Σελίδες

6 Αυγούστου 2009

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Champions League.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτά που... δεν είχε κάνει στην Πράγα και με το 3-0 επί της Σπάρτα στο ΟΑΚΑ πήρε την πρόκριση για τη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σαριέγκι (45'), Κατσουράνης (54') και Σαλπιγγίδης (89') τα γκολ του τριφυλλιού. "Είμαι ένας νικητής", είπε ο Τεν Κάτε κι αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου.

Δύο, για την ακρίβεια, ήταν τα κλειδιά του αγώνα. Το πρώτο ήταν το γκολ του Σαριέγκι στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου που άλλαξε εντελώς τόσο τα δεδομένα του αγώνα, όσο και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Το άλλο, η φάση του 88' όταν οι Τσέχοι απώλεσαν καταπληκτική ευκαιρία για να μειώσουν και να πάρουν αυτοί την πρόκριση.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ
Ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τους πρώτους επαναληπτικούς του γ' προκριματικού γύρου.

Η μοναδική εκκρεμότητα είχε να κάνει με το αποτέλεσμα του αγώνα της Τιμοσοάρα με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, το οποίο θα έκρινε σε ποιο γκρουπ θα έμπαινε η Στουτγάρδη. Οι Ρουμάνοι κράτησαν την ομάδα του Λουτσέσκου στο 0-0 και πήραν το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί είναι στο γκρουπ των ισχυρών και η Τιμισοάρα γίνεται αυτόματα πιθανός αντίπαλος των "πρασίνων".

Στο όμιλο των αδυνάτων υπήρξε η εκκρεμότητα από το ζευγάρι της Ντιναμό Μόσχας με τη Σέλτικ. Με γκολ του Σαμαρά στο φινάλε οι Σκωτσέζοι πήραν την πρόκριση και είναι από τις ομάδες που μπορεί να βρει στο δρόμο του το σύνολο του Τεν Κάτε.

Σίγουρα η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πιο ευνοϊκή για τον Παναθηναϊκό αν η Σπόρτινγκ, η οποία είναι ψηλότερα στη βαθμολογία, δεν ισοφάριζε την Τβέντε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Χάρη στο εκτός έδρας γκολ τα "λιοντάρια" του Πάουλο Μπέντο εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελευταίο πριν από τους ομίλους προκριματικό γύρο.

Το γκρουπ των μη πρωταθλητών

Ισχυροί
Άρσεναλ 106.899
Λιόν 91.033
Σπόρτινγκ 68.292
Παναθηναϊκός 56.633
Στουτγάρδη 45.339

Αδύναμοι

Φιορεντίνα 42.582
Ατλέτικο Μαδρίτης 41.853
Σέλτικ 40.575
Άντερλεχτ 32.065
Τιμισοάρα 7.781

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν χρειάστηκε να δουλέψει σε υψηλές στροφές η μηχανή του Ολυμπιακού για να εξασφαλιστεί η πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (35’ Μαρέσκα, 56’ Ντιόγο), οι ερυθρόλευκοι νίκησαν και στο δεύτερο παιχνίδι τη Σλόβαν με 2-0 παίρνοντας το εισιτήριο.

Ο Ολυμπιακός ήταν τουλάχιστον ένα σκαλοπάτι πάνω από τη Σλόβαν. Η διαφορά δυναμικότητας-ποιότητας, φανερή από το πρώτο ματς, ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε (δυσάρεστες) εκπλήξεις. Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάστηκαν μία καθαρή ευκαιρία για να σκοράρουν πρώτοι, την ίδια ώρα που οι πρωταθλητές Σλοβακίας ήταν ανούσιοι στην τελική προσπάθεια.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΣΦΠ

Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κάποια μεγάλη ομάδα ως πιθανή αντίπαλό τους, ωστόσο θα πρέπει να προσέξουν για να μην πάθουν το περυσινό κάζο.

Οι πιο δυνατές ομάδες είναι η Σάλτσμπουργκ και ο ΑΠΟΕΛ. Οι Αυστριακοί πήραν μεγάλη πρόκριση μέσα στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ η ομάδα του Γιοβάνοβιτς άντεξε στο Βελιγράδι και απέδειξε ότι άξια βρίσκεται στα πλέι οφ.

Ως πιο προσιτές αντίπαλοι φαντάζουν οι άλλες τρεις. Καμία από τις Ντεμπρετσένι, Σέριφ Τίρασπολ και Βέλντσπιλς δεν μπορεί να φοβήσει την ομάδα του Κετσπάγια, αν και όλες αποτελούν μεγάλα ερωτηματικά για τους νταμπλούχους.

Οι ισχυροί

Ολυμπιακός 52.633
Κοπεγχάγη 26.890
Λέφσκι Σόφιας 24.250
Μακάμπι Χάιφα 17.050
Ζυρίχη 14.050

Οι αδύνατοι

Σάλτσμπουργκ 6.565
Ντεμπρετσένι 4.938
ΑΠΟΕΛ 4.016
Βέντσπιλς 2.832
Σερίφ Τιρασπόλ 1.958

πηγή contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.