Σελίδες

12 Δεκεμβρίου 2009

Σοκ από τη βεβήλωση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη στην Κύπρο η σύληση του τάφου και η κλοπή της σορού του τέως προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή από αγνώστους και με άγνωστα κίνητρα.
Τον συλημένο τάφο ανακάλυψε χθες το πρωί αστυνομικός που ανήκε στη φρουρά του, όταν πήγε στο κοιμητήριο της κοινότητας Κάτω Δευτεράς για να ανάψει το καντήλι. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Εγκληματολογική Υπηρεσία, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνες.

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από τον θάνατο του τέως προέδρου και στις 9 το πρωί πραγματοποιείται το πρώτο ετήσιο μνημόσυνό του. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τα κίνητρα των δραστών, η χρονική συγκυρία δημιουργεί εικασίες ότι πρόκειται για προβοκάτσια με πολιτικά κίνητρα, ενόψει και των αναμενόμενων εξελίξεων στο Κυπριακό.

Πάντως, η οικογένεια του τέως προέδρου, στην πρώτη αντίδρασή της έχει πολιτικοποιήσει το ζήτημα: «Η ανίερη αυτή πράξη των τυμβωρύχων, πέραν της θλίψης και οργής που προκαλεί, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ενταφιάσει την πολιτική και να διαγράψει τις παρακαταθήκες που κατέλιπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Όπου και αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εθνικής μας υπόθεσης», αναφέρεται.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η αντίδραση του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Στον αντίποδα, η «Πρωτοβουλία Σοσιαλιστών», που εκφράζει μια ομάδα παραγόντων οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην πολιτική Παπαδόπουλου, με ανακοίνωσή της προειδοποιεί για την ύπαρξη εσωτερικής συνωμοσίας, η οποία στοχεύει στην ανωμαλία.

Για «προβοκάτσια» μίλησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκ πρώτης όψεως απορρίπτεται η εκδοχή της απονενοημένης ενέργειας ατόμων με ψυχικές διαταραχές, καθώς η επιχείρηση ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Οι δράστες πρέπει να ήταν ομάδα, καθώς σήκωσαν τη μαρμάρινη πλάκα του τάφου χωρίς να την καταστρέψουν, έσκαψαν για αρκετή ώρα μέχρι να βρουν το φέρετρο, το έβγαλαν έξω από τον τάφο, πήραν τη σορό, που θα πρέπει να ήταν σε κατάσταση ημιαποσύνθεσης, και πριν εξαφανιστούν κάλυψαν τα ίχνη τους με ασβέστη.

Το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση και όλος ο πολιτικός κόσμος το καταδίκασε. Πρόκειται για «ένα γεγονός μακάβριο, κατακριτέο και καταδικαστέο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε «τον βαθύ συγκλονισμό για την αποτρόπαια πράξη».

πηγή ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.