Σελίδες

1 Αυγούστου 2009

Που πήγαν οι πατριωτικές ταινίες;

Μεσημέρι Σαββάτου ( 1/8 ) και χαζεύω στο Youtube διάφορα video όταν ξαφνικά το μάτι μου πέφτει πάνω σε ένα μικρό απόσπασμα μιας πολύ γνωστής Ελληνικής ταινίας που περιγράφει τα γεγονότα των μαχών του 1940, η ταινία ονομάζεται "Οχι".

Συνεχίζω να πατάω συνεχώς ότι βιντεάκι σχετίζεται με την ιστορία της Ελλάδας, ταινίες που είναι αφιερωμένες στους αγώνες που έγιναν από την πλευρά μας, ταινίες που από όσο θυμάμαι τις παρακολουθούσα 3-4 χρόνια πριν. Και φυσικά μου ήρθε η απορία σχετικά με το γιατί δεν προβάλονται πια τέτοιου είδους ταινίες, όπως επίσης κανείς δεν ενδιαφέρεται να σκηνοθετήσει μια παρόμοια ταινία.

Μήπως χαρακτηριστούν "εθνικιστικές" ; Μήπως ο λαός έχει ξεπεράσει το παρελθόν μένοντας στο παρόν; Μήπως τα προβλήματα και η σύγχρονη ζωή δεν δίνει στον άνθρωπο τον χρόνο να ασχοληθεί;

από το Τεφτέρι

ΣΧΟΛΙΟ
Εχουμε την μεγαλύτερη και ενδοξότερη ιστορία του κόσμου και την στιγμή που οι άλλοι λαοί φτιάχνουν συνέχεια ταινίες με το παρελθόν τους αλλά και με το δικό μας οι δικοί μας δημιουργοί αδιαφορούν για την ιστορία μας.
Λυπάμαι αλλά πιστεύω ότι τεράστια ευθύνη έχουν και οι πλούσιοι συμπολίτες μας που θα μπορούσαν να γίνουν παραγωγοί μιας ιστορικής υπερπαραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.