Σελίδες

11 Οκτωβρίου 2009

Η Εθνική μας συνέτριψε την Λετονία με 5-2 και προχωράει ακάθεκτη για το Μουντιάλ. Ο Γκέκας με 4 γκόλ έγραψε ιστορία. Σειρά έχει το Λουξεμβούργο....

Τα τέσσερα γκολ του εξαιρετικού Φάνη Γκέκα και το θαυμάσιο γκολ του Γιώργου Σαμαρά, διόρθωσαν τα κακώς κείμενα του πρώτου μέρους, με την Ελλάδα να επικρατεί 5-2 της Λετονίας, αγκαλιάζοντας τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Μουντιάλ.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το παιχνίδι άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Εθνική μας ομάδα. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Φάνης Γκέκας φρόντισε να φιμώσει τα στόματα εκείνων που προσπαθούσαν να βρουν λογική στις επιλογές Ρεχάγκελ να βάλει βασικούς τους Σεϊταρίδη και Τζιόλη και με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καραγκούνη άνοιξε το σκορ.

Οι χαρές, όμως, κράτησαν λίγο αφού ο Βερπακόφσκις στο 12’ με ωραία ενέργεια ισοφάρισε και έφερε πάλι τη γκρίνια στην ούτως ή άλλως αρρωστημένη κατάσταση. Δύο λεπτά μετά το γκολ του επιθετικού του Εργοτέλη ο Καραγκούνης με σουτ λίγο έλειψε να δώσει εκ νέου το προβάδισμα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ η επόμενη αξιόλογη προσπάθεια των διεθνών μας στην επίθεση ήταν ένα σουτ του Σαμαρά στο 39’ το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Στο διάστημα που μεσολάβησε η Ελλάδα αντιμετώπισε ουκ ολίγα προβλήματα. Κενά πίσω με τον δαιμονισμένο Βερπακόφσκις να δημιουργεί κινδύνους και μεγάλες αποστάσεις της μεσαίας γραμμής με την επίθεση με αποτέλεσμα ο Σαμαράς -για παράδειγμα- να γυρίζει μέχρι τη σέντρα για να πάρει μπάλα. Εκτός αυτού, η έλλειψη αριστεροπόδαρου ήταν εμφανής με τον φορμαρισμένο Τοροσίδη να χαραμίζεται στην αριστερή πλευρά.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Βερπακόφσκις στο 40ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε άριστα τον τρόπο ανάπτυξης των Λετονών που με δύο πάσες άνοιξαν την άμυνά μας και με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Τζόρβα.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε μόνο το σκορ με τα δύο γκολ του Γκέκα, αλλά άλλαξε και η εικόνα της Ελλάδας. Η είσοδος των Πατσατζόγλου και Αμανατίδη, η μετακίνηση του Σαμαρά στον άξονα και η άνοδος του Κατσουράνη έδωσαν την κίνηση που έλειπε από την ελληνική ομάδα, αλλά και τους περισσότερους χώρους απέναντι στη Λετονία, η οποία προσπαθούσε να συνέλθει από τη γρήγορη ανατροπή του σκορ.

Στο 47’ ο Σαμαράς κέρδισε ένα μάλλον αυστηρό πέναλτι σε σπρώξιμο του Κλάβα, με τον Γκέκα από την άσπρη βούλα να ισοφαρίζει σε 2-2 και 10 λεπτά αργότερα πάλι ο Γκέκας με θαυμάσια κεφαλιά μετά από σέντρα του Τοροσίδη έκανε χατ τρικ και έδωσε το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στα υπόλοιπα λεπτά της επανάληψης η Ελλάδα είχε τον έλεγχο και δεν απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους, απόρροια της αυτοπεποίθησης που απέκτησε μετά την ανατροπή του 1-2. Μάλιστα, στο 73ο λεπτό ο Σαμαράς έδιωξε κάθε άγχος πετυχαίνοντας με γυριστό το 4-2, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκέκας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και με το τέταρτο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το δεκάλεπτο της επανάληψης όπου ήρθε η ανατροπή ήταν το κλειδί που έψαχνε η Εθνική μας σε όλο το πρώτο μέρος. Μέσα σε 10 λεπτά πετάξαμε στα σκουπίδια τα λάθη των πρώτων 45 και με τον Οτο Ρεχάγκελ να κάνει τις σωστές κινήσεις που δεν έκανε στην αρχή του ματς, αλλά και σε συνδυασμό με την άνοδο της μεσαίας γραμμής, φτάσαμε στη δίκαιη επικράτηση.

MVP:

Φάνης Γκέκας. Τι; Θέλετε κι εξήγηση;

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ο,τι είδαμε στο πρώτο μέρος το πετάμε στα σκουπίδια. Εκτός από το 1-0 του Γκέκα δεν είδαμε τίποτε άλλο που μπορούμε να κρατήσουμε.


Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Κατσουράνης, Τζιόλης (46' Πατσατζόγλου), Καραγκούνης (88' Πλιάτσικας), Σαλπιγγίδης (46' Αμανατίδης), Σαμαράς, Γκέκας

ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Κλάβα, Ιβάνοφς, Κασάνοφς, Γκορκς, Κολεσνιτσένκο, Λάιζανς, Τσάουνα, Ρούμπινς (78' Σολονίκινς), Βερπακόφσκις (84' Περεπλότκινς), Κάρλσονς (71' Γκρέμπις)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Όβρεμπο (Νορβηγία)

από το contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.