Σελίδες

12 Σεπτεμβρίου 2009

Στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα.

Η Ελλάδα νίκησε 84-76 τη Γερμανία και σφράγισε την πρόκρισή της στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Πλέον, στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια της β’ φάσης θα προσπαθήσει να πάρει όσο δυνατόν καλύτερη θέση στον όμιλο για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διασταύρωση στα πλέι οφ.
Η Εθνική προσπάθησε να επιβάλει το γρήγορο παιχνίδι της στο ματς, χωρίς να τα καταφέρει ιδιαίτερα. Ωστόσο, ακόμα και στο σετ παιχνίδι αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική από τους Γερμανούς.

Το μόνο σημείο στο οποίο η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας απειλήθηκε ήταν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπως δηλαδή συνέβη και στο ματς με την Κροατία. Η ευστοχία του Σάφαρτσικ και η καλή επιθετική λειτουργία του Μπένζιγκ έφεραν το ματς στο -4 (70-66). Και πάλι όμως, οι Σπανούλης και Ζήσης με σωστές επιλογές έδωσαν για ακόμη μία φορά αέρα στην Εθνική.

Κορυφαίος για την Ελλάδα ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πέτυχε 14 πόντους, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Στράτος Περπέρογλου.

Δεκάλεπτα: 25-19, 41-33, 61-50, 84-76

ΕΛΛΑΔΑ (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 5 (1), Μπουρούσης 2, Ζήσης 12 (1), Σπανούλης 20 (1), Καλάθης, Φώτσης 12 (2), Πρίντεζης 8, Κουφός 4, Περπέρογλου 7 (1), Σχορτσανίτης 14

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μπάουερμαν): Στάιγκερ 3 (1), Σάφαρτσικ 23 (5), Σούλτσε 3 (1), Όλμπρεχτ 4, Βισότσκι 2, Χάμαν, Γκριν 6, Πλάις 4, Χάρις 4 (1), Φέμερλινγκ 8, Μπέντσινγκ 16 (1), Γιάγκλα 3 (1)

Πηγή ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.