Σελίδες

8 Σεπτεμβρίου 2009

Ανοίγουν τα σχολεία!!! Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα σχολεία στη Γαλλία και πολλά από αυτά αναγκάστηκαν να κλείσουν και πάλι - αυτή τη φορά λόγω... γρίπης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων, πολλές τάξεις, αλλά και ολόκληρα σχολεία, έκλεισαν στην περιοχή του Παρισιού και στη νοτιο-δυτική περιοχή της χώρας, καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών παρουσίασε συμπτώματα της γρίπης H1N1.

Η απόφαση για το κλείσιμο μιας τάξης ή ενός σχολείου λαμβάνεται από τον νομάρχη μετά την εμφάνιση τριών κρουσμάτων την ίδια εβδομάδα σε μία ή σε διαφορετικές τάξεις που έχουν κοινές δραστηριότητες, όπως τη χρήση της ίδιας καντίνας.

Η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε τον Αύγουστο, δύο εβδομάδες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, το σχέδιο πρόληψης κατά της γρίπης H1N1, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μετάδοση τέσσερις ημέρες την εβδομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το ραδιοφωνικό δίκτυο France Culture και το τηλεοπτικό δίκτυο France 5 σε περίπτωση που κλείσει μεγάλος αριθμός σχολείων. Οι μαθητές θα μπορούν να εργασθούν επίσης σε ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Παιδείας στο Ιντερνετ.

Η Φρανσουάζ Βεμπέρ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Υγειονομικής Επαγρύπνησης, δήλωσε χθες ότι υπάρχει σαφής τάση ταχείας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στη Γαλλία.
Πηγή: imerisia.gr

Δυστυχώς οι φόβοι όλων γίνονται πραγματικότητα!!! Τι θα γίνει και με τα δικά μας σχολεία τώρα που θα ανοίξουν; Πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε κάποια ανάλογη περίσταση; Θα τα καταφέρει ο κρατικός μηχανισμός και το σύστημα υγείας, τη στιγμή που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα απλό περιστατικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.