Σελίδες

13 Αυγούστου 2009

Νέα ιδέα κατέβηκε στον Μπερίσα. Τώρα προσπαθεί να φάει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών αδερφών μας.

Με μια πρωτοφανή πρόταση επανέρχεται, όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου που έστειλε η Ένωση Χειμαρριωτών, η αλβανική κυβέρνηση στον πόλεμο κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της χώρας ετοιμάζει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο εκτάσεις οι οποίες δεν καλλιεργούνται από τους ιδιοκτήτες τους, θα παραχωρούνται για εκμετάλλευση σε τρίτους που επιθυμούν να τις καλλιεργήσουν.
Και συνεχίζει το Δελτίο Τύπου:

"Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες θα αμοίβονται με το 1/10 της παραγωγής σύμφωνα με τις αλβανικές πηγές. Τα ίδια μέσα αναφέρουν πως αν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. 5 ή 10 χρόνια) οι ιδιοκτήτες δεν εκφράσουν ενδιαφέρον για να καλλιεργήσουν την...
γη τους, τότε αυτή περνά στην ιδιοκτησία εκείνων που την δουλεύουν.

Είναι εμφανές ότι ο ηγέτης της Αλβανίας, σκοπεύει σε έναν σταδιακό αναδασμό ο οποίος θα αλλάξει εντελώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην χώρα του και θα πάρει πλουτοπαραγωγές εκτάσεις από τα χέρια των Ελλήνων. Δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να παραδώσει τις καλλιεργήσιμες γαίες σε Αλβανούς από τον βορρά ή το Κόσσοβο ή τα Σκόπια.
Ο κίνδυνος φαντάζει τεράστιος για τα χωριά των αναγνωρισμένων μειονοτικών περιοχών όπως η Δρόπολη και ο Βούρκος που βρίσκονται γύρω από κάμπους.

Δεν κινδυνεύουν να αλλάξουν μόνο οι ιδιοκτήτες της γης αλλά ακόμη περισσότερο και η πληθυσμιακή σύσταση της Βορείου Ηπείρου. Μετά τις αλλοιώσεις που επέβαλλε το κομμουνιστικό καθεστώς στον πληθυσμό της Βορείου Ηπείρου, ο Μπερίσσα φαίνεται να θέλει να διασφαλίσει την εθνική ενότητα του κράτους του, περιθωριοποιώντας αν όχι εξαλείφοντας το ελληνικό στοιχείο.
Απομένει στο ελλαδικό Υπουργείο Εξωτερικών να αντιληφθεί πως η Αλβανία δεν είναι μόνο το φιλελεύθερο κράτος που νομιμοποιεί τους γάμους των γκεη αλλά έχει και πραγματικό πρόσωπο και είναι εκείνο που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, πολίτες της."

Πηγή Ηreiros gr
από το Epirus Ellas

1 σχόλιο:

  1. επι τελους
    και καποιος πολιτικος με ελληνικη συνειδηση.
    δεν παει αλλο.
    εγκαταλειψαμε ολους τους ελληνες
    που βρισκονται εκτος της ελληνικης επικρατειας.

    ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.