Σελίδες

14 Οκτωβρίου 2009

Τερμάτησε 2η η Εθνική μας νικώντας το Λουξεμβούργο 2-1 και αντιμετωπίζει σε διπλούς αγώνες μπαράζ, μιά εκ των Σλοβενία, Ουκρανία, ΕΪΡΕ και Βοσνία.

Μέσω μπαράζ θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Μουντιάλ η Εθνική Ελλάδος μετά την φτωχή νίκη (2-1) επί του αδύναμου Λουξεμβούργου. Τη Δευτέρα θα κληρωθεί ο αντίπαλος μεταξύ Βοσνίας, Ουκρανίας, ΕΪΡΕ και Σλοβενίας.

EIKONA TOY AΓΩΝΑ:

Ό,τι άξιζε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν το τρίλεπτο 30’-33’ όπου η Εθνική καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το Λουξεμβούργο. Μία κεφαλιά του Τοροσίδη μετά από κόρνερ του Καραγκούνη και μια κεφαλιά του Γκέκα μετά από φάουλ του Καραγκούνη έφεραν ένα φαινομενικά εύκολο 2-0 απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε στην Αθήνα για να βγάλει την υποχρέωση.

Γράφουμε φαινομενικά γιατί μέχρι το 30’ τίποτα δεν έδειχνε αυτό που θα ακολουθούσε. Η απόφαση του Ρεχάγκελ να αλλάξει τους επτά από τους έντεκα ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν απέναντι στους Λετονούς (Σηφάκης αντί Τζόρβα, Κυργιάκος αντί Μόρα, Α.Παπαδόπουλος αντί Παπασταθόπουλου, Βύντρα αντί Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλος αντί Τζιόλη, Πατσατζόγλου αντί Κατσουράνη και Φωτάκης αντί Σαμαρά) δημιούργησε πρόβλημα στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής μας, λογικό αν αναλογιστείτε πως πολλοί από τους βασικούς δεν είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί.

Αυτός ο... υπνωτικός τρόπος παιχνιδιού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε συνδυασμό με την λιγοστή προσέλευση του κόσμου στις εξέδρες ήταν αντιστρόφως ανάλογα με το 2-0, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, αφού η ουσία ήταν η νίκη, οι βάσεις της οποίας μπήκαν από... αέρος.

Στο δεύτερο μέρος ο Ρεχάγκελ πέρασε στο ματς τον Πλιάτσικα αντί του Φωτάκη (δεύτερη αλλαγή μετά από αυτή του Κυργιάκου που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μόρα) χωρίς να αλλάξει κάτι ως προς το σύστημα και την εικόνα της Ελλάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής, όπως εμφανής ήταν η ελάχιστη συμμετοχή του Λουξεμβούργου στο παιχνίδι, ειδικά από το 57’ κι έπειτα όταν ο Παγιάλ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Οι μοναδικές στιγμές που ο κόσμος βρήκε ένα λόγο να χειροκροτήσει ήταν αυτές του 76’ και του 79’. Ο Σαλπιγγίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι σε τετ α τετ με τον Ζουμπέρ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε με δυσκολία φάουλ του Καραγκούνη. Η τρίτη ήταν όταν ο Σωτήρης Νίνης στο 82’ πέρασε στη θέση του Λουκά Βύντρα. Με αυτή την αλλαγή ο Ρεχάγκελ διόρθωσε ουσιαστικά την επιλογή του να περάσει στο δεύτερο μέρος τον Τοροσίδη στα δεξιά, τον μοναδικό παίκτη που στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας στα χαφ έδωσε κάτι στην ομάδα.

Στις καθυστερήσεις οι τίτλοι τέλους έπεσαν με το φτηνό αυτογκόλ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει μια ακίνδυνη παράλληλη μπαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη.

ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Μέσα σε τρία λεπτά η Εθνική μας ομάδα έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή. Δεν χρειάστηκε να κουραστεί, δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και έκανε τη δουλειά της. Καλύτερα κι από... δημόσιο υπάλληλο.

MVP:

Ο Βασίλης Τοροσίδης έβαλε το πρώτο γκολ, ενώ είχε τη μεγαλύτερη διάθεση απ’όλους τους συμπαίκτες του. Ειδικά στο πρώτο μέρος όταν έπαιξε στα χαφ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Εντάξει, να λέμε για την απουσία των φιλάθλων, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος. Η εικόνα που παρουσίασε η Ελλάδα και η απουσία διάθεσης των διεθνών μόνο κόσμο δεν φέρνει στις εξέδρες. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που έφυγαν από το ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης και ένιωσαν πως κάτι κέρδισαν από αυτό το ματς.


Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα (82' Νίνης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (44' λ.τ. Μόρας), Αβρ. Παπαδόπουλος, Φωτάκης (46' Πλιάτσικας), Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Κίντσινγκερ (81' Μαρτίνο), Παγιάλ, Χόφμαν, Μπλεζ, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Κίτενγκε (74' Πούποβατς), Γένις (46' Λεβέκ), Μουτς.

Κίτρινες: Πλιάτσικας - Παγιάλ, Μαρτίνο, Μουτς

Κόκκινες: 57' Παγιάλ (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Ντάρκο Τσέφεριν (Σλοβακία)

πηγή contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.