Σελίδες

7 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσίασε το προσχέδιο νόμου για την ιθαγένεια ο Ραγκούσης.

O υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρουσίασε στο υπουργείο το προσχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα αφορά στην ιθαγένεια ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων. Μετά τη δημόσια διαβούλευση και αφού ενσωματώθηκαν οι προτάσεις πολιτών, φορέων και κομμάτων το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει:

α) την απαίτηση να έχουν συμπληρώσει και οι δύο γονείς 5ετή νόμιμη διαμονή πριν πάρει το παιδί τους την ελληνική ιθαγένεια.

β) την προϋπόθεση της επιτυχούς παρακολούθησης κατά τη διάρκεια των 6 ετών σε ελληνικό σχολείο

γ) ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί αδυναμία διαπίστωσης της ιθαγένειας, αυτή δεν θα πρέπει να οφείλεται στην άρνηση γονέα να συνεργαστεί

δ) ότι για όσους μεταναστεύσουν νόμιμα στην Ελλάδα μετά τη δημοσίευση του νόμου θα ορίζονται ως προϋποθέσεις η 7ετής συνολικά νόμιμη διαμονή στη χώρα και η κατοχή άδειας «επί μακρόν διαμένοντος», προκειμένου να μπορέσουν να ζητήσουν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, ενώ η διοίκηση θα έχει προθεσμία ενός (1) έτους να απαντήσει, ώστε το όλο σύστημα που καθιερώνεται να είναι πρακτικά, σε μεγάλο βαθμό, αυτό που ισχύει σήμερα στη Γερμανία.

ε) τη δυνατότητα πραγματοποίησης ειδικών τεστ Γλώσσας, Πολιτικής Αγωγής, Ιστορίας κ.α. από την Επιτροπή πολιτογράφησης, όπως αυτά θα οριστούν από τα συναρμόδια υπουργεία

στ) ως κώλυμα για να μην δοθεί η ιθαγένεια το να συντρέχει λόγος δημόσιας ή εθνικής ασφάλειας.

ζ) δευτεροβάθμιο έλεγχο επί της διαδικασίας πολιτογράφησης από το Συμβούλιο Ιθαγένειας, στο οποίο θα προεδρεύει πλέον επίτιμο μέλος του Συμβουλίου Επικρατείας.

Τέλος ο Γιάννης Ραγκούσης έδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το ανώτατο ποσοστό τον αλλοδαπών που μπορούν να κάνουν αίτηση και να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές του 2010, αντιστοιχεί στο 0,65% του συνολικού πληθυσμού.

από το Πρώτο Θέμα

ΣΧΟΛΙΟ
Ξεκίνησε ο πόλεμος εν μέσω οικονομικής κρίσης. Ο Ραγκούσης έδωσε το πρώτο χτύπημα στην ελληνική κοινωνία με την απόδοση ιθαγένειας (κι όχι υπηκοότητας) στους (νόμιμους!!!) αλλοδαπούς. Τα αυστηρά μέτρα που ΚΑΙ ΚΑΛΑ θα ισχύουν είναι καθαρά για τα μάτια του κόσμου και για να βουλώσει μερικά στόματα της αντιπολίτευσης.
Μην αυταπατάσθε φίλοι μου. Κανένα από αυτά δεν πρόκειται να ισχύσει. Θα κάνουν Ελληνα ιθαγενή!!!!! όποιον γουστάρουν οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Οπως όλοι αντιλαμβάνεστε το θρήσκευμα του αλλοδαπού επ' ουδενί δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την απόκτηση ιθαγένειας. Ετσι σε 10 - 20 χρόνια (μάλλον και πολλά λέω) θα έχουμε μια αμιγή μουσουλμανική μειονότητα με ισλαμιστικά και τρομοκρατικά στοιχεία. Οι πυρήνες της Αλ Κάϊντα και οι Αμερικανοί τρίβουν τα χέρια τους...Το ίδιο και οι Τούρκοι.
Οσο για τους Αλβανούς αυτοί θεωρούν ήδη τους εαυτούς τους ψηφοφόρους αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πάνω από δέκα χρόνια στην χώρα μας και ετοιμάζονται για το μεγάλο χτύπημα......

Η κερκόπορτα άνοιξε. Μένει τώρα να ακουστεί και το "Η Πόλις Εάλω".....

Κλείνω με μια απορία τι εννοεί με το "θα αφορά στην ιθαγένεια ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων"; Γιατί ανακατεύουν τους Ελληνες με τους αλλοδαπούς;
Δηλαδή και οι Ελληνες ομογενείς αδερφοί μας θα περνάνε όλη αυτή την δοκιμασία για να λάβουν αυτό που δικαιούνται εκ γεννήσεώς τους; Αρα εκεί το πηγαίνατε να μπορείτε να αρνηθείτε την ιθαγένεια στους Ελληνες και να την δίνετε στους ξένους. Βρωμικά μισελληνικά μυαλά......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.