Σελίδες

16 Σεπτεμβρίου 2009

Eλλάδα-Γαλλία 69-71.


Το απίστευτης δυσκολίας καλάθι του Νάντο ντε Κολό στην εκπνοή έστειλε την εθνική στην τρίτη θέση του ομίλου. Ο νεαρός σκόραρε στα δύο δέκατα πριν από το τέλος και χάρη στο 71-69 η Γαλλία τερμάτισε πρώτη και αήττητη.
Κόντρα σε μια αντίπαλο με ικανότητα στην άμυνα και έφεση στο ριμπάουντ δύο πράγματα έπρεπε να πετύχει η εθνική: να βρίσκει τον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση και να μην προσφέρει δεύτερες επιθέσεις στους Γάλλους. Το ότι για οκτώ λεπτά η λειτουργία της επίσημης αγαπημένης ήταν ιδανική, καθώς προηγήθηκε 13-4 και 20-14 δεν εξασφάλιζε ανάλογη συνέχεια.

Γιατί αφενός οι "τρικολόρ", έχοντας το πλεονέκτημα των πολλών επιθετικών ριμπάουντ (οκτώ στο πρώτο 20λεπτο), βρήκαν λύσεις από το δίδυμο των Τραορέ-Κοφί αφετέρου ο Σχορτσανίτης χρεώθηκε με τρία φάουλ και χάθηκε η σίγουρη επιλογή στο άλλο μισό του παρκέ. Την ίδια ώρα ο Σπανούλης ήταν στον πάγκο και η ελληνική περιφέρεια έμεινε από φαντασία. Ακόμη και χωρίς τον Πάρκερ, η Γαλλία δούλεψε πολύ καλύτερα και... σοφότερα, καταλήγοντας στο 32-41 του 19'.

Η εθνική επιστράτευσε άλλα στοιχεία, όπως η δύναμη και παίκτες του πάγκου, για να γυρίσει το ματς. Προς στιγμήν βρέθηκε στο -11 (34-45), αλλά το θράσος του Καλάθη και η ενέργεια του Καϊμακόγλου έδωσαν άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας του Καζλάουσκας. Λίγο η άγνοια κινδύνου του νεαρού, λίγο η δύναμη του έμπειρου φόργουορντ, λίγο η επιστροφή του Σχορτσανίτη στο παρκέ έκαναν την εθνική πιο ενεργή. Σταδιακά η διαφορά μειώθηκε (42-45, 49-54), ενώ το απίστευτο τρίποντο του Σπανούλη από τα 10 μέτρα έφερε το σκορ στο 53-56 του 30'.

Ο δρόμος όμως ήταν ακόμη μακρύς γιατί η ομάδα αδυνατούσε να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Τα μακρινά σουτ, αν και ελεύθερα, ήταν άστοχα, και παρά την προσπάθεια στην άμυνα η μία ευκαιρία χανόταν μετά την άλλη. Η Γαλλία διατήρησε ένα ασφαλές προβάδισμα ως το 56-63, αλλά το γκολ φάουλ του Σχορτσανίτη και το τρίποντο του Σπανούλη έφεραν την Ελλάδα σε απόσταση αναπνοής. Ακολούθως ήρθε το κλέψιμο του Καλάθη και το λέι απ του Φώτση για το προσπέρασμα (64-63).

Οι Γάλλοι προσπάθησαν να ξεφύγουν εκ νέου, πήγαν μέχρι τους τρεις (66-69), αλλά ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο στα 6'' έφερε την κατάσταση σε ισορροπία. Όλα αυτά βέβαια μέχρι το μεγάλο σουτ του Ντε Κολό, ο οποίος χάρισε την πρώτη νίκη της Γαλλίας επί της Ελλάδας μετά από 26 χρόνια (Ναντ, 1983).
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 34-41, 53-56, 79-61

Ελλάδα: Καλαμπόκης 2, Μπουρούσης 8(10ρ), Ζήσης 4, Σπανούλης 16(4/6τρ), Καλάθης 7(4ρ, 3κλ), Φώτσης 9(1/7τρ), Πρίντεζης, Καϊμακόγλου 4, Περπέρογλου 7(1τρ, 4ασ), Σχορτσανίτης 12

Γαλλία: Α. Ντιό 3(1), Μπατούμ 8, Ζανό 2, Κοφί 14(5/7δ, 6δ), Πάρκερ 12(1), Μποκολό 10(1), Πιετρούς 2, Ντε Κολό 6, Μπ. Ντιό, Τουριάφ 4, Τραορέ 10

πηγή contra

Σχόλιο

Η Εθνική μετά την ήττα αυτή τερματίζει στην τρίτη θέση και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σλοβενία ή Τουρκία. Απέφυγε τον κακό της δαίμονα,την ομάδα της Ισπανίας και με λίγη σοβαρότητα και προσοχή έχουμε ελπίδες για μετάλλιο.

3 σχόλια:

  1. Μετα τις ηττες από Ρωσία και Γαλλία ελπίζω να ανακάμψουμε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πηγαίνουμε αηττητοι αλλά δεν πειράζει.

    Αν και ξέρω ότι η Τουρκία φέτος εχει πολύ καλή ομάδα, εν τουτοις θα την προτιμούσα για αντίπαλο.

    Να δούμε τι πραγματικά αξίζει η ομάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θάνο, όπως είδες σου ήρθε η ομάδα που ήθελες!! Θεωρώ ότι θα είναι ένας πραγματικά δύσκολος αγώνας για την ομάδα μας αλλά ελπίζω ότι θα δείξουμε τι είναι οι Έλληνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοβαρότητα χρειάζεται και στα 40 λεπτά, να αποφύγουμε τα λάθη και να πάρουμε τα αμυντικά ριμπάουντ.
    Ελλαδάρα σκίσε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.