Σελίδες

10 Φεβρουαρίου 2010

ΑΙΣΧΟΣ. Φιλοσκοπιανή προπαγάνδα σε ελληνικά βιβλιοπωλεία. Οι προδοσίες πρέπει να στηλιτεύονται. Μποϋκοτάζ ΤΩΡΑ.

Δύο αναρτήσεις που με στεναχώρησαν και θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους οι Ελληνες πατριώτες.

Την πρώτη την είδα στο ιστολόγιο ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ και μπορείτε να την δείτε ολόκληρη ΕΔΩ.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη (λίγα μέτρα πάνω από την πλατεία Ναυαρίνου) ένα από τα πιο κεντρικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης το "Μαλλιάρης παιδεία" αναπαράγει την πιο άθλια ανθελληνική φιλοσκοπιανή προπαγάνδα διαθέτοντας προς πώληση το ΕΛΛΗΝΟ"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΛΕΞΙΚΟ του Βασκου Καρατζά.
Διαβάστε πως παρουσιάζουν το "Λεξικό" οι γνωστοί ανθέλληνες του Ουράνιου Τόξου στη σελίδα τους ( http://www.florina.org/news/2009/may22c_g.asp ) : Η μακεδονική γλώσσα (μακεντόντσι) αποτελεί μία από τις σύγχρονες γλώσσες των Βαλκανίων. Αποτελεί τη μητρική γλώσσα των Μακεδόνων στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και των εθνικών μακεδονικών μειονοτήτων που κατοικούν σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία.

Μάλιστα,
"Μακεδονική γλώσσα(μακεντόνσκι)",
"Δημοκρατία της Μακεδονίας" και
"εθνική μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα λοιπόν.

Ο γνωστός προασπιστής του Ουράνιου τόξου Δημήτρης Λιθοξόου γράφει σχετικά με το "Λεξικό" αυτό στη σελίδα του (
http://lithoksou.net/leksiko.html ): "Η έκδοση ενός ελληνομακεδονικού λεξικού αποτελούσε τακτικό στόχο του οργανωμένου μακεδονικού κινήματος εδώ και δώδεκα χρόνια. Ο στόχος αυτός διατυπώθηκε στο μανιφέστο του Ουράνιου Τόξου, που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 1997..." Μπήκαμε στο βιβλιοπωλείο "Μαλλιάρης παιδεία" και φωτογραφίσαμε ένα από τα βιβλία που βρίσκονται στο διάζωμα με τα Λεξικά (μπαίνοντας μέσα, και κατεβαίνοντας τα σκαλιά, αριστερά, πίσω από το γκισέ).
Επειδή
  • το εν λόγω "Λεξικό" στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας και ακρίβειας και το μόνο που πετυχαίνει είναι να αναπαράγει (ενδεικτικά στον πρόλογό του) την άθλια σκοπιανή προπαγάνδα
  • η προώθηση τέτοιων απόψεων πέρα από κατάπτυστες αντίκεινται στους νόμους και στις διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος (προσπαθούν να δημιουργήσουν "εθνικές" μειονότητες στην πατρίδα μας)
  • στο βωμό του κέρδους δεν είναι δυνατόν να προσβάλλεται η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η ταυτότητά μας
Γι αυτό
Καλούμε τώρα
σε άμεσο ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ
στο βιβλιοπωλείο "Μαλλιάρης-παιδεία"

μέχρι να αποσύρει το ψευδεπίγραφο Λεξικό που εξέδωσαν οι γνωστοί ανθέλληνες Βοσκόπουλος-Παρίσης.

Χάριν δικαιοσύνης μπορείτε να δείτε την αποκατάσταση των Βιβλιοπωλείων Μαλλιάρης τα οποία μέσω email μας ενημέρωσαν ότι απέσυραν την κατάπτυστη ανθελληνική έκδοση. (Δείτε ΕΔΩ)

Την 2η την είδα στο Ελλήνων Αφύπνιση

Η απόδειξη ότι ο χειρότερος εχθρός είναι ο εσωτερικός...! Πήγα στο βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ επί της Ασκληπειού για να ψάξω για ταξιδιωτικό οδηγό.
Και ξαφνικά μαζί με τις "ξένες" χώρες είχαν και ένα ταξιδιωτικό οδηγό για την χώρα ...."MACEDONIA"

Μέσα είχε και λέξεις .....στα "...Μακεδονικά"
Αγγλικά γραμμένο και με χάρτη που έδειχνε την Μακεδονία σαν χώρα στα Σκόπια Οταν τους ρώτησα ο υπάλληλος άρχισε τα ρομαντικά τύπου "Εμένα πατρίδα μου είναι όλη η γη" και "σε εμάς δεν περνάει η λογοκρισία"
Μα δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω θέμα για... ένα βιβλίο με απόψεις που διαφωνώ , άλλο όμως ένα βιβλίο με απόψεις του συγγραφέα και άλλο ένας ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ για να μάθουμε μια χώρα που την λένε "Μακεδονία" και είναι στα Σκόπια.

Είναι δυνατόν μέσα στην ίδια μας την χώρα να πουλάμε βιβλία σε τουρίστες για την προπαγάνδα των Σκοπίων ;

Ας ενημερώσει κάποιος από το βιβλιοπωλείο "Πολιτεία" στην Αθήνα, αν η πώληση ταξιδιωτικού οδηγού με όνομα Macedonia για τα Σκόπια έγινε εν γνώση τους ή εν αγνοία τους.
Το παιχνίδι το έχουμε χάσει αλλά είναι απαράδεκτο να πουλάμε στην ίδια μας την χώρα ταξιδιωτικούς οδηγούς για τους τουρίστες με τίτλο "ΜΑCEDONIA".

Από http://taxalia.blogspot.com/2010/02/fyrom_10.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.