Σελίδες

23 Οκτωβρίου 2009

Οι Ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Επιτυχίες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ατυχία για ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ 2-1

Το γκολ του Ιεροκλή Στολτίδη στην εκπνοή έδωσε στον Ολυμπιακό τη χρυσή νίκη επί της Σταντάρ (2-1) και ταυτόχρονα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 93' πήρε η Αλκμααρ τον βαθμό κόντρα στην Αρσεναλ (1-1).

Κλειδί του αγώνα
Τι άλλο από ένα νικητήριο γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων... Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε από μια οργανωμένη ομάδα, όπως η Σταντάρ, αλλά ο από μηχανής θεός, Άκης Στολτίδης, που ήρθε από τον πάγκο, ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να λυτρώσει συμπαίκτες και οπαδούς.

Συνθέσεις
Ολυμπιακός:

Αντώνης Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο , Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ολοφ Μέλμπεργκ, Ζαουάντ Ζαϊρί (72' Ακης Στολτίδης), Λουτσιάνο Γκαλέτι, Σεαρένσε Ντουντού, Εντσο Μαρέσκα , Κώστας Μήτρογλου, Γκονσάλες Οσκαρ

Σταντάρ Λιέγης:

Σινάν Μπολάτ, Σέρχιο Ρικάρντο Ρότσα, Μάρκος Καμοζάτο, Μοχάμεντ Σαρ, Φελίπε Τρεβιζάν, Βίλφριντ Νταλμά (48' Μεχντί Καρσέλα-Γκονζάλεζ), Ελιακίμ Μανγκάλα, Αξέλ Βίτσελ, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ντιομερσί Μποκανί, Ιγκόρ Ντε Καμάγκρο (89' Μπέντζαμιν Νικάισε)

ΠΟΡΤΟ - ΑΠΟΕΛ 2-1

Αν και προηγήθηκε στο σκορ, το ΑΠΟΕΛ δεν ολοκλήρωσε την έκπληξη στο Ντραγκάο. Με δύο τέρματα του Χουλκ, η Πόρτο ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-1) αφήνοντας τους Κύπριους στον έναν.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η Πόρτο απάντησε γρήγορα στο τέρμα που δέχθηκε κι εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς. Οι Κύπριοι δεν είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν το γκολ που σημείωσαν και αφού πρώτα δέχθηκαν την ισοφάριση λίγο πριν το ημίχρονο, στη συνέχεια βρέθηκαν πίσω στο σκορ με την έναρξη του δευτέρου.

Συνθέσεις
Πόρτο:

Χέλτον, Μπρούνο Αλβες, Χόρχε Φουτσίλε, Αλβάρο Περέιρα, Ρολάντο Φονσέκα, Μαριάνο Γκονζάλες, Ραούλ Μεϊρέλες (93' Κρίστιαν Σαπουνάρου), Φερνάντο Ρέζες, Κρίστιαν Ροντρίγκεζ (68' Φρέντι Γκουαρίν), Ρανταμέλ Φαλκάο (87' Ερνέστο Φαρίας), Χουλκ

ΑΠΟΕΛ:

Διονύσης Χιώτης, Μπόμπαν Γκρντσάροφ, Γιόστ Μπρόερς, Μαρίνος Σατσιάς (78' Άνδρέας Παπαθανασίου), Μάριος Ηλία, Νούνο Μοράις, Κώστας Χαραλαμπίδης, Καμίλ Κοσόφσκι (38' Μάριο Μπρέσκα), Χρύσης Μιχαήλ (60' Νεκτάριος Αλεξάνδρου), Χέλιο Πίντο, Νέναντ Μιροσάβλιεβιτς

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ -ΑΕΚ 2-1

Άτυχη στάθηκε η ΑΕΚ απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ γνωρίζοντας την ήττα με 2-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε η Ένωση σχεδόν σε όλο το β' ημίχρονο, λόγω αποβολής του Μαϊστόροβιτς στο 53', ενώ στις καθυστερήσεις ο (εχθρικός) διαιτητής Ζάμπο, απέβαλλε και τον Άρτσε.

Κλειδί

Η αποβολή του Μαϊστόροβιτς αποτέλεσε το κλειδί της εξέλιξης της αναμέτρησης αφού η ΑΕΚ, παρά την ισοφάριση, θα είχε τη δυνατότητα να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα ή στη χειρότερη περίπτωση να κρατήσει την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Βίκτορ Κοτσαρένκο): Βερέμκο, Λικτάροβιτς (66' Γκοαριάν), Σοσνόβσκι, Σιτόφ, Γιούρεβιτς, Βολόντκο, Κρίβετς, Νεκάιτσικ, Παβλόφ (55' Σκάβιτς), Μπορντάσοφ (Αλουμόνα), Ροντιόνοφ.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν (62' Καράμπελας), Ενσαλίβα, Μαντούκα, Γιάχιτς, Μπλάνκο (59' Μάκος), Νέμεθ (83' Λεονάρντο), Σκόκο, Άρτσε.

Διαιτητής: Ζόλτ Ζάμπο

Κίτρινες: 30' Σοσνόβσκι, 61' Βολόντκο, 71' Γκοαριάν - 39' Μαϊστόροβιτς, 81' Καφές, 87' Άρτσε
Κόκκινες: 53' Μαϊστόροβιτς, 91' Άρτσε

ΠΑΟ - ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ 1-0

Λίγες μέρες πριν την ονομαστική του εορτή ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κέρασε τη Στουρμ Γκρατς με ένα γκολ και γλίτωσε τον μέτριο Παναθηναϊκό από τη γκρίνια και τις μουρμούρες. Το 1-0 δίνει στους πράσινους ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά η γενικότερη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα προβλημάτισε τον κόσμο.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Θα έχετε βαρεθεί να το διαβάζετε και να το ακούτε. Για μία ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός πέταξε ένα ημίχρονο στα σκουπίδια με τον ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης που επέλεξε. Ο Σισέ δεν έπαιρνε χαμηλά την μπάλα ούτε με... αίτηση, ενώ ήταν φανερή η απουσία δημιουργικότητας. Οχι πως άλλαξε κάτι σημαντικό στο δεύτερο μέρος, αλλά τουλάχιστον είδαμε ένα γκολ. Εστω και με πέναλτι.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκάμπριελ, Σπυρόπουλος, Σίλβα, Κατσουράνης (46' Νίνης), Καραγκούνης (85' Ρουκάβινα), Σαλπιγγίδης, Λέτο (75' Σιμάο), Σισέ

Στουρμ Γκρατς: Γκράτζεϊ, Σονλάιτνερ, Βέμπερ, Χλίνκα, Χέλτζλ (80' Xάσλερ), Μπούκβα (63' Γιάντσερ), Μουράτοβιτς, Έχρενραϊχ, Πρετεντχάλερ (46' Φελντχόφερ), Σίλντενφελντ, Μπάιχλερ

Κίτρινες: Καραγκούνης, Γκάμπριελ - Μπούκβα

από το contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.