Σελίδες

6 Σεπτεμβρίου 2009

Ατυχη η Εθνική μας ηττήθηκε με 2-0 από την Ελβετία.


Η Ελλάδα άντεξε με παίκτη λιγότερο (άδικη αποβολή του Βύντρα) για 83 λεπτά απέναντι στην Ελβετία, είχε δοκάρι με τον Σπυρόπουλο στο 67', αλλά υπέκυψε στο τέλος και σε διάστημα πέντε λεπτών (83' - 88') γνώρισε την ήττα στο "Σεντ Τζέικομπς Παρκ" με 2-0. Ρεαλιστικός στόχος πλέον η δεύτερη θέση των μπαράζ.

Το κλειδί του αγώνα:

Ο Ρεχάγκελ έκανε αυτό που λίγο-πολύ περιμέναμε. Παρέταξε την Ελλάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κλείνοντας κάθε χώρο στους Ελβετούς. Τα σχέδιά του κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Βύντρα. Ακόμα κι έτσι, η Εθνική μας απείλησε για το γκολ κι αν στο 67' το σουτ του Σπυρόπουλου δεν είχε κατάληξη το δοκάρι, αλλά τα δίχτυα το Μπενάλιο, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι το όνειρο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Β’ ομίλου όχι μόνο δεν έχει χαθεί αλλά υπάρχουν και ρεαλιστικές πιθανότητες να γίνει ακόμα και τώρα πραγματικότητα. Το κλειδί σ’ αυτό θα είναι μία πιθανή ήττα των Ελβετών στην Λετονία και μία δική μας νίκη επί των Μολδαβών. Και μετά...βλέπουμε.

Εκτός των βαθμών, μετράνε και τα γκολ

Η FIFA έχει ορίσει ως κριτήριο κατάταξης στις ισοβαθμίες τη διαφορά των συνολικών τερμάτων. Μέχρι στιγμής ,η πρωτοπόρος του ομίλου Ελβετία έχει 13-6 τέρματα και ακολουθούν η Ελλάδα με 12-6 και η Λετονία με 11-6. Όπως καταλαβαίνετε, για να υπάρχουν πιθανότητες κατάληψης της πρώτης θέσης, στην Εθνική δεν αρκούν μόνο οι νίκες, χρειάζεται και τα πολλά γκολ.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Ελβετία 16 (13-6 τερ)
2. Eλλάδα 13 (12-6)
3. Λετονία 13 (11-6)
4. Ισραήλ 9 (10-9)
5. Λουξεμβούργο 5 (3-13)
6. Μολδαβία 2 (2-11)

Το συγκρότημα του Οτο Ρεχάγκελ έχει να δώσει ακόμα τρία παιχνίδια. Με τη Μολδαβία εκτός, με τη Λετονία και το Λουξεμβούργο εντός. Η Ελβετία, από την πλευρά της, έχει επίσης τρία ματς. Με Λετονία εκτός, με Λουξεμβούργο εκτός και με Ισραήλ εντός. Θεωρητικά, μόνο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λετονία έχει σοβαρές πιθανότητες να χάσει βαθμό ή βαθμούς.

Όπως και να έχει, τα κριτήρια στην ισοβαθμία (διπλή ή τριπλή) είναι τρία:

1. Διαφορά των συνολικών τερμάτων
2. Επίθεση
3. Eκτός έδρας επίθεση.

Το δεδομένο είναι ένα: Αν η Εθνική πάρει και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, κάτι που βρίσκεται μέσα στις δυνατότητές της, σιγουρεύει τη δεύτερη θέση και παίρνει το εισιτήριο για τα μπαράζ. Από εκεί και πέρα, θα περιμένει να χάσει βαθμούς η Ελβετία και προφανώς θα απεύχεται το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας με Ελβετία και Λετονία διότι σ’ αυτήν την περίπτωση τα πράγματα θα κρέμονται από μία κλωστή.

πηγή contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.