Σελίδες

21 Ιουλίου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ

35 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή της Κύπρου από τον βάρβαρο "Aττίλα 1/2", η Άγκυρα κλιμακώνει επικίνδυνα τον πολυετή πόλεμο τριβής κατά της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας.
Η προκλητικότητα της γείτονος έφτασε στο απώγειό της με την απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου να επαναλάβει τις γεωφυσικές έρευνες σε περιοχές της νοτιοανατολικής Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και η θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η νέα τουρκική πρόκληση είναι το φυσικό επακόλουθο της μη αντίδρασης της ελληνικής πλευράς στις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου, στις εικονικές προσβολές και αεροφωτογραφήσεις ελληνικών εδαφών, στην αποσταθεροποίηση που υφίσταται από την αθρόα και κατευθυνόμενη λαθρομετανάστευση και στις προσπάθειες αφελληνισμού και χειραγώγησης της μουσουλαμικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Η ακατονόητη εμμονή της Αθήνας να υποστηρίζει μέχρι και σήμερα την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ελπίζοντας στην "εξημέρωση του θηρίου" μόνο ως επιλογή ενός πλήρους "φιλανδοποιημένου" κράτους μπορεί να ερμηνευθεί.
Το ερώτημα που τίθεται -με βάση το σημερινό συσχετισμό ισχύος- δεν είναι εάν μπορούμε να αντιδράσουμε, αλλά εάν θέλουμε...

από το strategy - geopolitics

3 σχόλια:

  1. Τις τελευταίες δεκαετίες το δύσκολο στην πολιτική ζωή του τόπου φαίνεται ότι είναι η τόλμη στις αποφάσεις και η συνακόλουθη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Το βλέπουμε σ'όλα τα θέματα, τόσο της εξωτερικής όσο και της εσωτερικής πολιτικής. Αν δηλ για ένα θέμα εσωτερικό (πχ την κατάληψη ενός δημοσίου χώρου, Πολυτεχνείο, πρώην Εφετείο κτλ) ΔΕΝ αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη μιας επιχείρησης επιβολής της τάξης, πώς θα αναλάβει την ευθύνη ενός πχ θερμού επεισοδίου ή και πολέμου με την Τουρκία; Ας μη γελιόμαστε, το πολιτικό κόστος είναι αυτό που κάνει τους πολιτικούς μας...κιοτήδες, κατά τον Κολοκοτρώνη...

    Είμαι πάντως βέβαιος ότι μια σθεναρή στάση επιτέλους για μια φορά σε ένα οποιοδήποτε θέμα θα ήταν αίσθηση ανακούφισης αλλά και υπερηφάνειας για όλους, δε νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις απόλυτο δίκιο Στεφανε.
    Η σθεναρή στάση από όλους μας είναι επιβεβλημένη. Το πρόβλημα όμως έγκειται στην έλλειψη ηγετών ή τελοσπάντων ενός ηγέτη που είναι απαραίτητος για να οδηγήσει πρώτος το σύνολο των πατριωτών.

    Οι σύγχρονοι πολιτικοί έχουν ξεφύγει από την έννοια των κιοτήδων και πολυ φοβάμαι ότι ο Κολοκοτρώνης δεν θα ήθελε και πολύ να αρχίσει να παίρνει κεφάλια.....

    Ομως θα χαρακτηριζόταν φασίστας, ρατσιστής και ακραίος από γνωστούς κύκλους που απεργάζονται την αλλοτρίωση των Ελλήνων και την εξαφάνιση του Ελληνισμού με την μορφή που είχε εδώ και χιλιάδες χρόνια.

    Μας θέλουν αθρησκους, απατριδες, αδιαφορους και αν ειναι δυνατόν ακόμα και αλλόφωνους......

    Πλησιάζει όμως η ώρα του ξεκαθαρίσματος κατα την γνώμη μου γιατί όσο αυτοί οι κύκλοι αισθάνονται να δυναμώνουν τόσο και η πατριωτρική αντίδραση θεριέυει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι. Ωστόσο, αν οι ηγέτες μας εμφορούνταν από εθνικά ιδανικά αλλά και πάλι δυσκολεύονταν να αναλάβουν την ευθύνη, θα μπορούσαν έστω κι έτσι να απευθύνονται στο λαό με τη μορφή δημοψηφισμάτων, τοπικών συνελεύσεων και άμεσης συμμετοχής του πολίτη για θέματα ζωτικής σημασίας, ώστε ο πολίτης να εξουσιοδοτεί τον εκάστοτε ηγέτη να ενεργήσει γι'αυτόν. Αλλά αυτό προφανώς αποτελεί μια ουτοπία...

    Πάντως, Θάνο, δε θεωρώ ότι είναι υποχρεωτικό να αναμένουμε κάποιον που θα μας σώσει και θα μας καθοδηγήσει (αν και ίσως αυτό είναι που τελικά χρειάζεται ο Έλληνας;), γιατί αυτό αγγίζει τα όρια του μεσσιανισμού, άρα και του λαϊκισμού, επομένως τα όρια του κινδύνου εκτροπής. Σίγουρα χρειάζεται κάποιος μπροστάρης γύρω από τον οποίο θα συσπειρωθούν οι υπόλοιποι.

    Το θέμα είναι να τον εντοπίσουμε ΕΜΕΙΣ οι πολίτες και να τον αναδείξουμε σε πείσμα όσων επιδιώκουν το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.