Σελίδες

3 Αυγούστου 2009

Η Αθήνα του φετινού Αυγούστου δεν θυμίζει με τίποτα τα προηγούμενα χρόνια. Η "μεγάλη φυγή", φέτος εξελίχθηκε σε "μεγάλη παραμονή".

Αν περιμένατε και φέτος να αδειάσει το "Κλεινόν Αστυ" με την έξοδο των αδειούχων του Αυγούστου. Κάνατε λάθος.
Φέτος είναι η πρώτη (άγνωστο αν θα είναι και η μόνη) χρονιά που ο Αύγουστος βρίσκει μια πόλη με μποτιλιαρίσματα, νέφος, δυσκολία παρκαρίσματος κλπ προβλήματα.

Μέχρι και πέρυσι όσοι "τυχεροί" έμεναν στην Αθήνα τον Αύγουστο έβλεπαν μια άδεια πόλη. Περπατούσαν στην κυριολεξία στην μέση των λεωφόρων κάνοντας την βόλτα τους!!!! Στα στενά του κέντρου δεν υπήρχε ψυχή εκτός από τουρίστες.

Λόγω εργασίας καθημερινά ανεβαίνω στο κέντρο όπου μέχρι πέρυσι τέτοια εποχή στάθμευα το ΙΧ μου με μπροστινό ελιγμό (για όσους είναι οδηγοί και γνωρίζουν)!!!!! Σήμερα ήρθα και έκοβα τους γνωστούς κύκλους της ..... ταλαιπωρίας. Και θα μου πείτε "μήπως βιάζομαι;" Οχι φίλοι μου.
Εδώ και χρόνια η πρώτη εργάσιμη μέρα του Αυγούστου έβρισκε την πόλη των Αθηνών με την εικόνα που περιγράψαμε.


Αυτές τις εικόνες καλό είναι να τις ξεχάσουμε.......

Δεν ξέρω αν φταίει η οικονομική κρίση, οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, η ανεργία και η φτώχεια αλλά ο περισσότερος κόσμος προτίμησε φέτος να μείνει "εντός των τειχών".
Μην ακούσετε για τις μεγάλες εξόδους και την μεγάλη φυγή των Αθηναίων.....
Αυτά είναι για να δουλευόμαστε.

Μέχρι και το κράτος (αν και δεν είναι σίγουρο ότι δεν οφείλετε σε ανικανότητα και βλακεία των υπευθύνων) δείχνει να γνώριζε ότι οι φετινές έξοδοι των εκδρομέων του Αυγούστου θα είναι κατά πολύ μικρότερες από των περασμένων ετών. Γιατί πως αλλοιώς να εξηγήσουμε ότι το επίμαχο πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, βρέθηκαν σχεδόν όλες οι Εθνικές Οδοί με τεράστια έργα και μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας; Ετσι δημιουργήθηκαν μποτιλιαρίσματα που και καλά αποδόθηκαν στην μεγάλη έξοδο........

Πάντως τα κακά μαντάτα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Πρώτα από τους ξενοδόχους και μετά από τα άδεια χωριά που περιμένουν τον Αύγουστο κάθε χρόνο για να ξαναζωντανέψουν.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι επικρατεί και στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας φέτος τον Αύγουστο. Πάντως με προσωπική εμπειρία γνωρίζω ήδη ότι η Χαλκιδική των Ιούλιο (και μάλιστα προς το τέλος) δεν θύμιζε με κανέναν τρόπο τις προηγούμενες χρονιές.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.