμαίοι έπαιζαν προσεκτικά και... συντηρητικά, ωστόσο ευτύχησαν στο α' μέρος σε δύο τελικές προσπάθειες να έχουν ένα δοκάρι (με τον Ρίσε) και ένα γκολ (στο 29΄ με τον Βούτσινιτς). Ο ΠΑΟ είχε την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο φινάλε του ημιχρόνου, αλλά ο Σισέ προ κενής εστίας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη Ρόμα στα καρέ της, χωρίς αρχικά να μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες. Ωστόσο, η πίεση ήταν ασφυκτική και όλα έδειχναν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Πράγματι, στο 66΄ ο Σαλπιγγίδης -που μόλις είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι- με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1, μόνο που οι "πράσινοι" δεν εκμεταλλεύτηκαν το "μομέντουμ" και δεν πίεσαν ιδιαίτερα τους αντιπάλους τους στη συνέχεια. Όμως και η Ρόμα έδειχνε να επαναπαύεται στο 1-1 και δεν επιχείρησε με ιδιαίτερο ζήλο το δεύτερο τέρμα. Παρόλα αυτά, ένα παιδαριώδες λάθος του Σπυρόπουλου (ανέτρεψε σε ακίνδυνη φάση τον Τσέρτσι) έδωσε την ευκαιρία στον Πιζάρο στο 81΄να πετύχει με πέναλτι το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός, εντούτοις, δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Ο Νιόπλιας φαίνεται ότι κρατούσε... μαγικό ραβδάκι, αφού μόλις έριξε στο παιχνίδι τον Χριστοδουλόπουλο, αυτός... σκόραρε αμέσως, ισοφαρίζοντας με ωραίο γυριστό στο 84΄. Και η ολική ανατροπή έγινε στο 89΄ με κεφαλιά-οβίδα του Σισέ, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Σαλπιγγίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟ (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (63' Σαλπιγγίδης), Νίνης (84’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (86’ Μαρίνος), Σισέ.

Ρόμα (Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρζιο (39' Ντόνι), Ζουάν, Μότα, Μπουρντίσο, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Πιζάρο, Ταντέι (75' Τσέρτσι), Ζούλιο Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70' Μενέζ).

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία). Βοηθοί: Πρίμοζ Άρχαρ, Μάρκο Στάντσιν, Σλάβκο Βίντιτς, Ρομπέρτο Πόνις (Σλοβενία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.