Σελίδες

5 Αυγούστου 2009

Η κυβερνητική ανικανότητα και τα εσωτερικά προβλήματα της γείτωνος οδηγούν τους Τούρκους να κάνουν κάτι που ξέρουν καλά. Στήνουν θερμό επεισόδιο.

Η "αθάνατη" ψυχή μας, η Κυρά της Ρω. Το νησάκι της επέλεξαν οι Τούρκοι για την πρόκληση θερμού επεισοδίου.

Η είδηση :
“Σκηνικό Ιμίων” θυμίζει πλέον η τεχνητή ένταση που στήνουν ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ (πιο συγκεκριμένα τηλεοπτικοί σταθμοί) με δημοσιογράφους και κάμερες να περιφέρονται στο Αιγαίο και να αμφισβητούν σε ρεπορτάζ τους ελληνικά νησιά. Αυτή τη φορά σειρά πήρε το μικροσκοπικό νησάκι της Ρω, νοτιοδυτικά του Καστελόριζου. Την Δευτέρα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Kanal D αμφισβήτησε την κυριότητα του νησιού της Ρω αναφεροντας ότι «η Ελλάδα οικειοποιείται ένα νησί, το οποίο δεν της ανήκει».

Το απόγευμα της Τρίτης σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τουρκικό τουριστικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού IHA, βρέθηκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Στο σκάφος με το όνομα Pony πραγματοποιήθηκε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν πέραν του κυβερνήτη άλλα τέσσερα άτομα - κατά δήλωσή τους δημοσιογράφοι.

"Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και αφού τους συστήθηκε η άμεση αποχώρηση από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το σκάφος απέπλευσε περί ώρα 18:10" δήλωσε ο αρχηγός του Λ.Σ.

Το CNN Turk μεταδίδει ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές πράγμα που η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνει.
πηγή Foreign Press

ΣΧΟΛΙΟ
Οταν οι Τούρκοι υποψιαστούν ότι η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση είναι δειλή και υπακούει τυφλά στις εντολές της Παγκόσμιας κυβέρνησης των ΗΠΑ και των υπολοίπων ανθελληνικών κέντρων, τότε κάνουν κάποιες ενέργειες που εμείς ονομάζουμε θερμά επεισόδια και αρχίζουν έναν νέο κύκλο αμφισβητήσεων. Παράλληλα παραμυθιάζουν και τυφλώνουν την δική τους κοινή γνώμη για να μην "κοιτάει" στο εσωτερικό της χώρας.

Μια τέτοια περίοδο για τον άτυχο Ελληνισμό διανύουμε και τώρα (όπως παλιότερα επί κυβερνήσεων Σημίτη).
Η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να αντιδράσει στις τουρκικές προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα. Απλώς που και πού κλαίγεται στους διεθνείς οργανισμούς. Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ανύπαρκτο. Ψάχνει τρόπο να προωθήσει την σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια και την προώθηση της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας ασχολείται με τον αφοπλισμό και παραγκωνισμό του στρατεύματος και την μείωση της θητείας για ψηφοθηρικούς λόγους και ταυτόχρονα μειώνει και απαξιώνει όλο και περισσότερο την εκπαίδευση των Ελλήνων στρατιωτικών (για όσους επιθυμούν το να ψάξουν ας αναρωτηθούν για παράδειγμα πόσες φορές οι δυνάμεις πεζοναυτών έκαναν άσκησεις με τα περίφημα Hovercraft ή γιατί θέλουν να κλείσουν το Κέντρο Εκπάιδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο και να το κάνουν πάρκο!!!!). Παράλληλα στην Τουρκία επικρατεί χάος. Η οικονομική κρίση έχει επιδεινώση την κατάσταση και η κυβέρνηση του Ερντογάν έφθασε στα πρόθυρα της ανατροπής από την Εργκένεγκον. Μια παραστρατιωτική οργάνωση με μεγάλα ερίσματα στον Τουρκικό στρατό. Μιλάμε για συλλήψεις στρατηγών κλπ.

Ετσι τώρα οι Τούρκοι ξεκινούν κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά. Ενα θερμό επεισόδιο.

Παρακολουθείστε στο video του CNN Turk. Ακούστε την επιβλητική μουσική υπόκρουση και την "τραγική" φωνή των δημοσιογράφων τους!!!!
Οι άνθρωποι είναι εξπέρ.
Φυσικά το νησάκι που δείχνουν είναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ νησί της Ρώ.
Και η μεγάλη του διαφορά, σε σχέση με τα ανυπεράσπιστα ΙΜΙΑ, για τους θρασύδειλους Τούρκους είναι ότι επάνω του βρίσκεται φυλάκιο του Ελληνικού στρατού (YUNAN ASKERI όπως τον λένε στα μογγολικά). Οι φωτογραφίες των Τούρκων είναι χαρακτηριστικές. Δείχνουν τα οικήματα του φυλακίου. Την σημαία μας (YUNAN BAIRAK όπως ακούγεται να λέει ο "δημοσιογράφος"). Ακόμα και τους φαντάρους μας.
Φυσικά παλιότερα τους φόβιζε η γριούλα που κράταγε την Ελληνική σημαία και την κούναγε κάθε πρωί μπροστά στην μούρη τους η γνωστή μας "Κυρά της Ρω". Τώρα αντικαταστάθηκε με ολόκληρο φυλάκιο. Τραγικό γι αυτούς.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι αν δεν υπήρχαν επάνω τα παιδιά μας θα έβγαιναν, θα κατέβαζαν την σημαία μας και θα έβαζαν την ημισέληνο.

Το ρεπορτάζ τελειώνει δείχνοντας ξανά και ξανά, πόσο κοντα στα παράλια της Μ. Ασίας είναι το νησάκι της Ρω.




Κύριοι του Υπουργείου Εξωτερικών (καθώς έχω πέι ότι πλέον δεν θα ξαναναφερθώ στην ηγεσία του ονομαστικώς) είναι ή δεν είναι θέμα για διπλωματικό επεισόδιο (για να μην πώ τίποτα χειρότερο) η φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων;

Θα ξυπνήσετε καμιά φορά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.