Σελίδες

16 Φεβρουαρίου 2010

Θρασύτατοι ιερόσυλοι ρημάζουν τις εκκλησιές μας στην Ηπειρο.

Το έλαβα από το φιλικό μας blog ΚΕΝΤΡΙ και σας το παραθέτω:

Σας έλεγα στην προηγούμενη ανάρτηση για το ότι οι κλέφτες εκκλησιών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και έχουν ρημάξει τους ναούς στο Νομό Ιωαννίνων και στο Ζαγόρι ειδικότερα.
Στο site της Νομαρχίας Ιωαννίνων, υπάρχει δραματική έκκληση για βοήθεια που σας τη μεταφέρω με την ελπίδα κάποιος να δει κάτι, είτε σε κάποια δημοπρασία, είτε σε κάποια ιδιωτική συλλογή, είτε σε κάποια γκαλερί ή μουσείο του εξωτερικού. Μακάρι κάτι να γίνει γιατί η απώλεια του πολιτισμικού θησαυρού είναι ανυπολόγιστη. Έχουν αποθρασυνθεί και σηκώνουν ολόκληρα βημόθυρα και κομμάτια από τέμπλα!!!
Αυτά είναι τα δικά μας Ελγίνεια και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα ανακαλύψουμε και να τα ξαναφέρουμε πίσω...
Δείτε τι λέει στο site:

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, αναρτά στον ιστοχώρο της φωτογραφίες αντικειμένων και εικόνων, ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας, που έχουν κλαπεί από Ιερούς Ναούς και Μονές του Νομού. Όποιος τυχόν γνωρίζει κάτι, που μπορεί να βοηθήσει στην ανεύρεσή τους μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας στο τηλέφωνο 2651364209 ή στο email nomarxis@nomioan.gr .

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικούς από τους θησαυρούς της Αγίας Ελληνικής γης της Ηπείρου μας. (Για περισσότερες μπείτε στην ανάρτηση του ΚΕΝΤΡΙ)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.