Σελίδες

4 Ιουνίου 2009

Επεσε μαχητικό F - 16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας στα Γιάννενα. Ευτυχώς ο πιλότος διεσώθει.

Αεροσκάφος F-16, της πολεμικής αεροπορίας που εκτελόυσε εκπαιδευτική πτήση από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, έπεσε πρίν από λίγα λεπτά 5 μίλια νότια των Ιωαννίνων. Αυτή την ώρα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας από το Άκτιο, σπεύδει στην περιοχή,προκειμένου να περισυλέξει τον πιλότο, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτίναξης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του. Ο πιλότος, πριν από την πτώση, κατάφερε και ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το αεροσκάφος του.

Νεότερα από την πτώση του F-16 στην περιοχή των Ιωαννίνων: Το αεροσκάφος, έχει πέσει 5 μίλια νότια των Ιωαννίνων, στο δημοτικό διαμέρισμα Μιχαλιτσίου του Δήμου Τζουμέρκων. Ο πιλότος είναι πολύ καλά στην υγεία του μιας και έκανε χρήση του συστήματος εκτίναξης. Έχει ήδη περισυλλεγεί από ελικόπτερο της αεροπορίας τύπου Αγκούστα Μπελ και στην επιχείρηση διάσωσης του συμμετείχαν επίσης ένα C-130 και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα. Στην περιοχή, έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από την πτώση του αεροσκάφους και έχουν ήδη σπέυσει τρία οχήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων. Το έργο της κατάσβεσής της, είναι δύσκολο μιας και η περιοχή είναι δύσβατη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πτώση του αεροσκάφους F-16 της πολεμικής αεροπορίας, οφείλεται στην είσοδο πουλιών στον κινητήρα του αεροσκάφους.

Αναλυτικότερη ενημέρωση κατόπιν ερεύνης αναφέρει ότι, στις 9:25 πρωί, δύο F16 Block50, απογειώθηκαν από την 347 Μοίρα της 111 πτέρυγας μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Στις 10:33 το πρωί ο σμηναγός, αρχηγός του σχηματισμού των δύο αεροσκαφών, εγκατέλειψε το αεροσκάφος του ενώ πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος 500 ποδών. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ένα μεγάλο πτηνό (πιθανότατα αετός) είχε συγκρουστεί με το μαχητικό αεροσκάφος. Το πουλί χτύπησε στο ρύγχος του F16 και από εκεί πέρασε στο εσωτερικό του κινητήρα οπότε ο σμηναγός έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους και αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει. «Με χτύπησε ένα μεγάλο πουλί» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του σχηματισμού στον χειριστή του άλλου F16. Παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση μαχητικού αεροσκάφους με πτηνό, δεν είναι πρωτοφανής, θεωρείται ωστόσο ασυνήθιστη. Να σημειώθεί πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι προστατευόμενη και είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, στο οποίο υπάρχουν αρκετά σπάνια είδη αρπακτικών.Ο σμηναγός που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το F16, θεωρείται έμπειρος και έχει στο ενεργητικό του συνολικά 1200 ώρες πτήσεων, οι μισές από τις οποίες, με F16 Block50. Ο χειριστής Δ.Δ. μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Αυτήν την ώρα δυνάμεις τις πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, έχουν αποκλείσει την περιοχή δύο χιλιόμετρα περιμετρικά του σημείου που κατέπεσε το F16 για να διευκολύνουν το έργο της ειδικής μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει αναλάβει τη συγκέντρωση του δοχείου υδραζίνης και άλλων τοξικών ουσιών που βρίσκονται στο F16 αλλά και προκειμένου να ξεκινήσει το έργο τη διερεύνησης του ατυχήματος.

από το Epirus Gate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.