Σελίδες

4 Σεπτεμβρίου 2009

Προσοχή! Απατεώνες με την "μορφή" του Υπουργείου Οικονομικών προσπαθούν να μάθουν προσωπικά σας στοιχεία μέσω email.

Tο τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων πολιτών (αριθμών πιστωτικών καρτών κ.λ.π.) μέσω πλαστών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails), των οποίων ως αποστολέας εμφανιζόταν δήθεν το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Τα μηνύματα αυτά περιείχαν συνδέσμους (links), οι οποίοι οδηγούσαν σε ψεύτικες οθόνες καταχώρησης στοιχείων που δεν έχουν σχέση με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Με την αφορμή αυτή, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων συμβουλεύει τους πολίτες να αγνοούν τέτοιου είδους μηνύματα, καθώς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν ζητεί σε καμία περίπτωση από τους πολίτες να αποκαλύψουν μέσω e-mail προσωπικά τους στοιχεία.

Για τις εφαρμογές και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΟ, οι πολίτες μπορούν να έχουν πληροφόρηση από την ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΟ στην διεύθυνση http://www.gsis.gr/.

(Πηγή madata.gr)
από Γονείς-Υγεία-Παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.